13/07/2019

Σε οκτώ χρόνια, 200 χιλιάδες Αλβανοί πήραν την ελληνική υπηκοότητα

Ο Έντα Γκέμι, ειδικός σε θέματα μετανάστευσης στα Τίρανα, σε παρουσίασή του στην τηλεόραση Κλαν, δήλωσε ότι από το 2011 έως το 2018, περίπου 200 χιλιάδες Αλβανοί μετανάστες έλαβαν την ελληνική υπηκοότητα. Σύμφωνα με αυτόν, η ελληνική υπηκοότητα επιτρέπει τους Αλβανούς μετανάστες να μετακινηθούν πιο εύκολα στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κυρίως τα παιδιά των μεταναστών που εγκαταλείπουν την Ελλάδα για άλλες χώρες της Ένωσης. «Έχουμε ένα άλλο μέρος μεταναστών, της πρώτης και δεύτερης γενιάς, οι οποίοι έχουν λάβει υπηκοότητα και σήμερα βρίσκονται κυρίως στο Λονδίνο και στις Βρυξέλλες. Από το 2011 έως το 2018, περίπου 200 χιλιάδες Αλβανοί έλαβαν ελληνική υπηκοότητα, γεγονός που διευκόλυνε την μετακίνησή τους στις χώρες της ΕΕ. Εκτιμάται ότι 35.000 Αλβανοί μετανάστες , από τη δεύτερη γενιά στην Ελλάδα, ζουν σήμερα κυρίως στο Λονδίνο και στις Βρυξέλλες», δήλωσε ο Γκέμι.

The Hellenic Information Team

2 comments :

  1. Anonymous13/7/19 18:13

    Τον θυμάστε τον Τόμπρα; Τον μεγάλο και τρανό του παλαιού (ορθόδοξου) Πασόκ. Αυτός που υπέκλεβε συνομιλίες στον ΟΤΕ με την ΚΥΠ και τις πουλούσε στην Ομόνοια σε όποιον του έδινε τα περισσότερα; Υπερπροσωπικότητα, με γνώμη επί παντός επιστητού. Δεν εξαφανίστηκε. Μέχρι και τα γεράματά στα, 70 και, όχι μόνο είχε διαύγεια μυαλού, αλλά έγραφε και στο ίντερνετ. Ναι, ο παππούς είχε εξοικοιωθεί μέχρι και με το ίντερνέτο. Κοιτάξτε τι έγραφε για τους λάθρο, στην τελευταία του δημοσίευση πριν πεθάνει, δυο χρόνια πριν.

    https://platonikatoday.blogspot.com/2017/02/normal-0-false-false-false-el-x-none-x_18.html

    ReplyDelete
  2. Anonymous14/7/19 06:33

    "Από τα αποτελέσματα της απογραφής προκύπτει ότι 9.904.286 άτομα έχουν ελληνική υπηκοότητα, 199.121 άτομα έχουν υπηκοότητα άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, 530.244 άτομα έχουν υπηκοότητα λοιπών χωρών της Ευρώπης, με υπηκοότητα Χωρών Αφρικής, χωρών Καραϊβικής, Νότιας ή Κεντρικής Αμερικής Χωρών Βόρειας Αμερικής, Χωρών Ασίας,Χωρών Ωκεανίας 175.930 και 6.705 άτομα είναι χωρίς υπηκοότητα ή έχουν αδιευκρίνιστη υπηκοότητα. Το μεγαλύτερο ποσοστό 52,7% των αλλοδαπών που διαμένουν στην Ελλάδα έχουν Αλβανική υπηκοότητα, το 8,3% Βουλγαρική, το 5,1% Ρουμάνικη και ακολουθεί με 3,7% η Πακιστανική και 3,0% η Γεωργιανή (Απογραφή Πληθυσμού - Κατοικιών, 2011, ΕΛΣΤΑΤ 2016)."

    "Από το 2011 έως το 2018, περίπου 200 χιλιάδες Αλβανοί έλαβαν ελληνική υπηκοότητα"

    Μάλιστα! Ε, άμα είναι έτσι, να πάω και εγώ στην Αμερική, με χαρτιά από την Κίνα που θα πιστοποιούν ότι είμαι Κινέζος. Κατά τα άλλα, δωρεάν παιδεία, δωρεάν υγεία, δωρεάν γραφειοκρατικές υπηρεσίες, δωρεάν επιδόματα, δωρεάν διευκολύνσεις μετακίνησης, δωρεάν έγγραφα... αλλά τα λεφτά της χαμαλοδουλειάς μαύρα. Συμπέρασμα, στα κοινά συνεισφορά μηδέν, και όλες οι επενδύσεις στα Τίρανα, ενώ όσων τα παιδιά μεγάλωσαν στην Ελλάδα, έγιναν «Ελληνόπουλα». Ούτε στην Αμερική, το «χωνευτήρι των πολιτισμών», τέτοια πράγματα. Τελικά, ήταν πολύ προσοδοφόρο να είσαι αλλοδαπός στην Ελλάδα τα τελευταία 30 χρόνια. Με αντάλλαγμα τις χαμαλοδουλειές (επειδή οι Ελληναράδες το παίζαν μεγάλοι), κάποιοι πειναλέοι έγιναν πλούσιοι νοικοκυραίοι στην Αλβανία ή/και στην Ελλάδα. Τώρα, το πόσοι από αυτούς ήταν Β.Η και όχι Αλβανοί, αυτό παραμένει άγνωστο.

    Δισεκατομμύρια χαμένα κάθε χρόνο από το έλλειμα του εμπορικού ισοζυγίου. Δισεκατομμύρια χαμένα κάθε χρόνο από τα μαύρα των αλλοδαπών. Δισεκατομμύρια χαμένα κάθε χρόνο από τις μίζες των πολιτικών. Μετά, γιατί χρεωκοπήσαμε. Όταν δε νιώθει κάποιος το σπίτι του δικό του και καταληστεύει τις αποθήκες του στα κρυφά, τότε δεν έχει και πολλές προοπτικές να προκόψει.

    ReplyDelete