09/12/2019

Αυστραλία: Τα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν ότι το 5G είναι ασφαλές

Η Αρχή Προστασίας από τη Ραδιενέργεια και την Πυρηνική Ενέργεια της Αυστραλίας (ARPANSA) ξεκαθαρίζει ότι τα δίκτυα 5ης Γενιάς, το γνωστό 5G, δεν ενέχει κινδύνους για την ανθρώπινη υγεία. Το επίσημο πόρισμα της Αρχής είναι ότι το 5G είναι ασφαλές και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Οι έρευνες και ο έλεγχος έγιναν στο πλαίσιο της επικείμενης τοποθέτησης κεραιών 5G στην Αυστραλία, με σκοπό να απαντηθούν με απόλυτο τρόπο όλες οι αιτιάσεις που αφορούν στην υποτιθέμενη σύνδεση του 5G με προβλήματα υγείας ή άλλους κινδύνους. Η ΑRPANSA προχώρησε σε διπλές, «τυφλές», όπως ονομάζονται, δοκιμές σε άτομα που ισχυρίζονται ότι έχουν ήδη βιώσει παρενέργειες από την πιλοτική λειτουργία των δικτύων 5G. Τα υποκείμενα της έρευνας δήλωναν ότι είχαν τα ίδια συμπτώματα, ακόμα και όταν οι κεραίες δεν ήταν σε λειτουργία, στοιχείο που συνηγορεί ως προς το σενάριο της παντελούς έλλειψης κινδύνου από τη χρήση των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων.

Ένα στοιχείο που θα πρέπει να γνωρίζει το ευρύ κοινό και προκύπτει από τα δεδομένα ερευνών, όπως εκείνη που έγινε στην Αυστραλία, είναι ότι τα δίκτυα 5G προϋποθέτουν την πιο πυκνή τοποθέτηση σταθμών βάσης και κεραιών, γεγονός που οδηγεί τα smartphones να λειτουργούν με μικρότερες ενεργειακές απαιτήσεις, μειώνοντας τα συνολικά επίπεδα της ακτινοβολίας στα οποία είναι εκτεθειμένο το ευρύ κοινό. Αυτό αποτελεί μία βασική εξέλιξη σε σχέση με το 2G, το 3G και το 4G.

Για την Ελλάδα το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης εξέδωσε και εκείνο ανακοίνωση για το δίκτυο 5G, στην οποία σημειώνεται ότι ο έλεγχος για τα επίπεδα ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στην Ελλάδα πραγματοποιείται από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ), η οποία διενεργεί τακτικά μετρήσεις. Σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία που εξέδωσε η ΕΕΑΕ στις 12 Μαρτίου 2019, «το 2018 δεν διαπιστώθηκαν εντός αστικού ιστού, σε καμία περιοχή της χώρας, υπερβάσεις των ορίων ασφαλούς έκθεσης του κοινού σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία, όπως αυτά ορίζονται στην ισχύουσα νομοθεσία».

ΑΜΠΕ

4 comments :

  1. Anonymous9/12/19 17:35

    Ισχύει; Εγώ δεν το πιστεύω.

    ReplyDelete
  2. Anonymous9/12/19 18:16

    ΙΣΧΥΕΙ...ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΒΑΣΗΣ ΕΧΕΙΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ ΣΟΥ.ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΚΑΙ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΔΙΠΛΕΚΤΗ (ΙΔΙΑ ΚΕΡΑΙΑ ΓΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗ ΚΑΙ ΛΗΨΗ) ΣΕ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ ΙΣΧΥΟΣ.ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ...

    -ΔΗΜΗΤΡΑ-

    ReplyDelete
  3. 9/12/19 17:35

    ΟΤΙ ΨΑΧΝΕΙΣ ΒΡΙΣΚΕΙΣ, ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΕΧΕΙΣ ΘΕΣΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΕΡΕΥΝΑΣ.

    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΙΣΧΥΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΠΩΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΕΡΑΙΕΣ ΓΙΑ ΕΠΙΤΥΧΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ 5G. ΤΩΡΑ ΑΝ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟ ή ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ "ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ" ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΜΑΣ ΟΥΤΕ ΕΧΕΙ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕΙ ΟΥΤΕ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΤΠΤ. ΕΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΝΟΥΝ.

    ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΡΕΥΝΑ, ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΒΡΗΚΑΝ ΗΔΗ ΨΥΧΟΠΑΘΟΛΟΓΙΚΑ ΕΠΙΒΑΡΥΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΡΩΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΑΝ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ "ΤΡΕΛΟΥΣ" ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΣΟΒΑΡΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ.

    ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΤΟ ΟΛΟΝ ΚΑΚΩΣ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΡΑΦΙΚΟΥΣ "ΤΡΕΛΙΑΡΗΔΕΣ" ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΤΕΧΝΙΚΑ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΕΑΝ ΤΟ 5G ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΑ ΔΙΚΤΥΑ ΚΑΙ ΠΟΣΗ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ή ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΘΑ ΕΚΠΕΜΠΕΙ.

    ΟΥΤΕ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΥΤΕ ΑΛΛΟΙ ΑΛΛΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ, ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΡΩΤΗΜΑ. ΕΠΙ ΑΥΤΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΤΑ ..."ΜΑΣΑΝΕ". ΑΛΛΟΙ ΛΕΝΕ "ΕΤΣΙ" ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ "ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ". ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΑΚΡΗ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ.

    ΚΑΙ ΕΝΩ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΚΡΗ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΗΜΙΠΑΡΑΦΡΟΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΡΑΓΜΕΝΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΥΠΟΣΤΕΙ ΦΑΝΤΑΣΙΑΚΕΣ ΒΛΑΒΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΥΜΕΠΙΚΟΥΡΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΤΑ ΒΑΣΗ ΘΡΗΣΚΟΛΗΠΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟ "ΘΗΡΙΟ".

    ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΙΕΖΟΥΝ ΜΕ ΑΡΩΓΟΥΣ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΣΤΗΣΕΙ ΚΑΤΙ ΓΕΛΟΙΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΑΠΑΡΤΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΚΑΙ ΗΜΙΣΧΕΤΙΚΟΥΣ ΕΠΙΡΡΕΠΕΙΣ ΣΕ ΛΑΔΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΩΣ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ.

    ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ. ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΡΩΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΣΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ 5G. ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΟΥΔΕΜΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ (ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ) ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΑΧΝΙΣΤΗΣ ΚΟΥΡΑΔΑΣ.

    ReplyDelete
  4. Ο λόγος για την πυκνότητα κεραιών είναι ότι θέλουν τον απόλυτο έλεγχο.... Βλέπε έξυπνα σπίτια... κ.α. Θα μπαίνεις στο σπίτι και θα είναι σε λειτουργία όλες οι συσκευές από κάποιον χάκερ, της CIA-BND-GRU .... Θα πεθαίνουν κάποιοι μέσα στον ύπνο τους από απόσταση!..... Το παραμύθι ότι δεν θα υπάρχει ακτινοβολία είναι καλό..... για να είναι αληθινό!.... (Dia)

    ReplyDelete