11/02/2019

Αυξημένες, ήταν οι αφίξεις λαθρομεταναστών στα νησιά του Αιγαίου από τα τουρκικά παράλια τον Ιανουάριο.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, αποβιβάστηκαν συνολικά 2.075 άτομα (έναντι 1.560 τον αντίστοιχο μήνα του 2018 και 3.138 τον Δεκέμβριο του 2018), σε 56 περιστατικά που επιλήφθηκε το λιμενικό. Στο διάστημα αυτό συνελήφθησαν δύο διακινητές και κατασχέθηκαν επτά σκάφη.
Το αντίστροφο δρομολόγιο, να διαφύγουν διά θαλάσσης από την Ελλάδα για το εξωτερικό, επιχείρησαν τον Ιανουάριο 317 άτομα, ωστόσο συνελήφθησαν, σε 95 περισταττικά. Συνελήφθησαν 23 διακινητές, ενώ κατασχέθηκαν δύο σκάφη, 12 οχήματα και 73 πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Ελέγχου Συνόρων, Μετανάστευσης και Ασύλου (ΕΣΚΕΣΜΑ) του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στα νησιά αυτή τη στιγμή παραμένουν 14.794 άτομα. Στη Λέσβο είναι 6.920, στη Σάμο 3.983, στη Χίο 1.636, στη Λέρο 1.233, στην Κω 961 και σε μικρότερα νησιά άλλοι 61.

Η Τουρκία χρησιμοποιεί τις ροές ως μοχλό πίεσης, αυτόνομα ή συνδυαστικά με τις παραβιάσεις του εναερίου χώρου, θέλοντας, να στείλει μηνύματα άλλοτε στην Αθήνα και άλλοτε στις Βρυξέλλες. Το θέμα τέθηκε, μεταξύ άλλων, στη συνάντηση που είχαν οι ηγέτες Ελλάδας και Τουρκίας στην Άγκυρα, με τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν να υποστηρίζει αφενός ότι η χώρα του τηρεί τις δεσμεύσεις αλλά θα κάνει ότι μπορεί να να ελέγξει την κατάσταση και τον Έλληνα πρωθυπουργό να δεσμεύεται ότι θα στηρίξει την ενίσχυση της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης προς την Τουρκία για το προσφυγικό και το μεταναστευτικό, καθώς στη χώρα διαμένουν πάνω από 4 εκατ. άνθρωποι προερχόμενοι από άλλες περιοχές.

ΑΜΠΕ

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΤΩΡΑ ΤΟ "ΑΜΠΕ" ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ..."ΣΠΑΕΙ". ΤΟ ΣΥΖΗΤΗΣΕ ΛΕΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ.
  • ΓΙΑΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΙΣ ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ Ε.Ε-ΤΟΥΡΚΙΑΣ; 
  • ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΕΝΔΟΧΩΡΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ  ΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΡΗΤΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΠΩΣ ΑΝ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ Η ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΗ;
  • ΓΙΑΤΙ ΚΡΑΤΑΕΙ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΗΣ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΙΕΘΝΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΜΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΝΝΟΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΟΥΝ ΩΣ ΤΕΤΟΙΟΙ;  
  • ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ;
  • ΓΙΑΤΙ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΕΙ "ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ" ΣΕ 250000 ΕΞ ΑΥΤΩΝ; 
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΑΜΠΕ, ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΩΣ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ "διαμένουν πάνω από 4 εκατ. άνθρωποι προερχόμενοι από άλλες περιοχές".
  • ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΟΦΥΛΕΤΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ 4 ΕΚΑΤ ; ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΟΜΑΝΟΙ, ΔΛΔ ΤΟΥΡΚΟΙ; 
  • ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΑΜΠΕ ή ΑΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΣΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ (ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ) ΔΙΑΜΕΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ; ΠΟΣΑ ΕΚΑΤ; 
ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ-ΚΑΤΩ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ 4 ΕΚΑΤ ΣΤΑ 80 ΚΑΙ ΑΛΛΟ 5 ΕΚΑΤ ΣΤΑ 9.

No comments :

Post a Comment