24/10/2019

Επίθεση «Καθημερινής» σε Νίκο Χατζηνικολάου με αφορμή τις επιδοτήσεις εφημερίδων

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: Ο ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΕΧΕΙ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ (ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ) ΓΛΥΦΤΗ. ΗΤΑΝ ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΕΣ ΟΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΕΠΙ ΣΥΡΙΖΑ.
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΓΚΑΛΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΙΟΥ ΦΥΡΑΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΡΟΛΟ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΗΣ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗΣ ΠΟΛΥ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ.
ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΚΑΤΑ ΒΑΣΗ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΟΡΗΓΟΥΜΕΝΩΝ/ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΠΑΡΑΣΙΤΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥΣ, ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΕΣ.

Ως νέο επεισόδιο στον άγριο πόλεμο μεταξύ Αλαφούζου - Χατζηνικολάου, χαρακτηρίζουν παράγοντες της αγοράς το σημερινό πολύ σκληρό δημοσίευμα της εφημερίδας "Καθημερινή" που διευθύνει ο Αλέξης Παπαχελάς, και αφορά τις επιδοτήσεις των εφημερίδων πανελλαδικής κυκλοφορίας από το Υπουργείο Τύπου. Υπό τον εύλογο τίτλο, «Φωτογραφικές» διατάξεις στο πρόγραμμα ενίσχυσης εφημερίδων, η εφημερίδα που εκδίδει ο Θέμης Αλαφούζος, αφού ασκεί κριτική στο Υπουργείο για τις αλλαγές που έχουν να κάνουν με τους όρους επιδότησης των εφημερίδων, "φωτογραφίζει" και συγκεκριμένα εκδοτικά συγκροτήματα που ευνοούνται. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η "Καθημερινή", "επιχειρήσεις έκδοσης εφημερίδων πανελλήνιας κυκλοφορίας, που όχι μόνο δεν είναι ασφαλιστικά και φορολογικά ενήμερες, αλλά που οι ιδιοκτήτες τους δεν φρόντισαν καν να προβούν σε ρύθμιση οφειλών επέλεξε να επιδοτήσει η κυβέρνηση. Τούτο προβλέπει απόφαση του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ Στ. Πέτσα. Και αυτή δυστυχώς δεν είναι η μοναδική «φωτογραφική» διάταξη που υπάρχει στην εν λόγω απόφαση, η οποία έχει ως συνέπεια τη στρέβλωση του ανταγωνισμού εις βάρος των συνεπών και υγιών επιχειρήσεων του κλάδου..."

Όπως ανέφεραν στον Lykavitos.gr πρόσωπα που διαθέτουν βαθιά γνώση του εκδοτικού παρασκηνίου, η συγκεκριμένη αναφορά της εφημερίδος "φωτογραφίζει" (κυρίως) τον εκδότη της Real Νίκο Χατζηνικολάου. Ο οποίος μέχρι πρότινος ανέμενε την ρύθμιση για να ενταχθεί στις 120 δόσεις, ενώ παράλληλα εμφανιζόταν να έχει και οφειλές και προς μεγάλο αριθμό εργαζομένων. Και με την αρχική απόφαση Χουλιαράκη - Κρέτσου δεν θα μπορούσε να ενταχθεί στο πρόγραμμα κρατικής επιδότησης.

Γράφει μεταξύ άλλων στο ίδιο κομμάτι η "Καθημερινή":

"Ειδικότερα, ενώ η αρχική απόφαση για το πρόγραμμα ενίσχυσης (πρόκειται για την απόφαση 107/10-6-2019 ΦΕΚ Β΄ 2355 που φέρει τις υπογραφές των κ. Χουλιαράκη και Κρέτσου) προέβλεπε ότι μεταξύ των προϋποθέσεων υπαγωγής σε αυτό ήταν οι επιχειρήσεις να διαθέτουν ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα, ή τουλάχιστον να έχουν ρυθμισμένες οφειλές προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία και η ρύθμιση να είναι ενεργή, ήρθε η απόφαση 229/15-10-2019 (ΦΕΚ Β΄ 3821) για να καταργήσει τις παραπάνω προϋποθέσεις. Αλλη αναγκαία προϋπόθεση υπαγωγής μιας επιχείρησης στο πρόγραμμα ενίσχυσης ήταν να μην έχει οφειλές προς τους εργαζομένους της από εργατικές απαιτήσεις (δεδουλευμένες αποδοχές, επιδόματα εορτών και αδείας), κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης. Και αυτή η προϋπόθεση απαλείφθηκε στη νεότερη ΚΥΑ. Η τελευταία προβλέπει ότι στην περίπτωση που υπάρχουν οφειλές στους εργαζομένους, το ποσό της ενίσχυσης εκχωρείται σε αυτούς."

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το δημοσίευμα της "Καθημερινής"

Το σημερινό δημοσίευμα είναι συνέχεια του άγριου πόλεμου που έχει ξεσπάσει μεταξύ Αλαφούζου - Χατζηνικολάου (και πιθανώς Θοδωρή Κυριακού) και το οποίο ξεκίνησε δια ασήμαντον αφορμή. Και όχι μάλλον αιτία. Δηλαδή με το σκίτσο του Ηλία Μακρή στην "Καθημερινή", μετά την συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Χατζηνικολάου και την επίθεση που εξαπέλυσε στον Αλέξη Παπαχελά (ως "απάντηση") ο παρουσιαστής ειδήσεων του ΑΝΤ1

https://www.lykavitos.gr/epithesi-kathimerinis-se-niko-xatzin/

No comments :

Post a Comment