14.4.19

Σάμος: Μεταφορά 494 λαθρομεταναστών στον Πειραιά - Ξεκινούν εργασίες κατασκευής νέου Κέντρου Υποδοχής

Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσαν 2 αρματαγωγά τις πρωινές ώρες σήμερα μεταφέροντας 494  αιτούντες διεθνή προστασία από το Βαθύ της Σάμου. Θα κατευθυνθούν σε δομές φιλοξενίας στην ενδοχώρα. Χθες αναχώρησαν από τη Σάμο και έντεκα ασυνόδευτοι ανήλικοι. Την προσεχή Τρίτη έχει προγραμματιστεί να αναχωρήσουν από τη Σάμο άλλοι δέκα ασυνόδευτοι ανήλικοι προς την ενδοχώρα. Όπως τονίζουν πηγές του υπουργείου, το επόμενο χρονικό διάστημα θα εντατικοποιηθούν οι μεταφορές με στόχο την αποσυμφόρηση του νησιού.

Υπογράφηκε από το υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής η σύμβαση ενοικίασης του χώρου, στον οποίο θα κατασκευαστεί το νέο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Σάμο. Πρόκειται για τρία όμορα οικόπεδα που ανήκουν σε ιδιώτες και η σχετική απόφαση μίσθωσής τους έχει δημοσιευτεί στη «Διαύγεια». Τα οικόπεδα βρίσκονται στην περιοχή Ζερβού, σε απόσταση περίπου έξι χιλιομέτρων από το Βαθύ. Όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, οι εργασίες κατασκευής του νέου Κέντρου Υποδοχής προγραμματίζεται να ξεκινήσουν άμεσα με στόχο να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι. Το νέο ΚΥΤ θα διαθέτει περίπου 1.200 θέσεις, ενώ ο χώρος του σημερινού Κέντρου θα παραχωρηθεί στο δήμο.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Ελέγχου Συνόρων, Μετανάστευσης και Ασύλου, στο νησί βρίσκονται 3.940 άτομα, η πλειοψηφία των οποίων στο ΚΥΤ.

ΑΜΠΕ

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: "αιτούντες διεθνή προστασία". ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ "ΔΑΣΚΑΛΕΜΕΝΟΙ" ΑΠΟ ΤΙΣ Μ.Κ.Ο ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ. ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΟΙ. "ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ" ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, ΔΙΟΤΙ ΕΑΝ ΗΤΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΝ ΝΑ ΑΙΤΗΘΟΥΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ. ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ;

No comments :