12/12/2018

Δούρειος Ίππος το σύμφωνο του Ο.Η.Ε για τη μετανάστευση.

Στις 13 Ιουλίου 2018 ο ΟΗΕ έδωσε στη δημοσιότητα ένα κείμενο 34 σελίδων με την ονομασία Παγκόσμιο Σύμφωνο για την Ασφαλή, Πειθαρχημένη και Κανονική Μετανάστευση (Global Compact for Safe, Orderly and Regular Migration). Αποτέλεσμα πρωτοβουλιών των μουσουλμανικών χωρών, το σύμφωνο ψηφίσθηκε επί της αρχής από όλα τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης πλην των ΗΠΑ. Γραμμένο στην κλασική «ανθρωπιστική» παραπλανητική διάλεκτο παρομοίων «πρωτοβουλιών», με έμφαση στο ρετουσάρισμα εννοιών και στην συγκεκαλυμένη διαστρέβλωση της πραγματικότητας, το σύμφωνο παρουσιάζει 23 αντικειμενικούς σκοπούς που έντεχνα σκοπεύουν στην διευκόλυνση και προώθηση της παγκόσμιας παράνομης μετανάστευσης.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι σε κανένα απολύτως σημείο των 34 σελίδων δεν υπάρχει αναφορά σε παράνομη μετανάστευση καθώς υιοθετείται ο όρος «παράτυπη μετανάστευση» (irregular migration), ο οποίος πλέον προωθείται επιθετικά, επίμονα, ακόμη και νομικά σε μια απροκάλυπτη προσπάθεια τωναριστερόστροφων «προοδευτικών» να επιβάλουν λογοκρισία επί πάντων σχετικά με την συνεχιζόμενη εισβολή Αφρό-Ασιατών στην Ευρώπη. Ο κύριος στόχος του συμφώνου – καταφανής σε όποιον έχει την υπομονή και την επιμονή να διαβάσει προσεκτικά τις ατελείωτες 34 σελίδες— είναι η ουσιαστική νομιμοποίηση του «δικαιώματος» οιουδήποτε από τον Τρίτο και Τέταρτο Κόσμο να μετακινηθεί στις ανεπτυγμένες χώρες κατά το δοκούν. Η ακατάσχετη δυναμική που δημιουργήθηκε από την άφρονα και προκλητική συμπεριφορά της κυρίας Μέρκελ το καλοκαίρι του 2015 (η οποία την έχει ήδη οδηγήσει σε άδοξο έξοδο από την πολιτική) πρόσφερε το έναυσμα που αναζητήσουν εκείνες οι χώρες -μέλη του ΟΗΕ με μακρά παράδοση παραγωγής παράνομων μεταναστών.

Το σύμφωνο, του οποίου η υπογραφή έχει προγραμματισθεί για τις 10-11 Δεκεμβρίου στο Μαρακές του Μαρόκου, παρ’ όλο που διαφημίζεται ως μη δεσμευτικό (η γλώσσα του έχει προσαρμοσθεί αναλόγως), δημιουργεί «ατμόσφαιρα» η οποία εν καιρώ, όπως γνωρίζουν πολύ καλά οι πεπειραμένοι πανθρωπιστές «προοδευτικοί», αναπόφευκτα θα προκαλέσει νέες απαιτήσεις για «εξορθολογισμό» των υπαρχόντων διεθνών συμφωνιών και, φυσικά, την προσαρμογή του νομικού καθεστώτος της κάθε χώρας του ανεπτυγμένου κόσμου με στόχο τα «ελαστικά» (διάβαζε «ανοιχτά») σύνορα.

Επί του παρόντος, οι οπαδοί της γενικευμένης ανεμπόδιστης μετανάστευσης από τις υπανάπτυκτες χώρες προς βορράν συντηρούν ένα επιφανειακά μη προκλητικό κλίμα που δίνει έμφαση στο «εθελοντικό» κάλεσμα του συμφώνου, όπως έκανε εντέχνως προ ημερών ο ημέτερος επίτροπος της ΕΕ μιλώντας σε γερμανική εφημερίδα. Το ίδιο κλίμα συντηρείται από τους απανταχού «ανθρωπιστές» που δήθεν εκπλήσσονται από την αντίσταση των «εθνικιστών» και των παρομοίων τους. Η όλη αυτή προπαγανδιστική προσπάθεια επενδύει, πλαγίως μέχριςστιγμής, στην πια πασίγνωστη διαβρωτική και επιθετική τακτική του public shaming (δημόσια διαπόμπευση) των «εθνικιστών» και της «άκρας Δεξιάς», οι οποίοι αρνούνται σκληρόκαρδα να αποδεχθούν το «δικαίωμα» των απανταχού αναξιοπαθούντων (πραγματικών και κίβδιλων) να απαιτούν ελεύθερη είσοδο σεοικονομικά εύρωστες χώρες και να αποκτούν προνόμια ανάλογα αυτών τωνγηγενών.

Ήδη η Ευρωπαϊκή «ένωση» αυξάνει την δημόσια πίεση στον συνεχώς μεγεθυνόμενο αριθμό των ευρωπαϊκών χωρών που απορρίπτουν το σύμφωνο αναφανδόν. Και βεβαίως κανείς από τους «ανθρωπιστές» δεν αναφέρεται στον πραγματικό στόχο του «εθελοντικού» αυτού συμφώνου στον οποίον προσηλώνονται όσες χώρες που θα το υπογράψουν, δηλαδή: την διαμόρφωση εθνικών νομοθετικών όρων με πυρήνα την νομιμοποίηση της «παράτυπης»μετανάστευσης και την επιβολή της άποψης των «ανθρωπιστών» ότι ανεξέλεγκτες μάζες από τις υπανάπτυκτες χώρες αποτελούν επιθυμητό παράγοντα εθνικής ανάπτυξης και αποτελεσματικής κοινωνικής προσαρμογής σε συνδυασμό με την υποχρέωση αποδοχής της άνευ όρων «πολυπολιτισμικότητας»!

Ποια είναι η θέση της Ελλάδας σχετικά με το «εθελοντικό» αυτό κατασκεύασμα;

Το συνεχώς διερευνώμενο μποϋκοτάζ του Μαρακές από διάφορες χώρες δεν φαίνεται να επηρεάζει την παρούσα κυβέρνηση κωμειδυλίου η οποία, μέσω της κατευθυνόμενης εφημερίδας της και όπως ήταν αναμενόμενο, πλέκει το εγκώμιο της αναγκαίας υποδοχής και αποδοχής της τριτοκοσμικής πλημμυρίδας και κατακεραυνώνει τις χώρες που απαντούν «όχι». Μέχρι στιγμής τα υπόλοιπα κόμματα του «ναού της δημοκρατίας» μας υπνώττουν ή απλώς αποφεύγουν την όλη υπόθεση. Κανένα εξ αυτών δεν έχει στέρεες και αποφασιστικές θέσεις κατά της παράνομης μετανάστευσης· επικρατεί δηλαδή μεταξύ τους η από πολλού διστακτικότητα ανοιχτής σύγκρουσης με μια αριστερά η οποία, μετά την Μεταπολίτευση, έχει επιβάλει την ρυθμιστική ιδεολογική και κοινωνική της άποψη, ευθέως και πλαγίως, επί πάντων. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φιλοσοφία για να αντιληφθούμε τι ακριβώς μας περιμένει μετά την αποδοχή ενός τέτοιου «μη δεσμευτικού» κειμένου. Η σημερινή τραγωδία της Ελλάδας, λόγω της από ξηράς απομόνωσης της από την υπόλοιπη Ευρώπη, με τις ευλογίες και προτροπές των «εταίρων» μας, και την μεταβολή της σε χώρο υποχρεωτικής απόθεσης και κράτησης των λιμναζόντων αφίξεων από την Τουρκία, θα μετατραπεί σε κρίση διαστάσεων καθώς οι πιέσεις για νομικές «προσαρμογές» υπέρ της παράνομης μετανάστευσης θα αυξηθούν κατακόρυφα.

Οι προθέσεις και ενέργειες της κυβέρνησης είναι ήδη επίσης γνωστές: επιδεικτική αδιαφορία στη φύλαξη συνόρων· «ανθρωπιστικές» τραγελαφικές αμπελοφιλοσοφίες («οι παράτυποι λιάζονται στην Πλατεία Βικτωρίας»)· επιδεικτικά μόνιμη άρνηση εφαρμογής του νόμου με στόχο τα πλήθη των παρανόμων (καταλήψεις κτιρίων, εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, άγος πεζοδρομιακού λαθρεμπορίου, ευκαιριακό έγκλημα, πορνεία, ναρκωτικά κ.λπ.)· χαϊδολογήματα με «ΜΚΟ»· και πλήρης υποταγή και δουλοπρέπεια προς τις «άτυπες» αρχές κατοχής (με επίκεντρο το Βερολίνο) που εγγυάται την άνευ όρων σύμπλευση με τους ΕΕ «ανθρωπιστές» και τους συναφείς των. Το Μαρακές δυστυχώς συμπίπτει με την παραμονή αυτής της κυβέρνησης στην εξουσία και η υπογραφή της Ελλάδας είναι (καταστροφικά) δεδομένη.

Τι μπορεί να πράξει η μετά «πρώτη -φορά- αριστερά» κυβέρνηση, όποια κι αν είναι;

Μέχρι στιγμής, η αξιωματική αντιπολίτευση παραμένει σιωπηλή σχετικά με το «μη δεσμευτικό» σύμφωνο όπως και όλα κόμματα της αντιπολίτευσης. Δεδομένης αυτής της χλιαρής στάσης —που δεν αναμένεται να αλλάξει ιδιαιτέρως τόσο κατά την προεκλογική περίοδο όσο και αργότερα— δεν θα ήταν έκπληξη μια μελλοντική στάση σιωπηλής σύμπλευσης με τους Ε.Ε «ανθρωπιστές» και τους συμμάχους τους. Αυτό σημαίνει αναπόφευκτες σταδιακές «προσαρμογές» της ελληνικής νομοθεσίας στις εκτρωματικές απαιτήσεις του συμφώνου, εμπέδωση του καθεστώτος πλήρους ασυδοσίας στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης που ήδη εφαρμόζει η «πρώτη-φορά-αριστερά» kolotoumba κυβέρνηση των απεριγράπτων, και περαιτέρω βαθιά διάβρωση του αισθήματος συλλογικής ασφάλειας που υποφέρει τα πάνδεινα μετά το 2015. Και μη χειρότερα.

Τάσσος Συμεωνίδης (RIEAS Academic Advisor)

08 December 2018
http://www.rieas.gr/images/politicaingreek/unmigration19.pdf

1 comment :

  1. Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΓΙΑΓΙΑ13/12/18 22:36

    Πρωτοφανές για την ελληνική Βουλή: Ο πρώτος Αλβανός βουλευτής υποψήφιος με το ΚΙΝΑΛ – Πανηγυρίζουν τα Τίρανα
    13 Δεκεμβρίου 2018
    https://3.bp.blogspot.com/-5fboT_IKAOY/XBKekJxZABI/AAAAAAAK2DY/4KxVYewF3R4bMtuZP-pYrAp4qYRefWgKgCLcBGAs/s640/auto_fatos-e1428081411993_1544634846-39176651544636201.jpg

    Στο σύνολο του ο σημερινός αλβανικός τύπος και ηλεκτρονικές εφημερίδες εκθειάζουν τον Fatos Malaj, ο οποίος προορίζεται να γίνει, εφόσον ψηφισθεί στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση στην χώρα μας, ο πρώτος Αλβανικής καταγωγής βουλευτής στο ελληνικό κοινοβούλιο. Είναι υπεύθυνος στον τομέα μετανάστευσης του κόμματος ΚΙΝΑΛ.



    Ο συγκεκριμένος είναι ένα πολύ γνωστό όνομα στην αλβανική κοινότητα στην χώρα μας, ιδιαίτερα στην Αθήνα, και θα ριχθεί στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση, σύμφωνα με την εφημερίδα Bota Sot, η οποία μάλιστα θεωρεί σχεδόν σίγουρη την εκλογή του στο ελληνικό κοινοβούλιο στις εκλογές που αναμένεται να διεξαχθούν το 2019.

    Ο Φάτος Μαλάι με τα «Χρώματα” του Κινήματος για την Αλλαγή – ΚΙΝΑΛ (πρώην ΠΑΣΟΚ) κατεβαίνει στην πρώτη εκλογική περιφέρεια της Αθήνας (Α ‘Αθηνών).

    Η υποψηφιότητα ήταν το κλειδί στην τελευταία συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, καθώς όλα τα ονόματα των υποψηφίων έχουν δημοσιευθεί.

    Ο τύπος της Αλβανίας θεωρεί ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που οι πιθανότητες είναι τόσο ευνοϊκές για την αλβανική κοινότητα να εκλέξει ένα βουλευτή ως εκπρόσωπο στο κοινοβούλιο, αναφέροντας επί λέξη «ένας Αλβανός ανάμεσα στους 300 βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου».

    Το ίδιο το άρθρο τονίζει ότι η ηγεσία του κόμματος εκτιμά το γεγονός ότι ο Μαλάι θα λάβει πολλούς ψήφους από τους Αλβανούς πολίτες που έχουν λάβει τον τελευταίο καιρό την ελληνική ιθαγένεια (και μαζί με αυτήν το δικαίωμα ψήφου), αλλά και μετανάστες από άλλες χώρες που έχουν επίσης την ιθαγένεια.

    Και αυτό συμβαίνει επειδή το έργο του Φάτος Μαλάι ως διαπολιτισμικού μεσολαβητή στη Διεύθυνση Αλλοδαπών του έδωσε την ευκαιρία να γνωριστεί με εκατοντάδες μεταναστών.

    Επίσης η μεγάλη μάζα των Αλβανών μεταναστών εκτιμά τη συμβολή του Φάτος Μαλάι όλα αυτά τα χρόνια, διότι βοήθησε στην επίλυση πολλών προβλημάτων, η λύση των οποίων θα τους δημιουργούσε πολλά εμπόδια, κυρίως στην απόκτηση αδειών διαμονής, τονίζει ο Αλβανός αρθρογράφος.

    Υπενθυμίζουμε ότι στο ελληνικό κοινοβούλιο υπάρχουν επίσης μέσω των προηγούμενων εκλογών 4 βουλευτές από την μουσουλμανική μειονότητα στην Δυτική Θράκη.


    https://www.stoxos.gr/2018/12/blog-post_107.html

    ReplyDelete