18/02/2019

Οι Μουτζαχεντίν στην Αλβανία ετοιμάζονται για ανατροπή του καθεστώτος στην Τεχεράνη

Σύμφωνα με το κορυφαίο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel στην Αλβανία εκπαιδεύονται μέλη μια πολιτικής σέχτας που θέλει να ανατρέψει το καθεστώς της Τεχεράνης.  Πάνω από δύο χιλιάδες μέλη της οργάνωσης των Μουτζαχεντίν - Mojahedin-e Khalq (MEK), που χαρακτηρίζονται ως τρομοκράτες από τις κυβερνήσεις του Ιράν, εκπαιδεύονται σε στρατόπεδο στη βορειοδυτική Αλβανία. Οι ενέργειές τους υποστηρίζονται από αμερικανικό επιτελείο που βρίσκεται υπό τον Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Τα μέλη της MEK λένε ότι κάνουν γυμνάσια τρεις φορές την εβδομάδα και σε αυτά περιλαμβάνονται πώς να σκοτώσουν έναν άνθρωπο με μαχαίρι κόβοντάς του το λαιμό, ή να του σπάσουν τα χέρια ή να τρυπήσουν στα μάτια κλπ. Το στρατόπεδο έχει μέγεθος 50 ποδοσφαιρικών γηπέδων και προστατεύεται από υψηλούς φράχτες. Ο χώρος στον οποίο διαμένουν βρίσκεται μόλις 35 λεπτά με αυτοκίνητο από την αλβανική πρωτεύουσα, αλλά οι άνθρωποι ζουν απομονωμένοι. Λέγεται ότι οι περισσότεροι από αυτούς από τους σχεδόν δύο χιλιάδες έχουν σύγχρονα κινητά τηλέφωνα και προσωπικούς υπολογιστές. Για τη δημοσιογραφική έρευνα πραγματοποιήθηκαν συνεντεύξεις με 15 μέλη της MEK.  Από τις αφηγήσεις τους γίνεται σαφές ότι μεταξύ των άλλων εκπαιδεύονται στη διάδοση ψευδών ειδήσεων σχετικά με τα κοινωνικά δίκτυα του Ιράν όπως στο Twitter και στο Facebook. Ορισμένοι μάλιστα από αυτούς έχουν εντολή να προσελκύουν νέα μέλη.

Σύμφωνα με το Der Spiegel ο λόγος για τον οποίο η Αλβανία υποστηρίζει την ομάδα παραμένει ασαφής. Το υπουργείο Εσωτερικών στα Τίρανα αρνήθηκε να σχολιάσει τα αναφερόμενα στον καταυλισμό

The Hellenic Information Team

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: Ο ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΑΦΗΣ ΓΙΑ ΤΟ  Der Spiegel ΑΛΛΑ ΣΑΦΕΣΤΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΗΠΑ. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΤΕ "ΟΜΑΔΟΣ ΙΣΧΥΣ":  https://isxys.blogspot.com/2015/06/blog-post_171.html Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΟΝΤΩΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΟΥΝΙΤΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ ΤΟΥ Ι.Κ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ. ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗ ΑΠΟ-ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΜΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ.
ΤΟΤΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕ Η ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΤΙΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΩΝ ΙΡΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΗΔΗ ΕΨΑΧΝΑΝ, ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ. ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΛΥΝΑΝ ΟΙ ΗΠΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΣΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΜΙΑ ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΙΙΤΩΝ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΘΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΣΟΥΝΙΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΤΟΥ Ι.Κ
ΤΟ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟ ΔΕΧΤΗΚΕ ΓΙΑ ΔΥΟ ΛΟΓΟΥΣ:
1) ΟΙ ΗΠΑ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΑΔΡΑ
2) ΕΙΧΑΝ ΓΝΗΣΙΩΣ ΦΟΒΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΣΟΥΝΙΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΣΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΑΛΒΑΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

Το Σεπτέμβριο του 2016, έπειτα από συνεννόηση μεταξύ ΗΠΑ και Ηνωμένων Εθνών, τουλάχιστον 250 μέλη του ΜΕΚ εγκαταλείπουν το Ιράκ και εγκαθίστανται στην Αλβανία. Σύμφωνα όμως με άλλες πηγές, ο αριθμός των μελών του ΜΕΚ στην Αλβανία, ενδέχεται να φτάνει τα 2.000 άτομα και ο σκοπός της παρουσίας τους εκεί είναι η ανασυγκρότηση της αντιστασιακής τους δράσης κατά του θεοκρατικού καθεστώτος του Ιράν. Το ΜΕΚ φαίνεται να απολαμβάνει αποδοχής από μέρος της πολιτικής ελίτ της Αλβανίας με τον πρώην πρωθυπουργό Pandeli Majko, αλλά και τουλάχιστον άλλες 20 πολιτικές προσωπικότητες να εκφράζουν τη θερμή υποστήριξη στον αγώνα της οργάνωσης για την αλλαγή του τρέχοντος καθεστώτος στο Ιράν. Το ΜΕΚ πιθανότατα έχει λάβει βοήθεια από χώρες όπως η Σαουδική Αραβία, ενώ πιο πρόσφατες αναφορές κάνουν λόγο για την άφιξη και ενσωμάτωση στην ομάδα που βρίσκεται στην Αλβανία, χήρων και ορφανών μαχητών του ISIS από τη Συρία, σε ένα χώρο που φυλάσσεται αποκλειστικά από μέλη της ΜΕΚ και οι αλβανικές αρχές δεν έχουν καμία πρόσβαση.

Αυτό που αφήνεται να εννοηθεί ως συμπέρασμα, είναι πως μια ακραία οργάνωση όπως η ΜΕΚ, ενδεχομένως χρησιμοποιεί τις εγκαταστάσεις στην Αλβανία, ως ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης μαχητών που ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον να χρησιμοποιηθούν εναντίον του Ιράν. Το γεγονός όμως πως η ΜΕΚ συμπεριλαμβάνει ακραία στοιχεία στις τάξεις της και λειτουργεί περισσότερο ως φανατική θρησκευτική αίρεση παρά ως μια ακόμη αντικαθεστωτική ομάδα που θέλει να επαναφέρει τις αξίες που στη Δύση θεωρούνται δεδομένες στη χώρα προέλευσής της, κάνει πολλούς να ανησυχούν για τα πραγματικά κίνητρά της. H κύρια αντιπολιτευτική δύναμη στο Ιράν, που απολαμβάνει της μεγαλύτερης δημοφιλίας, είναι ο διάδοχος του εκθρονισμένου το 1979 Σάχη, Ρεζά Παχλαβί. Ο Παχλαβί είναι ο ιδρυτής και ηγέτης του αποκαλούμενου Εθνικού Συμβουλίου του Ιράν, μιας εξόριστης αντιπολιτευτικής ομάδας και αποτελεί ηγετική μορφή ανάμεσα σε εκείνους που επικρίνουν το θεοκρατικό καθεστώς του Ιράν.

* Η οργάνωση Mojahedin-e Khalq (MEK), είναι μια εξόριστη παραστρατιωτική ομάδα που ιδρύθηκε το 1965 και από το 1979, υποστηρίζει την ανατροπή του τρέχοντος καθεστώτος του Ιράν. Μέχρι το 2012, βρισκόταν στον αμερικανικό κατάλογο των τρομοκρατικών ομάδων. Η εν λόγω οργάνωση χαρακτηρίζεται ως “ριζοσπαστική” (για την ακρίβεια πρεσβεύει τον ισλαμιστικό μαρξισμό-εθνικισμό) και βίαιη (διατηρώντας επαφές με τον Σαντάμ Χουσεϊν κατά τη δεκαετία του ’80), ενώ πολλές φορές στο παρελθόν έχει χτυπήσει δυτικούς στόχους.  (Παράδειγμα, δολοφονία Αμερικανού αντισυνταγματάρχη Lewis L. Hawkins -1973, δολοφονία συνταγματάρχη Paul Shaffer και αντισυνταγματάρχη Jack Turner – 1975 κτλ. Το 2003 η ΜΕΚ τοποθέτησε βόμβα σε κτίριο των Ηνωμένων Εθνών στο Ιράκ). Η έδρα της βρίσκεται στο Παρίσι, ενώ διατηρεί παραρτήματα στις ΗΠΑ, το Ιράκ και την Αλβανία. Διαθέτει και στρατιωτικό βραχίονα με την ονομασία “Εθνικός Απελευθερωτικός Στρατός του Ιράν” (NLA). Η οργάνωση έχει επανειλημμένως κατηγορηθεί για καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων (ακόμη και μελών της), καθώς και για εμπλοκή σε απάτες και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

https://www.ptisidiastima.com/mek-base-in-albania/

No comments :

Post a Comment