05/08/2019

Δυο σχολές σκέψεις στην Ουάσιγκτον για την Τουρκία...

Μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο κυριάρχησαν δυο σχολές σκέψεις στην Ουάσινγκτον για την Τουρκία:
  • η μια που υποστήριζε πως η εκτελεστική εξουσία στην αμερικανική πρωτεύουσα δεν κάνει αρκετά για την τόσο στρατηγικά σημαντική για τη Δύση Τουρκία, 
  • η άλλη που υποστήριζε πως πρέπει να γίνονται περισσότερα από την εκτελεστική εξουσία των ΗΠΑ για την Τουρκία.
Κοινά στοιχεία και των δυο σχολών είναι πως η Τουρκία είναι μια “αδικημένη” και “παραμελημένη” από την Ουάσιγκτον και τους λοιπούς Ατλαντικούς της συμμάχους χώρα, και πως δικαιολογημένα συμπεριφέρεται και αντιδρά κατά της “αγνωμοσύνης” που εισπράττει.

Ακριβώς λόγω της ύπαρξης των δυο σχολών –που ανταγωνίζονταν η μια την άλλη- η Άγκυρα πείστηκε πως ήταν “αναντικατάστατη” για τους ατλαντικούς σχεδιασμούς κατά της Μόσχας την ψυχροπολεμική περίοδο. Και απαιτούσε διαρκές χαράτσι όλων των μορφών από τη Δύση. “Πρέπει να πληρώνετε τους λογαριασμούς μας, γιατί μας έχετε ανάγκη”, δήλωσε σε αμερικανό πρώην αξιωματούχο –κατά μαρτυρία του- ένας Τούρκος πρώην Πρωθυπουργός, πιθανότατα ο Σουλειμάν Ντεμιρέλ, το 1979, παραμονές του πραξικοπήματος του Εβρέν, με τη οικονομία της Τουρκίας υπό κατάρρευση.

Μια από τις πρώτες κυνικές, αλλά ταυτόχρονα και σημαδιακές, απαιτήσεις των Τούρκων μετά το τέλος του Β´ΠΠ, ήταν η άρνηση τους να επιστρέψουν στο συμμαχικό ταμείο για επιστροφή στους δικαιούχους, το χρυσάφι των Ναζί που οι τελευταίοι έκλεψαν από Εβραίους και άλλους και φύλαγαν στην Τουρκία. Από τότε δημιουργήθηκε ένα προηγούμενο ως προς τις απαιτήσεις της Άγκυρας και την ικανοποίησή τους από τη Δύση. Ενώ για παράδειγμα η Τουρκία δεν συμμετείχε στον Β´ΠΠ και δεν είχε απώλειες αλλά πολλαπλά κέρδη στη διάρκειά του, απαίτησε και πήρε μεγάλη βοήθεια από το Σχέδιο Μάρσαλ, παρά τις αρχικές αντιρρήσεις της Ουάσιγκτον. Οι δομές της χώρας και η οικονομία της οικοδομήθηκαν με δωρεάν βοήθεια και χαριστικά δάνεια από τη Δύση και το ΝΑΤΟ. Το ίδιο συνέβη με τις Ένοπλες Δυνάμεις και τις συναφείς στρατιωτικές δομές.

Από το 1980 μέχρι το 1990, για παράδειγμα, η Ουάσινγκτον ξόδεψε κοντά στα 20 δις δολάρια σε στρατιωτικές υποδομές στην Ανατολική Τουρκία. Και με εξαίρεση τον πόλεμο του 1990-91 για το Κουβέιτ, όπου το καθεστώς Οζάλ εισέπραξε δεκάδες δις δολάρια σε δωρεάν βοήθεια, χαριστικά δάνεια και μαζί την κατασκευή του αγωγού Μπακού-Τσεηχάν, η Άγκυρα επανειλημμένα αρνήθηκε πρόσβαση στους Αμερικανούς στις βάσεις της.
- Αρνήθηκε το 1958 στην περίπτωση ανωμαλιών στον Λίβανο.
- Το 1983 αρνήθηκε την χρήση της βάσης Ίνσιρλικ για ανθρωπιστική βοήθεια, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις κατά των Αμερικανών πεζοναυτών στο Λίβανο- ένα κενό που παρεμπιπτόντως θεράπευσε η Κύπρος μέσω Λάρνακος.
- Το 1989-90 αρνήθηκε τη χρήση της βάσης για πτήσεις των U-2, χωρίς τη συναίνεση της Μόσχας.
- Το 2003, αρνήθηκε να επιτρέψει σε αμερικάνικα στρατεύματα να ανοίξουν δεύτερο πολεμικό μέτωπο κατά του Σαντάμ του Ιράκ, μέσω Τουρκίας.
- Και κατά καιρούς και για να εξασφαλίσει μικρο-απαιτήσεις, απαγόρευε ακόμη και την παροχή σκευασμάτων γάλακτος για μικρά παιδιά, σε οικογένειες Αμερικανών που υπηρετούσαν στη βάση.

[Στην περίπτωση του 2003 η “αδικία” προέκυψε από το γεγονός πως οι Τούρκοι ζήτησαν, δια στόματος του τότε Πρωθυπουργού Γκούλ, 90 δις δολλάρια(!) ως αποζημίωση για τις “ζημιές” τους από τον επικείμενο πόλεμο. Και οι “αγνώμονες” αμερικάνοι τους πρόσφεραν μόνο 30(!), αλλά “και την Κύπρο υπό τη μορφή του Σχεδίου Ανάν” και την οποία τους τους έδωσαν, όπως κυνικά παραδέχθηκε ο τότε αξιωματούχος Daniel Fried. Ζήτησαν επιπλέον και το ελεύθερο να κινηθούν στρατιωτικά -και παράλληλα με τους αμερικανούς- κατά των Κούρδων του Ιράκ, κάτι που οι Αμερικάνοι αρνήθηκαν. Και βρέθηκαν “αδικημένοι” οι φουκαριάρηδες οι Τούρκοι.]

Είναι γεγονός πως για τρία περίπου χρόνια, από το 1975-78, όχι η Εκτελεστική εξουσία αλλά και η Νομοθετική δηλ. το Κονγκρέσο, επέβαλε ένα μερικό εμπάργκο όπλων στη Άγκυρα, λόγω της παράνομης χρήσης αμερικανικών όπλων στην τουρκική επιδρομή κατά της Κύπρου το 1974.

“Αδικήθηκαν” τότε οι Τούρκοι, κατά τις δυο σχολές και άλλους, οπότε...
  • α) η Εκτελεστική εξουσία πολέμησε με νύχια και με δόντια το μερικό εμπάργκο
  • β) παρείχε μέσω Νατοϊκών χωρών, της Ιαπωνίας, της Νοτίου Κορέας και άλλων, περισσότερη στρατιωτική και οικονομική βοήθεια προς την Άγκυρα από ό,τι πριν το εμπάργκο και
  • γ) και πολύ πιο σημαντικό, οι πολιτικές Νίξον-Κίσσινγκερ-Φόρτ, επέστρεψαν στην Άγκυρα να κατακτήσει την μισή σχεδόν Κύπρο και να παραμένει εκεί ως κατοχική δύναμη από τότε.
Έτσι ...“αδικήθηκαν” οι Τούρκοι το 1974.

[Το 1956 ο Πρόεδρος Άισενχαουερ εξεδίωξε τις επιδρομικές χώρες Αγγλία, Γαλλία και Ισραήλ από τα εδάφη της Αιγύπτου, τα οποία κατέκτησαν με τον τότε επιδρομικό τους πόλεμο του Σουέζ.]

Η ίδια αντίληψη συνεχίσθηκε μεταψυχροπολεμικά, αφού η κυβέρνηση Κλίντον παρουσίαζε την Τουρκία ως πιο σημαντική για την επιβίωση της Δύσης, από όσο ήταν η Δυτική Γερμανία στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.

Ανάλογη υπήρξε και η θέση της κυβέρνησης Ομπάμα, έναντι της προηγούμενης κυβέρνησης Μπούς του νεώτερου. Υπενθυμίζω πως η πρώτη επίσημη επίσκεψη του Ομπάμα στο εξωτερικό το 2009 ήταν στην Άγκυρα, όπου έμπλεξε το εγκώμιο του Ερντογάν, της χώρας του και ευρύτερα του Ισλάμ. Η επίσκεψη Ομπάμα αποφασίσθηκε κατόπιν επισταμένων διαβουλεύσεων στη μεταβατική περίοδο της εκλογής του και με το σκεπτικό πως έπρεπε να αρθεί η “αδικία” κατά της Τουρκίας από τη σχετική διπλωματική “απομόνωση” που της είχε επιβάλει η κυβέρνηση Μπούς.

Αυτή είναι και η θέση που εκφράζει σήμερα ο Πρόεδρος Τράμπ με τη δημόσια εκφρασμένη στεναχώρια του πως η προηγούμενη κυβέρνηση Ομπάμα είχε “αδικήσει” το καθεστώς Ερντογάν, αρνούμενη να του πουλήσει το αντιπυραυλικό/αντιαεροπορικό σύστημα Patriot, εξαναγκάζοντας το έτσι να προμηθευτεί το αντίστοιχο Ρωσικό σύστημα S-400.

[Στην περίπτωση των Patriots- που οι Τούρκοι θα “αγόραζαν” με χαριστικούς οικονομικούς όρους, όπως ανέκαθεν- η Άγκυρα απαιτούσε και τα “κλειδιά” του λογισμικού τους συστήματος, μαζί με μεταφορά τεχνολογίας, κάτι που η Ουάσινκτον και οι κατασκευαστικές εταιρίες δεν παραχωρούν σε κανένα, για ευνόητους λόγους. (Οι Τούρκοι δεν πήραν ούτε από τους Ρώσους τίποτα ανάλογο). Αυτή ήταν η μεγάλη “αδικία” του Ομπάμα κατά των Τούρκων, που θέλει τώρα να θεραπεύσει ο Τράμπ. Στο δε στρατιωτικό επίπεδο μιλάμε για 5ης γενιάς σύγκρουση οπλικών συστημάτων (κομπιούτερς ηλεκτρονικού πολέμου, όπως ουσιαστικά είναι οι ρωσικοί S-400 και τα αμερικανικά F-35) μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, αλλά και με την Κίνα στην κορνίζα. Ο Τραμπ μπορεί να ενδιαφέρεται μόνο να μην χάσει την “μπίζνα” με την Τουρκία. Το Πεντάγωνο όμως ενδιαφέρεται να μη διακινδυνευθεί η ασφάλεια της χώρας με την υποκλοπή 5ης γενιάς λογισμικών οπλικών συστημάτων, τα οποία απαιτεί να έχει η Άγκυρα ώστε να τερματίσει τους κατά τακτά διάστημα εκβιασμούς της. Προς το παρόν το άμεσο ζήτημα της υποκλοπής αποκλείστηκε με την αναστολή του προγράμματος συνεργασίας ΗΠΑ-Τουρκίας για τα F-35. Η “αναστολή” υποδηλώνει μελλοντική συνεργασία, εφόσον η Τουρκία καταστήσει, με κάποιο τρόπο, ανενεργό το ήδη στη κατοχή της σύστημα S-400.]

Είναι γεγονός πως τούτη τη φορά υπάρχει σοβαρό ρήγμα και στις δυο σχολές σκέψεις. Υπάρχει σε πολιτικό επίπεδο η μετωπική σύγκρουση και αμφισβήτηση της αμερικανικής ηγεμονίας από μια Νατοϊκή χώρα που τύγχανε προνομιακού χειρισμού μεταπολεμικά, όσο καμιά άλλη. Χωρίς υπερβολή η Τουρκία υπήρξε το πιο κακομαθημένο κράτος της Ατλαντικής συμμαχίας. Και το οποίο σήμερα πρωτοστατεί στην υπόσκαψη του πιο αποτελεσματικού “μή πολεμικού” όπλου της Ουάσιγκτον, αυτού των κυρώσεων. Αν δεν επιβληθούν κυρώσεις σε μια τέτοια κατάφωρη καταπάτηση αμερικανικών συμφερόντων, η πολιτική αυτή πάει “περίπατο”. Και μαζί η αξιοπιστία του ηγεμόνα.

Eδώ καλλιεργείται επισταμένα η αυταπάτη, όχι μόνο στην Ουάσιγκτον αλλά και στα λοιπά δυτικά κέντρα στο ΝΑΤΟ από τον Γραμματέα του και από διάφορους κονδυλοφόρους που επιστρατεύονται σε τέτοιες περιπτώσεις – όπως τον γραφικό πλέον Ελληνοαμερικανό ναύαρχο James Stavridis- πως όλα όσα συμβαίνουν στις σχέσεις Τουρκίας και Δύσης αποτελούν πολιτικά τερτίπια του ισλαμιστή Ταγίπ Ερντογάν και πως με το “πέρασμά” του, η Τουρκία θα “ξαναβρεί” τον δυτικο-ευρωπαϊκό της προσανατολισμό. Και εδώ εδράζεται και το όλο σκεπτικό που υποβόσκει για τη μη επιβολή κυρώσεων ώστε να μην καούν, τάχατες, οι γέφυρες.

Ό,τι και να συμβεί οι δυο σχολές σκέψεις για τη Τουρκία έχουν εξαντλήσει το ρόλο τους. Ας ελπίσουμε πως μέχρι οι σχέσεις Ουάσινγκτον-Άγκυρας εκτονωθούν, θα περάσει αρκετός χρόνος ώστε η Αθήνα, κυρίως, να μπορέσει να αποκτήσει ερείσματα και υλοποιήσει μια πολιτική που να περιορίζει, ακόμη και να ακυρώνει, την μέχρι πρόσφατα ικανότητα της Άγκυρας να ποδηγετηθεί την αμερικανική πολιτική στην Ανατολική Μεσόγειο.

Του ΜΑΡΙΟΥ ΕΥΡΥΒΙΑΔΗ
https://hellasjournal.com/2019/07/dyo-scholes-skepseis-stin-oyasigkton-gia-tin-toyrkia/

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΑΥΤΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΤΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΙΣ ΕΝΙΣΧΥΣΑΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΚΥΡΙΩΣ ΕΒΡΑΙΟΙ. ΑΥΤΟΙ ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΤΟ ΛΟΜΠΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ.  ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΤΑ (ΞΑΝΑ)ΒΡΟΥΝ  ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΧΡΕΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟΝ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ.

24 comments :

  1. ΠΑΟΚαρα6/8/19 04:03

    Εμένα η γνώμη μου είναι ότι ως ένα σημείο έχετε δίκιο. Το λόμπι χρειάζεται την Τουρκία να παίζει τον ρόλο του χωροφύλακα μέχρι να γίνουν πραγματικότητα τα σχέδια τους που δεν είναι αλλά απο την νέα Ιερουσαλήμ και την μεταφορά του κράτους τους σε αυτήν σε λίγα χρόνια.
    Για αυτό άλλωστε συμβαίνουν όλα αυτά στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια.
    Αν το δείτε υπό αυτό το πρίσμα θα καταλάβετε όλοι αυτό που φωνάζουν χρόνια οι συντοπίτες μου αλλά δεν καταλαβαίνουν γιατί.
    Για αυτό τον λόγο ψηφίζουν Μπουταρηδες και το κακο συναπάντημα, γιατί δεν γνωρίζουν παρόλα αυτά η αίσθηση της αδικίας και της παραμέλησης είναι διάχυτη.
    Το γεγονός ότι κανείς επιχειρηματίας δεν θέλει να επενδύσει στην περιοχή σε μια χαμένη υπόθεση εδώ και τόσες δεκαετίες δεν παράξενευε κανέναν κάτω γιατί όλους τους βόλευε έτσι.
    Κάποτε μιλούσα με έναν πολιτικό σε υψηλόβαθμη θέση, πολύ φίλο μου από την Ν.Ελλαδα(πριν 15 χρόνια όπου ήταν παχιές οι αγελάδες)και μου είπε επί λεξη, για ποιον λόγο να κάνουμε έργα εκεί πάνω? Σε λιγα χρόνια εκεί θα είναι ένα άλλο κράτος(κεντρική βαλκανική δημοκρατία, το ονόμασε).
    Οι αποδειξεις για το άνωθεν σενάριο λοιπον άπειρες,αλλά αν κάτσω να της αναφέρω θα φάμε ώρες. Κάποια άλλη στιγμή.
    Τώρα για την Τουρκία για να επανέλθω,από την στιγμή που δεν έγινε τίποτα και δεν διαταραχθηκαν(που λέει ο λόγος)οι σχέσεις όταν ρίχνανε αεροπλάνα ή έκαναν αποβάσεις σε πλοία καταλαβαινετε ότι τα συμφεροντα είναι τεράστια μεταξύ τους. Σκεφτειται κάποια άλλη χώρα μουσουλμανική στη θέση της τι θα είχε πάθει.
    Και για να τελειώνω, συνοψίζοντας, από τη στιγμή που έγινε η άθλια μικρασιατική εκστρατεία και ο ξεριζωμός των Ελλήνων από εκεί, δεν πρόκειται να υπάρξει ποτέ ισονομία με την Τουρκια από τις μεγάλες δυνάμεις. Πάρτε όποιον τομέα θέλετε, οικονομικό, στρατιωτικο, γεωπολιτικο, για να μην κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας εμείς είμαστε υπό κατάρρευση(σαν φυλή,σαν έθνος)και αυτοί γίνονται μια μεγάλη περιφερειακή δύναμη, με βάσεις σε ξένες χώρες, με αεροπλανοφόρα κλπ.
    Αν δεν θέλουμε να μας καταπιεί πρέπει να κάνουμε ότι έκανε το Ισραήλ στην περιοχή που είναι, αλλιώς οι ταπεινώσεις που έρχονται δεν θα προλαβαίνουμε να τις μετράμε.

    ReplyDelete
  2. ΠΑΟΚαρα6/8/19 04:11

    Και κάτι άλλο πολύ σημαντικό.
    Για να συμβεί το απευκταιο σενάριο προϋποθέτει ότι οι χώρες από όπου θα προέλθει το νέο κρατίδιο θα είναι τόσο υποταγμένες και ρημαγμένες που δεν θα έχουν καμία αντίδραση και αντιρρήση να συμβεί αυτό. Όχι μόνο όταν συμβεί αλλά για πάντα. Οι άλλοι δεν είναι κορόιδα να φύγουν από εκεί που είναι και να έχουν γύρω τους πάλι εχθρούς. Οπότε καταλαβαίνετε πόσο αδύναμη και μικρή θα είναι η Ελλάδα αλλά και όλες οι άλλες χώρες.

    ReplyDelete
  3. ΠΑΟΚαρα

    https://isxys.blogspot.com/2011/02/blog-post_1505.html
    https://isxys.blogspot.com/2012/04/blog-post_8559.html

    https://isxys.blogspot.com/search?q=%CE%A4%CE%9F%CE%A5%CE%A1%CE%9A%CE%95%CE%9B%CE%91%CE%94%CE%91

    ReplyDelete
  4. ΠΑΟΚαρα6/8/19 15:11

    Όπως καταλαβαίνετε δεν είμαι τόσο παλιός αναγνώστης αλλά είμαι πιστός από την στιγμή που σας ανακάλυψα πριν κάνα χρόνο αφού κάθε μέρα βλέπω ότι δημοσιεύεται.
    Οφείλω λοιπόν να σας ευχαριστησω όχι μόνο για τα link αλλα και για την ποιότητα των αναρτήσεων σας, γιατί κάποια στιγμή πρέπει έστω και ηθικά να αναγνωρίζεται ότι κάνει ο καθένας.
    Καλη δύναμη σε αυτό που κανετε και καλή συνέχεια

    ReplyDelete
  5. Anonymous6/8/19 17:19

    Επειδή ρεαλιστικά οι Ρωμιοί (οι Έλληνες ήδη έχουμε γενοκτονηθει εδώ και πολλούς αιώνες, και όπως έχουμε πει πολλές φορές εδώ στο ΙΣΧΥΣ, είμαστε στον συγκεκριμένο χώρο καμία 300αρια χιλιάδες με περίπου 2 εκ. Υβρίδια, όλοι οι άλλοι Ρωμιοί είναι κυρίως αλβανιτες, βλάχοι, σημιτες, Αρμένιοι, σλαβοι, ενετοφραγκοεβραιοι, κ.α, που λόγω του χριστιανισμού περνάνε λανθασμένα για Έλληνες, για αυτό και υπάρχει το τρελό μίσος μεταξύ τους που βγαίνει δήθεν λόγω ομάδων κ.α., είναι γιατί είναι διάφορες φυλές, που κακώς έχουν κοινό κράτος, και έτσι θα διαλυθεί πολύ σύντομα με άγριες όχι μόνο εξωτερικές εισβολές και παράγοντες, αλλά και με εσωτερικούς πολέμους που θα ακολουθήσουν) θα τελειώσουν το πολύ λίγο μετά το 2050, η περιοχή θα μοιραστεί ως εξής- Επειδή η Τουρκία θα χάσει κάποια εδάφη λόγω κουρδικού κράτους(που είναι τελείως φιλοσιωνιστικο), καθώς και την φανατικά ισλαμική Ανατολία με πρωτεύουσα την Άγκυρα, θα δωθουν σαν αποζημίωση στους αγαπημένους των δυτικών, κεμαλιστων εβραιοτουρκων, η ανατολική Βουλγαρία, η Θράκη η δική μας, μικρό μερος της Μακεδονίας, καθώς και όλα τα Δωδεκάνησα με σύνορα οριακά τις Κυκλάδες. Έτσι θα είναι οι λεγόμενοι Ευρωπαίοι Τούρκοι που θα ενταχθούν κανονικά στην Ένωση. Οι Ρωμιοί θα περιοριστούν σε σύνορα στην Θεσσαλία(με έντονη βλάχικη παρουσία...), με αττικοβοιωτια, Εύβοια, Πελοπόννησο και Κυκλάδες(και αυτά λόγω μικρού πληθυσμού δεν θα κρατηθούν μέχρι το τέλος του αιώνα). Η ήπειρος μέχρι λίγο πιο κάτω θα ενταχθεί στην νατοικα ελεγχόμενη μεγάλη Αλβανία που θα ξεκινάει από το κεντρικό Κόσοβο(το βόρειο θα δωθει στους σερβους για να μην προκληθεί και άλλο η Ρωσία). Η Κρήτη θα ενταχθεί σαν αρχικά ανεξάρτητη, κάτω από τον άξονα του μεγάλου Ισραήλ όπως άλλωστε έταξε και ο κρονοτυφων στην βίβλο. Αυτά θα γίνουν σε λίγες δεκαετίες στην περιοχή, σε ένα γεωπολιτικό χάρτη που Παγκόσμια θα έχει αλλάξει. Η Ευρώπη θα ελέγχετε από 3 δυνάμεις, από την ευρασιατικη αυτοκρατορία που θα ξεκινάει από την Ρωσική απο Ανατολή, και σαν ευρωπαϊκά εδάφη θα έχει την Λευκορωσία και την ανατολική Ουκρανία(περίπου σαν μια από τις αυτοκρατορίες των μογγολων, την χρυσή ορδη πριν 700 χρόνια). Από την αναβίωση της πολωνικοουγγρικης αυτοκρατορίας που θα κατέχουν όλη την κεντρική Ευρώπη, με σύνορα από την ανατολική Γερμανία μέχρι την ευρασιατικη αυτοκρατορία στα ανατολικά, και την Ρουμανία και μέχρι την Σλοβενία στην Αδριατική. Η λεγόμενη δύση που θα ξεκινάει από δυτική Γερμανία και τα υπόλοιπα εδάφη που θα έχουν απομείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα ενταχθεί στην δυτική λεγόμενη Δημοκρατία(αλλά στην πραγματικότητα αυτοκρατορία των σιωνιστών με αυτοκράτορα από την γενιά των Ρότσιλντ), που θα ξεκινάει από την νέα Υόρκη και τις ανατολικές περιοχές των πρώην ΗΠΑ(οι άλλες περιοχές θα είναι αλλά κράτη). Μαζί με τους κινέζους-σινες και την αυτοκρατορία τους, τα σουνιτικα σιωνιστικά κράτη που θα ενωθούν κάτω από τους σαουντ και άλλες δυναστείες, καθώς και οι έγχρωμες φυλές Αφρικανών και άλλων, θα ενωθούν με την λεγόμενη δυτική Δημοκρατία(αυτοκρατορία των περιουσιων) σε έναν Γ παγκόσμιο, εναντίον των τελευταίων λευκών που θα έχουν μείνει(νότος ΗΠΑ, λευκής λατινικής Αμερικής, ευρασιατικης αυτοκρατορίας, Κέντρο-Ευρωπαϊκής αυτοκρατορίας, με άλλους πιθανούς συμμάχους τα ιρανικα σιιτικα φύλα και τους ιαπωνονοτιοκορεατες) που θα είναι πραγματικά ολοκληρωτικός, και οι εναπομείναντες νικητές θα καθορίσουν την μοίρα της Γαίας και της εξέλιξης του ανθρώπου.

    ReplyDelete
  6. 6/8/19 17:19

    - ΝΟΜΙΖΩ ΜΕΤΑ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΟΣ ΠΩΣ ΤΑ ΑΣΙΑΤΙΚΑ ΕΔΑΦΗ ΤΗΣ ΤΩΡΙΝΗΣ ΡΩΣΣΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΑΠΩΛΕΣΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΣΙΝΟΜΟΓΓΟΛΟΥΣ. ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΕΔΑΦΗ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΚΑΤΕΧΕΙ Η ΡΩΣΣΙΑ ΘΑ ΣΥΝΕΝΩΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ. ΤΑ ΟΥΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΟΗΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΗΜΙΣΦΑΙΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο ΓΠΠ ΤΩΝ ΣΙΝΟΜΟΓΓΟΛΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ "ΛΕΥΚΟΥΣ" ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ.
    - Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΑΡΧΗ, ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ. ΑΠΑΞ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΜΕΤΑ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ. Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΒΕΙ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΩΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗΣ. ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ. ΜΕΓΑΛΑ ΙΣΛΑΜΙΚΑ ΚΡΑΤΗ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΝΕΚΤΑ.
    - ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟ Η ΕΚΤΑΣΗ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΑ ΑΠΟΜΕΙΩΘΕΙ ΥΠΕΡ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΔΥΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΠΑΡΤΙΖΟΝΤΑΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ Η "ΙΣΧΥΣ" ΟΝΟΜΑΖΕ ΤΟΥΡΚΕΛΑΔΑ. ΟΛΗ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ [ΠΛΗΝ ΚΡΗΤΗΣ - ΚΥΠΡΟΥ, ΤΜΗΜΑ ΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝ (ΚΑΣΟΣ ΚΑΡΠΑΘΟΣ) ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ] ΘΑ ΥΠΑΧΘΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΕΛΑΔΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ Β.ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ.
    - ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΒΓΑΛΕΙ , ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ. ΑΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΒΓΑΛΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΤΟΥΡΚΕΛΑΔΑ ΘΑ ΔΙΟΙΚΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΦΑΝΕΡΑ. ΑΝ ΤΗΝ ΒΓΑΛΕΙ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
    - ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΧΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΕΛΑΔΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΥΠΟ ΕΜΕΣΗ ΕΒΡΑΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΛΛΑ ΥΠΟ ΤΟΝ ΑΜΕΣΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥΣ. ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΒΓΑΛΕΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΠΟΙΚΙΕΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΗΠΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΤΕ. ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ή ΣΙΝΟΜΟΓΓΟΛΟΙ.
    - Η ΤΩΡΙΝΗ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΕΙΤΕ ΘΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΕΙ ΓΥΡΩ ΤΗΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΟΥΝΙΤΕΣ ΕΙΤΕ ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ. ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΒΡΑΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ.
    - ΤΟ ΙΡΑΝ ΘΑ ΑΠΩΛΕΣΕΙ ΤΜΗΜΑ ΤΩΝ ΕΔΑΦΩΝ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ. ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΙΝΟΜΟΓΓΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΛΕΥΚΟΥΣ" ΩΣ buffer zone. ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΕΘΕΙ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΙ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΠΕΡΣΙΚΟΥ.

    ReplyDelete
  7. ΠΑΟΚαρα7/8/19 01:17

    Εγώ που κατάγομαι από την Ευρυτανία μια χαρά περήφανος αισθάνομαι για την καταγωγή μου😀😀😀
    Πάντως είναι γεγονός πράγματι ότι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι αποτελεί συνοθυλευμα φύλων, παραδόσεων και αξιών σε τούτο τον τόπο και όπως σωστά επισημαίνεται όλα αυτά υπό την σκέπην της κοινής πίστης.
    Έχουμε μικρασιάτες, βλάχους, αρβανίτες, Πόντιους, απογόνους Αιγυπτίων, καθολικων, σλαβόφωνους, Τούρκους και Εβραίους, χωριά οι επενδυτές που κουβαληθηκαν. Για αυτόν τον λόγο δεν έχουμε καμία απολύτως συνοχη σαν λαός.
    Η μια και μοναδική φορά που υπήρξε συνοχή και είναι εξαίρεση, ήταν στην έναρξη του Β Παγκοσμίου πολέμου. Η προηγούμενη ήταν γύρω στα 2000+ χρόνια πίσω...
    Τώρα αν θα υπάρξει έξοδος από αυτήν την κατασταση ποτέ, με την ομογενοποίηση, την ανάμιξη πληθυσμών και όλη αυτή την προπαγάνδα που προωθεί η νέα τάξη πραγμάτων, λυπάμαι αλλά δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος.
    Ζούμε και θα ζήσει και η νέα γενιά μέσα σε μια πλανη, μέχρι τη στιγμή που θα υπάρξει σε όλο τον πλανήτη εκτός από μικρές κουκίδες το απόλυτο χάος, για αυτό προωθούνται και όλοι αυτοί οι επενδυτες.
    Αυτό θα γίνει για να μειώσουν όσο θέλουν τον πλυθησμό και κατά δεύτερον, και πιο σπουδαίο, αφού παρέμβουν για να σταματήσει αυτό, να έχουν τον απόλυτο έλεγχο οσων απομεινουν και οι οποίοι θα είναι δούλοι της μιας και μοναδικής άρχουσας τάξης σε όλο τον πλανήτη, χωρίς θρησκείες, θεούς, αξίες, παραδόσεις, ήθη και έθιμα. Φυσικά όλο αυτό θα γίνει για το καλό μας και φυσικά όλο αυτό θα το αποδεχτούμε με χαρά, τότε.
    Δικιά μου γνώμη και με όλο τον σεβασμό προς τα εσάς.
    Την καλησπέρα μου.

    ReplyDelete
  8. Anonymous7/8/19 13:51

    Ωραίο άρθρο, επιλέγεις να αναδημοσιεύεις πολύ καλά θέματα προς προβληματισμό.

    Άραγε, όταν ο Μάριος Ευριβιάδης λέει ότι υπάρχουν δυο σχολές σκέψεις, από που το τεκμαίρει; Από την προφορική εμπειρία του ή μήπως υπάρχουν πανεπιστημιακά τμήματα, στα οποία διδάσκονται όλα αυτά;

    Προκύπτει, λοιπόν, ότι η Τούρκοι είναι πολύ «τσαμπουκάδες». Αυτά τα ιστορικά στοιχεία κανένας από τους πολυσπούδαστους αναλυτές (αυτούς που αρθρογραφούν καθημερινά και έχουν άποψη επί παντός επιστητού, και αρέσκονται να μιλάνε με υφάκι ταγού, και να φωτογραφίζονται διαρκώς μπροστά από οτιδήποτε -ονόματα δεν λέμε, υπολήψεις δε θίγουμε, όποιος κατάλαβε, κατάλαβε) δεν τα έχει αναφέρει ποτέ.

    Εάν οι Αμερικανοί δεν τολμάνε να κάνουν πιο πολλά, εκτός από κυρώσεις, τότε τι μπορούμε να κάνουμε εμείς; Ελάχιστα!

    Κάποτε είχα διαβάσει από Ελληνοαμερικανό αναλυτή, ότι οι Η.Π.Α. προσπαθούν να κρατούν ίσες αποστάσεις, διότι το τελευταίο που θα ήθελαν, θα ήταν μια αποσταθεροποίηση της κυριαρχίας τους, στην νοτιοανατολική πτέρυγα του Ν.Α.Τ.Ο.

    Το τι θέλουν οι εβραίοι δεν το γνωρίζουμε, αναλυτικώς. Το σενάριο Η.Π.Α.Μ. είναι γνωστό, αλλά και αυτό δεν προχώρησε. Θα ήταν ίσως χρήσιμο να αναδημοσιεύεις περισσότερα θέματα από εβραϊκά ιδρύματα/ινστιτούτα και δεξαμενές σκέψεις (άρματα σκέψεις θα έπρεπε να λέγονται), ώστε να καταλάβουμε τι σχεδιάζουν.

    Υπήρχαν κι άλλα πολλά μεγάλα σχέδια στο παρελθόν, σε ολόκληρη την ιστορία του πλανήτη, αλλά δεν επέτυχαν όλα. Δεν είναι τόσοι δυνατοί, όσο θέλουν να παρουσιάζονται, αυτοί που προσπαθούν να εξουσιάσουν την Γαία.

    Και το πώς έχεις προεξοφλήσει ότι η Ρωσία απώλεσε ήδη τις ανατολικές κτήσεις της, από την επεκτατικότητα της Κίνας, αυτό δεν το έχω καταλάβει. Ούτε καταλαβαίνω πώς θα μπορούσε να αναβιωθεί η Πολωνο-Ουγγρική αυτοκρατορία, καθώς η Πολωνία είναι, πλέον, «πιόνι» των Η.Π.Α.

    ReplyDelete
  9. Anonymous7/8/19 13:51

    Πάντως, ο Ερντογάν είναι άνθρωπος κλειδί σε όσα διαδραματίζονται. Θα αφήσει ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στην ιστορία. Το τι θα πράξει την κρίσιμη στιγμή, θα κρίνει το μέλλον της Τουρκίας και τον πιθανό διαμελισμό της, διότι η Τουρκία δεν είναι τόσο δυνατή, όσο προβάλλεται.

    Η Τουρκία είναι ένα όνομα που αντιστοιχεί σε πολλές εθνοτικές ομάδες (Λάζοι, Κιρκάσιοι, Αραβόφωνοι, Κούρδοι, Γεωργιανοί, Αμπχάζιοι, Άβαροι, Οσσέτες, Τσετσένοι Λέσγιοι, Σκίπταροι, Βόσνιοι, Βαρνταρσκανοί, Τάταροι/Σελτζούκοι Κοζάκοι, Κιργίσιοι, Ασσυροχαλδαίοι, Νεστοριανοί, Κόπτες, Αθίγγανοι, Ελληνόφωνες Μουσουλμάνοι, κ.α.) και έχει σοβαρό ταυτοτικό πρόβλημα. Και πάσχει από υπογεννητικότητα (πλην των Κουρδικών περιοχών). Όσο για την οικονομία της, δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση, καταρρέει, αργα-αργά.

    Επίσης, δεν θίχτηκε, ούτε από τον αρθρογράφο, ούτε από τα σχόλια, ότι η Τουρκία υπέφερε από συνεχή και επώδυνα πραξικοπήματα. Ο Ε.Δ. της Τουρκιάς αποτελούσαν, μέχρι και το 2015, το μακρύ χέρι των Η.Π.Α. Δεν υπήρχε πολιτική σταθερότητα. Η Τουρκία κρατούνταν, με το ζόρι, στο Ν.Α.Τ.Ο., λόγω της γεωστρατηγικής της θέσης.

    Παρεμπιπτόντως, ποια είναι η γνώμη σου για το πρόσφατο πραξικόπημα στην Τουρκία; Εγώ, από αυτά που έχω διαβάσει, μέχρι τώρα, κατέληξα ότι ήταν αληθινό και αποτυχημένο.

    Ο Χ.Κίσινγκερ έλεγε ότι πρώτα επιτίθενται στην στρατηγική σου, έπειτα τις συμμαχίες σου και στο τέλος τα στρατεύματά σου. Εμείς, βέβαια, δεν έχουμε στρατηγική, έχουν άλλοι δια εμάς, οι σύμμαχοί μας, επομένως δεν κινδυνεύουμε. Οι Τούρκοι όμως κινδυνεύουν. Οι εχθροί του διαλύουν, αυτήν την στιγμή, τις συμμαχίες του, ολόγυρά του.

    Το βίντεο του Stratfor, στην δημοσίευση από το 2012, είναι αισχρό. Εάν διαβάσεις τα σχόλια, θα δεις ότι κι άλλοι αναδεικνύουν την φαυλότητα των επιχειρημάτων του Τούρκου που το παρουσιάζει. Θυμήσου ότι το Stratfor έχει σφάλλει, ως προς την Κίνα, υποστηρίζοντας την Ιαπωνία (land, labor, capitals).

    Οι Εβραίοι -το «θρήσκευμα», καθώς είναι Ashkenazim, Sephardim και Mizrahim- είναι ισχυροί, αλλά όχι παντοδύναμοι, διότι αν ήταν, θα είχαν ήδη καταλάβει ολόκληρο τον πλανήτη, και δεν θα τους έπαιρνε δεκαετίες, ώστε να επιτεύξουν βημα-βήμα και με απερίγραπτες δυσκολίες τον κύριο και τους επιμέρους σκοπούς τους.

    Παλιότερα, οι κοινωνίες άλλαζαν και η ιστορία ξαναγραφόταν, αλλά σήμερα χρησιμοποιούμε τα διαδικτυωμένα ηλεκτρονικά μέσα, τα οποία μας βοηθάνε πολύ, ώστε να ξαναγράψουμε εμείς, όσα ιστορούμε. Ό,τι κι αν συμβεί, δε θα ξεχάσουμε τόσο εύκολα, και η επόμενη γενιά θα μάθει από τις διδαχές μας.

    Πάντως, βασικά, δε γνωρίζουμε, εάν όλοι οι πρωταγωνιστές -με ή χωρίς εισαγωγικά- της διεθνούς γεωπολιτικής «σκακιέρας» είναι όντως αυτό αυτό που φανερώνουν οι, ως τώρα, πράξεις τους. Ούτε ποιες θα είναι οι τελικές συμμαχίες, πριν τον μεγάλο πόλεμο.

    Τρεις υπερδυνάμεις υπάρχουν: Η.Π.Α. Ρωσία, Κίνα. Κατά την (μάλλον ασήμαντη) γνώμη μου, εάν συμμαχήσουν Η.Π.Α. και Ρωσία, Η Κίνα θα ηττηθεί. Ενώ, εάν συμμαχήσουν Κίνα και Ρωσία, οι Η.Π.Α. θα ηττηθούν. Το ενδεχόμενο Η.Π.Α. και κίνα να συμμαχήσουν, ώστε να ηττηθεί η Ρωσία, είναι μάλλον απίθανο, κατ'εμέ. Κρίνω, ότι θα ηττηθούν οι Η.Π.Α., δηλαδή αυτή η σατανολατρική μαφία, οι Χαζαροσιωνιστές. Ενώ το Σιιτικό Ισλάμ θα είναι μεταξύ των νικητών.

    Για να είμαστε ειλικρινείς, ούτε γνωρίζουμε, πόσοι από εμάς θα επιβιώσουμε, μετά τον πόλεμο. Ούτε καν πόσοι και ποιοι είμαστε απόγονοι Ελλήνων, δε γνωρίζουμε. Όλοι οι αριθμοί που γράφονται είναι αυθαίρετοι, καθώς αναλυτική απογραφή στην Ελλάδα δεν έχει γίνει. Καλό είναι να το θυμόμαστε αυτό.

    ReplyDelete
  10. Anonymous7/8/19 13:54

    Τέλος, έχω προσέξει ότι, από τις αναλύσεις όλων σας, λείπουν τα φυσικά φαινόμενα. Σε περιόδους σαν κι αυτή που διανύουμε, θα έπρεπε να συμπεριλαμβάνετε και τα ηφαίστεια, τους σεισμούς, τα παλιρροιακά κύματα, τους λ(ο)ιμούς, τους καταποντισμούς, κτλ. ως απρόβλεπτους παράγοντες στην εξίσωση. Γιατί, όπως λένε και οι αμερικανοί, είναι game changers, και ενδέχεται, να αλλάξουν ριζικά τις εξελίξεις.

    Σε μια 15ετία, από τώρα, η κοινωνία θα ομοιάζει με το τέλος του 2ου ΠΠ, αλλά η Γαία θα είναι σχεδόν ακατοίκητη από τα όπλα (φωτονικά, πυρηνικά, ραδιολογικά, ψυχοτρονικά, μαγνητικά, νανομοριακά, χημικά, βιολογικά, εκρηκτικά, ψυχολογικά, ηλεκτρονικά, οικονομικά, γεωλογικά, καιρικά, κοσμικά, «συμπτωματικά», κ.α.) και αποδεκατισμένη.

    Εάν, τελικά, η παρούσα εγληματική υπερδομή των επικυρίαρχων επικρατήσει, τότε θα μας γενοκτονήσουν όλους, σε ένα οργιαστικό λουτρό αίματος και θα ανατινάξουν τον πλανήτη, καθώς ο σκοπός τους είναι η ολοκληρωτική καταστροφή όλων, ανεξαιρέτων, αφού πρόκειται για αυτοκαταστροφικούς ψυχοπαθείς.

    ΥΓ. Δυσκολεύομαι να καταλάβω, εάν το πρώτο σχόλιο είναι σοβαρό ή γελοίο. Μοιάζει να είναι ολίγον τι ανθελληνικό ή/και γραμμένο από δουλόφρονα μοιροκράτη. Κάποιοι άνθρωποι, φαίνεται να προεξοφλούν γεωπολιτικά σενάρια που μέχρι πρότινος ήταν, ευρέως, άγνωστα. Επειδή κάποιοι τα ονειρεύονται, δε σημαίνει ότι θα γίνουν, κιόλας.

    ReplyDelete
  11. από που το τεκμαίρει;
    ΑΠΟ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΤΟΥ, ΜΕ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ "lobbies" ΣΤΙΣ ΗΠΑ.

    τι μπορούμε να κάνουμε εμείς;
    ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΟΥΜΕ "lobbies", ΝΑ ΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΠΤ ΤΖΑΜΠΑ π.χ ΣΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΤΙ ΠΗΡΑΜΕ ; (ΔΩΣΑΜΕ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ) . ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΔΟΧΗ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ Ε.Ε, ΤΙ ΠΗΡΑΜΕ; ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ; ΑΠΟ ΗΛΙΘΙΟΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ "ΠΑΙΚΤΕΣ". ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΒΑΣΙΚΟ.

    Το τελευταίο που θα ήθελαν, θα ήταν μια αποσταθεροποίηση της κυριαρχίας τους, στην νοτιοανατολική πτέρυγα του Ν.Α.Τ.Ο
    ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΣΥΜΒΕΙ , ΔΙΟΤΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΗΓΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΑ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΣΙΑ , ΕΝΩ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΑΙΦΑ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ, ΣΥΝΕΒΗ. ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΑΙΦΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΝΑ ΔΙΑΜΕΛΙΣΤΟΥΝ. ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΠΥΡΗΝΙΚΩ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ ΠΟΥ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΣΙΑ. ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ "ΦΟΥΚΟΥΣΙΜΕΣ" ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΤΕΡΥΓΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ.

    Το τι θέλουν οι εβραίοι δεν το γνωρίζουμε, αναλυτικώς.
    ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΩΣ ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΥΟ ΚΥΡΙΕΣ ΦΡΑΞΙΕΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ. Η ΜΙΑ ΑΠΑΡΤΙΖΕΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ , Η ΑΛΛΗ ΑΠΟ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ. ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙ ΘΕΛΕΙ Η ΚΑΘΕ ΜΙΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΙ ΤΕΛΙΚΩΣ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ. ΠΟΛΛΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΛΗΡΗΣ ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΤΡΕΧΟΥΣΩΝ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΦΡΑΞΙΑΣ. ΕΚΕΙ ΕΜΠΙΠΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ "ΗΠΑΜ". ΟΙ ΜΕΝ ΠΡΩΤΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΟ ΕΠΙΔΙΩΚΑΝ ΟΙ ΔΕ ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΔΕΝ ΤΟ ΗΘΕΛΑΝ ή ΤΟ ΗΘΕΛΑΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ.

    Δεν είναι τόσοι δυνατοί, όσο θέλουν να παρουσιάζονται, αυτοί που προσπαθούν να εξουσιάσουν την Γαία
    ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΔΥΝΑΤΟΙ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΝ ΘΕΣ ΜΙΑ ΣΥΓΚΡΙΣΗ, ΟΛΟΣ Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΥΠΟΠΕΣΕΙ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΝΟΣ "ΙΟΥ", ΑΟΡΑΤΟΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΟ ΜΑΤΙ ΕΝΟΣ ΕΛΕΦΑΝΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ. ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΩΝ 70οντα, ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΑΡΑΣΙΤΟ ΞΕΝΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΟΣ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΕΛΕΓΞΟΥΝ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΟΠΕΣΑΜΕ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ "ΙΟΥ" ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΔΛΔ. ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΞΟΝΤΩΝΟΥΝ ΔΙΟΤΙ ΩΣ "ΙΟΣ" ΕΧΟΥΜΕ ΕΙΣΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ DNA ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΩΣ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΩΣ ΠΑΡΑΣΙΤΟ ΠΑΛΙ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ "ΙΟ" ή ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ ΑΡΙΘΜΟ ΔΕΙΓΜΑΤΩΝ.

    πώς έχεις προεξοφλήσει ότι η Ρωσία απώλεσε ήδη τις ανατολικές κτήσεις της,
    ΒΛΕΠΩ ΤΗΝ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΩΝ ΑΣΙΑΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΗΣ ΡΩΣΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΙ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ ΔΙΔΕΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΣΙΝΟΜΟΓΓΟΛΩΝ. ΜΑΘΑΙΝΩ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΤΑΤΑΡΟ ΣΟΙΓΚΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ ΠΩΣ ΕΝΩ ΤΥΠΙΚΑ ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΥΤΕΣ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΣΙΑ , ΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑΤΑΡΟΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΙΝΕΣ.

    η Τουρκία δεν είναι τόσο δυνατή, όσο προβάλλεται.
    Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΗ ΑΠΟ ΟΣΟ ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ. ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΣΙΝΙΚΟ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ ΩΣ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΑ. ΕΤΣΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙ.

    έχει σοβαρό ταυτοτικό πρόβλημα
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟ 90% ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΑΣΧΕΤΩΣ ΤΑΥΘΤΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΕΞΙΟΙ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΟΙ. ΤΟ 75% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΣΧΕΤΩΣ ΤΑΥΤΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΚΕΜΝΝΤΡΟ-ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ. ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΜΕΙΟΝΕΚΤΙΚΗ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ.

    ReplyDelete
  12. Η Τουρκία κρατούνταν, με το ζόρι, στο Ν.Α.Τ.Ο., λόγω της γεωστρατηγικής της θέσης.
    ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΡΑΤΙΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΣΤΟ ΝΑΤΟ. ΑΠΟΔΕΙΞΗ... Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΕΧΩΡΗΣΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΩΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ. ΤΟ ΝΑΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΙΕΣΕΙ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΑΛΛΑ ΕΠ ΟΥΔΕΝΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ ΔΙΟΤΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΗΣΥΧΟΥΣ ΟΛΟΙ. ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΛΗΘΕΣ ΕΑΝ ΚΑΤΑΤΑΜΒΑΝΑΜΕ ΕΝΑΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ - ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΧΩΡΟ. ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΕΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑ ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΑ. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΟΙΑ ΕΝΩ ΤΥΠΙΚΑ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑ ΓΛΥΚΟΚΥΤΤΟΥΣΕ ΤΟΝ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΑ . ΠΑΤΟΥΣΕ ΠΑΓΙΩΣ ΣΕ ΔΥΟ ΒΑΡΚΕΣ. ΕΠΙΣΗΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ ΑΝΕΠΙΣΗΜΑ , Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΣΙΑ.

    ποια είναι η γνώμη σου για το πρόσφατο πραξικόπημα στην Τουρκία;
    https://isxys.blogspot.com/2016/07/14.html
    https://isxys.blogspot.com/2016/07/5.html
    https://isxys.blogspot.com/2016/07/blog-post_442.html
    https://isxys.blogspot.com/2016/07/blog-post_741.html
    https://isxys.blogspot.com/2016/07/5_21.html
    https://isxys.blogspot.com/2016/07/blog-post_926.html
    https://isxys.blogspot.com/2016/07/stratfor_17.html
    https://isxys.blogspot.com/2019/02/2016.html

    εάν συμμαχήσουν Η.Π.Α. και Ρωσία, Η Κίνα θα ηττηθεί.
    ΝΑΙ ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ "ΙΣΧΥΣ". ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΑΣΧΙΖΑΜΕ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΚΟΠΟ ΤΗΣ ΕΡΡΙΔΑΣ ΠΕΡΙ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΤΕΡΑ ΤΗΣ ΠΟΛΩΝΙΑΣ. ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΜΒΛΥΝΘΟΥΝ ΟΙ ΕΡΡΙΔΕΣ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΘΕΩΡΩ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ, ΤΟΝ ΣΟΙΓΚΟΥ (ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΙ ΠΕΡΑΝ ΠΑΣΗΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑΣ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ) ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΕΒΡΑΙΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΠΟΥ ΚΛΗΘΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΩΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ.

    Το ενδεχόμενο Η.Π.Α. και κίνα να συμμαχήσουν, ώστε να ηττηθεί η Ρωσία, είναι μάλλον απίθανο
    ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΚΛΙΝΤΟΝ ΚΑΙ ΟΜΠΑΜΑ ΑΥΤΟ ΕΠΙΔΙΩΚΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝΝ ΩΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΥ ΕΥΝΟΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΑΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΙΝΩΝ , ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΣΤΕΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ . ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΥΤΗ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΠΗΡΑΝ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΤΟΝΕΣ ΠΑΡΑΙΝΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΗΠΑ.
    ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΟΓΩ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΣΤΗ Ε.Ε.

    ReplyDelete
  13. ούτε γνωρίζουμε, πόσοι από εμάς θα επιβιώσουμε, μετά τον πόλεμο. Ούτε καν πόσοι και ποιοι είμαστε απόγονοι Ελλήνων
    ΣΥΝΗΘΩΣ ΔΕΝ ΟΜΙΛΩ ΟΥΤΕ ΓΡΑΦΩ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ. ΟΣΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΝ. ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΝΝΟΕΙΣ ΔΙΟΤΙ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΤΕΤΟΙΑ. ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΕΙΝΩ ΝΑ ΔΙΝΩ ΠΛΕΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΕΝΟ-ΤΕΧΝΗΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑ ΣΤΗΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ. ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ. ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΩΣ ΛΕΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΜΙΓΕΣ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥΘΕΝΑ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ. ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΟΥΤΕ ΑΞΙΟΙ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ. ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΘΑΙΝΩ ΠΩΣ ΧΛΕΥΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ , ΔΛΔ ΟΥΓΓΡΟΙ, ΑΛΒΑΝΟΙ, ΡΟΥΜΑΝΟΙ, ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ, ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΑΓΓΛΟΙ.

    λείπουν τα φυσικά φαινόμενα
    ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ή ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΜΑΙ ΓΙΑΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΩ. ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΣΕ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΗΝΟΥΝ ΥΠΟΝΟΙΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ. ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΠΗΓΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΩ ΕΝΤΟΠΙΣΕΙ, ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΑΡΑΦΙΛΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΜΥΘΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΤΟ "HAARP". Η ΑΙΓΗΙΔΑ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΒΥΘΙΣΘΕΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΒΥΘΙΣΘΕΙ ΑΛΛΟ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΔΥΘΕΙ. ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΠΩΣ ΤΕΤΟΙΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ , ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥΣ, ΜΟΝΟΝ ..."ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΑ" ΕΧΟΥΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ.

    Εάν, τελικά, η παρούσα εγληματική υπερδομή των επικυρίαρχων επικρατήσει..
    ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΜΟΥ ΣΤΟΧΟΣ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΓΩ ΠΡΩΤΟΞΕΚΙΝΗΣΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΗΤΑΝ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΩ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΙΚΑΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΕΠΙΔΙΩΞΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΟΙ.

    Κάποιοι άνθρωποι, φαίνεται να προεξοφλούν γεωπολιτικά σενάρια που μέχρι πρότινος ήταν, ευρέως, άγνωστα. Επειδή κάποιοι τα ονειρεύονται, δε σημαίνει ότι θα γίνουν, κιόλας.
    ΣΕ ΤΙ ΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ;;; Σε μια 15ετία, από τώρα, η κοινωνία θα ομοιάζει με το τέλος του 2ου ΠΠ, αλλά η Γαία θα είναι σχεδόν ακατοίκητη από τα όπλα (φωτονικά, πυρηνικά, ραδιολογικά, ψυχοτρονικά, μαγνητικά, νανομοριακά, χημικά, βιολογικά, εκρηκτικά, ψυχολογικά, ηλεκτρονικά, οικονομικά, γεωλογικά, καιρικά, κοσμικά, «συμπτωματικά», κ.α.) και αποδεκατισμένη.

    ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΕΙΣ ... ΑΠΛΑ ΚΛΕΙΝΩ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΟΙΝΗ ΠΛΑΚΑ/ΚΑΖΟΥΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ...

    ReplyDelete
  14. Anonymous7/8/19 19:15

    "ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ"
    "ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΥΤΗ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΠΗΡΑΝ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΤΟΝΕΣ ΠΑΡΑΙΝΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΗΠΑ. "

    ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ ΖΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΜΑΦΙΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΠΙΟ ΠΡΙΝ ΕΙΧΑΝ ΗΔΗ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ. ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΩ ΕΚ ΠΕΙΡΑΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΕΜΕΝΑ ΜΟΝΙΜΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ. ΚΑΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΞΕΦΟΡΤΩΣΟΥΝ ΤΑ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥΣ, ΚΑΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΙΟΥ.

    "ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΩΣ ΛΕΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΜΙΓΕΣ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥΘΕΝΑ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ"

    ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΙΣΛΑΝΔΙΑ.

    ReplyDelete
  15. "ΚΑΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΞΕΦΟΡΤΩΣΟΥΝ ΤΑ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥΣ"

    ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΞΕΦΟΡΤΩΝΑΝ ή ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΤΑ ΞΕΦΟΡΤΩΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΥΤΩΣ ή ΑΛΛΩΣ ΠΛΗΡΩΝΑΝ. ΗΘΕΛΑΝ ΟΜΩΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ Ε.Ε. ΑΝ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΔΙΩΞΑΝ (ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΑ ΤΟ ΔΕΧΟΜΑΙ) ΤΟΤΕ ΛΟΓΙΚΑ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΘΑ ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΜΕΙΣ. ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΩΣ ΕΙΤΕ ΙΤΑΛΙΑ ΕΙΤΕ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΣ ΕΔΟΘΕΙ ΤΟ "Ο.Κ" ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΗΝ Ε.Ε ΥΛΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΚΛΙΝΤΟΝ -ΟΜΠΑΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΡΩΣΣΩΝ.

    ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ. ΟΝΤΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΙΣΛΑΝΔΙΑ (ΤΗΝ ΞΕΧΑΣΑ) ΤΩΝ 350000 ΛΕΥΚΩΝ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΜΙΓΗ , ΥΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΩ ΔΕΝ ΤΑ ΘΕΩΡΩ ΚΡΑΤΗ ΑΝ ΚΑΙ ΤΥΠΙΚΑ ΕΙΝΑΙ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΜΥΝΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΧΘΡΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. ΟΙ ΝΟΡΒΗΓΟΙ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΝΔΟΥΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΩ ΛΕΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΑΥΔΙΩΤΕΣ. ΠΩΣ Η ΕΝΔΟΓΑΜΙΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΒΑΡΕΣΕΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ. ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΩ ΕΓΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΙ ΝΟΡΒΗΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΝ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΛΑΘΟΣ.

    ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ ΜΟΥ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΑΜΙΓΗ ΚΡΑΤΗ.

    ReplyDelete
  16. Anonymous7/8/19 20:43

    Γιατί να παρεξηγηθώ; Αντιθέτως, με τίμησες διαβάζοντας τα όσα έγραψα και μάλιστα αφιέρωσες χρόνο από τη ζωή σου, ώστε να απαντήσεις σε αυτά, με τρόπο στοιχειοθετημένο και αναλυτικό, εξηγώντας μου λογικά τη γνώμη σου. Σου είμαι ευγνώμων. Και είναι, ίσως, περιττό, να προσθέσω ότι σπανίως γράφω. Συνήθως, μόνο διαβάζω, καθώς το επίπεδο του σχολιασμού στις ελληνόφωνες ηλ. σελίδες που περιδιαβάζω, ώστε να ενημερωθώ/πληροφορηθώ, κυμαίνεται από λογοκρισία και εξύβριση, έως παραγνώριση/εξυπνάδες και καλησπεράκηδες. Αποτελείς «φωτεινή» εξαίρεση στον «σκοτεινό» κανόνα.

    Εν πάση περιπτώσει, από ότι βλέπω, έχει καλύτερη πληροφόρηση από εμένα. Πολλές από τις επεξηγήσεις σου είναι άκρως κατανοητές. Απάντησες, εμπεριστατωμένα, οπότε δε θα επιμείνω.

    Εξ'όσων (ολίγων) γνωρίζω, υπάρχει και η περίφημη HALC, μεταξύ άλλων οργανώσεων που υπερασπίζονται τα συμφέροντά μας. Όπως και κάποιοι εφοπλιστές, αλλά και ομάδες προσκείμενες -ή έστω πλησίον- στην Αρχιεπισκοπή της Αμερικής. Αλλά αυτό το γνωρίζεις ήδη, όπως γνωρίζεις ότι κρατικά λεφτά δεν υπάρχουν, πλέον. Αλλά, το σημαντικότερο είναι ότι δεν υπάρχει εθνική στρατηγική, καθώς έχουμε προσδεθεί στην «αυτοκρατορική» στρατηγική της Αμερικής.

    Στο θέμα του Σκοπιανού έχεις ήδη απαντήσει, μόνος σου, από το 2018 (δεν βρίσκω τη δημοσίευσή σου, τώρα). Πρόκειται, όπως είπες, για «ιδεοληπτική βλακεία». Δυστυχώς, περίπου δύο εκατομμύρια Έλληνες/ελληνόφωνες εξαπατήθηκαν με την προαναγγελθείσα «σεισάχθεια» και ενέδωσαν, λόγω απελπισίας, σε ακραίους, ιδεοληπτικούς απατεώνες. Έμαθαν, με τον σκληρό τρόπο -άν έμαθαν.

    Βρισκόμαστε στο τέλος μιας περιόδου, ενός ιστορικού κύκλου, και η 69η κατά σειρά αυτοκρατορία είναι αποδυναμωμένη. Οι φυγόκεντρες δυνάμεις θα ενταθούν. Κάτι ανάλογο είχε γίνει και στα τελευταία χρόνια της Σοβιετικής Ενώσεως, αν θυμάσαι. Είναι αναπόφευκτο.

    Στο θέμα των Εβραίων, όπως ήδη είπα, θα ήτο ενδιαφέρον, να μάθουμε περισσότερα, περί της κάθε μιας από τις δύο αυτές φράξιες και των επιδιώξεών/συγκρούσεών τους. Επίσης, καλό είναι, να υπενθυμίζουμε στους εαυτούς μας ότι Εβραίοι και Έλληνες είναι, ποσοτικώς, σχεδόν ισάριθμοι, στην εποχή αυτή. Ωστόσο, οι αυθεντικοί Εβραίοι (Mizrahim) σχεδόν δεν υφίστανται, πλέον. Μόνο το θανατηφόρο λογισμικό τους επιβίωσε, ως μεταλλαγνένος και θανάσιμος, Ταλμουδικός ιός. Ενώ σε εμάς, παρότι το λογισμικό μας είναι πλέον σε legacy mode, το hardware μας παραμένει και υπερτερεί, ποσοτικώς, σε σχέση με αυτούς. Παρηγοριά, θα μου πεις; Ίσως.

    Μιλούμε, συνεπώς, για μάχη ιών. Αν και η τελευταία μετάλλαξη, επί Μπεναρόγια, φοβούμαι, ότι μας εξασθένησε, πολύ.
    In the vastness,
    on moist speck of dust,
    a bipedal parasite survives.

    Επί του ταυτοτικού προβλήματος, σου υπενθυμίζω, απλώς, ότι τον Σαντάμ τον πρόδωσαν οι δυνάμεις του, την πιο κρίσιμη ώρα του πολέμου· και εκείνοι δεν πάσχανε από οξεία «αριστερίτιδα».

    Πριν λίγο καιρό, διάβασα ένα εμπεριστατωμένο άρθρο, ενός πρώην έμπειρου Τούρκου διπλωμάτη, ο οποίος είπε ότι κανείς δε φεύγει από το Ν.Α.Τ.Ο., εάν δεν δώσουν το πράσινο φως οι Η.Π.Α., και οι Η.Π.Α. δεν πρόκειται να το κάνουν αυτό ποτέ, διότι προετοιμάζονται για πόλεμο. Η δε αποχώρηση της Ελλάδος, κατά τον Στριγά, ήτο προσχεδιασμένη και προσχηματική. Επίσης, όΌσοι προτείνουν αποχώρηση από το Ν.Α.Τ.Ο., συνήθως, προτείνουν και εισχώρηση σε συμμαχία με τη Ρωσία.

    ReplyDelete
  17. Anonymous7/8/19 20:44

    Το μόνο σενάριο που θα ήταν 100% ευνοϊκό δια εμάς, θα ήτο, αυτό το οποίο δεν είναι δυνατόν να είναι, δηλαδή να συμμαχούσαμε με τη Ρωσία, και η Ρωσία να είναι η τελική νικήτρια, τόσο επί των Κινέζων, όσο και των Αμερικανών. Όνειρα θερινής νυχτός και επικυριαρχίας, θα μου πεις...

    Τέλος, αν και κατ'ουσίαν έχεις δίκιο, διευκρινίζω ότι εγώ αναφέρομαι στις συνέπειες ενός Παγκοσμίου Πολέμου επί της Γαίας, δια των όπλων, και ουχί επί των συνόρων των εθνοτικών ομάδων. Συνεπώς, οι συλλογισμοί επί αυτών, προπορεύονται, λογικώς και στοιχειοθετημένως, από τους συλλογισμούς επί των άλλων. Και επειδή οι φυσικές συνέπειες είναι ευκολότερα μετρήσιμες, από τις κοινωνικές και εθνοπολιτικές συνέπειες, και καθώς οι πρώτες υπαγορεύουν τις δεύτερες, η σκέψεις μου επί των μελλούμενων διαφέρουν τη τάξει.

    ΥΓ. Και δεν κάνεις κάζο, κάνεις διάλογο επιπέδου.

    ReplyDelete
  18. ΠΑΟΚαρα8/8/19 00:50

    Καταρχήν θα ηθελα να ξαναευχαριστησω για τον χώρο και τον χρόνο που διαθέσατε και για να διαβαστε αλλα και για να απαντήσετε σε ότι έγραψα.
    Από την στιγμή που φιλοξενούμε σε αυτό το σάιτ δεν θα μπορούσα να μην σέβομαι όλους σας.
    Από την άλλη επειδή και προφανώς δεν με ξέρετε(όπως και εγώ εσάς) σε καμία περίπτωση δεν τίθεται θέμα ανθελληνικής ή δουλοπρεπικης συμπεριφοράς και θεωρώ ότι και για εσάς ισχύει το ίδιο.
    Έχω την πεποίθηση ότι όλοι όσοι έχουν κοινες πεποιθήσεις, όπως πχ πατρίδα, οικογένεια, θρησκεία, ηθική κλπ, πρεπει να ενημερώνονται για κάτι το οποίο ακούγεται και είναι σφόδρα αντίθετο από τα ιερά και τα πιστεύω μας.
    Από την άλλη προσπαθώ να κάνω και μια προσωπική εκτίμηση όσο το δυνατόν πιο μακριά από τα πιστεύω μου και από αυτά που θα ήθελα για να είμαι όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικός.
    Το ότι είμαι απαισιόδοξος, για να το εξηγήσω, πηγάζει από το γεγονός ότι έχει επικρατήσει η αριστερά σε όλους τους κρίσιμους τομείς. Όχι μόνο στην πολιτική. Ένα παράδειγμα απλό.
    Έχετε παιδιά? Θα θελατε να σας πω τι μαθαίνουν στα παιδιά τα σχολεία μας? Αυτή λοιπόν η γενιά, που ψηφίζει ότι ψηφίζει αλλά και η επόμενη, λόγω της προπαγάνδας που τρώει είναι πολύ δύσκολο να σηκώσουν κεφάλι από αυτή την λαίλαπα. Εδω χρειάζεται να ξεριζωθεί και η τελευταία ρίζα με τρόπο πάραδειγματικο.
    Τώρα το τι γνωστούς έχει ο καθένας και το που δουλεύει ο καθένας φυσικά δεν μπορεί να ειπωθεί. Αυτό που μπορεί να ειπωθεί είναι ότι αφού γίνει επεξεργασία των δεδομένων που λαμβάνει καθημερινά, τότε μόνο βγάζει το δικό του συμπέρασμα βάσει της λογικής της οποίας διαθέτει.
    Καλό είναι λοιπόν ο καθένας να κάνει αυτό που του προστάζει η συνείδηση του.
    Και κάτι πιο προσωπικο, ότι και να σχολιάσω τουλάχιστον θα είναι καλοπροαίρετο και με αγάπη προς τους φίλους που διαβάζουν αυτό το σάιτ.
    Καλο βράδυ.

    ReplyDelete
  19. ΠΑΟΚαρα

    Ο ΤΡΟΠΟΣ ΓΡΑΦΗΣ ΣΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΤΑ ΑΡΧΑΣ ΕΝΑΝ ΕΥΓΕΝΗ ΑΝΘΡΩΠΟ. ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΕΙΣ ΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΥΣ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΕΣ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΔΩ, ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ. ΕΧΩ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ ΠΩΣ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΟΛΛΟΙ (ΕΜΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ), ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΛΟΓΟ , ΤΕΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ...ΠΡΟΓΚΙΖΟΥΜΕ, ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ.
    ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΨΕΙ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΡΙΧΝΕΙ ΠΟΛΥ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ, ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΠΕΔΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΣΕΙ.
    ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΕΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΑ ....ΞΕΦΟΡΤΩΜΑΤΑ ΕΧΩ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ, ΔΙΚΑ ΜΟΥ ή ΑΛΛΩΝ. ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΕΝΑ ...ΠΡΟΓΚΙΣΜΑ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ ΙΣΑ-ΙΣΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΛΑΝΘΑΝΟΥΣΑ ΜΟΡΦΗ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ/ΜΟΡΦΗ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΟΙ ΑΝΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΕΕΣ ΤΩΝ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ ΠΟΥ ΕΓΩ ΜΕΓΑΛΩΣΑ.

    ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΟΤΙ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟ. ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΚΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟ ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΒΡΙΣΙΕΣ , ΑΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΕΣ . ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΚΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ.

    ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΠΛΟ ΒΑΡΟΣ. ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗ ΤΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΠΑΛΕΨΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. ΤΟ ΑΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ , ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΦΘΟΡΟ , ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΦΑΝΤΑΖΕΙ ΑΝΥΠΕΡΒΛΗΤΟ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΟΔΟΣ ΟΥΤΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ. ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ, ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΚΟΣΜΟΘΕΑΣΗ ΣΤΑ ΤΕΚΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΠΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΙΚΕΣ -ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΕΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΓΥΡΩ ΤΟΥΣ.

    ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ. ΑΥΤΟ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΠΩΣ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ. ΜΕΤΑ ΤΟ ΟΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΩΣ ή ΑΛΛΩΣ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΓΟΝΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΣ. ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΠΙΣΗΣ ΥΠΟΨΙΝ ΤΟΥΣ ΠΩΣ ΒΟΗΘΑ ΕΑΝ ΕΧΟΥΝ ΦΙΛΟΥΣ ΜΕ ΟΜΟΙΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ , ΕΠΙΣΗΣ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΔΙΟΤΙ ΕΤΣΙ "ΣΠΑΕΙ" Η ΜΟΝΑΞΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ. Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΜΜΟΝΗ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΔΙΔΟΥΝ ΣΤΟ ΟΛΟΝ, ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΦΕΡΕΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΜΑΣ.

    ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΥΠΟΘΕΤΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΧΡΟΝΟ . ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ/ΒΑΡΟΣ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΟΝΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ

    ReplyDelete
  20. Anonymous8/8/19 11:37

    @ΠΑΟΚαρα

    "Το γεγονός ότι κανείς επιχειρηματίας δεν θέλει να επενδύσει στην περιοχή σε μια χαμένη υπόθεση εδώ και τόσες δεκαετίες δεν παράξενευε κανέναν κάτω γιατί όλους τους βόλευε έτσι."

    ΟΥΤΕ ΕΓΩ ΕΧΩ ΠΕΙΣΘΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΛΛΑΡΕΙΣ.
    ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ. ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΜΙΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ. Ο ΜΟΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΗΤΑΝ ΤΑ ΧΑΜΗΛΑ ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΚΑΙ Η ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ.

    "και αυτοί γίνονται μια μεγάλη περιφερειακή δύναμη, με βάσεις σε ξένες χώρες, με αεροπλανοφόρα κλπ."

    ΟΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ, ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΧΑΣΕΙ.

    "Για αυτόν τον λόγο δεν έχουμε καμία απολύτως συνοχη σαν λαός."

    ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΟΙ ΗΠΑ ΔΕ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΟΧΗ.

    "Έχετε παιδιά? Θα θελατε να σας πω τι μαθαίνουν στα παιδιά τα σχολεία μας?"

    ΕΣΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΠΑΙΔΙΑ, ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ;

    "Φυσικά όλο αυτό θα γίνει για το καλό μας και φυσικά όλο αυτό θα το αποδεχτούμε με χαρά, τότε. Δικιά μου γνώμη και με όλο τον σεβασμό προς τα εσάς."

    ΑΝ ΘΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙΣ ΜΕ ΧΑΡΑ, ΕΙΤΕ ΤΡΟΛΛΑΡΕΙΣ ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ.

    ReplyDelete
  21. 7/8/19 20:44

    - υπάρχει και η περίφημη HALC, μεταξύ άλλων οργανώσεων που υπερασπίζονται τα συμφέροντά μας.
    ΔΡΟΥΝ ΑΣΥΝΤΟΝΤΙΣΤΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΜΟΝΟΝ ΜΕΡΙΚΩΣ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΕΙ. ΑΛΛΟΙ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΠΩΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΔΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΥΝΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΕΘΝΙΚΟ ΟΡΙΖΟΝΤΑ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΟΡΑΜΑΤΟΣ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΒΟΗΘΟΥΣΕ Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ.

    - τον Σαντάμ τον πρόδωσαν οι δυνάμεις του
    ΑΣΧΕΤΩΣ ΤΟΥ ΠΩΣ ΣΥΝΕΒΗ ΕΠΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥ, Ο ΣΑΝΤΑΜ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗΣ. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΝ ΜΑΖΙΚΑ ΟΙ Ε.Δ ΤΟΥ ΙΡΑΚ , ΠΑΛΙ Η ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ. ΤΟ ΙΡΑΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΟΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΕΙΧΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΔΙΩΧΘΕΙ Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΤΕΡΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΠΟΛΟΥ (ΣΙΙΤΕΣ), ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΙΡΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΣΥΜΜΑΧΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΣΙΝΩΝ. ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΩΣ Η ΜΙΑ ΚΥΡΙΑ ΦΡΑΞΙΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΜΑΝΙΩΔΩΣ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΙΡΑΝ. ΝΟΜΙΖΕΙ ΠΩΣ ΕΠΑΡΚΩΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΕΤΑΙΡΙΣΤΕΙ ΤΗΝ ΣΟΥΝΙΤΚΗ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ.

    - Τούρκου διπλωμάτη, ο οποίος είπε ότι κανείς δε φεύγει από το Ν.Α.Τ.Ο
    ΔΙΑΦΩΝΩ. ΘΥΜΙΖΩ ΠΩΣ ΚΑΙ Η ΓΑΛΛΙΑ ΕΙΧΕ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΣΚΕΛΟΣ. ΕΜΜΕΝΩ ΣΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΠΩΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΘΑ ΑΣΚΗΘΟΥΝ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕΣΑ.
    Ο ΣΤΡΙΓΑΣ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΥ ΠΡΩΙΜΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΜΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΕΙΧΕ ΕΝΑΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΣΕ ΓΕΓΟΝΟΤΑ. ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΔΙΑΒΑΖΑ ΚΑΙ "SAS". ΕΠΙΣΗΣ ΜΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΟΥΣΑΝ. ΔΕΝ ΤΟΝ ΘΕΩΡΩ ΠΛΕΟΝ ΤΟΝ ΣΤΡΙΓΑ ΩΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ , ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ ΠΩΣ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 15-20% , ΕΧΩ ΒΡΕΙ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΟΧΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΣΤΑ "SAS".

    - Όσοι προτείνουν αποχώρηση από το Ν.Α.Τ.Ο, συνήθως, προτείνουν και εισχώρηση σε συμμαχία με τη Ρωσία.
    ΤΩΡΑ-ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΚΚΕ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΧΩΡΗΣΗ. Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΤΟ ΙΔΙΟ.
    ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ "ΓΡΑΦΙΚΟΙ" ΤΥΠΟΙ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ ΤΕΤΟΙΑ (ΟΠΩΣ ΕΓΩ). ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΓΩ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ Η ΒΑΡΚΑ ΤΗΣ ΡΩΣΣΙΑΣ ΠΛΕΥΣΕΙ ΑΓΚΑΛΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΑ...
    https://isxys.blogspot.com/2011/12/blog-post_9745.html
    https://isxys.blogspot.com/2011/10/blog-post_3654.html
    https://isxys.blogspot.com/2011/07/blog-post_9324.html
    ...ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΔΙΟΤΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΗΤΑΝ ΔΕΜΕΝΗ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ Η ΡΩΣΣΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΑ.
    ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΜΕ ΤΠΤ ΝΑ ΣΥΜΜΑΧΗΣΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ.
    ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ (ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΗΠΑ-ΡΩΣΣΙΑΣ) ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ. ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΕ ΘΑ ΠΟΡΕΥΘΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΓΠΠ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΧΙ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟΥ.

    ΔΕΣ ΤΙ ΒΡΗΚΑ ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΝΑ ΒΡΩ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ
    https://isxys.blogspot.com/2011/10/blog-post_1209.html
    https://isxys.blogspot.com/2010/11/blog-post_9297.html

    ReplyDelete
  22. Anonymous8/8/19 12:04

    https://isxys.blogspot.com/2011/10/blog-post_1209.html

    ΗΣΑΣΤΑΝ ΠΟΛΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ. ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ 8 ΧΡΟΝΙΑ.

    "ΠΙΘΑΝΗ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΤΑΙΒΑΝ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ"

    ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ

    "ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟΥ ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ ΜΕ ΤΟ ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ"

    ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΩΣ ΕΝΑ ΒΑΘΜΟ ΝΟΜΙΖΩ

    "ΟΜΟΙΩΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΙΝΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ"

    ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ

    "Η ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΟΡΕΑΣ ΚΑΙ Η ΥΠΑΓΩΓΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΣΤΗΝ ΣΙΝΙΚΗ ΕΠΙΡΡΟΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΙΑ. ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΟΛΗ Η ΜΟΓΓΟΛΙΑ..."

    ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗ ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ; ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟ ΑΥΤΟ;

    "ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΚΟΠΕΙ Η ΣΙΝΙΚΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ ΣΤΗΝ ΩΚΕΑΝΙΑ"

    ΑΥΤΟ ΑΠΕΤΥΧΕ, ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΙ ΣΙΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙ ΠΙΟ ΒΑΘΙΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΓΧΟΥΝ

    "ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΠΑΣΕΙ ΘΥΣΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΕΙ Η ΙΑΠΩΝΙΑ"

    ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ; ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟ ΑΥΤΟ;

    "Η ΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΔΥΝΑΜΕΩΝ (Η.Π.Α, ΡΩΣΙΑΣ) ΟΛΩΝ ΤΩΝ "ΣΥΜΠΑΘΟΥΝΤΩΝ" ΤΟΥΣ ΣΙΝΕΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΤΟΥΣ"

    ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΡΑΜΠ ΓΙΑ ΑΛΛΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ

    ReplyDelete
  23. Anonymous8/8/19 12:10

    «Greek – Hellenic Lobby» υπάρχει μόνο στη ελάχιστη βιβλιογραφία και μόνον κατ όνομα για να κερδίζουν κάποιοι επιτείδιοι επενδύοντας στο πανίσχυρα ιστορικά και πολιτισμικά brand name «Greece – Hellas»

    http://www.alexstefanopoulos.gr/2019/08/07/greek-hellenic-lobby-yparchei-mono-sti-elachisti-vivliografia-kai-monon-kat-onoma-gia-na-kerdizoyn-kapoioi-epiteidioi-ependyontas-sto-panischyra-istorika-kai-politismika-brand-name-greece-hellas/

    ReplyDelete
  24. Anonymous8/8/19 18:07

    "ΘΥΜΙΖΩ ΠΩΣ ΚΑΙ Η ΓΑΛΛΙΑ ΕΙΧΕ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΣΚΕΛΟΣ."

    ΕΠΕΙΔΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΑΝ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΣΑΡΛ ΝΤΕ ΓΚΩΛ, ΑΛΛΑ ΑΠΕΤΥΧΑΝ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΗΡΕ ΑΝΑΠΟΔΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΣΥΜΜΑΧΟΙ, ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΚΡΑΤΗΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ Η ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΤΟΣΟ ΙΣΧΥΡΗ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ. ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΤΟΥΣ ΤΟ ΦΥΛΑΓΑΝ ΚΑΙ ΕΦΕΡΑΝ ΤΟΝ ΣΑΡΚΟΖΙ, ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΚΟΣΜΟΥ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΣΑΡΚΟΖΙ ΗΤΑΝ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΙΣΟΔΟ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΣΚΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΤΛΑΝΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΑΛΛΟ ΝΑ ΒΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΒΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΣΚΕΛΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ. ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ, ΔΕΝ ΠΑΩ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΑΝΤΙΡΡΡΗΣΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ, ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΛΕΜΕ ΔΕΝ ΠΑΩ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΩ, ΑΛΛΑ ΠΑΩ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΣΑΝ "ΠΑΡΑΔΟΥΛΕΥΤΡΑ". ΚΑΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΕΒΓΑΛΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΣΚΕΛΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΓΕΦΥΡΕΣ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΠΗΓΑΙΝΑΜΕ ΣΤΟΥΣ "ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ" ΠΟΛΕΜΟΥΣ, ΑΦ'ΟΤΟΥ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΝΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΕ ΒΟΜΒΕΣ. ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΘΥΜΗΘΗΚΑ, ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΣΤΑΝ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΤΟΥΣ ΑΦΓΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΝ.


    "ΕΜΜΕΝΩ ΣΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΠΩΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΘΑ ΑΣΚΗΘΟΥΝ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕΣΑ."

    ΠΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ; ΤΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΧΟΥΝ; ΤΙΣ ΣΤΗΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ; ΤΟΥΣ ΒΑΛΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ; ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ; ΤΙΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ; ΤΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ; ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΠΤΗΣΕΩΝ; ΤΟΥΣ ΔΑΣΜΟΥΣ; ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ GPS/ΔΟΡΥΦΟΡΩΝ. ΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΙΛΙΚΙΑ; ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ; ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ ΕΙΧΑΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΨΕΥΤΙΚΗ ΑΕΡΟΠΕΙΡΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΟ ΛΟΚΕΡΜΠΙ. ΣΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ ΚΑΝΟΥΝ. ΣΤΟΝ ΙΣΗΜΕΡΙΝΟ ΕΙΔΕΣ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ; ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΠΡΟΘΥΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΝΑΤΟ.

    "ΤΩΡΑ-ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΚΚΕ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΧΩΡΗΣΗ."

    ΤΟ ΚΚΕ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΑΠΕΙΘΑΡΧΙΑ. ΔΗΛΑΔΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΥΜΕ ΣΤΑ ΚΕΛΕΥΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ "ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ" ΠΟΛΕΜΟΥΣ, ΜΠΛΑ-ΜΠΛΑ-ΜΠΛΑ.

    ReplyDelete