07/11/2019

Αυστραλία: Δοκιμές και επίδειξη αυτόνομων τεθωρακισμένων οχημάτων στον στρατό

Δύο πλήρως αυτόνομα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού Μ113 επιδείχθηκαν στον αυστραλιανό στρατό αυτή την εβδομάδα, παρέχοντας μια ενδιαφέρουσα «ματιά» όσον αφορά στις δυνατότητες των τεχνολογιών αυτόνομης λειτουργίας στα πεδία μαχών του μέλλοντος. Στο πλαίσιο ενός προγράμματος διάρκειας έξι μηνών, μηχανικοί και τεχνικοί εγκατέστησαν λογισμικό και hardware στα οχήματα που επέτρεπαν την αυτόνομη λειτουργία τους.  Η επίδειξη έγινε στο Majura Training Site.

Με τις τεχνολογίες αυτόνομης λειτουργίας να έχουν ενσωματωθεί στα πρωτότυπα, τα οχήματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν από τον αυστραλιανό στρατό για σκοπούς πειραμάτων και δοκιμών ως προς την αξιοποίηση της αυτόνομης λειτουργίας στο πεδίο της μάχης, στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής πάνω στη χρήση ρομποτικής και αυτόνομων συστημάτων. Τα οχήματα θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για σκοπούς μεταφοράς στρατιωτών από/στο πεδίο της μάχης, αλλά και για ένα άλλο μεγάλο εύρος εφαρμογών, μεταξύ των οποίων η συλλογή πληροφοριών και η επιμελητεία/ανεφοδιασμός.

Σύμφωνα με τη BAE Systems, τα συστήματα έχουν σχεδιαστεί για να τηρούν τους κανόνες εμπλοκής, προϋποθέτοντας πάντα παρουσία ανθρώπου στο «κύκλωμα» λήψης αποφάσεων.«Οι αυτόνομες τεχνολογίες θα υποστηρίζουν την ανταπόκριση των στρατιωτών σε ένα επιταχυνόμενο πολεμικό περιβάλλον- αυξάνοντας τη δυνατότητά τους να ξεπεράσουν και υπερνικήσουν συμβατικές και μη συμβατικές απειλές» είπε η διευθύνουσα σύμβουλος της BAE Systems Australia, Γκάμπι Κόστιγκαν.

ΑΜΠΕ


No comments :

Post a Comment