17/09/2019

Wall Street Journal: Εκθεση των ΗΠΑ δείχνει το Ιράν ως υπέθυνο των επιθέσεων στην Σ.Αραβία

Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν παραδώσει μια μυστική έκθεση στους ομολόγους τους από τη Σαουδική Αραβία, η οποία κατηγορεί το Ιράν άμεσα για τις επιθέσεις του Σαββατοκύριακου σε δύο μεγάλες πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας, σύμφωνα με πηγές των Wall Street Journal. Σύμφωνα με την έκθεση, η οποία δεν έχει ακόμη κοινοποιηθεί, οι επιθέσεις διοργανώθηκαν από το Ιράν και έγιναν με περίπου 20 drones και τουλάχιστον δώδεκα πυραύλους. Μια προκαταρκτική έρευνα τους έδωσε «όλες τις ενδείξεις» να πιστεύουν ότι τα όπλα και στις δύο επιθέσεις «προέρχονται από το Ιράν».

Ένας Σαουδάραβος αξιωματούχος που μίλησε στους WSJ δήλωσε ότι η έκθεση δεν ήταν οριστική, προσθέτοντας ότι η αμερικανική πλευρά δεν παρείχε επαρκή στοιχεία ότι η Τεχεράνη «ήταν σίγουρα» πίσω από τις επιθέσεις. Τη Δευτέρα, εκπρόσωπος του συνασπισμού ανακοίνωσε ότι οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας εξακολουθούν να προσπαθούν να καταλάβουν «από πού» προήλθαν τα βλήματα που χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις, λέγοντας ότι τα drones δεν εκτοξεύθηκαν από την Υεμένη, όπως ισχυρίζoνται οι Χούθι.

Οι ΗΠΑ έχουν τη βεβαιότητα ότι η επίθεση του Σαββατοκύριακου εναντίον της Σαουδικής Αραβίας διαπράχθηκε από το ιρανικό έδαφος και ότι χρησιμοποιήθηκαν πύραυλοι Κρουζ, ανέφερε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας Αμερικανός αξιωματούχος. Παρά το γεγονός ότι την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι φιλοϊρανοί αντάρτες Χούτι, που πραγματοποιούν συχνά, από την Υεμένη, ρίψεις βαλλιστικών πυραύλων εναντίον στόχων στο νότιο τμήμα της Σαουδικής Αραβίας, οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών διαθέτουν στοιχεία που επιτρέπουν να εντοπιστεί η προέλευση των πυρών, σημείωσε ο αξιωματούχος, που δεν θέλησε να κατονομαστεί. Στο ερώτημα, που του τέθηκε, εάν η Ουάσιγκτον έχει τη βεβαιότητα ότι οι πύραυλοι προήλθαν από ιρανικό έδαφος, ο αξιωματούχος απάντησε «ναι».Επίσης, απάντησε καταφατικά στο ερώτημα εάν γνωρίζει αν χρησιμοποιήθηκαν πύραυλοι Κρουζ. Αρνήθηκε, εντούτοις, να διευκρινίσει τον αριθμό των πυραύλων Κρουζ που χρησιμοποιήθηκαν. «Δεν θα υπεισέλθω σε αυτού του είδους τις πληροφορίες» απάντησε.

Η Γαλλία θα στείλει εμπειρογνώμονες στη Σαουδική Αραβία για να συνδράμουν τις έρευνες που διεξάγονται σχετικά με την επίθεση εναντίον σαουδαραβικών πετρελαϊκών εγκαταστάσεων, ανακοίνωσε σήμερα το Μέγαρο των Ηλυσίων. «Σε απάντηση στο σαουδαραβικό αίτημα, ο πρόεδρος Μακρόν επιβεβαίωσε στον πρίγκιπα διάδοχο ότι η Γαλλία θα στείλει εμπειρογνώμονες στη Σαουδική Αραβία για να συμμετάσχουν στις έρευνες που έχουν στόχο να καθορίσουν την προέλευση και τον τρόπο που εξαπολύθηκε η επίθεση», τονίζεται στην ανακοίνωση.

ΑΜΠΕ

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΚΟΜΗ ΕΠΑΡΚΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΛΛΑ  Η ΤΩΡΙΝΗ ΜΟΥ ΑΤΕΛΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΠΡΟΗΛΘΑΝ... ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ Σ.ΑΡΑΒΙΑ. ΜΑΛΛΟΝ ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΣΑΝ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ "ARAMCO".  (ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΩ ΧΤΥΠΗΜΑ ΑΠΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ Σ.ΑΡΑΒΙΑ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ ΟΙ ΠΕΡΣΕΣ) ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ ΝΑ ΤΑ ΣΥΖΗΤΟΥΜΕ ΑΝ ΔΕΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΕΙ ΠΡΩΤΑ Η ΒΑΣΙΚΗ ΜΟΥ ΥΠΟΘΕΣΗ.

ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΑΝΤΙΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ...
  • Η ΧΡΗΣΗ ΠΥΡΑΥΛΩΝ (ΟΠΟΙΩΝΔΗΠΟΤΕ, ΠΛΗΝ ΜΕΡΙΚΩΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ "ΕΞΩΤΙΚΩΝ", ΠΟΥ ΘΑ ΤΑΥΤΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΗ ΤΟΥΣ) ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ. 
  • ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΩ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΜΙΚΡΩΝ drones ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΣΕ ΤΟΝ ΜΗ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΤΟΥΣ. ΟΜΩΣ  ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΖΗΜΙΑ. ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΗ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. 
ΑΝ ΗΤΑΝ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΗ Η ΑΝΤΙΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥΣ...
  • ΤΟΤΕ ΠΑΛΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑ ΝΟΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ...ΝΑΙ, ΤΟ ΠΛΗΓΜΑ ΜΕ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΘΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΣΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ. 

No comments :

Post a Comment