10/09/2019

Αντιτρομοκρατική στη Λέρο: Λείπουν χειροβομβίδες, οπλοβομβίδες και άλλος οπλισμός από αποθήκη του Π.Ν

Κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας μαζί με ειδικούς της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας της ΕΛΑΣ αναχώρησαν το πρωί για τη Λέρο προκειμένου να συμμετάσχουν στην έρευνα για την απώλεια στρατιωτικού υλικού από την υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων. Η απώλεια του στρατιωτικού υλικού διαπιστώθηκε χθες το απόγευμα (09-09-2019) σε καταμέτρηση κατά τη διάρκεια παράδοσης-παραλαβής. Όπως πληροφορήθηκε η ΕΛΑΣ από το ΓΕΝ έχουν χαθεί χειροβομβίδες, αντιαρματικές οπλοβομβίδες και άλλος οπλισμός από αποθήκη στρατιωτικού υλικού η οποία όμως ήταν σφραγισμένη και δεν υπάρχουν ίχνη παραβίασης.

Οι αστυνομικοί της ΕΛΑΣ θα ερευνήσουν τον χώρο ενώ παράλληλα γίνεται έρευνα από τις υπηρεσίες του Πολεμικού Ναυτικού. Νωρίς το πρωί ξεκίνησε νέα καταμέτρηση προκειμένου να διαπιστωθεί ο ακριβής αριθμός των εκρηκτικών που χάθηκαν. Στη συνέχεια θα γίνει σύγκριση με την προηγούμενη απογραφή και όλα τα στοιχεία θα φτάσουν στα χέρια των αξιωματικών που χειρίζονται την έρευνα. Πηγές του Πολεμικού Ναυτικού, αναφέρουν ότι γίνεται έλεγχος σε όλα τα πλοία, προκειμένου να αποκλειστεί το ενδεχόμενο διαχειριστικού λάθους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που χάνεται οπλισμός από την Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου. Πριν από δύο χρόνια η συγκεκριμένη υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού, είχε απασχολήσει τις αρμόδιες Αρχές, μετά την κλοπή 280 τόνων πετρελαίου.

ΑΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ:  Το θέμα της φύλαξης των στρατιωτικών εγκαταστάσεων το έχουμε πάρει στη πλάκα

1 comment :

  1. Anonymous10/9/19 14:21

    Αυτή είναι η κατάντια και η κατάσταση των ενόπλων δυνάμεων της χώρας. Το ξέρουμε όσοι ασχολούμαστε στοιχειωδώς, το ξέρει και υποσυνείδητα ο μέσος ραγιάς, δεν το χωνεύει όμως και προτιμά να ακούει τις αρλούμπες του προκόπη!


    12G

    ReplyDelete