24/10/2019

Αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα

Σε χρονικό διάστημα λιγότερο των δύο εβδομάδων, η αμερικανική κυβέρνηση αναμένεται ότι θα ενεργοποιήσει επίσημα τη διαδικασία αποχώρησης. Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τη συμφωνία, ο πρόεδρος Τραμπ μπορεί να καταθέσει επιστολή στον ΟΗΕ στις 4 Νοεμβρίου, ώστε να ενεργοποιηθεί η διαδικασία αποχώρησης των ΗΠΑ από την αναφερόμενη διεθνή συμφωνία. Η διαδικασία αποχώρησης έχει διάρκεια ενός έτους, που σημαίνει ότι οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν επίσημα, μία ημέρα μετά τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου του 2020. Παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος Τραμπ είχε αρχικά δηλώσει ότι θα επαναδιαπραγματευτεί το πλαίσιο της συμφωνίας υπέρ των ΗΠΑ, η κατάθεση της επιστολής στον ΟΗΕ κλείνει την πόρτα για μία τέτοια πιθανότητα. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η Συμφωνία του Παρισιού έχει σοβαρό οικονομικό κόστος για τις ΗΠΑ, που έχουν τη δεύτερη θέση παγκοσμίως στην εκπομπή των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, μετά την Κίνα.

Στη διάρκεια διάσκεψης για την ενέργεια χθες, στο Πίτσμπουργκ, ο πρόεδρος Τραμπ υποστήριξε την αύξηση της παραγωγής φυσικού αερίου και αργού πετρελαίου, την προσπάθειά του να ανακαλέσει την εφαρμογή ομοσπονδιακών κανονισμών για τη βιομηχανία της ενέργειας, αλλά και την πρόθεση της κυβέρνησής του να θέσει τις ΗΠΑ εκτός της διεθνούς συμφωνίας για το κλίμα που υπογράφηκε το 2015 στο Παρίσι.  

“Η Συμφωνία του Παρισιού θα επιβάλλει στους Αμερικανούς παραγωγούς εξαντλητικούς κανονιστικούς περιορισμούς, σε βαθμό που δεν θα το πιστεύετε, ενώ θα επιτρέπει στους ξένους παραγωγούς να ρυπαίνουν έχοντας ατιμωρησία. Αυτό που δεν θέλουν είναι να τιμωρήσουν τους Αμερικανούς κάνοντας πλούσιους τους ξένους που μολύνουν το περιβάλλον. Είμαι υπερήφανος να το πω και λέγεται Πρώτα η Αμερική” είπε ο πρόεδρος Τραμπ, ο οποίος μοιράστηκε την εξέδρα με δεκάδες εργαζόμενους που φορούσαν κράνη εργασίας.

“Αντί να προβάλλει έναν δυναμισμό, η ενέργεια αυτή [της αποχώρησης από την διεθνή συμφωνία] αποδυναμώνει την Αμερική στην παγκόσμια σκηνή και παραδίδει την ηγεσία για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής κι άλλες προκλήσεις της εποχής μας, σε χώρες όπως, η Ρωσία και η Κίνα”, δήλωσε η Νίρα Τάντεν, πρόεδρος και εκτελεστική διευθύντρια στο Κέντρο Αμερικανικής Προόδου, που είναι ένα ινστιτούτο έρευνας.

ΑΜΠΕ

1 comment :

  1. Η ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΥΠΕΡΤΕΡΗ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΣΜΟΥ
    Ένα είναι πλέον εντελώς σαφές: η κλιματική καταστροφολογία δεν είναι παρά μια πολιτική με στόχο το κέρδος. Είναι μια μελετημένη πλεκτάνη που εξαπατά την ανθρωπότητα ολόκληρη προκειμένου να την πείσει πως δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι ανάπτυξης... Είναι μια μεγάλη απάτη, που από τη μία τρομοκρατεί και παραλύει την ανθρωπότητα με σενάρια καταστροφής και από την άλλη την παγιδεύει στην αποδοχή απάνθρωπων “λύσεων”. Είναι ένα βρώμικο παιχνίδι όπου δεν υπάρχει καμία λογική, επιστημονική βάση. Είναι ένας απλωμένος ιστός τον απεικονίζει άλλωστε και η αφίσα του φετινού συνεδρίου που φιλοδοξεί να κρατήσει πάση θυσία την ανθρωπότητα παγιδευμένη στα γρανάζια της καπιταλιστικής υπερκαταναλωτικής παγκοσμιοποίησης, εκμεταλλευόμενη το φυσικό ενδιαφέρον και την ανησυχία της κοινωνίας των ανθρώπων για τη φύση που καταστρέφεται. Είναι η πλήρης διαστροφή, η οποία δεν διστάζει να βάφει “πράσινα” τα πάντα αρκεί να βγαίνει κέρδος δίχως οποιεσδήποτε ηθικές αναστολές. Ποιοί είναι όμως αυτοί που δόλια απλώνουν τον ιστό;...

    Κλιματική Αλλαγή: Μύθοι, συμφέροντα και η επιστημονική αλήθεια
    Η κινδυνολογία για την «κλιματική αλλαγή» και τις καταστροφές που φέρεται ότι θα επισύρει κυρίως σχετίζεται με κοινωνικο-πολιτικά και οικονομικά ενδιαφέροντα ή συμφέροντα, παρά με επιστημονικά δεδομένα. Η ίδια η έννοια της «κλιματικής αλλαγής» δεν έχει οριστεί επαρκώς ως επιστημονικός όρος. Στην πραγματικότητα ο όρος αποτελεί πλεονασμό, δεδομένου ότι η αλλαγή είναι σύμφυτη με την έννοια του κλίματος. Η μελέτη παλαιό κλιματικών δεδομένων και πληροφοριών, αλλά και ιστορικών υδρομετεωρολογικών χρονοσειρών δείχνει ότι το κλίμα πάντα άλλαζε, σε όλες τις χρονικές κλίμακες και όσο πίσω στον χρόνο μας επιτρέπουν οι μελέτες ανακατασκευής του κλίματος..

    Η τρέχουσα κινδυνολογία για την υπερθέρμανση του πλανήτη
    αποτελεί μια ελάχιστα εύλογη υπόθεση. Είκοσι χρόνια επανάληψης και κλιμάκωσης των ισχυρισμών δεν την καθιστά πιο εύλογη. Το αντίθετο μάλιστα, η αποτυχία να στοιχειοθετηθεί η υπόθεση για 20 χρόνια την κάνει ακόμη λιγότερο εύλογη, και σε αυτό συμβάλλουν και τα στοιχεία από το Climategate και τις άλλες περιπτώσεις κατάφωρης εξαπάτησης.
    SYNDEMIA η οποία αποτελεί την πρωταρχική πρόκληση για την υγεία για τον άνθρωπο, το περιβάλλον και τον πλανήτη μας τον 21ο αιώνα
    Αυτή η Επιτροπή για την ΣΥΝΔΗΜΙΑ συνιστά περιεκτικές ενέργειες για την αντιμετώπιση στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Συνδημίας, των τριπλών προκλήσεων της παχυσαρκίας, του υποσιτισμού και της κλιματικής αλλαγής, οι οποίες αλληλεπιδρούν και επηρεάζουν την ανθρώπινη και την πλανητική υγεία, χρειάζονται λύσεις που διαταράσσουν τους κοινούς κοινωνικούς και πολιτικούς τους παράγοντες.
    ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100 δις ΟΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑΔΕΣ ΕΞΟΔΕΨΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΌΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ.

    Η ΕΛΛΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ 701 δις ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2100.

    ReplyDelete