21/11/2019

Ολοκληρώθηκε στην Κρήτη η ετήσια άσκηση Ελλάδας-Ισραήλ “Μινώταυρος 2019”

Στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων Ελλάδος και Ισραήλ συμμετείχαν σε πλήθος ημερήσιων και νυχτερινών σεναρίων, στην τριήμερη άσκηση που πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη περιοχή του αεροδρομίου Καστελίου, έδρα της 133 Σμηναρχίας Μάχης, το τριήμερο 18-19 Νοεμβρίου 2019. Για τον σκοπό αυτό, από την περασμένη Κυριακή αφίχθησαν σταδιακά στο Καστέλι οι Ισραηλινοί, με αεροσκάφη C-130, ενώ πλησίον του αεροδρομίου είχε αναπτυχθεί σταθμός επικοινωνιών και άλλες εγκαταστάσεις. Πέρα από την συμμετοχή Μονάδων των ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων, στην άσκηση συμμετείχε και η Πολεμική Αεροπορία παρέχοντας τις απαιτούμενες διευκολύνσεις από την 133 ΣΜ, ενώ ιδιαίτερα αυξημένα ήταν τα μέτρα ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή.

Με την συγκεκριμένη άσκηση ολοκληρώθηκε μια περίοδος έντονης συνεκπαίδευσης των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδος και Ισραήλ, καθώς προηγήθηκε η άσκηση ΜΕΔΟΥΣΑ 2019, επίσης στην Κρήτη με τη συμμετοχή και δυνάμεων της Αιγύπτου, αλλά και η αεροπορική άσκηση “Blue Flag” στο Ισραήλ, στην οποία συμμετείχαν μαχητικά αεροσκάφη F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας.

http://defenceline.gr/index.php/enoples-dynameis/item/5269-askisi

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΡΩΤΩ ΜΟΝΟΤΟΝΑ ΟΠΩΣ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ. Η ΑΣΚΗΣΗ ΑΥΤΗ , ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΣΚΗΣΗ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣΚΟΠΟΣ. ΤΙ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ;  ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΧΩ ΜΙΑ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΗΣ;

No comments :

Post a Comment