15/02/2019

Στόλτενμπεργκ: Δεν υπήρξε προσέγγιση ΝΑΤΟ–Ρωσίας για τα πυρηνικά - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε τις ΗΠΑ ο Τραμπ

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γιένς Στόλτενμπεργκ, δήλωσε μετά το περάς των συνομιλιών που είχε με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, στο περιθώριο της Διάσκεψης για την ασφάλεια που πραγματοποιείται στο Μόναχο, ότι δεν υπήρξε προσέγγιση των μερών στο θέμα της Συνθήκης για την Κατάργηση των Πυρηνικών Όπλων Μικρού και Μεσαίου Βεληνεκούς (INF). O Γιενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε επίσης ότι "από ρωσικής πλευράς δεν υπήρξαν νέα σημάδια".

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε τελικά τις ΗΠΑ ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, στον απόηχο της διαμάχης που έχει ξεσπάσει σχετικά με την ανέγερση του τείχος στα σύνορα με το Μεξικό, κάτι που είχε ήδη γίνει γνωστό από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής. Η διαμάχη του αμερικανού προέδρου με το Κογκρέσο έχει οδηγήσει άλλωστε το αμερικάνικο ομοσπονδιακό κράτος σε παύση λειτουργίας για περισσότερο από έναν μήνα. Ο αμερικανός πρόεδρος προέβη σε αυτή την απόφαση ώστε να αντλήσει 5,7 δισεκατομμύρια δολάρια για το τείχος, τα οποίο το Κογκρέσο αρνήθηκε να εγκρίνει.

Το μέτρο, το οποίο οι επικριτές ονομάζουν αντισυνταγματικό, αναμένεται να αντιμετωπίσει νομικές προκλήσεις. Πολλοί Ρεπουμπλικανοί το έχουν χαρακτηρίσει «κακή ιδέα». Όπως ανέφερε ο αμερικανός πρόεδρος, θα προβεί στο χτίσιμο του τείχους «όχι επειδή είναι μια προεκλογική υπόσχεση, που είναι», αλλά λόγω της εισροής ναρκωτικών που διασχίζουν τα σύνορα. Οι καταστάσεις έκτακτης ανάγκης έχουν «ανακηρυχτεί πολλές φορές από τους προηγούμενους προέδρους», ανέφερε ο Τραμπ.

ΑΜΠΕ

2 comments :

  1. Anonymous15/2/19 19:07

    «Θέλουμε να σταματήσουμε τους εγκληματίες και τις συμμορίες να έρχονται στη χώρα μας», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

    «Θα υπογράψουμε σήμερα και θα εφαρμόσουμε μια εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης και αυτό είναι σπουδαίο», δήλωσε ο Ν.Τραμπ.

    "Θα αντιμετωπίσουμε όλη αυτή την εγκληματικότητα. Το τείχος θα κτιστεί" τόνισε.

    "Πρόκειται για εισβολή. Για μια εισβολή ναρκωτικών, συμμοριών και trafficking. Πρόκειται για ανθρωπιστική καταστροφή. (σσ ο Ν.Τραμπ έχει αναφέρει ως υπεύθυνο της ανθρωπιστικής κρίσης τον Τ.Σόρος)

    Θα την αντιμετωπίσω. Είμαι υποχρεωμένος να προστατέψω την χώρα μου, την οικονομία και την ασφάλεια των πολιτών μου.

    Kανω πράξη αυτό που είπα. Ξανακάνω μεγάλη την Αμερική. Αυτό ήταν και το σύνθημα μου προεκλογικά.

    Δεν μπορεί να γίνει trafficking γυναικών και κοριτσιών μέσω νόμιμων σημείων εισόδου. Oι παράνομοι δεν περνούν μέσω των νόμιμων συνόρων, αλλά μέσω διόδων που δεν έχουν τείχος".

    https://www.pronews.gr/kosmos/diethnis-politiki/751604_ektakto-diaggelma-ntramp-tora-ypegrapsa-gia-katastasi-ektaktis

    ReplyDelete
  2. Anonymous16/2/19 00:38

    Συνθήκη για την Κατάργηση των Πυρηνικών Όπλων Μικρού και Μεσαίου Βεληνεκούς (INF)

    ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΩΝ ΝΕΟΤΑΞΙΚΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ (ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ, ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, ΚΟΚ).
    ΤΟ ΠΑΛΑΙΟΤΑΞΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΩΝ (ΚΡΑΤΗ, ΣΥΝΟΡΑ, ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΛΙΤ, ΚΟΚ), ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΝΕΟΤΑΞΙΚΟΥ.

    INFOteller

    ReplyDelete