21/01/2019

Στρατιωτικός μαζί με Βρετανό μέλος ΜΚΟ, συνελήθησαν για κατασκοπεία στον Έβρο

Και οι δύο βρίσκονταν σε ΖΑΠ και σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει κατηγορία ότι φωτογράφιζαν την περιοχή. Πρόκειται για υπαξιωματικό της Αεροπορίας Στρατού, ο οποίος είχε πάει για εκδρομή λίγων ημερών στον Βόρειο Έβρο, μαζί με τον Άγγλο φίλο του από ΜΚΟ που δρατηριοποιείται στην Ελλάδα. Η σύλληψη έγινε χθες από αστυνομικούς, οι οποίοι τους έπιασαν μέρα μεσημέρι να φωτογραφίζουν απαγορευμένες ζώνες. Κατά πάσα πιθανότητα φωτογράφιζαν περάσματα στον Έβρο ώστε στη συνέχεια να καθοδηγήσουν μετανάστες ή και δουλέμπορους για το πώς μπορούν να περάσουν ασφαλώς από κάποια σημεία. Μόνο που σε αυτά τα σημεία, υπάρχουν και στρατιωτικές εγκαταστάσεις και υλικά, τα οποία βρέθηκαν στην φωτογραφική τους μηχανή και τώρα βρίσκονται ως αποδεικτικά στοιχεία στην κατοχή του εισαγγελέα.

Βρετανικών συμφερόντων είναι η ΜΚΟ στην οποία εργαζόταν ο Άγγλος, ο οποίος συνελήφθη μαζί με Έλληνα υπαξιωματικό. Πρόκειται για την Refugee Support η οποία έχει παρουσία σε πέντε στρατόπεδα "προσφύγων" σε όλη την Ελλάδα:
Στον Κατσικά Ιωαννίνων
Στο LM Village στην περιοχή της Κυλλήνης
Στα Δολιανά Ιωαννίνων
Στη Φιλιππιάδα
Στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας
Από τον τελευταίο καταυλισμό προκύπτει και η σχέση του στρατιωτικού με την ΜΚΟ, καθώς βρίσκεται στην περιοχή στην οποία υπηρετεί ο υπαξιωματικός.

Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε εάν η ηγεσία της ΜΚΟ γνώριζε και ενέγκρινε τις κινήσεις των δυο ανδρών στον Έβρο. Στις φωτογραφίες που έχουν ήδη κατασχεθεί, εκτός από περάσματα στον Έβρο, υπάρχουν και φωτογραφίες ναρκοπεδίων, κάτι που μπορεί να στηρίξει κατηγορία κατασκοπείας και για τους δυο συλληφθέντες.

https://www.armyvoice.gr/2019/01/stratiotikos-mazi-me-melos-mko-sinelithisan-gia-kataskopia-ston-evro/

1 comment :

  1. Anonymous21/1/19 15:55

    Πάμε στοίχημα ότι θα τους κλάσουν τα παπάρια?

    12G

    ReplyDelete