24/10/2019

ΠΕΡΙ ΣΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ("ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ")

ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΛΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, Η ΟΠΟΙΑ ΦΩΤΙΖΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΤΥΧΕΣ ΤΟΥ ΟΛΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΡΩΣΣΙΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ. ΔΕΝ ΒΡΗΚΑ ΟΜΩΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΝΑ ΕΞΗΓΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ.

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΓΙΝΑΜΕ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΕΚΠΕΦΡΑΣΜΕΝΟΥ ΠΟΛΛΑΠΛΩΣ (ΚΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΩΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΩΣ), "ΔΟΓΜΑΤΟΣ ΤΡΑΜΠ", ΠΕΡΙ ΑΠΟΣΥΡΣΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΣΗΜΕΙΩΝ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝ ΧΡΗΣΙΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΠΑ.

ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ. ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΩΣ ΟΥΔΕΙΣ ΒΛΕΠΕΙ ΜΕ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΚΑΙ (ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΥΝΙΚΗ) ΠΛΗΡΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ ΤΡΑΜΠ. ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΑΙ ΕΝΤΟΝΩΣ ΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΙΣ ΗΠΑ. Ο ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΩΝ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΤΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΙΝΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΒΟΥΛΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ. "Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΨΗΦΙΣΕ ΕΝΩ ΤΑ ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΤΟΡΘΩΣΑΜΕ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΜΕ ΔΕΙΓΜΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΠΡΕΣΒΕΥΟΥΜΕ". ΑΥΤΟ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ. Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙ ΠΩΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΗΠΑ Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ. ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΚΥΝΙΚΑ.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΗΚΑΝ ΟΥΤΕ ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΑΛΛΕΣ "ΚΕΦΑΛΕΣ" ΤΗΣ ΠΟΛΥΠΛΟΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ. ΕΤΣΙ ΕΜΕΙΝΑΝ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΕΚΘΕΤΟΙ. ΩΣ ΔΙΑΦΑΙΝΕΤΑΙ, Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΡΑΜΠ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΠΟΥ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΙ ΦΑΝΕΡΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΗΜΗ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΠΩΣ ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ. ΔΕΝ ΘΕΛΩ/ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΥΠΕΙΣΕΛΘΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΤΟ ΑΝ ΑΥΤΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ή ΚΑΚΟ ΣΤΙΣ ΗΠΑ. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΡΑΜΠ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΜΟΝΤΕΛΟ (ΔΟΓΜΑ) ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΕΒΛΑΨΕ ΤΙΣ ΗΠΑ.

ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΩΣ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΔΙΑΚΗΡΥΓΜΕΝΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ (ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΡΑΜΠ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΟΥ), ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΕΞΗΣ:
  • ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ-ΙΡΑΚ
  • ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΑΦΡΙΚΗ ΠΛΗΝ ΤΖΙΜΠΟΥΤΙ
  • ΜΕΡΙΚΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΙΣΠΑΝΙΑ-ΡΟΤΑ (ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ, ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΝΑΤΟΙΚΗ ή Η ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΠΟΛΥ)
  • ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΙΤΑΛΙΑ (ΝΑΠΟΛΙ ΚΑΙ ΣΙΚΕΛΙΑ) ή ΑΝ ΔΙΑΤΗΡΗΘΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟ ΝΑΤΟ.ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΑΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣ.
  • ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΑΣ ΒΑΣΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ, ΟΧΙ ΤΟΥ ΝΑΤΟ, ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ.
  • ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ (ΡΑΜΣΤΑΙΝ). ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ. ΘΑ ΕΠΙΔΙΩΞΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΟΥΝ/ΠΩΛΗΣΟΥΝ ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΤΟ ΝΑΤΟ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΑ ΚΟΣΤΗ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ. ΤΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΕΝΤΟΝΑ, ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΡΑΜΠ.
  • ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ. ΘΑ ΕΠΙΔΙΩΞΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥΣ. ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΕΦΙΚΤΟ ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΣΤΗΝ ΝΗΣΟ.
  • ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ. ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΣΟΥΣ ΤΟΤΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΘΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΤΟΥ ΝΑΤΟ.
  • ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΟ Η.Β ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΝΕΑ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΣΚΟΤΙΑ, ΑΝ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ Η.Β

Η "ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ" ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ:
- "ΟΙ ΗΠΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΑ ΚΑΤΙ ΑΜΕΣΑ ή ΕΜΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥΣ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ;"
  • ΑΝ ΝΑΙ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΜΠΛΑΚΟΥΝ ΜΕ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ
  • ΑΝ ΟΧΙ, ΑΛΛΑ ΠΕΙΣΤΟΥΝ ΠΩΣ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ή ΕΜΜΕΣΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΥΝ.

ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ,  Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΔΕΝΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΕΠ ΟΥΔΕΝΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΣΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ, ΕΙΔΙΚΑ ΑΦΟΥ ΓΙΑ ΤΩΡΑ ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΟΤΙ ΖΗΤΗΣΑΝ. ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΥΓΚΥΡΙΑ Ο ΤΡΑΜΠ ΚΑΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΛΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΩΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ.

ΕΙΔΙΚΑ Ο ΤΡΑΜΠ...
  • ΘΕΩΡΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΩΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΒΟΗΘΟΥΝ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ. 
  • ΒΑΥΚΑΛΙΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΩΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΤΙΣΕΙ/ΤΣΑΚΙΣΕΙ ΕΚ ΤΟΥ ΜΑΚΡΟΘΕΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, ΜΟΝΟΝ ΟΜΩΣ ΑΝ ΘΕΩΡΗΣΕΙ ΠΩΣ ΔΡΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΑΜΕΣΑ ΒΡΑΧΥΧΡΟΝΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΗΠΑ. ΑΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΔΡΑΣΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΕΜΜΕΣΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΗΠΑ, ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΕΚΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ. 
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΣΙΑ ΠΟΛΛΟΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ Ο ΤΡΑΜΠ ΘΕΩΡΟΥΝ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΚΑΙ ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΗ.
  • ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΠΑΡΟΥΝ ή ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ F-35, ΚΑΤΑΝΟΕΙ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ, ΟΥΤΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΙ ΤΗΣ.
  • ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ (ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ) ΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΜΕ F-35 ΚΑΙ S-400. ΘΕΩΡΕΙ ΥΠΕΡΕΚΤΙΜΗΜΕΝΕΣ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΠΛΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΕΠΙΚΟΥΡΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ  Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥ F-35
  • ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΠΟΥ. ΑΝ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΝ ΠΩΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΙΣ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ, ΤΟΤΕ ΜΟΝΟΝ ΘΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ.
  • ΔΕΝ ΤΟΝ ΝΟΙΑΖΕΙ ΑΝ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ή ΤΟΥΡΚΙΚΟ, ΟΣΟ ΟΙ ΗΠΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΗΝ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΤΟΥΣ.
  • ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ, ΟΣΟ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΔΕΝ ΕΞΑΣΘΕΝΙΣΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟΣΟ-ΟΣΟ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ/ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΗΠΑ (ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ) ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ.
  • ΧΕΣΤΗΚΕ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ή ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Β.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
  • ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΝΕΧΩΣ ΓΚΡΙΝΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ, ΔΕΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΒΙΑ ΠΙΣΩ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ, ΑΦΟΥ ΤΗΝ ΕΝΟΧΛΟΥΝ.
  • ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΓΙΑΤΙ Η ΓΑΛΛΙΑ ΔΕΝ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΣΕ ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ Ε.Ε, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙ ΩΣ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΩΝ ΗΠΑ, ΑΦΟΙ ΟΙ ΗΠΑ ΑΚΟΜΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ. (ΣΕ ΑΥΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΗΠΑ)
  • ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙ ΠΩΣ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ή ΑΛΛΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΟΥΝ ΝΕΕΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ "ΔΟΥΛΕΙΕΣ" ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ. 
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ, ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΛΑΒΕΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΥΠΟΨΙΝ ΤΗΣ, ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ  ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ, (ΜΕ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΟΥ "ΔΟΓΜΑΤΟΣ ΤΡΑΜΠ") ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΒΛΑΨΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΩΣΕΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

5 comments :

  1. Δεν είναι πλήρης η ανάλυση, αδελφέ. Δεν υπάρχει ερμηνεία της στάσης του Τράμπ με όρους πολιτικούς. Ο ίδιος έχει αποδείξει ότι είναι πλήρως αναξιόπιστος (δίωξη Χίλαρι, τείχος Μεξικού, μείωση ελλείμματος / πόλεμος στη FED κτλ), γιατί, λοιπόν, να έρθει σε άλλη μία σύγκρουση με το βαθύ κράτος των διεθνιστών χωρίς κάποιο απτό αντάλλαγμα. Εκτός αν πιστεύει κανείς ότι τον νοιάζουν οι στρατιώτες του, ότι είναι πατριώτης ή ότι τον απασχολεί το πολιτικό κόστος (το οποίο και συ παραδέχεσαι ότι μάλλον το παράγει με την στάση που κρατά).

    Μόνη ορθή ανάλυση, λαμβάνει υπόψη ότι ο Τράμπ, όπως κι όλοι οι δήθεν δημοκράτες ηγέτες είναι απλά πιόνια. Ο ίδιος έχει καταδείξει με κάθε τρόπο ότι είναι το απόλυτο πιόνι των εθνικιστών σιωνιστών. Άρα το μόνο ερώτημα που πρέπει να σε απασχολεί είναι: "με ποιον τρόπο η στάση του Τραμπ, προωθεί τα συμφέροντα του Ισραήλ ή / και μελών της ηγετικής του ομάδας;"

    Ένα πρώτο συμπέρασμα είναι ότι επιδιώκει (και οι εξίσου ελεγχόμενοι Ρώσοι ανέχονται) μία απευθείας εμπλοκή Τούρκων και Συρίας. Μια τέτοια σύγκρουση μόνο ενισχύει τη θέση και διευκολύνει τα σχέδια των εξωτερικών συμφερόντων στην περιοχή...

    Μια άλλη παράμετρος είναι ποιο αντάλλαγμα έδωσε στην Κίνα προκειμένου να εκθέσει την Τουρκία (που είναι ελεγχόμενη σε ένα βαθμό από τους Σίνες) σε κίνδυνο. Γιατί μόνο αυτό έχει καταφέρει μέχρι τώρα η Τουρκία, να μπει σε κίνδυνο. Έχει αποδεσμεύσει δυνάμεις των Κούρδων (η Τουρκία τους επέτρεψε να αποχωρήσουν) και έχει καταλάβει μια ζώνη, που ουσιαστικά κανείς δε θέλει (τα πετρέλαια είναι ανατολικά). Και τώρα είναι αντιμέτωπη με τους Σύριους, όπως σου έγραψα παραπάνω.

    ReplyDelete
  2. 24/10/19 19:49

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ. ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟ ΤΙ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ Ο ΤΡΑΜΠ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΝ ΑΥΤΩ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ή ΑΛΛΟΥΣ ΟΡΟΥΣ. ΙΣΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΩ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ..."ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ".

    ΟΠΩΣ ΛΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΙΟΝΙ ΚΑΠΟΙΩΝ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΠΙΟΝΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟΝΙ ή ΝΟΜΙΖΕΙ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΔΡΑΣΕΩΝ (ΠΟΥ ΕΧΕΙ) ή ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ.

    ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΜΟΝΟΝ ΣΤΟ ΟΤΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΚΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ. Η ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΙΣΧΥΣ ΗΤΑΝ ΠΩΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΧΕΡΙ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟ 2002. ΑΡΑ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΜΕΣΩ proxy.

    ΕΧΕΙΣ ΕΠΙΣΗΣ ΔΙΚΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ, ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ. ΗΔΗ ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΤΑ ΕΙΧΕ ΒΡΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΑΝΤ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΨΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΚΟΛΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ. Η ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ ΑΣΑΝΤ ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ.

    ΚΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΥΟ ΚΥΡΙΕΣ ΦΡΑΞΙΕΣ ΠΟΥ Η ΚΑΘΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ , ΑΛΛΑ ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΟΜΟΝΟΟΥΝ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΒΑΣΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.

    ΟΛΑ ΑΥΤΑ (ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ) ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Η ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΑΡΘΡΟΥ. ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΚΑΤΑΝΟΗΤΗ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΜΟΥ ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ

    ReplyDelete
  3. ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΚΕΙΜΕΝΟ. ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ Ο ΤΡΑΜΠ. ΠΑΝΤΩΣ ΕΜΕΙΣ ΧΑΜΕΝΟΙ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ.

    ReplyDelete
  4. Το Κουρδικό μακριά από συναισθηματισμούς και ιδεοληψίες

    Μέγιστο όμως σφάλμα θα ήταν να θεωρήσουμε ότι ο κουρδικός λαός είναι ενωμένος και σύσσωμα υποστηρίζει το όνειρο της αυτοδιάθεσης και δημιουργίας ενός μεγάλου κουρδικού έθνους. Μεγάλα τμήματα των κουρδικών πληθυσμών έχουν ομαλά ενταχθεί στις κοινωνίες των χωρών διαμονής τους. Ενίοτε δε επανδρώνουν και τις δυνάμεις ασφαλείας που καταδιώκουν τους ομοεθνείς τους. Επιπλέον υπάρχουν διαφορετικές επιδιώξεις όχι μόνο μεταξύ των κουρδικών πληθυσμών που είναι διασκορπισμένοι στις τέσσερις χώρες αλλά ακόμη και εντός αυτών

    https://www.liberal.gr/diplomacy/to-kourdiko-problima-makria-apo-sunaisthimatismous-kai-ideolipsies/271755

    ReplyDelete
  5. απλα και ρεαλιστικα!!! χιλιες φορες καλυτερη απο κατι αναλυσεις "ειδικων" που καθε μερα λενε, λενε, λενε και τιποτα δε λενε... ετσι ειναι αμα γραφεις για να ζησεις και ο εκδοτης της εφημεριδας σου ζηταει με το ζορι να πεις κατι.. μη ξεχασω και αυτον που φωτογραφιζεται καθε φορα και σε νεο ντεκορ πριν γραψει "αποκλειστικες" πληροφοριες απο την πρεσβεια. τεσπα ο τραμπας ειναι πιο πολυ επιχειρηματιας παρα προεδρας, και χεστηκε για μας και το δικιο μας.. εγω παντως ευχομαι τα καλυτερα στον ερντογκαν και ελπιζω να τη διαλυσουν την χωρα του τα "φιδια", γιατι αυτος δεν το κουναει με τιποτα και οσο πιο δυνατος γινεται, τοσο πιο αγρια θα τον σκισουν..

    ReplyDelete