26/07/2019

Η κυβέρνηση ξήλωσε τους διπλωμάτες των Πρεσπών και των ελληνοτουρκικών διαβουλεύσεων (ΜΟΕ)

Πολιτική διώξεων σε βάρος διπλωματών που εργάστηκαν στις διαπραγματεύσεις για το Μακεδονικό και το Κυπριακό καταγγέλλει ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και επικεφαλής του «Πράττω», Νίκος Κοτζιάς. Σε γραπτή του δήλωση ο κ. Κοτζιάς ασκεί κριτική στον Νίκο Δένδια, λέγοντας ότι «αποφάσισε την απομάκρυνση από τις θέσεις τους και την ακύρωση μετάθεσης διπλωματών που, πιστοί στην Πατρίδα και στον όρκο τους, εργάστηκαν τα τελευταία χρόνια ευσυνείδητα, με αυταπάρνηση και αποτελεσματικότητα». Κάνει μάλιστα λόγο για «πολιτική της εκδικητικότητας» που «στράφηκε ενάντια σε όλους τους πρεσβευτές που συμμετείχαν το 2017 στη διαπραγμάτευση του Κραν Μοντανά» αλλά και «σε όλους τους διπλωμάτες που συνέβαλαν στη λύση του Ονοματολογικού».

Ο κ. Κοτζιάς κάνει ειδική αναφορά στην πρεσβευτή της Ελλάδας στη Μόσχα που μόλις πριν από 20 ημέρες παρέδωσε τα διαπιστευτήριά της, προσωπικά, στον Πρόεδρο της Ρωσίας» και σύμφωνα με τον πρόεδρο του "Πράττω" η απομάκρυνσή της «εκθέτει την Ελλάδα διεθνώς». Επίσης αναφέρεται στον πρέσβη στην Άγκυρα, κ. Μαυροειδή, ο οποίος «υπηρετεί εκεί μόλις ενάμιση χρόνο, ενώ στο ενεργητικό του έχουν καταγραφεί μεγάλες διπλωματικές επιτυχίες, ανάμεσα στις οποίες και οι συμφωνίες των ΜΟΕ (2015-6) με την τότε ΦΥΡΟΜ».

Χαρακτηρίζει την κυβέρνηση της ΝΔ «δίγλωσση και υποκριτική», καθώς «παραπονιέται" που ο εκλεκτός της κ. Λουκάκης, παρέμεινε στο πόστο του πρέσβη στην Άγκυρα "μόνο" (!) πεντέμισι χρόνια (2012-2017)» και «αν και διπλωμάτης εν υπηρεσία επέλεξε να παραμείνει στην Άγκυρα για ένα χρόνο ακόμα (2017-8), και μάλιστα κάνοντας χρήση άδειας». Τέλος, καλεί τον υπουργό Εξωτερικών «να αντιληφθεί ότι η εποχή των ανεύθυνων αρχόντων έχει προ πολλού τελειώσει» και διαπιστώνει «ότι όλα τα πιο πάνω γίνονται με τη συνένοχη σιωπή "αρμόδιων" στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

https://www.efsyn.gr/politiki/antipoliteysi/205058_politiki-dioxeon-sto-ypex-kataggellei-o-n-kotzias

ΣΧΟΛΙΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ: ΚΑΛΟ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΕΥΠ...; ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ...; ΠΟΙΟΣ ΕΔΙΝΕ Ή ΔΕΝ ΕΔΙΝΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Ή ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΣΕ ΥΠΕΞ ΚΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ...;

No comments :

Post a Comment