22/11/2019

Ασυνόδευτα παιδιά στη Μόρια

Στο ΚΥΤ της Μόριας όπως στα υπόλοιπα νησιά του Αν. Αιγαίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της UNHCR (UN Refugee Agency) φιλοξενούνται σήμερα περισσότερα από 1.600 ανήλικα ασυνόδευτα παιδιά, μουσουλμάνοι χωρίς εκπαίδευση και στο σύνολό τους κυρίως αγόρια!

Σε κάθε πολιτισμένο και νοήμονα γονέα, γεννιούνται τρία καίρια ερωτήματα:
  • Πρώτον, πως αυτά τα μικρά παιδιά 10, 12, 14, ή και 16 χρονών, βρήκαν τόσα πολλά χρήματα (περισσότερα από 3.000 ευρώ το καθένα) για να πληρώσουν σε αυτό το μακρύ ταξίδι τους διακινητές τους;
  • Δεύτερον, με ποιες γνώσεις ή ποιες οδηγίες καθοδηγούμενα και προστατευόμενα από ποιους, έφτασαν από τα πέρατα της Γής (Αφγανιστάν , Πακιστάν, Υποσαχάρια Αφρική κλπ ) αποκλειστικά στη χώρα μας;
  • Τρίτον, πως δικαιολογείτε το γεγονός ότι, αυτά τα παιδιά ενώ φιλοξενούνται σε μία ξένη γι αυτούς χώρα, φυσιολογικά θα έπρεπε να είναι φοβισμένα και συνεσταλμένα, αντίθετα παρατηρούμε ότι, είναι εκπαιδευμένα να επιβιώνουν και να ζουν με κακουχίες και το βασικότερο, είναι πλήρως ενημερωμένα για τα δικαιώματα τους και εγείρουν πολλαπλές απαιτήσεις.

Για να απαντήσουμε στα παραπάνω ερωτήματα έρχονται στο μυαλό τρείς εκδοχές:
  • Πρώτη εκδοχή, πιθανών ένα μέρος από αυτά τα παιδιά κάποιοι επιτήδειοι να τα απήγαγαν για κάποιο σκοπό, και σήμερα απεγνωσμένα να τα ψάχνουν οι γονείς τους.
  • Δεύτερη εκδοχή, ένα άλλο ποσοστό και πάλι από τα ίδια παιδιά να τα χρηματοδότησαν και τα έστειλαν οι ίδιοι οι γονείς τους, ίσως για να τα προστατεύσουν, ερώτημα με τόσους κινδύνους μικρά παιδιά να πάνε που και με ποιο σκεπτικό;
  • Τρίτη εκδοχή, ίσως κάποιοι φανατικοί μουσουλμάνοι (Ταλμπάν, Αλ Κάιντα, ISIS κλπ), κάποια παιδιά να τα στρατολόγησαν (παιδομάζωμα), να τα εκπαίδευσαν, και ως φανατικοί ισλαμιστές να τα προωθήσουν στην Ευρώπη για να υλοποιήσουν κάποιο δικό τους σχέδιο.

Ας δούμε τώρα τις λύσεις:

Στη πρώτη εκδοχή, γιατί εμείς υποτίθεται οι πολιτισμένοι που κατανοούμε την αγωνία των γονέων τους, δεν τα βάζουμε σε ένα αεροπλάνο και με ευθύνη της UNHCR να τα στείλουμε κατ ευθείαν στα σπίτια τους χωρίς παραπέρα διαδικασίες;
Στη δεύτερη εκδοχή, γιατί δεν επικαλούμαστε τη Διεθνή Νομιμότητα και τα παιδιά αυτά να οδηγηθούν άμεσα και πάλι στη χώρα τους, οι δε γονείς τους με διεθνές ένταλμα να υποστούν τις συνέπειες του νόμου «περί έκθεσης ανήλικων σε κίνδυνο» ή ότι άλλο προβλέπεται περί αυτού.
Στη Τρίτη εκδοχή, γιατί αυτά τα παιδιά ως «εν δυνάμει σπόρος τρομοκρατών» δεν απομονώνονται και χωρίς καθυστέρηση να επιστρέφονται άμεσα στη χώρα τους;

Από τη μέχρι τώρα διαχείριση των ασυνόδευτων ανήλικων παιδιών συνάγεται ένα συμπέρασμα, ή όλοι οι εμπλεκόμενοι με το θέμα είναι αδαείς περί των κινδύνων ή μπροστά στο χρήμα και τις πολιτικές σκοπιμότητες έχασαν κάθε στοιχείο ηθικής και ανθρωπισμού. Όποια και αν είναι η ετυμηγορία μας, εκείνο που πρυτανεύει είναι ότι με την υφιστάμενη διαχείριση γινόμαστε ελκυστικοί στους κάθε λογής κατατρεγμένους, εξυπηρετούμε τα σχέδια των διακινητών, εξασφαλίζουμε εργασία και χρηματοδότηση στις ΜΚΟ και τη FRONTEX, αποδεχόμαστε τη μειωμένη εθνική κυριαρχία και τέλος υποθηκεύουμε τη κοινωνική συνοχή και την ασφάλεια των παιδιών μας.

Υ/Γ: Προσοχή, απαιτείται ιδιαίτερη μεταχείριση για τα παιδιά που προέρχονται από εμπόλεμες περιοχές.

Λευτέρης Παπαϊωάννου, Υποστράτηγος (ε.α) Σύμβουλος Διαχείρισης Κινδύνων και Κρίσεων.

3 comments :

  1. Για πες τώρα πως το βλέπεις θα αδειάσει η ρόζα νέρα με το τελεσίγραφο χυσοχοίδη?


    12G

    ReplyDelete

  2. Χανιά: Τι απαντά η Rosa Nera στον Χρυσοχοΐδη για την εκκένωση της κατάληψης
    https://flashnews.gr/post/408298/xania-ti-apanta-h-rosa-nera-ston-xrysoxo-dh-gia-thn-ekkenwsh-ths-katalhpshs

    ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΠΑΓΙΔΕΥΤΗΚΕ. ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΔΡΑΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΠΡΑΞΟΥΝ. ΗΔΗ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΕΝΝΟΗΘΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΝΟΗ ΤΟΥ 15νθημερου. ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΤΙΓΜΗ ΜΕΤΑ, ΑΥΤΟΙ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ.

    Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΡΟΖΑ-ΝΕΡΑ , ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΤΗΡΙΩΝ ΛΗΓΟΥΝ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΧΩΡΙΣ ΔΡΑΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, ΑΠΛΑ ΣΤΕΡΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ, ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΤΕΧΝΙΚΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ.
    Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΡΟΖΑ-ΝΕΡΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΜΕΓΑ ΧΟΡΗΓΟ ΤΗΣ, ΑΣΧΕΤΩΣ ΤΙ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΓΡΥΣΠΟΛΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΔΙΓΑΛΑΚΗΣ ΩΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ.

    ΕΠΙΠΛΕΟΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ , Ο ΣΥΡΙΖΑ , ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ, ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΔΙΑΡΚΩΣ ΚΑΙ ΠΑΓΙΩΣ. ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΣ ΣΤΗΡΙΧΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ, ΤΗΝ ΑΝΕΚ, ΤΟΙΚΠΙΚΑ ΜΜΕ, ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ, ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ, ΓΕΩΡΓΙΚΟΥΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ.

    ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ/ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΕΠΙΣΗΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΘΕΜΑ, ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΙ ΕΜΜΕΣΩΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΕΙΤΕ ΜΗ ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΕΙΤΕ ΚΩΛΥΣΙΕΡΓΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΙΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΝΤΑΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΙΩΝ ΣΕ ΣΩΡΕΙΑ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ.

    Η ΣΑΠΙΛΑ ΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ (ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ) ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΛΥ ΒΑΘΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΤΙ Ο ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ή ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΟΥΝ.

    ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ ΤΩΝ ΡΟΖΑΝΕΡΙΤΩΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ . ΑΝ ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΟΤΕ ΘΑ ΗΜΟΥΝ 100% ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΕΠΑΤΩΝΑΝ. ΤΩΡΑ ΕΚΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΩΣ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΤΗ ΜΟΥΡΗ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ ΑΝ Ο ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ, Η ΕΛΑΣ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΕΡΓΟ.

    ReplyDelete
  3. Όσο υπάρχουν ανημέρωτοι εκπαιδευτικοί
    https://www.youtube.com/watch?v=cTFmNeJwa7k&feature=emb_title ,
    επιχειρηματίες και πολιτικοί παράγοντες για τα πολιτικοστρατιωτικά δρώμενα στον κόσμο και την λανθασμενένη εκτίμηση των κινδύνων (Risk Assessment) που υπάρχουν από την ελεύθερη μετακίνηση διαφόρων "προσώπων" και "αγαθών" στον Δυτικοευρωπαικό χώρο συμπεριλαμβανομένου και του Ελληνικού, τόσο το κοινωνικοοικονομικό πρόβλημα ανασφάλειας θα μεγαλώνει.

    Τα παιδιά δεν είναι αθώα!
    Tα "προσφυγόπουλα" ή "ασυνόδευτα" προέρχονται από εμπόλεμες περιοχές που γνωρίζουν την τέχνη του πολέμου και τη βία:

    KIDS SOLDIERS
    https://www.google.com/search?q=kids+soldiers&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwiQsceM0_3lAhVBWxUIHWsTDgQQ_AUoAXoECBAQAw&biw=1920&bih=916

    Baby-faced three-year-old boy behead his TEDDY BEAR
    https://www.dailymail.co.uk/news/article-3208660/Child-abuse-wicked-sort-Shocking-new-ISIS-video-shows-baby-faced-three-year-old-boy-behead-TEDDY-BEAR.html

    Child Soldiers Executing ‘Spies’
    https://videopress.com/v/KnPSSN5i

    Kids watching a beheading
    http://www.kweeper.com/seanw/image/1888171

    Human Rights Investigations - Syrian rebels use a child to behead a prisoner
    https://humanrightsinvestigations.org/2012/12/10/syrian-rebels-use-a-child-to-behead-a-prisoner/

    Η φίμωση αναφορών/πληροφοριών - σχετικά με τη λαθρομετανάστευση - βάσει των κριτηρίων της πολιτικής ορθότητας και του αντιρατσιστικού νόμου, έχει διογκώσει το πρόβλημα, γιατί έχει μπλοκάρει τη συνθήκη ΑΠΟΦΥΓΗΣ κινδύνου (AVOID).

    Τα πολιτικοστρατιωτικά δρώμενα ανά τον κόσμο μπορούν να γίνουν ήδη πράξη στον άλλοτε ευημερεύοντα Δυτικοευρωπαικό και Ελληνικό χώρο, από ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ, εκμεταλευόμενη τις τρωτότητες (vulnerabilities) των πολιτικών (π.χ., υπογεννητικότητα, λαθρομετανάστευση, κοκ) και της νομοθεσίας της ΕΕ (π.χ., περί εγκληματικότητας ανηλίκων, κοκ).

    Διεθνιστικοί και Εθνικοί υπάλληλοι και φορείς πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψιν για κάθε κοινωνική, οικονομική, πολιτική και πολιτιστική απόφαση και δραστηριότητά τους την ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΔΥΝΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ!
    Έλλειψη πληροφοριών και εκτίμησης των κινδύνων για αποτελεσματική αντιμετώπισή τους (Risk Management), έχει οδηγήσει σε αυτοκρατορίες και ΕΝΩΣΕΙΣ σε αναποτελεσματικές μεθόδους, αδιέξοδο και ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ!

    https://www.youtube.com/watch?v=v1I73nhdHrE
    (1:45:50)

    INFOteller

    ΣΗΜΕΙΩΣΗ
    Τα παραπάνω δεν αποσκοπούν στηον εκφοβισμό του κοινού, όπως δηλώνουν κάποιοι εκπρόσωποι πολιτικών παρατάξεων, αλλά στην ΕΓΚΑΙΡΗ κατανόηση της κατάστασης και των αδιέξοδων πολιτικών απ΄όλες τις παρατάξεις, ουτοσώστε ν' αποφευχθούν τα χειρότερα αργότερα!

    ReplyDelete