22/12/2018

Τουρκία: Νέο κατασκοπευτικό πλοίο που θα “σαρώνει” Αιγαίο και ελληνικές ακτές

Ένα νέο πλοίο με πολλαπλές δυνατότητες στον τομέα των ηλεκτρονικών και αισθητήρων ναυπηγεί αυτή την περίοδο η Τουρκία στα ναυπηγεία TAIS (Istanbul Shipyard). Σύμφωνα με γερμανικές πηγές το νέο τουρκικό πλοίο βασίζεται σχεδιαστικά στην γνωστή κορβέτα κλάσης Ada και ομοιάζει εξωτερικά τουλάχιστον στις κορβέτες που το Τουρκικό Ναυτικό έχει. Όμως σύμφωνα με το γερμανικό δημοσίευμα ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός του πλοίου αυτού, καθώς και οι αισθητήρες του θα είναι εντελώς διαφορετικός από αυτόν που φέρουν οι κορβέτες κλάσης Ada και επομένως ένας νέος γρίφος για το Πολεμικό Ναυτικό. Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα της γερμανικής ιστοσελίδας Μonch το τουρκικό πλοίο θα είναι εξοπλισμένο για την πραγματοποίηση δοκιμών σε ηλεκτρονικά συστήματα. Για το σκοπό αυτό το νέο πλοίο θα διαθέτει πληθώρα ηλεκτρονικών συστημάτων και αισθητήρων διαφορετικών όμως όπως αναφέρθηκε από αυτά που διαθέτουν οι γνωστές κορβέτες κλάσης Ada. Είναι χαρακτηριστικό ότι το πλοίο θα διατηρήσει το χώρο υποδοχής και φιλοξενίας του οργανικού ελικοπτέρου τύπου S-70B SEAHAWK όμως εντός αυτού του χώρου εκτιμάται ότι θα υπάρχει απροσδιόριστος αριθμός ηλεκτρονικών συστημάτων και κονσόλες αγνώστου αποστολής. Επιπρόσθετα όπως σημειώνει η γερμανική ιστοσελίδα το πλοίο με τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό που θα διαθέτει θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και ως πλοίο για την πραγματοποίηση αποστολών υποκλοπών SIGINT/ELINT.

Ένα τέτοιο πλοίο τόσο μεγάλο σε μήκος και εκτόπισμα, με πληθώρα χώρων και σημαντικό περιθώριο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας εξοπλισμένο με τέσσερις γεννήτριες των 750kW της τουρκικής εταιρείας Isbir, θα μπορούσε να εξοπλιστεί με σημαντικό αριθμό συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου κατά πάσα πιθανότητα τουρκικής κατασκευής και να χρησιμοποιηθεί για την ηλεκτρονική σάρωση και καταγραφή των ηλεκτρονικών εκπομπών σε ολόκληρο το Αιγαίο. Για το σκοπό αυτό το πλοίο διαθέτει διαφορετικό ιστό αισθητήρων από αυτό που οι κορβέτες κλάσης Ada έχουν, ενώ και το προωστικό σκεύος του πλοίου αποτελείται από δύο κινητήρες Diesel τύπου MTU 20V4000M93L οι οποίοι επιτρέπουν την επίτευξη σταθερής πλεύσης με χαμηλή ταχύτητα και οικονομία, που πρακτικά αυτό σημαίνει μεγάλη εμβέλεια και αυτονομία. Με την ναυπήγηση αυτού του πλοίου, το Τουρκικό Ναυτικό πρόκειται να αποκτήσει ένα σκάφος το οποίο έχει σχεδιαστεί για την πραγματοποίηση δοκιμών σε εξελιγμένα ηλεκτρονικά συστήματα εγχώριας ή ξένης προέλευσης που πρόκειται να εξοπλίσουν τα μελλοντικά του πολεμικά πλοία καθώς και μια πλατφόρμα ηλεκτρονικού πολέμου που θα μπορεί να σαρώνει και να καταγράφει οποιαδήποτε ηλεκτρονική εκπομπή στο Αιγαίο και όχι μόνο.

https://www.defence-point.gr/news/toyrkiko-naytiko-naypigisan-neo-kataskopeytiko-ploio-poy-tha-quot-saronei-quot-aigaio-kai-ellinikes-aktes

4 comments :

  1. Τι να την κάνουν την κατασκοπεία, όταν μας έχουν γεμίσει με εκατομμύρια τζιχαντιστές; Πιστεύετε ότι με τα νέα πλοία θα μάθουν τι έχουμε και τι δεν έχουμε;
    Αφού είμαστε στο νατο και οι τούρκοι έχουν την διεύθυνση των περισσοτέρων επιχειρήσεων στο Αιγαίο...
    Α.Α.

    ReplyDelete
  2. Α.Α
    ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ; ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑΣΙΑΡΙΚΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΤΟΥ ΜΕΣΟΥ ΕΛΛΗΝΑ.
    ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ , ΜΕΓΑΛΟ, ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ ΑΛΛΑ ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΟΛΕΣ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΕΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΛΟΙΟ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΣ ΜΠΕΛΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ-ΑΕΡΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ Η ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ.

    ReplyDelete
  3. Έχεις δίκιο σε όλα όσα λες.
    Όμως για να υπάρχει "άμυνα" θα πρέπει κάποιος ή κάποιοι να δώσουν εντολές...
    Προσωπικά πιστεύω ότι πρόβλημα δεν είναι τα αμυντικά συστήματα που "λήξανε" ή τα προηγμένα όπλα των τούρκων, το πρόβλημα είναι ότι όλοι αυτοί που μας κυβέρνησαν και μας κυβερνάνε τώρα και θα μας κυβερνήσουν στο μέλλον δεν έδωσαν (Ίμια) δεν δίνουν και δεν θα δώσουν ΠΟΤΕ, όχι μόνον εντολές επίθεσης, αλλά ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΕΝΤΟΛΕΣ ΑΜΥΝΑΣ!!!
    Αυτοί θα φύγουν με τα ελικόπτερα και θα μας αφήσουν στην τύχη μας...
    Α.Α.

    ReplyDelete
  4. ΤΟ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΕΠΙΚΟΠΤΕΡΑ ..."ΚΕΡΔΟΣ" ΤΟ ΛΕΣ ΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΕΛΘΕΙ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ ή ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ.
    ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ, ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΑΣ , ΑΠΛΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΠΙΚΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ , ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΝΟΜΙΖΩ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝ ΣΥΝΟΔΕΥΤΕΙ ΜΕ ΠΑΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΠΑΡΑΔΕΣ ΣΤΟ... "ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ" ΠΟΥ ΘΑ ΤΑΖΟΥΝ ΠΩΣ ΘΑ ΕΛΘΕΙ.

    ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΠΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΜΥΝΑ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΔΥΟ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ "ΤΣΑΚΩΘΕΙΣ" ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΑΝ ΑΥΤΟΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΣΕ ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙΣ. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΤΩΡΑ ΚΑΝΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΤΙ ΤΗΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ. Η ΕΘΝΙΚΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΕΝΗ ΗΓΕΣΙΑ ΕΧΕΙ ΕΚΛΕΙΨΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΓΙΝΑΜΕ ΧΩΡΑ-ΧΩΡΟΣ , ΟΠΟΥ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΠΛΑ ΤΟ ΔΗΛΩΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙ. ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΩΡΑ ΔΗΛΩΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΟΥΣ" ή ΓΙΑ ΤΗΝ "ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ " ΚΑΙ ΚΡΙΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ - ΧΩΡΟΥ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΟΜΦΟΛΥΓΕΣ ("ΠΙΠΠΕΣ" ΤΙΣ ΛΕΕΙ Ο ΛΑΟΣ) ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΜΕΓΙΣΤΑ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ.

    ΗΔΗ "ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ" ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ (ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΩΝ , ΕΝΟΕΙΤΑΙ) ΔΙΑΝΟΗΤΩΝ, ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΕ ΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΑ ΧΩΡΑ ΑΡΑ ΑΥΤΟΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ , ΑΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΟΘΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΟΖ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ..."ΠΙΕΖΕΙ", (ΝΑ ΜΗΝ ΑΣΦΥΚΤΙΟΥΝ ΒΡΕ ΑΔΕΡΦΕ) ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΝ ΤΟΥ ΔΟΘΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΛΟΓΟ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ. ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΕΙΣΗΓΟΥΝΤΑΙ ΑΤΥΤΗ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ Η ΒΑΣΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ-ΧΩΡΟΥ.

    ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΕΛΙΞΗ

    ReplyDelete