07/03/2019

Πώς η Κίνα παγίδευσε τη Γερμανία

To μεγαλύτερο γεωπολιτικό ζήτημα για την Ευρωπαϊκή Ένωση αυτή τη στιγμή, και ειδικά για τη Γερμανία, είναι οι μελλοντικές σχέσεις με την Κίνα. Την περασμένη εβδομάδα, γερμανικό επιχειρηματικό περιοδικό μετέδωσε πως ανώτατος αξιωματούχος της καγκελαρίας της Άνγκελα Μέρκελ επισκέφτηκε την Κίνα, για να εξετάσει το ενδεχόμενο σύναψης μιας συμφωνίας αντι-κατασκοπείας.Οι συμφωνίες αυτές είναι τελείως τυπικές. Ο λόγος της επίσκεψης ήταν η προσφορά που έχει καταθέσει η Huawei, o κινεζικός κολοσσός των τηλεπικοινωνιών, για την πέμπτη γενιά αδειών κινητής τηλεφωνίας στη Γερμανία (όπου αναμένεται να εκδοθεί απόφαση κάποια στιγμή αυτόν τον μήνα). Μια συμφωνία αντι-κατασκοπείας θα επέτρεπε στη Γερμανία να παριστάνει ότι η Κίνα δεν αποτελεί απειλή για την ασφάλεια της χώρας. H οικονομική σχέση ανάμεσα στις δύο χώρες έχει ενδιαφέρον.

Η Γερμανία έχει αμφίθυμη στάση απέναντι στην Κίνα. Χρειάζεται την κινεζική τεχνολογία, όπως και της Huawei. Οι Γερμανοί πάροχοι κινητής τηλεφωνίας είναι ιδιαίτερα θετικοί απέναντι στην προσφορά της Huawei για το δίκτυο 5G, επειδή χρησιμοποιούν ήδη εξοπλισμό της κινεζικής εταιρείας στα δίκτυά τους. Αλλά η Γερμανία ανησυχεί ότι κινεζικές εταιρείες μπορεί να κλέψουν την τεχνολογία της. Τον περασμένο Δεκέμβριο, ψηφίστηκε νέος νόμος, ο οποίος μειώνει το όριο των μετοχικών μεριδίων τα οποία ενεργοποιούν αυτόματα έρευνα για συγχωνεύσεις και εξαγορές εταιρειών. Η νέα βιομηχανική πολιτική, την οποία παρουσίασε πρόσφατα ο υπουργός Οικονομικών Πέτερ Αλτμάιερ, θέλει να προστατεύσει ολόκληρους τομείς από κινεζικές συγχωνεύσεις -αεροπορικές μεταφορές, χρηματοοικονομικά, τηλεπικοινωνίες, τρένα, ενέργεια και ρομποτική.

Σε πρόσφατο βιβλίο του, ο πρώην υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Πορτογαλίας, επισημαίνει ότι η σχέση Κίνας-Γερμανίας έχει αλλάξει δραματικά. Η Γερμανία έβλεπε κάποτε την Κίνα ως μια αγορά για την εξαγωγή μηχανολογικού εξοπλισμού, ο οποίος βοήθησε να αναπτυχθεί η βιομηχανική βάση της κινεζικής οικονομίας. Σήμερα, η Κίνα γίνεται o κύριος εταίρος στη σχέση. Η αυτοκινητοβιομηχανία θα έχει κεντρικό ρόλο. Αποτελεί τη βάση της επιτυχίας της Γερμανίας στο παρελθόν και το μέλλον της ευημερίας της Κίνας. Αλλά οι δύο πλευρές έχουν αντίθετες απόψεις. Η υπερβολική εξάρτηση στην τεχνολογία ντίζελ είχε σαν αποτέλεσμα η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία να καθυστερήσει να επενδύσει στην τεχνητή νοημοσύνη και στις ηλεκτρικές μπαταρίες. Ο Μπρούνο Μακάες επισημαίνει ότι η Κίνα παίζει διαφορετικό παιχνίδι. Οι Κινέζοι δεν ενδιαφέρονται πρωτίστως για την εξασφάλιση εργοστασίων. Θέλουν να ελέγξουν το σύνολο της αλυσίδας αξίας της αγοράς ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Για να το επιτύχει αυτό, η Κίνα ελέγχει μεγάλο μέρος της παγκόσμιας προσφοράς κοβαλτίου, ενός καθοριστικού μετάλλου για την παραγωγή μπαταριών.

Οι δύο χώρες έχουν πολλά κοινά. Είναι και οι δύο εξαγωγικές χώρες με μεγάλα πλεονάσματα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Αλλά η οικονομική στρατηγική της Γερμανίας δεν είναι τόσο συνεπής. Η γερμανική πολιτική ηγεσία δίνει βάση στη μείωση του δημόσιου χρέους. Ωστόσο το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας είναι ότι έχει μείνει πίσω στην τεχνολογική κούρσα. Η υπερβολική δημοσιονομική προσαρμογή είναι ο βασικός λόγος για την υποεπένδυση στους δρόμους, στα δίκτυα τηλεπικοινωνίας και σε άλλες νέες τεχνολογίες. Η Γερμανία δεν επενδύει όσο θα έπρεπε στον τομέα της άμυνας. Η Ούρσουλα βον ντερ Λέγεν, η υπουργός Άμυνας, πρότεινε πρόσφατα ένα σχέδιο για την αύξηση του αμυντικού προϋπολογισμού από το 1,3% που βρίσκεται σήμερα στο 1,5% του ΑΕΠ ως το 2023. Αλλά ο Όλαφ Σολτς, ο υπουργός Οικονομικών, διαφωνεί.

Το επεισόδιο είναι ενδεικτικό ενός θεμελιώδους ευρωπαϊκού προβλήματος: σε αντίθεση με την Κίνα, η μακροοικονομική πολιτική, η βιομηχανική πολιτική και η εξωτερική και αμυντική πολιτική ασκούνται ξεχωριστά η μία από την άλλη. Η προσφορά της Huawei για το 5G δείχνει ότι η Ε.Ε. δεν είναι προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει μια σύνδεση ανάμεσα στην άμυνα και τη βιομηχανική πολιτική. Οι Ευρωπαίοι δεν έχουν δώσει ιδιαίτερη προσοχή και στον αντίκτυπο των δημοσιονομικών τους κανονισμών -ιδίως στην άμυνα και στις αμυντικές πολιτικές. Η Κίνα, αντίθετα, έχει μια συνεκτική προσέγγιση όσον αφορά την οικονομική και εξωτερική πολιτική.

Η Κίνα προωθεί το ρενμίνμπι ως παγκόσμιο νόμισμα, με απώτερο στόχο να αμφισβητήσει το μονοπώλιο του δολαρίου ως το νόμισμα των αγορών εμπορευμάτων. Ευρωπαίοι πολιτικοί δεν έχουν συνηθίσει να σκέφτονται με αυτούς τους όρους. Οι Γερμανοί για παράδειγμα δεν ήθελαν ποτέ η ευρωζώνη να προωθήσει το ευρώ ως παγκόσμιο νόμισμα. Στο παρελθόν, η υπεσυντηρητική μακροοικονομική σκέψη της Γερμανίας συμβάδιζε σε έναν βαθμό με τα βιομηχανικά της συμφέροντα. Αυτό δεν ισχύει πια: η Ε.Ε. έχει στριμωχτεί από δύο αντιμαχόμενες οικονομικές δυνάμεις και έχει ένα νομισματικό καθεστώς που είναι ευάλωτο στις κρίσεις. Η μείωση του δημόσιου χρέους ήταν μια πολιτική απόφαση. Αν η Γερμανία είχε αντίθετα επενδύσει στην άμυνα και στην απόκτηση μελλοντικού βιομηχανικού πλεονεκτήματος, αφήνοντας ελεύθερη την πορεία της δημοσιονομικής της θέσης, θα βρισκόμασταν σήμερα σε ένα διαφορετικό σημείο. Αλλά αυτό θα απαιτούσε έναν βαθμό γεωστρατηγικής σκέψης ο οποίος απουσιάζει στην Ε.Ε.

Ενδεχομένως οι Ευρωπαίοι να είχαν επικεντρωθεί τόσο πολύ τα τελευταία 10 χρόνια στην εσωτερική κατάσταση στο μπλοκ, που δεν κατάφεραν να διαγνώσουν την εξέλιξη αυτή. Η στροφή στον προστατευτισμό, η απότομη συνειδητοποίηση της ανάγκης προστασίας από τις κινεζικές εξαγορές, αποτελούν ενδείξεις ότι ο εφησυχασμός θα μετατραπεί σε πανικό.

https://www.euro2day.gr/ftcom/ftcom_gr/article-ft-gr/1668567/pos-h-kina-pagideyse-th-germania.html

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ:  https://isxys.blogspot.com/2017/08/blog-post_45.html

11 comments :

  1. Anonymous7/3/19 14:54

    Καιρός να ψάξουμε σοβαρούς και έμπιστους συμμάχους οπως ειναι οι Κινεζοι και να αποχωρήσουμε από το το δυτικό Ατλαντικό μέτωπο που ρουφάει εδω και δεκαετίες το αίμα της πατρίδας μας. Μουνοπανα δυτικοι έρχεται το τέλος σας

    ReplyDelete
  2. 7/3/19 14:54

    ΟΙ ΣΙΝΕΣ ΑΝ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΣΟΒΑΡΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ, ΟΥΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΤΕ , ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΜΑΣ. ΠΕΡΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΑΧΥΧΡΟΝΙΕΣ ΥΠΟΤΥΠΩΔΕΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΠΟΥ (ΚΑΚΩΣ) ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ , ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΤΠΤ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.
    ΔΙΕΘΝΩΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΔΥΟ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ (ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ) ΚΑΙ ΟΙ ΣΙΝΕΣ (ΣΙΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ). ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ ΑΛΛΑ ΑΠΛΕΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΕΣ , ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΦΑΝΣΕΙΣ ΔΛΔ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ.
    ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΥΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ, ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΛΛΗ ΚΟΣΜΟΘΕΑΣΗ , ΑΛΛΕΣ ΑΞΙΑΚΕΣ ΑΡΧΕΣ , ΑΛΛΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ-ΚΑΚΟ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ. ΟΙ ΤΡΟΧΙΕΣ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ, ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΚΕΚΑΛΥΜΕΝΕΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΔΥΟ.
    ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΣ, ΤΟΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΥΓΚΥΡΙΑ ΟΙ ΣΙΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ...
    - ΣΥΝΑΨΕΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥΣ ΔΕΣΜΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ ΚΟΙΝΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΕΧΟΥΝ ΙΔΙΕΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΣΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΙΔΙΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ. (ΟΤΙ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΕΜΑΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ, ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΣΤΟΥΣ ΙΑΠΩΝΕΣ.)
    - Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΣΗ , ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΔΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΩΣ -ΚΑΚΩΣ Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΔΥΣΕΩΣ.
    - ΤΟ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΟ ΕΥΡΟΣ ΤΩΝ ΣΙΝΩΝ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΠΩΣ Η ΜΙΚΡΗ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΑ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΘΑ "ΠΝΙΓΕΙ" ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΛΥΜΜΥΡΙΔΑΣ ΤΩΝ ΣΙΝΩΝ ΕΑΝ ΠΟΤΕ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΣΟΥ
    - ΦΥΛΕΤΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΕΜΠΟΔΙΟ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ
    - ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ, ΕΓΩ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΣΑΝ ΕΜΕΝΑ ΘΑ ΗΜΑΣΤΑΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑ. ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΣΙΓΑ ΤΟ ΠΡΑΜΑ... ΕΠΙΤΡΕΨΕ ΜΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ, ΑΡΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΔΙΧΑΣΜΟ ΘΑ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΥΤΗ Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝ ΠΟΤΕ ΕΠΙΔΙΩΧΘΕΙ.

    ΚΑΝΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΣΕΙΡΑ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:
    https://isxys.blogspot.com/2011/07/blog-post_9324.html
    https://isxys.blogspot.com/2011/08/blog-post_4014.html
    https://isxys.blogspot.com/2011/10/blog-post_3654.html
    https://isxys.blogspot.com/2011/12/blog-post_9745.html

    ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ "ΠΕΡΣΙΝΑ ΞΙΝΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ" , ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ Η ΡΩΣΣΙΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΔΥΝΑΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΥΜΜΑΧΟΥ ΓΙΑ ΕΜΑΣ. ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΕΛΕΙΩΣΕ. ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ F-16, ΤΗΝ ΔΙΑΚΗΡΥΧΘΗΣΑ ΩΣ "ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ" ΣΧΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΗΠΑ-ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΧΙΣΤΟΛΙΘΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΤΩΝ ΗΠΑ ΜΕ ΜΕΤΑΦΟΡΑ/ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ , ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΕΒΡΑΙΚΟ ΑΓΩΓΟ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΑΕΡΙΟΥ ΣΤΗΝ Ε.Ε Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΠΕΛΕΞΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΑΧΟ ΤΗΣ ΤΙΣ ΗΠΑ. ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΘΑ ΠΟΡΕΥΘΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ/ΠΡΩΤΗ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΓΠΠ.

    ReplyDelete
  3. Anonymous7/3/19 22:50

    απο που και ως που οι κινεζοι ειναι συμμαχοι των τουρκων απο την στιγμη που ορθοτατα καταπιεζουν τους ουιγουρους και μαλιστα τους ξεπατωνουν στα στρατοπεδα συγκεντρωσης τους ; Οι τουρκοι στο παρελθον εχουν αρκετες φορες αναφερθει αρνητικα κατα την καταπιεση των μουσουλμανων ουιγουρων απο την κυβερνηση της Κινας.

    ReplyDelete
  4. Anonymous7/3/19 22:53

    καθισα και διαβασα ολα τα λινκακια που βαλες.. καλα μιλαμε παιζει να χεις αφιερωσει πολλες εργατοωρες στο γραψιμο.. σαν αναλυτης δημοσιογραφος που ειναι σε πανικο και λεει καντε κατι.. σαν τον καλεντεριδη ξερω γω.. και ρε συ που τα θυμασαι ολα αυτα απο το 2011;;; εχεις γραψει κατεβατα γεωστρατηγικων αναλυσεων.. αλλα για ποιον τα γραφεις;; μα αφου κανενας πολιτικος δε σε διαβαζει; η μηπως σε διαβαζουν;; αλλα και αυτοι ειναι απο λιστες μασονοφιδιων αρα για ντεκορ τους βαζουν και ψηφιζουν οτι τους λενε. αλλοι αποφασιζουν στις υπογες. θα αλλαξουν γνωμη επειδη τους σκουντας εσυ;; παντως απο τοτες περασαν 8 χρονακια και κυλησε πολυ νερο στο αυλακι και ολα πηραν το δρομο τους. τι καναμαν εμεις;; μια τρυπα στο νερο. τι θα μπορουσαμε να κανουμε;; ποιος μας ακουει;;; αμα στειλω επιστολες θα τις πεταξουν στα σκουπιδια. αμα στειλω μεηλ θα με μπαναρουν για σπαμ. αμα παω στο συνταγμα να χτυπιεμαι κατω ουρλιαζοντας θα μου ριξουν χημικα. αμα ψηφισω κανα αποκομμα ουτε που θα μπει στη βουλη. αρα... τι νοημα εχει ολο αυτο;;; τιποτα δε μπορω να κανω. τεσπα αυτες οι δυο ομαδες μοσονοσιωνιστων που λες, ποιες ακριβως ειναι;;;

    ReplyDelete
  5. ΟΙ ΟΥΙΓΟΥΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΑ. ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΟΙ ΣΙΝΕΣ ΕΠΙΔΙΩΚΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΙΘΑΣΕΥΣΟΥΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ. Ο ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΙΣΧΥΡΟΣ , ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ, ΑΛΛΑ ΟΥΤΩΣ ή ΑΛΛΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΥΙΓΟΥΡΩΝ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ.
    ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΗΓΑΝ ΕΚΕΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΣΙΔΗΡΑ ΠΥΓΜΗ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΥ ΚΙΝΕΖΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

    ΟΙ ΟΥΙΓΟΥΡΟΙ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΟ 90 ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΠΙΘΑΝΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΣΙΝΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ , ΜΕΣΩ ΤΟΥΡΚΙΑΣ. ΙΣΩΣ ΤΩΡΑ Ο ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ ΑΝΑΚΟΙΝΕΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ. ΙΣΩΣ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΤΟ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟ ΧΑΡΤΙ, ΕΝΩ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΘΕΡΑ ΑΘΡΗΣΚΟΙ.

    ΤΟ ΖΟΥΜΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΠΩΣ ΟΙ ΚΙΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΟ 2002 ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΤΟΤΕ ΩΣ ΙΣΧΥΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΗΚΑΜΕ (ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ ΜΕΝ ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ) ΤΟ 2005.

    Η ΚΙΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΕΙ ΣΕ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΑΥΤΗΣ ΣΤΟ ΝΑΤΟ.
    Η ΚΙΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ. ΗΤΑΝ Η ΜΟΝΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΠΡΟΕΒΛΕΠΕ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥΣ. ΕΑΝ Ο ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ "ΠΑΙΖΕΙ" ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΥΙΓΟΥΡΟΥΣ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΘΑ ΤΟΝ ΞΗΛΩΣΟΥΝ, ΟΧΙ ΟΙ ΗΠΑ. ΤΟ ΞΗΛΩΜΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΤΑΡΑΞΕΙ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΜΟΝΟΝ ΩΣ ΕΝΑΝ ΒΑΘΜΟ. ΕΝΩ Η ΑΡΧΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΠ 2002, ΕΓΙΝΕ ΜΕΤΑΞΥ ΚΙΝΕΖΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ, ΤΩΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ. ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΕΠΙΣΗΣ ΤΑ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΡΚΩΝ -ΡΩΣΣΩΝ. ΑΥΤΟΙ ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΑΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΡΡΙΨΗ ΤΟΥ ΡΩΣΣΙΚΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ.

    ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

    ΟΥΙΓΟΥΡΟΙ
    https://isxys.blogspot.com/2012/10/blog-post_4008.html

    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    https://isxys.blogspot.com/2011/07/blog-post_3867.html
    https://isxys.blogspot.com/2014/10/t.html
    https://isxys.blogspot.com/2017/08/blog-post_45.html

    ΑΦΡΙΚΗ
    https://isxys.blogspot.com/2016/06/blog-post_97.html
    https://isxys.blogspot.com/2016/07/blog-post_10.html

    ReplyDelete
  6. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΠΑΝΙΚΟ. ΜΠΗΚΑ ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ ΤΟ 2010. Η ΙΣΧΥΣ ΗΤΑΝ ΟΜΑΔΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ. ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΓΡΑΦΩ ΜΟΝΟΝ ΕΓΩ. ΧΡΟΝΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ , ΕΑΝ ΖΕΙΣ ΩΣ ΚΟΣΜΟΚΑΛΟΓΕΡΟΣ ΠΟΥ ΖΩ ΕΓΩ ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ, ΔΙΑΒΑΣΜΑ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ.

    ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΣ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΡΑΚΤΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΟΛΟΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΕΚΛΑΙΚΕΥΜΕΝΑ ΔΙΟΤΙ ΣΚΟΠΟΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΕΥΦΥΙΑΣ ή ΤΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ ΜΟΥ, ΑΛΛΑ Ο ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΤΟ "ΞΥΠΝΗΜΑ" ΟΠΟΙΟΥ ΤΥΧΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΜΟΥ.

    ΜΕ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΙ (ΜΕ ΤΗ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΙΣΧΥΡΗΣ ΘΕΣΕΩΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΟΥΝ), ΠΟΥ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΕΤΩΝ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΗΛΙΘΙΟΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΓΝΩΜΗ ΕΠΕΙΔΗ ΕΓΩ ΓΡΑΦΩ. ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥΣ.

    ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΡΩΣΣΙΑΣ-ΗΠΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ. ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΘΑ ΠΛΗΓΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΝΩ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΘΑ ΓΕΛΟΥΝ.

    ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΛΕΥΚΩΝ ΑΝΑΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ, ΟΥΤΕ ΞΑΝΑ ΠΟΛΕΜΟ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΟΓΟ. ΑΡΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΜΒΛΥΘΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΗΠΑ-ΡΩΣΣΙΑΣ. ΕΝ ΠΟΛΛΟΙΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ (ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΜΑΣΩΝΙΚΩΝ ΣΤΟΩΝ). ΑΡΑ ΕΑΝ ΚΑΤΑΔΕΙΧΘΕΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥΣ ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΕΙ Η ΝΕΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΩΝ "ΛΕΥΚΩΝ" ΧΩΡΩΝ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ Η ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΣΙΟΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΞΣΕΩΣ ΤΑΤΑΡΟΜΟΓΓΟΛΩΝ (ΟΠΩΣ Ο ΣΟΙΓΚΟΥ) ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΩΝ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΚΥΡΙΑΣ ΦΡΑΞΙΑΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΒΟΗΘΑ.

    Η ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ-ΣΙΝΙΚΗ ΕΠΙΡΡΟΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΑΥΤΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ:
    https://isxys.blogspot.com/2016/03/cia.html
    https://isxys.blogspot.com/2012/11/blog-post_939.html
    https://isxys.blogspot.com/2011/10/blog-post_1209.html

    ReplyDelete
  7. Anonymous8/3/19 13:34

    https://www.youtube.com/watch?v=_ssa_sVDO_o

    καθισα και τα διαβασα ολα και σε εκεινο το βιντεακι που εβαλες ο αναλυτης κεβιν μπαρετ λεει οτι αμα αποσταθεροποιηθει η περιοχη της συριας θα αποσταθεροποιηθει και η τουρκια. 7 χρονια μετα και η τουρκια ειναι πιο σταθερη κ δυνατη απο ποτε, ουτε ζητησε συγνωμη ο ερντογκαν απο κανεναν οπως λεει.. δε ξερω τελικα ποση σημασια πρεπει να δινουμε σε αυτους τους ειδικους αναλυτες.. γιατι εμεις τωρα ειναι σαν να εχουμε μια μηχανη του χρονου , τα βλεπουμε απτο "μελλον".. τι νοημα εχουν τα αρθρα ας πουμε ακομα και του ιακωβιδη οταν ολα εχουν ερωτηματικα στο τελος;;; τι σοι αναλυσεις ειναι αυτες;; ο καλεντεριδης μου φαινεται ειχε κανει καλυτερη αναλυση κ ειχε πει οτι ηταν ζωτικης σημασιας για την τουρκια να μη γινει κουρδικο κρατος γιαυτο μπουκαραν στη συρια.. μου φαινεται οτι ολα τα στρατηγικα σχεδια των πολιτικων τα καθοριζουν οι θρησκευτικες ονειροφαντασιες των γερων που τους καθοδηγουν. ολοι θελουν να μεγαλωσουν.. κοσμοκρατορε τσινεζοι, μεγαλο εβραιηλ, μεγαλο χαλιφατο, μεγαλη αλβανιαρα.. αλλα καποιος πρεπει να κοντυνει.. 5 απο τις 50 χωρες της αφρικας τις ελεγχουν ηδη οι σχιστοματες, αλλες 15 οι γαλλοι.. τις περισσοτερες οι αμερικλανοι.. καποιοι οι ρωσοι.. 2-3 πατησαν ποδι οι τουρκαλαδες με την αδερφοτητα τους.. οσο για το μπιτκοιν που εγραψες δεν ηταν κομπινα, οι τσινεζοι θελαν να βγαλουνε το πλουτο τους εξω απο τη χωρα αλλα δε τους αφηνε η κυβερνηση γιαυτο κ το εβγαλαν μεσω μπιτκοιν επειδη ηταν ακομα νομιμο.. κ οι σχιστοματες εχουν χρεος, αλλα το λυνουν φτιαχνοντας σπιτια μιας χρησης για λιγες δεκαετιες μονο και νοικιαζοντας τη γη για μια γενια.. τρελα πραγματα.. καλα αυτος ο πλανητης ειναι ενα μπαχαλο αμα εξαφανιζοταν ολη μουσλιμια κ η βραιλα κ χριστιανιλα απτον πλανητη ισως τοτε να ησυχαζαμε και να παιρναμε ανασα για λιγο... τεσπα ξεχασε το τι καθομαι και λεω, τι ξερω εγω απαυτα;;;

    αποψε ειδα ενα πολυ τρελο ονειρο, ρε εχω πολυ μεγαλη φαντασια λεμε.. ειδα χουλιγουντιανη υπερπαραγωγη.. ειδα σοβαρη παραλλαγη του alien του πρωτου αλλα με πρωταγωνιστη αντρα δλδ εμενα και εχθρους γυναικες μεταλλαγμενες sjw στα λευκα αδιστακτες και αποφασισμενες να με εξοντωσουν, μιλαμε τρομαξα.. τα οπλα μου μικρα φουτουριστικα σαν να τα εφτιαξε η crapple αλλα ηθελαν φορτιση, δε λειτουργουσε τιποτα, και εγω διαβαζα τις οδηγιες χρησης κ εβαζα καλωδια ορθιος κ στριμωγμενος, ρε εκαναν και ηχο φορτισης κ καρφωθηκα σοβαρα μιλαω.. ενω εγω ειχα στριμωχτει και αυτες εσταζαν πρασινα αηδιαστικα υγρα σαλια και ειχαν και κουκλες σαν τον τσακι με φορεμα και μπουκλες ενα πραγμα σαν μποτς ανιχνευτες που με κυνηγουσαν.. ρε μας εχουν γινει εφιαλτες , αν ειναι δυναμον!!! λολ

    ReplyDelete
  8. ΕΓΩ ΖΩ ΣΑΝ ΚΟΣΜΟΚΑΛΟΓΕΡΟΣ ΕΣΥ ΥΦΙΣΤΑΣΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ. ΑΝΟΙΞΗ ΜΠΗΚΕ-ΜΠΑΙΝΕΙ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΣΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΞΕΚΟΛΛΑ, ΒΓΕΣ ΚΑΜΜΙΑ ΒΟΛΤΑ, ΔΕΣ ΚΑΝΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΜΕ ΤΑ ΕΑΡΙΝΑ ΦΟΥΣΤΑΝΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΤΟΛΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ, ΕΤΣΙ ΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΜΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΔΙΣΤΑΚΤΕΣ "ΤΣΑΚΙ" ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΑ ΣΑΛΙΑ, ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ , ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΔΛΔ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΓΕΙΩΝ ΕΝΕΡΓΩΝ ΑΡΣΕΝΙΚΩΝ... ΧΑΧΑΧΑΧΑ

    ReplyDelete
  9. Anonymous8/3/19 13:53

    νο προβλεμ μαν.. δε τα λεω προσβητικα, μακαρι να ημουν και εγω ετσι.. με τη παρεα μου διαβαζουμε αυτα που γραφεις και τα σχολιαζουμε οποτε τυχει.. τη γνωμη μας λεμε, δε ξερουμε και πολλα.. φαινεσαι πολυ ψαγμενος.. απλα ολα φαινονται να γινονται οπως οι λιγοι θελουν ειτε κανουμε ειτε δε κανουμε τιποτα.. δε μου εμαθαν τιποτα απο ολα αυτα στο σχολειο, τωρα τα μαθαινω για πρωτη φορα και λεω τι γινεται εδω, πολυ μπερδεμα, με το ζορι τα καταλαβαινω και οχι ολα.. το οτι τα διαβαζουμε ολα αυτα που γραφεις και ξυπναμε καλο ειναι.. αλλα νταξ τι ξερω εγω.. υπαρχουν και χειροτερα ο παππους μου ειναι με εγκεφαλικο, ο πατερας μου βλεπει ειδησεις στα βοθροκαναλα για να κοιμηθει.. η μανα μου λεει οτι ειναι να ερθει θα ερθει.. η θεια μου πιστευει στον παισιο.. δεν ειδες τι λεει ο αρχιεπισκοπος μορφου οτι πρεπει να κανουμε αγρυπνιες και προσευχες, οχι για να αποτρεψουμε οσα ερχονται, αλλα για να τα απομειωσουμε.. τι να πεις.. ζουμε σε τρελοκομειο

    λολ δε μπορω να φυγω πρεπει να επιβλεπω τα μηχανηματα.. αφου δε βρηκα ακομα δουλεια δικη μου καλα να παθω, τραβαω ζορι.. και αφου καθομαι, γραφω στα πεταχτα απο το κινητο.. μετα εχω να μεταφερω με ταμαξι σαπραγκαλα.. δεν εχει και πολλες ωραιες εδω που ειμαι.. ζω σε μικρη πολη.. ειναι ξινομουρες και μας υποτιμανε.. θελουν λεφταδες για λουσια και ροματζαδα οπως στη τιβι που βλεπουν.. μη νομιζεις οτι δε προσπαθω αλλα δε φτανουν ουτε για καφε.. τεσπα τι σε πρηζω και σενα.. εχεις πιο σημαντικα πραγματα να κανεις σορρυ μαν

    ReplyDelete
  10. Anonymous11/3/19 19:58

    Ανοιξη μπαινει στο χωριο, κι ας εστρωσε το χιονι,
    γιατι μια βεργολυγερη, απο μακρια σημωνει
    :)

    Μίνως

    ReplyDelete
  11. Anonymous11/3/19 20:02

    Κουρητη, και γω ζω σαν κοσμοκαλογερος, κι η πλακα ειναι οτι εχω την οικονομικη δυνατοτητα να ζω αντιθετως..

    Μίνως

    ReplyDelete