5.1.19

ΚΡΗΤΗ 1941-45: ΠΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΗΤΑΝ Ο 23 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΤΟΤΕ, Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ ;

1. ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΜΟΥ ΕΝΑ ΣΠΑΝΙΟ ΚΑΙ ΟΛΙΓΟΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΕΔΩΡΕΙΤΟ ΠΑΡΑ ΕΠΩΛΕΙΤΟ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΞΙΣΤΟΡΕΙ ΤΗΝ ΠΕΝΤΑΕΤΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΚΡΗΤΩΝ [ΜΑΙΟΣ 1941 - ΜΑΙΟΣ 1945].
ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΝ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΧΕΤΙΚΟ, ΖΩΝΤΑΣ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΠΟ ΜΕΣΑ. ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΤΟ 1951, ΔΛΔ ΣΕ ΑΝΥΠΟΠΤΟ ΧΡΟΝΟ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΕΛΙΞΗ ΤΟΥ 27ΕΤΟΥΣ ΤΟΤΕ, 1945, ΚΑΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΕΝ ...ΕΛΛΑΔΙ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.

2. ΜΕ ΧΑΡΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ [σ.154-5] ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ 1942-45 ΤΟΥ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΠΛΗΞΗ ΚΑΙ ΑΔΟΛΗ ΑΠΟΡΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΡΜΗΝΕΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΚΑΡΙΑΙΑ ΣΠΟΥΔΗ, ΟΚΤ 1944, ΤΩΝ ΑΓΓΛΩΝ ΝΑ ΑΝΤΑΛΛΑΞΟΥΝ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΔΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ.

Ο ΣΥΓΡΑΦΕΥΣ ΙΩΑΝ ΜΑΝΩΛΙΚΑΚΗΣ ΓΡΑΦΕΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΣ:

''Οι προσπάθειες αυτές απέδωσαν καρπούς και για πρώτη φορά στα χρονικά των πολέμων -που ως γνωστόν δεν ανταλλάσονται ποτέ αρτιμελείς αιχμάλωτοι- οι Βρεττανοί δέχτηκαν να παραδώσουν στους Γερμανούς εναν αριθμό αιχμαλώτων πολέμου, που εδιάλεξε η ίδια η Γερμανική διοίκηση Κρήτης για να επιτύχουν την απελευθέρωση του Μητσοτάκη και των φίλων του.'' 

[σ.σ κοντά στον βασιλικο και η γλαστρα, ΔΛΔ ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ, ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ, Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΑΓΓΛΩΝ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ Η ΓΑΛΑΝΤΟΜΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΑΠΟΙΚΙΑΚΑ ...ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.

3. ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΑΠΟΡΙΑ. ΕΔΩ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΣΑΝ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑΝ ΣΤΗΝ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΗ ΑΘΗΝΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΝΙΚΗΦΟΡΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΕΠΟΥΣ ΤΟΥ '40. ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Ο ΑΛΕΞ ΠΑΠΑΓΟΣ [αποκρυπτόμενο γεγονός εως τώρα] ΣΥΛΛΗΦΘΕΙΣ ΥΠΟ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΠΕΡΑΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΩΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΟ ΝΤΑΧΑΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΗΓΕΙΤΑΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗΝ Μ.ΑΝΑΤΟΛΗ. ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΑΚΕΦΑΛΟΣ Ε.Σ ΣΤΗΝ Μ. ΑΝΑΤΟΛΗ ΗΤΑΝ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΤΗΣ ΧΕΡΙ, ΤΟ ...ΑΕΙΘΑΛΕΣ ΚΚΕ, ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΙΑ ΤΗΝ ΣΚΟΠΟΥΜΕΝΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΩΣ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΩΣ ΕΘΝΟΣ.

4. ΣΥΓΚΡΙΝΩΝΤΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΥΠΑΡΚΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΦΥΣΙΚΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ, ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ, ΕΝΑΣ ΔΑΦΝΟΣΤΕΦΗΣ ΣΤΡΑΤΑΡΧΗΣ [ΠΑΠΑΓΟΣ] ΣΤΟ ΝΤΑΧΑΟΥ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΚ ΤΩΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΩΝ [ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ] ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΣΤΑ 26 ΤΟΥ. [ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΧΡONOY, ΤΟΣΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ ΣΙΓΟΥΡΑ  EΓΙΝΕ].

ΝΑ ΜΙΑ ΠΙΘΑΝΗ ΕΞΗΓΗΣΗ ΠΕΡΙ ΝΤΟΡΑΣ. ΤΑ ΠΡΩΤΟΤΟΚΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΚΗΣΑΝ. ΑΛΛΩΣΤΕ Ο W.T [αγγλια], ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΒΟΗΤΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΜΜΑΧΟ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. ΑΥΤΟΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΔΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΕΩΣ ΤΗΝ ΙΣΧΥ.

ΠΑΝ ΑΛΤΖΕΡΙΝΟΣ-ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ, ΑΠΟΣΤ ΛΟΧΑΓΟΣ [ΠΒ ΣΣΕ -77]

No comments :