05/06/2019

Η περίεργη δραστηριότητα της In Progress - Ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει μισθό 4.000 ευρώ στην Μs Ελληνικό Κτηματολόγιο και σκορπα σχεδον 1 εκατ σε δικά του ΜΜΕ

Μια «ενημερωτική» σελίδα στο Facebook με την επωνυμία In Progress κατέβαλε μεγαλύτερο συνολικά προϋπολογισμό από κάθε πολιτικό κόμμα και τους επίσημους λογαριασμούς κάθε υποψηφίου. Συνολικά, η συγκεκριμένη εταιρεία ξόδεψε μόνο για καμπάνιες στο Facebook σχεδόν 75.000 ευρώ. Αθροιστικά, προκύπτει ότι ο προϋπολογισμός της In Progress υπερέβη τους αντίστοιχους προϋπολογισμούς όλων των κομμάτων στις ευρωεκλογές. Οι πληρωμένες καταχωρήσεις δεν λείπουν, αλλά στην τελική ευθεία προς τις κάλπες η εταιρεία αυξάνει καθημερινά το διαθέσιμο budget, ούτως ώστε οι διαφημίσεις της να αγγίξουν ευρύτερο κοινό. Την τελευταία εβδομάδα των ευρωεκλογών δαπανά €22.480 για την προώθηση φιλοκυβερνητικών και αντι-αντιπολιτευτικών (sic) μηνυμάτων.

Η επίσημη σελίδα της In Progress στο Facebook ανέβηκε στις 6 Νοεμβρίου του 2018. Το πρώτο post, που έγινε στις 15 Νοεμβρίου 2018 κι αναφερόταν σε ρατσιστική επίθεση κατά του Θανάση Αντετοκούμπο, έφτασε τα 2.400 like και τις 100 περίπου κοινοποιήσεις, παρότι η σελίδα δεν είχε καν τόσους ακολούθους. Μέσα σε λίγες ώρες ο αριθμός των ακολούθων της αυξάνεται εκθετικά, ενώ όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές, τα μηνύματα που ανεβαίνουν στη σελίδα είναι αμιγώς φιλοκυβερνητικά. Το αξιοπερίεργο είναι ότι η σελίδα δεν συνδέεται με κάποιο ενημερωτικό ή άλλο site και το σύνολο σχεδόν των αναρτήσεων περιορίζεται στην ανάρτηση σύντομων βίντεο. Στην πλειονότητά τους αναφέρονται σε δράσεις της κυβέρνησης, και επαινούν τα επιτεύγματά της, ενώ συχνά-πυκνά καταγγέλλουν την αντιπολίτευση και τον επικεφαλής της ή αναφέρονται στα κακώς κείμενα των κυβερνήσεων πριν το 2015.

Μια πιο προσεκτική ματιά στη λίστα των διαφημιζομένων θα μας εκπλήξει ακόμη περισσότερο. Πλην της δικής της σελίδας, η In Progress διαχειρίζεται και άλλες σελίδες με έντονη δραστηριότητα κατά τις τελευταίες προεκλογικές ημέρες. Πιο ενδεικτική είναι η «Ομάδα Μνήμης» – που προφανώς ιδρύθηκε και λειτούργησε ως φιλοκυβερνητικό αντίβαρο της «Ομάδας αλήθειας», η οποία με τη σειρά της εδώ και χρόνια προωθεί στα social media θέσεις φιλικές προς τη ΝΔ, και κατά των αντιπάλων της. Η In Progress εμφανίζεται ως υπεύθυνη και για τις σελίδες «Cruel» και «Οι Άριστοι», οι οποίες προώθησαν ακόμη πιο καταγγελτικά βίντεο...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΑΡΘΡΟ:  https://insidestory.gr/article/adiafaneia-proeklogikes-diafimiseis-facebook

Ακόμα ένα σκάνδαλο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε εξέλιξη με τον Νίκο Παππά υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και την επικεφαλής του Ελληνικό Κτηματολόγιο (ΝΠΔΔ) Χριστίνα Κλωνάρη (γενική διευθύντρια) να μοιράζουν προεκλογικά 900 χιλ. ευρώ στα Μέσα Ενημέρωσης όλης της χώρας. Η απόφαση με αριθμό 484 / 2019 της Ελληνικό Κτηματολόγιο για την διάθεση στα ΜΜΕ του προαναφερόμενου ποσού ελήφθη στις 16/5/19 και στη συνέχεια (24/5/19) με απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Περιβάλλοντος καθορίστηκε και ο μισθός της κ. Κλωνάρη, επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του επικεφαλής του Κτηματολογίου, στις 4.000 ευρώ μηνιαίως. Η απόφαση στο ΦΕΚ δημοσιεύθηκε μόλις χθες. Δηλαδή μόλις 1 μήνα πριν τις εθνικές εκλογές. Ακολούθησαν και έπεται και συνέχεια, όπως φαίνεται, σειρά από αποφάσεις για τη διανομή του κονδυλίου των 900 χιλ. ευρώ σε διάφορα ΜΜΕ ανά τη χώρα και βεβαίως και στην ΕΡΤ.
 

No comments :

Post a Comment