28/08/2019

Επιπτώσεις σε θέματα επιχειρησιακής ασφάλειας από το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (IoT): Η περίπτωση των έξυπνων εφαρμογών γυμναστικής.

Η παρούσα εργασία συντάχθηκε για επιστημονικούς σκοπούς. Σε αυτήν περιγράφεται σύντομα το πλαίσιο μέσα στο οποίο εντάσσεται το διαδίκτυο των πραγμάτων (IOT) και η σχέση αυτού με τις εφαρμογές γυμναστικής. Οι τελευταίες συνδέονται με τους κινδύνους που ενδέχεται να προκύπτουν σε θέματα επιχειρησιακής ασφάλειας για το στρατιωτικό προσωπικό ή το προσωπικό που υπηρετεί σε άλλους οργανισμούς ασφαλείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: https://kedisa.gr/wp-content/uploads/2018/10/Ergasia_no_21_Georgitsopoulos.pdf

H εφαρμογή της Strava έχει δημιουργήσει ένα κοινωνικό δίκτυο που χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση των αθλητικών δραστηριοτήτων ενός χρήστη ωστόσο έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν ότι η εφαρμογή του Παγκόσμιου Θερμικού Χάρτη (Global Heatmap) έδωσε τη δυνατότητα στο καθένα να εντοπίζει στρατιωτικές βάσεις και περιπολίες καθώς και κρυφές θέσεις αξιωματούχων υπηρεσιών πληροφοριών σε διάφορα σημεία του πλανήτη, με βάση συγκεντρωτικές πληροφορίες από τους χρήστες της Strava.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ:  https://defensegr.wordpress.com/2019/08/27/osint-xrhsh-tou-strava-apo-thn-astynomia-kata-th-ereyna-mias-dolofonias/

No comments :

Post a Comment