30/01/2020

Αιγαίο: 10 αερομαχίες, αποστολές αναγνώρισης και κατασκοπείας

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΤΙ; ΔΕΝ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΤΟ... Δόγμα μηδενικής ανοχής από την Πολεμική Αεροπορία στο Αιγαίο ;;; ΠΕΦΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ... ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΜΟΝΟΤΟΝΑ ΝΑ ΡΩΤΩ...
"ΠΟΣΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΙΚΟΝΙΚΑ "Lock-Kill" ΠΡΕΠΕΙ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΩΣΤΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΩΣ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ;;;"

Η τουρκική δραστηριότητα στον ουρανό του Αιγαίου ήταν αρκετά έντονη και δεν περιορίστηκε στις προκλήσεις αλλά οι πιλότοι εκτελούσαν συγκεκριμένες αποστολές κατασκοπείας και αναγνώρισης, γεγονός που καταδεικνύει ενδεχομένως κλιμάκωση σε άλλο μέτωπο ή προπαρασκευαστική κινητικότητα. Όπως έχει επισημανθεί κατ΄ επανάληψη, η κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα, ο περιορισμένος αριθμός πιλότων που διαθέτει και η καταπόνηση αεροσκαφών και προσωπικού επί μακρό χρονικό διάστημα, αυξάνει δραματικά τις πιθανότητες “ατυχήματος”, το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει είτε σε θερμό επεισόδιο, είτε σε εξαναγκασμένες διμερείες διαπραγματεύσεις και προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, άνευ όρων ή με υπό τις παρούσες συνθήκες, εξέλιξη που δεν φαντάζει ευνοϊκή για την Ελλάδα, αλλά θα μπορούσε να παράξει οφέλη για την Τουρκία.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ στο Αιγαίο σήμερα καταγράφηκαν 60 παραβιάσεις από 26 τουρκικά αεροσκάφη. Τα 14 απ΄ αυτά εισήλθαν παράνομα στο Αιγαίο, οπλισμένα. Δέκα από τις αναχαιτίσεις εξελίχθηκαν σε εικονικές αερομαχίες, οι οποίες ενείχαν αυξημένο ρίσκο, δεδομένου ότι τα τουρκικά μαχητικά ήταν οπλισμένα. Τα αριθμητικά στοιχεία των παραβιάσεων, οι οποίες περιλαμβάνουν και δύο υπερπτήσεις.

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 29η ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020
ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : 11 (10x2F-16 και 1x2F-4)
ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 3 CN-235 και 1 Ε/Π
ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 26
ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : 14
ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 15
ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 60 (32 από τα CN-235 και 28 από τα μαχητικά)
ΕΜΠΛΟΚΕΣ : 10
ΠΕΡΙΟΧΗ : Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο
Δύο εκ των ανωτέρω παραβιάσεων ήταν οι υπερπτήσεις που πραγματοποίησε ζεύγος τουρκικών Α/Φ F-16 στις 09:32 και στις 09:33 άνωθεν ν. Λειψοί στα 14.000 και 6.000 πόδια αντίστοιχα.

Τα ανωτέρω Α/Φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

https://www.crisismonitor.gr/2020/01/29/kolasi-sto-aigaio-10-aeromachies-apostoles-anagnorisis-kai-kataskopeias/

Συναγερμός που έληξε γρήγορα στην Πολεμική Αεροπορία. Αιτία του συναγερμού η διαπίστωση “μόλυνσης” του αεροπορικού καυσίμου. Λογικό ήταν να υπάρξει ανησυχία και καχυποψία. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες το πρόβλημα έχει εντοπιστεί και δεν έχει να κάνει σε καμία περίπτωση με κακόβουλη ενέργεια.

https://www.militaire.gr/giati-simane-synagermos-stin-polemiki-aeroporia-ti-synevi-me-ta-kaysima-tis/

No comments :

Post a Comment