14/01/2019

Αφαίρεσαν τιμητικούς τίτλους του 91χρονου νομπελίστα Γουάτσον, εξαιτίας "ρατσιστικών" δηλώσεων του.

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΟΤΑΝ Η ΙΔΕΟΛΗΨΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ. ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΑ ΚΑΘΙΚΙΑ ΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ "ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ" ΤΙΜΩΡΟΥΝ ΕΝΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΕΥΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΔΥΣΗ ΤΟΥ ΒΙΟΥ ΤΟΥ.

Ο Γουάτσον πήρε το Νόμπελ Ιατρικής του 1962 -μαζί με τους Βρετανούς Φράνσις Κρικ και Μόρις Γουίλκινς- για την ανακάλυψη το 1953 της δομής (διπλής έλικας) του μορίου της ζωής, του DNA. Παρά την προχωρημένη ηλικία του των 91 ετών, το «ιερό τέρας» της βιολογίας, ο Αμερικανός Τζέιμς Γουάτσον, υπέστη αφαίρεση των επιστημονικών τιμητικών τίτλων του από το ερευνητικό Ινστιτούτο στο οποίο εργάστηκε για σχεδόν τέσσερις δεκαετίες, εξαιτίας επαναλαμβανόμενων δηλώσεων του που θεωρήθηκαν ρατσιστικές. Το Εργαστήριο Cold Spring Harbor της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι ανακαλεί από τον Γουάτσον τους τίτλους του ομότιμου πρύτανη, ομότιμου καθηγητή και επίτιμου μέλους του διοικητικού συμβουλίου του ερευνητικού κέντρου. «Οι απόψεις του δρος Γουάτσον είναι αξιοκατάκριτες, δεν υποστηρίζονται από την επιστήμη και με κανένα τρόπο δεν αντιπροσωπεύουν τις απόψεις του Εργαστηρίου Cold Spring Harbor, των διδασκόντων του, του προσωπικού του ή των φοιτητών του. Το Εργαστήριο καταδικάζει την κατάχρηση της επιστήμης για τη δικαιολόγηση της προκατάληψης», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Ο Γουάτσον είχε διατελέσει διευθυντής του Εργαστηρίου το 1968, πρόεδρος το 1994 και πρύτανης το 2004. Είχε αρχικά υποχρεωθεί να παραιτηθεί από το ινστιτούτο το 2007 (κρατώντας όμως τότε τους τιμητικούς τίτλους του), όταν είχε δηλώσει στη βρετανική εφημερίδα «Τάιμς του Λονδίνου» ότι οι άνθρωποι αφρικανικής καταγωγής έχουν χαμηλότερη νοημοσύνη, κάτι που οφείλεται σε γονιδιακές διαφορές, μια ανισότητα που, όπως είπε, επιβεβαιώνεται και από όσους έχουν μαύρους εργαζόμενους. Σε ένα πρόσφατο αμερικανικό ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο του (American Masters: Decoding Watson), όταν ρωτήθηκε κατά πόσο έχει στο μεταξύ έχει αλλάξει τις απόψεις του, απάντησε πώς αυτές παραμένουν οι ίδιες. Αυτό οδήγησε στην αφαίρεση και των τιμητικών τίτλων του.

Ο Γουάτσον βρίσκεται σε γηροκομείο, όπου αναρρώνει μετά από τροχαίο ατύχημα, σύμφωνα με το BBC, και έχει μάλλον πολύ μικρή επίγνωση για όσα συμβαίνουν γύρω του.

ΑΜΠΕ

3 comments :

  1. Anonymous14/1/19 17:55

    ΣΤΡΑΤΟΣ
    "Η θέα μιας πολυπολιτισμικής μονάδας Ειδικών Δυνάμεων είναι μια έννοια ξένη προς τον αμερικάνικο στρατό, όπου οι πραγματικοί Αμερικάνοι Ήρωες έχουν την δυσάρεστη τάση να είναι συντριπτικά Λευκοί:..."
    "Αλλά η εικόνα είναι πολύ διαφορετική στις επίλεκτες μονάδες.
    Οι Ειδικές Δυνάμεις, που είναι γνωστοί με το χαρακτηριστικό τα Πράσινα Μπερέ, έχουν 234 Αφρο-Αμερικανούς αξιωματικούς και στρατιώτες σε μια δύναμη 5.200 ανδρών. Οι Μαύροι αναλογούν στο 4,5 τοις εκατό των Πράσινων Μπερέ, σε σύγκριση με σχεδόν 24 τοις εκατό των στρατιωτών στο στρατό.
    Το Πολεμικό Ναυτικό έχει μόνο 31 μαύρους μεταξύ 2.299 προσωπικού σε θάλασσα- αέρα-ξηρά (Sea-Air-Land, ή SEAL) και στους καταδρομείς SEAL, λιγότερο από το 2 τοις εκατό της δύναμης. Οι Αφρο-Αμερικανοί αποτελούν σχεδόν το 17 τοις εκατό του αντρικού προσωπικού εντός του Πολεμικού Ναυτικού.
    Και, οι ομάδες ειδικών τακτικών της Πολεμικής Αεροπορίας έχουν μόνο οκτώ μαύρους σε μια δύναμη 472 ανδρών, λιγότερο από το 2 τοις εκατό, ενώ το 14 τοις εκατό των ανδρών του προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας είναι Αφρο-Αμερικάνοι. "
    http://redskywarning.blogspot.com/2014/10/seal-team-six.html

    ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    Ο αθλητισμός και όλα τ' αθλήματα λειτουργούν επιβάλωντας τη ΣΕΞΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ των κατηγοριών ΑΝΔΡΩΝ και ΓΥΝΑΙΚΩΝ.

    ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ
    Η χρήση των βιμετρικών στοιχείων (iris, voice, fingerprint, κοκ) σε ηλεκτρονικές τεχνολογίες εξακρίβωσης των στοιχείων ταυτότητας του χρήστη (access control systems) είναι ρατσιστική, γιατί αποδεικνύoυν την ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ (και κατά συνέπεια ηλεκτρονική) ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΤΟΜΟΥ (ή user).

    Θα ήταν ευχής έργον το εργαστήριο Cold Spring Harbor να καταδικάσει τις ρατσιστικές/σεξιστικές διακρίσεις των παραπάνω φορέων (συμπεριλαμβανομένων της Ολυμπιακής Επιτροπής και των μεγαθηρίων πληροφορικής) καθώς επίσης να επιβάλει αυστηρές φυλετικές, σεξιστικές, διεμφυλικές και θρησκευτικές ποσοστώσεις (ισότητας) στους διδάσκοντες, προσωπικό ή φοιτητές του εργαστηρίου, ούτως ώστε να παράγει και την ανάλογη ποιοτική, αξιόπιστη και έγκυρη επιστημονική έρευνα!

    Με θερμές ευχές για το 2019
    INFOteller

    ReplyDelete
  2. Anonymous15/1/19 00:02

    Θα μου επιτρέψεις ΚΟΥΡΗΤΗ να σε ''διορθώσω'':
    Δεν είναι ''ιδεοληψία'' τους είναι το πιστεύω τους...
    Δεν είναι απλώς ''εκδικητικά καθίκια'' είναι ο νικητής του 2ου Μεγάλου Ευρωπαϊκού Πολέμου...αυτός ο αιώνιος...αυτός που Μας νίκησε το '45...

    ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΑΓΚΟΥΛΑΣ

    ReplyDelete
  3. ΚΑΙ ΤΑ "ΠΙΣΤΕΥΩ", ΟΛΑ ΤΑ "ΠΙΣΤΕΥΩ", ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ ΕΙΝΑΙ. ΠΑΥΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ ΟΤΑΝ ΑΠΟ "ΠΙΣΤΕΥΩ" ΓΙΝΟΝΤΑΙ "ΓΝΩΡΙΖΩ" ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΟΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ,
    ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΔΙΚΟ ΟΜΩΣ, ΣΤΟ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΟΥ ΒΠΠ

    ReplyDelete