24/09/2019

Τον Οκτώβριο το νέο νομοσχέδιο για τη διαδικασία ασύλου. Μένει ο Β’ βαθμός ;

Μέσα στον Οκτώβριο, ίσως και στις αρχές του μήνα, αναμένεται να είναι έτοιμο το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που θα αφορά σε αλλαγές στη διαδικασία ασύλου για τους αιτούντες που έρχονται στη χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο δεν θα προχωρήσει τελικά σε κατάργηση του δεύτερου βαθμού ασύλου. Πηγές του υπουργείου αναφέρουν ότι το νομοσχέδιο θα αφορά σε βελτίωση των διαδικασιών ασύλου, με σεβασμό στο ευρωπαϊκό δίκαιο, προκειμένου να επιτευχθεί η επιτάχυνση έκδοσης των αποφάσεων. Πηγές του υπουργείου επισημαίνουν ότι εξετάζεται η συγχώνευση και απλοποίηση των σταδίων παραπομπής στα διοικητικά δικαστήρια, προκειμένου να γίνεται πιο γρήγορα η έκδοση της τελικής απόφασης και άρα η επιστροφή του ατόμου, που λαμβάνει την απόρριψη, προς την Τουρκία. Στο «στόχαστρο» του νομοσχεδίου αναμένεται, επίσης, να τεθεί και η ευαλωτότητα και να επανεξεταστούν τα κριτήρια απόδοσής της. Κύκλοι του υπουργείου σημειώνουν ότι ο περιορισμός του αριθμού των ευάλωτων θα διευκολύνει τις επιστροφές προς την Τουρκία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΑΡΘΡΟ: https://www.defence-point.gr/news/ton-oktovrio-neo-nomoschedio-gia-ti-diadikasia-asyloy-menei-o-v-vathmos

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ Β. ΒΑΘΜΟΥ. ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΕΙ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΕΠΙΤΑΧΥΝΕ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ. ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ Η ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΑΜΥΝΑ, ΑΟΖ-ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ, ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΙΩΣ ΤΡΑΓΙΚΗ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. ΟΥΔΕΜΙΑ ΕΚΠΛΗΞΗ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ, ΑΛΛΑ ΚΡΙΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΒΡΟΧΕΣ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΕΟ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ. 

No comments :

Post a Comment