14/04/2019

Ρωσία: Μείωση πληθυσμού κατά σχεδόν 100.000 και σοβαρή μείωση των γεννήσεων

Ο πληθυσμός της Ρωσίας το 2018 μειώθηκε κατά 93.500 άτομα, φθάνοντας την 1η Ιανουαρίου του 2019 τα 146,8 εκατομμύρια άτομα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η Στατιστική Υπηρεσία της Ρωσίας (Rostat). Ο αριθμός των κατοίκων που διέμεναν μόνιμα στην Ρωσική Ομοσπονδία την 1η Ιανουαρίου του 2019 ανήλθε στα 146,8 εκατομμύρια. Κατά την διάρκεια του 2018 ο πληθυσμός μειώθηκε κατά 93,5 χιλιάδες άτομα ή κατά 0,06%. 
Επίσης σύμφωνα με τα στοιχεία, στη Ρωσία το 2018 γεννήθηκαν 90.600 παιδιά λιγότερα, ωστόσο και η θνησιμότητα μειώθηκε καθώς ο αριθμός των θανόντων μειώθηκε κατά 6.600. Το 2018 στη Ρωσία γεννήθηκαν 1.604.000 άτομα, δηλαδή 90.600 άτομα λιγότερα σε σχέση με το 2017, μείωση που αντιστοιχεί σε ποσοστό 5,4%.

Η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Τατιάνα Γκόλικοβα ανέφερε τις περιοχές της Ρωσίας, στις οποίες καταγράφονται οι χαμηλότεροι δείκτες γεννητικότητας. Είναι οι "Ταμπόφσκαγια" και "Λένινγκραντ".
Οι περιοχές με τα πιο υψηλά ποσοστά γεννητικότητας είναι οι περιοχές του Βόρειου Καυκάσου, καθώς και των αυτόνομων δημοκρατιών Αλτάι, Τιβά και Μπουριάτια.
Η Τατιάνα Γκόλικοβα ανάφερε και τις περιοχές στις οποίες κατεγράφησαν το 2018 τα υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας. Σ’ αυτές εντάσσονται οι περιοχές Ορλόφσκαγια, Ιβάνοφσκαγια, Τούλσκαγια, Νοβγκορότσκαγια, Πσκόφσκαγια και Τβερσκάγια.

ΑΜΠΕ

3 comments :

  1. Anonymous14/4/19 22:13

    Κουρήτη, αναριωτιέμαι πόσο ενιαία εθνική συνείδηση έχει ο ρωσικός πληθυσμός, τι ποσοστό του πληθυσμού έχει ως θρησκεία το ισλάμ, υπάρχουν σημεία της ρωσικής επικράτειας που είναι αμιγώς «χριστιανικά»; Έχεις άποψη;

    Μίνως

    ReplyDelete
  2. Anonymous15/4/19 08:50

    Είναι πιθανότατα το γνωστό πρόβλημα που αντιμετωπίζει και η δύση όπου οι γυναίκες βάζουν μπροστά την καριέρα, έχοντας δε υψηλές σπουδές ή και απολαβές δεν καταδέχονται να ζευγαρώσουν με άνδρες νορμαλ επιπέδου, υδραυλικούς ηλεκτρολόγους και λοιπά ποταπά κατ'αυτες επαγγέλματα, καταλήγουν 35-40 χρονών μόνες είτε με κάνα 60χρονο ολιγάρχη να τις έχει για το πήδημα μόνο.


    12G

    ReplyDelete
  3. Μίνως
    ΟΛΟΙ ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ , Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΣΙΑΣ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ. Η ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΡΩΣΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΒΠΠ. ΤΟΤΕ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ. Η ΣΟΒΙΕΤΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΕΝ ΠΟΛΛΟΙΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΜΙΑ ΚΟΛΑ ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΣΕ ΣΥΝΟΧΗ ΑΝΟΜΟΙΟΓΕΝΕΙΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΦΥΛΕΤΙΚΟΥΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥΣ.

    Ο ΠΟΥΤΙΝ ΞΑΝΑ-ΕΠΕΝΔΥΣΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΟΥ, ΕΔΩΣΕ ΠΙΣΩ ΣΤΟΥΣ ΡΩΣΣΟΥΣ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΠΩΛΕΣΤΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΣΟΒΙΕΤΙΑΣ. Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΣΥΓΚΡΙΝΟΜΕΝΗ ΜΕ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΘΩΡΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ Ο ΜΕΣΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΑΛΛΑ ΜΗ ΕΥΚΟΛΑ ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΛΗΘΟΣ ΤΩΝ ΡΩΣΣΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ ΘΑ ΕΤΡΩΓΑΝ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΩΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΛΗΘΟΣ ΑΥΤΩΝ, ΕΧΕΙ ΔΥΣΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕΓΑΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ. ΑΥΤΑ ΕΠΙΔΡΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΩΝ ΓΕΝΝΗΣΕΩΝ.

    ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΟΥ ΤΩΡΑ. ΓΕΝΙΚΑ ΟΙ ΔΥΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΡΩΣΣΙΑΣ , (ΠΟΥ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΝΟΗΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΝΟΤΙΟ-ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΥΡΑΛΙΑ ΟΡΗ) ΚΑΤΟΙΚΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΛΕΥΚΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥΣ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ Η ΣΙΒΗΡΙΑ. ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΡΩΣΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ, ΟΧΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΘΡΗΣΚΕΥΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΘΕΟΙ, ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΟΝ ΚΑΥΚΑΣΟ. ΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΓΕΝΕΙΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΙ ΤΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΒΑΣΗ ΑΘΕΟΙ.

    Η ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΡΩΣΣΟΥΣ ΑΣΧΕΤΩΣ ΦΥΛΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ.

    12G
    ΟΙ ΡΩΣΣΙΔΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΑΝ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΛΕΥΚΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ , ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΟΙΠΕΣ ΛΕΥΚΕΣ. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΝΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΓΑΘΑ ΑΡΑ ΝΑΙ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΩΣ ΣΥΖΥΓΟ ή ΕΡΑΣΤΗ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΛΟΥΣΙΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΜΕ ΑΛΛΟΦΥΛΟΥΣ ΛΟΓΩ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΔΕΣ ΚΑΝΟΥΝ. ΙΣΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΚΕΙ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΠΕΡΙ ΜΕΙΞΗΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ . ΓΕΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΠΙΟ ΥΓΙΕΙΣ.

    ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΕΥΚΟΙ ΡΩΣΣΟΙ, ΑΝΔΡΕΣ-ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΜΗΛΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ-ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ-ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ . ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΣΟΣ ΛΕΥΚΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ, ΠΟΥ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΛΟΓΟ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΑΠΟΒΛΑΚΩΜΕΝΟΣ.

    ReplyDelete