03/05/2019

Στο χείλος εκκλησιαστικού πολέμου βρίσκεται πλέον και επισήμως η ορθοδοξία - Παραιτήθηκε ο Αμερικής, Δημήτριος

Το πιστοποιεί το αναστάσιμο μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, το οποίο εμφορείται από αιχμές και σκληρές αναφορές κατά των «ψευδαδέλφων» όπως χαρακτηρίζει όσους «βούλονται και διαβουλεύονται και επιβουλεύονται» το τέλος του.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ: https://www.crisismonitor.gr/2019/04/28/quot-polemiko-quot-anakoinothen-vartholomaioy-kata-poytin-rosikis-ekklisias/

Μετά το «πολεμικό» αναστάσιμο μήνυμα του Βαρθολομαίου, ακολούθησε εμπρηστική συνέντευξη του Ρώσου πατριάρχη Κυρίλλου, στοχεύοντας στις σχέσεις Φαναρίου-Σερβικής Εκκλησίας και επαναφέροντας το θέμα της αρχιεπισκοπής της Αχρίδας (της εκκλησίας της Β. Μακεδονίας).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: https://www.crisismonitor.gr/2019/05/03/quot-ieros-quot-polemos-apeilei-ta-valkania-epithesi-kyrilloy-se-vartholomaio-meso-servias/

Παραιτήθηκε ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Δημήτριος μετά την συνάντηση που είχε νωρίτερα το μεσημέρι στο Φανάρι με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Δημήτριος υπηρέτησε για 20 χρόνια από το 1999 την Ορθόδοξη Εκκλησία της Αμερικής όταν και διαδέχθηκε τον τότε Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Σπυρίδωνα, ο οποίος είχε παραιτηθεί για προσωπικούς λόγους. Σύμφωνα με πληροφορίες, το όλο θέμα ανέκυψε τα τελευταία χρόνια με την κακή οικονομική κατάσταση της Αρχιεπισκοπής αλλά και την δυσαρέσκεια ομογενών καθώς η ανέγερση της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου που βρισκόταν στους Δίδυμους Πύργους αν και διατέθηκαν κονδύλια δεν προχώρησε μέχρι σήμερα. Στην ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου επισημαίνεται ότι η παραίτηση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημήτριου θα συζητηθεί στη Σύνοδο της 9ης Μαΐου.

ΑΜΠΕ

1 comment :

  1. Anonymous12/5/19 10:58

    https://kostasxan.blogspot.com/2019/05/blog-post_103.html

    ReplyDelete