08/12/2019

Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Αντιναύαρχος (ε.α), Α.Διακόπουλος: "Η ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις δεν θα οδηγήσει σε θερμό επεισόδιο”.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Διακόπουλος χαρακτήρισε «φαιδρή» τη συμφωνία μεταξύ Άγκυρας και Τρίπολης και τόνισε πως «δεν υπάρχει περίπτωση να υπογράφει από το κοινοβούλιο και οτιδήποτε την καθιστά άκυρη και διάτρητη. Έχουν παραβιάσει κάθε έννοια δικαίου. Έκαναν τη συμφωνία για να την επικυρώσουν γιατί θεωρούν ότι ο Σαράζ δεν έχει πάρα πολύ καιρό μπροστά του για να μείνει στη θέση του, για αυτό πιέζονται να πετύχουν μία συμφωνία με τον Σαράζ όσο είναι ακόμα εκεί και μπορεί να δηλώνει πρόεδρος της Λιβύης. Γι αυτό το λόγο το μνημόνιο συμφωνίας είναι μία συμφωνία μεταξύ Τουρκίας–Σαράζ, δεν είναι μεταξύ Τουρκίας–Λιβύης. Είναι τόσο παράνομο και έωλο που θα γυρίσει εις βάρος αυτού που το ξεκίνησε».

Σε ερώτηση για το τι θα συμβεί εάν το τουρκικό γεωτρύπανο επιχειρήσει σε ελληνική υφαλοκρηπίδα, απάντησε ότι «κάτι τέτοιο δεν θα το επιτρέψουμε να συμβεί. Υπάρχει μια εργαλειοθήκη με διάφορα εργαλεία που χρησιμοποιείς ανά περίπτωση. Δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις βαριοπούλα εάν χρειάζεσαι μυγοσκοτώστρα, γιατί αντί να σκοτώσεις την μύγα, θα σπάσεις τον τοίχο. Από εκεί και πέρα, χρησιμοποιείς την βαριοπούλα για άλλες δουλειές».

Όσον αφορά την συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογκάν και τα ΜΟΕ. «Η συνάντηση αυτή ήταν μια μορφή επικοινωνίας και μία μορφή πολιτικής. Οι δίαυλοι επικοινωνίας μένουν και καλώς μένουν ανοιχτοί. Η συζήτηση για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης είναι μία συζήτηση που έθεσε η τούρκικη πλευρά. Τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, είναι τεχνικά μέτρα μεταξύ υπουργείων άμυνας».

Όσον αφορά  την πιθανότητα να δημιουργηθεί θερμό επεισόδιο. «Δεν θεωρώ ότι υπάρχει πιθανότητα θερμού επεισοδίου. Δεν υπήρχε πριν τη συνάντηση και δεν υπάρχει και μετά τη συνάντηση».

ΑΜΠΕ

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ή ΑΠΛΑ ΤΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΟ ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΜΟ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ. ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΤΟ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ή/και ΤΟΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΟ ΠΟΛΕΜΟ (ΠΟΥ ΟΥΔΕΙΣ ΠΑΡΕΠΙΠΤΟΝΤΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΩΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ), ΤΟΤΕ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ. ΠΩΣ ΑΥΤΟΣ, ΩΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΚΟΠΟ ΠΟΤΕ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΑΞΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ. ΕΤΣΙ (ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΤΣΙ) ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ.

2 comments :

  1. Λιολιος Παναγιωτης8/12/19 19:39

    Ειναι, γνωριμοι,ΛΑΟΠΛΑΝΟΙ,οι οποιοι,ΘΕΤΟΥΝ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ,πλεον ,ολοκληρο το Ελληνικο Γεννος και, χριζουν, ακομα και βιαιας, αποκαθιλωσης,Η ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ, ΑΝΑΦΛΕΓΕΤΕ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΖΗΤΑ, ΔΙΟΔΟ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΝΕΑΣ, ΕΠΕΧΤΑΣΗΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ,ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΧΡΙΖΕΙ,ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ!!!

    ReplyDelete
  2. Anonymous9/12/19 09:29

    Η Ελλάδα πιστή στο δόγμα της νεοταξικής αποστρατικοποίησης επενδύει σε φιλία, Τουρκοσήριαλ και prides.

    Αντιθέτως η Τουρκία έχει ταχθεί στη φατρία των Εθνικιστών.
    Ακολουθεί σύμφωνα με τη θρησκεία της τις παλαιομοδίτικες παλαιαοταξικές εδαφικές επεκτάσεις!
    Ξοδεύει για εξοπλισμούς και απλά θέλει να χρησιμοποιήσει τα όπλα της.
    Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στις πολεμικές βιομηχανίες!

    ReplyDelete