25/07/2019

Κατάσχεση ρωσικού αλιευτικού και σύλληψη του πληρώματός του από την Βόρεια Κορέα

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΤΟ ΟΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΟ. ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΠΑΝΤΩΣ ΡΩΣΣΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΙΣΘΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΣΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ, ΕΞ ΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΜΗ ΡΩΣΣΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ.  ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΝΟΤΙΟ-ΚΟΡΕΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΩΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΥΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟΙ ΨΑΡΑΔΕΣ.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΩΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ. Η ΧΡΗΣΗ ΑΛΙΕΥΤΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΑ , ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΚΟΡΕΑΤΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΥΣ.
ΕΠΙ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΡΩΣΣΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΑΛΙΕΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΝΑ ΨΑΡΕΥΕΙ ΣΤΙΣ ΗΔΗ ΥΠΕΡΑΛΙΕΥΜΕΝΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΤΩΝ ΣΙΝΩΝ. ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΨΑΡΙΕΣ ΘΑ ΕΒΓΑΖΕ ΣΤΑ ΡΩΣΣΙΚΑ ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ.
ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ ΘΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΝ, ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΣΙΝΕΣ... ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΝ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΑ ΜΕ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ (ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ) ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΗΝ ΡΩΣΣΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΛΟΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΝΑΓΚΑΛΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ... ΤΙ;;; ΔΕΝ ΞΕΡΩ.

ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΑΞΙΖΕΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΩΣ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ.

Η Βόρεια Κορέα έχει κατασχέσει ένα ρωσικό αλιευτικό σκάφος κι έχει συλλάβει και τα 17 μέλη του πληρώματός του, από τους οποίους οι 15 είναι Ρώσοι κι οι 2 Νοτιοκορεάτες. Οι αρχές της χώρας ισχυρίζονται ότι το σκάφος παραβίασε τα χωρικά της ύδατα. Σύμφωνα με την ρωσική πρεσβεία στην Πιονγκγιάνγκ: «Οι Βορειοκορεάτες συνοριοφύλακες συνέλαβαν” το ρωσικό αλιευτικό στις 17 Ιουλίου “για παραβίαση των κανόνων εισόδου και παραμονής στο έδαφος της Βόρειας Κορέας. Η πρεσβεία της Ρωσίας παραμένει σε συνεχή επαφή με τις βορειοκορεατικές αρχές (…) και λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διευθέτηση αυτής της κατάστασης το συντομότερο δυνατό». Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, το πλοίο ήταν το... "Xiang hei lin-8" που ανήκει στην ρωσική αλιευτική εταιρεία Northeast Fishery Company με έδρα το Νεβέλσκ της Ρωσίας. Το πλοίο βρίσκεται ακινητοποιημένο στο λιμάνι Ουοσάν. Ο καπετάνιος του πλοίου, ο βοηθός του και οι δύο Νοτιοκορεάτες ναύτες διαμένουν σε ξενοδοχείο της πόλης αυτής που βρίσκεται στη θάλασσα της Ιαπωνίας, ενώ οι υπόλοιποι ναύτες βρίσκονται περιορισμένοι πάνω στο πλοίο. Τη Δευτέρα Ρώσοι διπλωμάτες στη Βόρεια Κορέα συναντήθηκαν με μέλη του πληρώματος, τα οποία είναι “όλα καλά στην υγεία τους”.

https://www.ptisidiastima.com/russian-fishing-ship/
https://www.fleetmon.com/maritime-news/2019/26581/russian-fishing-vessel-seized-north-korea-internat/
https://maritimebulletin.net/2019/07/24/russian-fishing-vessel-seized-by-north-korea-in-international-waters/
https://www.reuters.com/article/us-northkorea-russia-ship/north-korea-detains-crew-of-russian-fishing-vessel-russian-embassy-idUSKCN1UJ0H4

“Στις 27 Ιουλίου, η συντονισμένη εργασία της ρωσικής διπλωματικής υπηρεσίας οδήγησε στην απελευθέρωση του αλιευτικού σκάφους Xiang Hai Lin 8. Στις 16:00 τοπική ώρα ο καπετάνιος Βερέβκα ενημερώθηκε από την βορειοκορεατική πλευρά για την απελευθέρωση. Στις 19:30 το σκάφος αναχώρησε από το λιμάνι Γουονσάν και κατευθύνθηκε στο Σόκτσο (Νότια Κορέα) όπου θα αποβιβαστούν δύο Νοτιοκορεάτες που είναι μέλη του πληρώματος”, αναφέρεται στην ανακοίνωση της πρεσβείας, σύμφωνα με την μετάφρασή της που μεταδόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Itar-Tass.

ΑΜΠΕ

No comments :

Post a Comment