27/05/2019

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο «νατιβισμός»

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σε ομιλία του στο Global Forum στο Ισραήλ (στις 11 Ιουνίου 2018) ανέφερε μεταξύ άλλων:  
«Οι αυταρχικές και λαϊκιστικές δυνάμεις γίνονται όλο και πιο ισχυρές σε όλη την Ευρώπη, αλλά και στον κόσμο. Η άνοδος της ξενοφοβίας, του νατιβισμού και του ρατσισμού είναι δυστυχώς μια πραγματικότητα στην Ευρώπη, την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε».

Από τα λόγια του προέδρου της Ν.Δ. ίσως να μην είναι γνωστό σε ορισμένους ο όρος «νατιβισμός». Στην Ελλάδα δεν χρησιμοποιείται ιδιαίτερα. Στο εξωτερικό, όμως, έχει γίνει «καραμέλα». Ας δούμε πώς ορίζει τον νατιβισμό το λεξικό Μπαμπινιώτη (Β΄ έκδοση, σελ. 1.165):  
«Νατιβισμός (ο) [χωρ. πληθ.] 1. ΚΟΙΝΩΝΙΟΛ. τάση ή κίνημα που αναπτύσσεται στο εσωτερικό των κοινωνιών και αποσκοπεί στη διατήρηση ή στην αναζωογόνηση και εκ νέου καθιέρωση αυτοχθόνων πολιτιστικών συνθηκών, ηθών, εθίμων κ.λπ. ως αντίδραση στην ξενική πολιτιστική διείσδυση, 2. (ειδικότ.) η πολιτική και η πρακτική που προστατεύει τα συμφέροντα των αυτοχθόνων κατοίκων μιας χώρας και γενικότερα ευνοεί με κάθε τρόπο τους γηγενείς πληθυσμούς εις βάρος των μεταναστών».

Οι απορίες είναι εύλογες.
  • Γιατί ενοχλεί τη Νέα Δημοκρατία ο νατιβισμός; 
  • Είναι κακό στην πατρίδα μας οι πολίτες να θέλουν να συμβάλλουν στη διατήρηση ή στην αναζωογόνηση και εκ νέου καθιέρωση ελληνικών πολιτιστικών συνθηκών, ηθών και εθίμων; 
  • Είναι κακό να προηγείται το συμφέρον του ελληνικού λαού από εκείνο των ισλαμιστών εποίκων; 
  • Κι αν συγκρουστούν τα συμφέροντα των αυτοχθόνων Ελλήνων με εκείνα των ισλαμιστών, που θα επιδιώξουν, όπως διατάσσει το Κοράνι, να επιβάλουν τον ισλαμικό νόμο, η Νέα Δημοκρατία τίνος το μέρος θα πάρει, αφού την ενοχλούν οι… νατιβιστές;

Όλες οι πολιτικές δυνάμεις και τα πρόσωπα που συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία πρέπει να απαντήσουν ξεκάθαρα, νέτα σκέτα:
  • Προηγούνται στην Ελλάδα οι Ελληνες ή είναι ουραγοί; 
  • Οφείλουν να ορίζουν τα του οίκου τους ή μόνο πρέπει να πληρώνουν τον λογαριασμό για τα ρουσφέτια και τα έξοδα του ισλαμικού εποικισμού της χώρας; 

Καλό είναι να τα πουν πριν από τις κάλπες.

Παναγιώτης Λιάκος
https://adiavroxoi.blogspot.com/2019/05/blog-post_25.html
https://dia-kosmos.blogspot.com/2019/05/blog-post_27.html

3 comments :

  1. Anonymous27/5/19 21:13

    Ότι και να απαντήσουν τα κόμματα το ίδιο που τους κάνει! Βρε δεν πα να βγει ο κυριάκος άυριo πρωί και να πει ότι προηγούνται οι αλλοδαπoί και ότι άλλο θέλει? Πάλι πρωθυπουργός θα γίνει! Αυτό δεν έγινε στην σουηδία? Ολόκληρες διαφημιστικές καμπάνιες για το πως θα πρέπει να προσαρμοσθούν οι γηγενείς στις συνήθειες των εποίκων. Άλλαξε κάτι? Άλλαξε κάτι στην Μυτιλήνη? ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ...ρε ΚΚΕ έβγαλαν τρίτο στην Μυτιλήνη και πασοκ τέταρτο. Περί Νέας δημοκρατίας τι να πούμε? Προ ολίγου είδα τον πατριώτη του κώλου γεωργιάδη να αναφέρει σε ένα παράθυρο τους λόγους της "ήττας" του Συριζα. Παπάρια ήττα δλδ, κανονικά δεν θα έπρεπε να βρίσκουν την ψήφο τους όχι να είναι δεύτερα κόμμα.! Ο άδωνις δεν ανέφερε πουθενα σαν λόγο την συμφωνία των πρεσπών. Ούτε και θα ξανά αναφερθεί πουθενά πιθανότατα. Αυτά για τους "πατριώτες" ψηφοφόρους που ψηφίζουν ΝΔ, αδώνιδες, βορίδιδες και λοιπές μαιμούδες! Και ενώ στην ευρώπη ανεβαίνει η ακροδεξιά, στην Ελλάδα μας "εκπροσωπεί" ο εγκεφαλικά ανάπηρος βελόπουλος. Καλά κρασά!



    12G

    ReplyDelete
  2. Anonymous28/5/19 00:44

    Είχα ξαναρωτήσει:
    με ποιους θα αρχίσουμε πρώτα; με τους γαλάζιους ή με τους ερυθρούς μπολσεβίκους; και μου είχες απαντήσει...

    ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΑΓΚΟΥΛΑΣ

    ReplyDelete
  3. Anonymous28/5/19 10:08

    Video νατιβιστικού περιεχομένου και ριζοσπαστικοποιημένων "αυταρχικών και λαϊκιστικών δυνάμεων" νατιβιστών
    https://www.youtube.com/watch?v=EUcUhyB3nV8

    Video τα οποία δε δέχονται αρνητικές κριτικές και έχουν πάνω από 1 δις views
    "...I want your ugly, I want your disease..."
    https://www.youtube.com/watch?v=qrO4YZeyl0I

    Η απάντηση βρίσκεται στο ότι η Δύση και οι ιθαγενείς της πρέπει να συμβάλλουν από μόνοι τους στην υποβάθμιση και αυτοκαταστροφή τους και να εξισωθούν - στα πλαίσια της "ισότητας" - με τις χαμηλού επιπέδου λαθρομεταναστευτικές μάζες για να εξαφανιστούν.

    INFOteller

    ReplyDelete