28/08/2019

O Μπ. Τζόνσον κλείνει τη βρετανική Βουλή - Ενέκρινε το σχέδιό του η Βασίλισσα

Την πρόθεσή του να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή των Κοινοτήτων στις 21 και 22 Οκτωβρίου τόσο το πρόγραμμα της κυβέρνησής του όσο και μια ενδεχόμενη νέα συμφωνία με την Ε.Ε για το Brexit, γνωστοποιεί με επιστολή του προς όλους τους Βρετανούς βουλευτές ο Μπόρις Τζόνσον. Επιβεβαιώνει ότι ζήτησε το πρωί από τη βασίλισσα Ελισάβετ να αναγνώσει τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησής του στις 14 Οκτωβρίου, με τις εργασίες της Βουλής να διακόπτονται στις 9 Σεπτεμβρίου. Ο Μπόρις Τζόνσον επισημαίνει ότι η παρούσα σύνοδος του Κοινοβουλίου διήρκεσε περισσότερο από 340 ημέρες και πρέπει να τερματιστεί καθώς είναι η μακρύτερη κοινοβουλευτική σύνοδος στην ιστορία του Η.Β. Με την κίνηση αυτή ο  Μπ. Τζόνσον επιχειρεί να αποφύγει οποιαδήποτε συνεδρίαση θα προκαλούσε καθυστέρηση στη διαδικασία του Brexit που έχει οριστεί για την 31η Οκτωβρίου και οι βουλευτές δεν θα έχουν τον αναγκαίο χρόνο για να ψηφίσουν νομοθεσία που θα αποτρέπει την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Την πληροφορία ότι ο Τζέρεμι Κόρμπιν απηύθυνε επιστολή προς την βασίλισσα Ελισάβετ για να εκφράσει τις σοβαρές του ανησυχίες για την κίνηση του Μπόρις Τζόνσον να αναστείλει την λειτουργία του κοινοβουλίου μέχρι τις 14 Οκτωβρίου επιβεβαίωσε πηγή του Εργατικού Κόμματος. Όπως αναφέρει το Reuters, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε επίσης συνάντηση με την βασίλισσα. Νωρίτερα, ο κ. Κόρμπιν ότι ο Τζόνσον πρέπει να λογοδοτήσει στους βουλευτές αφού επιδιώκει την αύξηση του χρόνου κατά τον οποίο το κοινοβούλιο δεν θα βρίσκεται σε λειτουργία. «Πρέπει να λογοδοτήσει στο κοινοβούλιο - όχι κλείνοντας το κοινοβούλιο, αλλά παρακολουθώντας τις συνεδριάσεις και απαντώντας στις ερωτήσεις... Όταν το κοινοβούλιο θα συνέλθει βάσει του χρονοδιαγράμματός του για πολύ σύντομο χρονικό διάστημα την επόμενη εβδομάδα, το πρώτο πράγμα που θα κάνουμε είναι να προωθήσουμε νομοθεσία για να προλάβουμε αυτό που πάει να κάνει και το δεύτερο θα είναι η κατάθεση πρότασης μομφής εναντίον του σε κάποια στιγμή», ανέφερε ο Τζέρεμι Κόρμπιν.

Την ανησυχία του εξέφρασε με επιστολή προς την βασίλισσα και το κόμμα των Φιλελεύθερων Δημοκρατών.

https://www.liberal.gr/world/mp-tzonson-stis-9-septembriou-diakoptontai-oi-koinobouleutikes-ergasies/264405

Η βασίλισσα Ελισάβετ ενέκρινε το σχέδιο του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον να αναστείλει τη λειτουργία του Κοινοβουλίου, αναφέρεται σε μια ανακοίνωση του επίσημου σώματος των συμβούλων της βασίλισσας, που είναι γνωστό ως Ιδιαίτερο Συμβούλιο του Στέμματος. Στην ανακοίνωση επιβεβαιώνεται πως η λειτουργία του Κοινοβουλίου θα ανασταλεί κάποια ημέρα ανάμεσα στην 9η και τη 12η Σεπτεμβρίου, έως τις 14 Οκτωβρίου.

Το βρετανικό κοινοβούλιο θα συνέλθει την προσεχή Τρίτη. Οι βουλευτές δεν θα συνεδριάσουν παρά για λίγες ημέρες πριν από την διακοπή των εργασιών μέχρι τις 14 Οκτωβρίου. Κατά παράδοση, το βρετανικό κοινοβούλιο διακόπτει τις εργασίες επί εβδομάδες κατά την διάρκεια του Σεπτεμβρίου εξαιτίας της διεξαγωγής των ετήσιων συνεδρίων των πολιτικών κομμάτων, όμως αυτήν την φορά η αναστολή των εργασιών παρατείνεται για δώδεκα ημέρες μετά την λήξη των εργασιών του τελευταίου κομματικού συνεδρίου, του συνεδρίου του Συντηρητικού Κόμματος. Αυτό το σφικτό χρονοδιάγραμμα καθιστά αδύνατο για τους βουλευτές που είναι αντίθετοι με ένα Brexit χωρίς συμφωνία να περάσουν την αναγκαία νομοθεσία για την αποτροπή αυτού του σεναρίου την 31η Οκτωβρίου.

Σύσσωμη η  αντιπολίτευση καταγγέλλει «αντιδημοκρατική ενέργεια» εκ μέρους του Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος δήλωσε σαρκαστικά στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky ότι «οι βουλευτές θα έχουν όλο τον χρόνο να συζητήσουν το Brexit πριν και μετά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο».

ΑΜΠΕ

Πολιτική θύελλα έχει προκαλέσει στη Μεγάλη Βρετανία η απόφαση του νεοανακηρυχθέντως πρωθυπουργού της χώρας να διακόψει τη λειτουργία του Κοινοβουλίου για έναν μήνα από τα μέσα Σεπτεμβρίου, την πλέον κρίσιμη περίοδο για την συζήτηση της συμφωνίας του Brexit και το ενδεχόμενο hard Brexit, κίνηση που θολώνει τα νερά για όλες τις πλευρές και καταδεικνύει συγκεντρωτικές τάσεις και προσπάθεια υπονόμευσης του κοινοβουλευτικού ελέγχου.Η απόφαση του Μπόρις Τζόνσον έρχεται μετά τις επαφές με την Άγκελα Μέρκελ, τον Εμμάνουελ Μακρόν και τον Ντόναλντ Τραμπ καθώς και την παρουσία στη Σύνοδο Κορυφής των G7, εγείροντας έτσι ερωτηματικά για κρυφή ατζέντα και παρασκηνιακές συμφωνίες και διαπραγματεύσεις.Στρατηγικά, πάντως η απόφαση του Τζόνσον, παρά τις σφοδρές αντιδράσεις που ήταν εύκολο να προβλεφθούν, αποτελεί μήνυμα προς τους Ευρωπαίους ότι είναι έτοιμος να πράξει ό, τι χρειάζεται για να πετύχει το σκοπό του, ακόμα κι αν αυτό οδηγεί σε μετωπική με το Κοινοβούλιο και με στελέχη του κόμματός του. Η πρακτική αυτή, που δεν απέχει από τις μεθόδους που έχει μεταχειριστεί ο Ταγίπ Ερντογάν, φαίνεται να έχει βγει από το playbook του Πούτιν και χρησιμοποιείται ως ένδειξη ισχύοςΣε κάθε περίπτωση, χωρίς Κοινοβούλιο και με δεδομένη τη σφιχτή διαχείριση της πληροφορίας από τους υπουργούς, η πληροφόρηση για την πορεία των διαπραγματεύσεων θα προέρχεται από τον Τύπο και κυρίως από την Ευρώπη, σκηνικό που σε περίπτωση αποτυχίας θα μπορούσε να πυροδοτήσει νέο κύκλο αβεβαιότητας για τη Μεγάλη Βρετανία.

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ:  https://www.crisismonitor.gr/2019/08/28/o-tzonson-vazei-loyketo-sti-voyli-kai-fimotro-stoys-voyleytes/

ΣΧΕΤΙΚΟ:  Δικαστικά προσφεύγουν οι αντίπαλοι του Brexit κατά του Johnson για το κλείσιμο της Βουλής - «Καζάνι» έτοιμο να εκραγεί η Βρετανία

2 comments :

  1. Anonymous31/8/19 16:15

    ΤΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ BREXIT ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ;

    ReplyDelete
  2. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΡΑΨΩ "ΣΕΝΤΟΝΙ" ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΨΩ ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ.

    ΧΟΝΤΡΑ...
    ΟΙ ΜΗ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΕΙΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΙΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΜΕ ΕΝΑ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΟΠΩΣ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΤΩΝ ΗΠΑ ΜΕ ΤΗΝ "ΠΡΑΣΙΝΗ" ΚΑΡΤΑ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ Ε.Ε.
    ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΧΡΕΩΝΟΥΝ ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε , ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΠΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΣΤΗΝ Ε.Ε
    ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΠΡΟΙΝΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΣΤΗΝ Ε.Ε ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΔΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΕΛΗ.
    Η ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑ-Ε.Ε ΘΑ ΥΠΟΚΕΙΤΑΙ ΣΕ ΕΛΕΓΧΟΥΣ, ΑΣΧΕΤΩΣ ΣΕΝΓΚΕΝ.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟ ΙΔΙ,Ο ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ.
    ΟΙ ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ, ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΕ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ , ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ , ΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ.
    ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ , ΟΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΕΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ , ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ , ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ, ΟΙ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ, ΟΛΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΣΥΖΗΤΗΘΟΥΝ ή ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ.

    ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΤΟ "BREXIT", ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟ ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ.

    Η ΣΚΟΤΙΑ ΘΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΟΖ ΤΗΣ Β.ΘΑΛΑΣΣΑΣ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 2 ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ, 1 ΝΑΥΣΤΑΘΜΟ, ΤΟ 1/5 ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.
    Η Β.ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΕΤΣΙ ΘΑ ΞΑΝΑΜΠΕΙ ΣΤΗΝ Ε.Ε.
    ΤΟ Η.Β ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΛΕΟΝ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΥΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΗΜΑ.
    ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΒΗΜΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΤΟ "ΣΙΤΥ" ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΗΔΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝΟΜΟ-ΗΜΙΑΥΤΟΝΟΜΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ. ΠΕΡΙΚΛΕΙΣΤΟ ΜΕΝ ΑΛΛΑ ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΙ ΤΟ 90% ΤΗΣ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΟΣ ΤΟΥ ΤΩΡΙΝΟΥ Η.Β. ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΩΘΟΤΑ ΤΩΝ ΒΡΕΤΑΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΒΟΜΒΑ. ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟ "ΣΙΤΥ". ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΑΛΗΘΕΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΟΛΙΣ 5-6 ΧΡΟΝΙΑ.

    ReplyDelete