21/11/2018

Κοινή Επιτροπή: Οι Σκοπιανοί θέλουν να αλλάξουν την ελληνική ιστορία 24 αιώνων.

Η κοινή Ελληνο-Σκοπιανή Επιτροπή για την Ιστορία, την Αρχαιολογία και την Εκπαίδευση, έχει μπλοκαριστεί, όταν τα μέλη της ελληνικής επιτροπής έλαβαν τα αιτήματα των Σκοπιανών για αλλαγή στα ελληνικά σχολικά βιβλία και ιστορικά βιβλία.  Παρόλο που η Επιτροπή λειτουργούσε γενικά χωρίς μεγάλα προβλήματα και σε φιλική ατμόσφαιρα, όταν η πλευρά των Σκοπίων παρουσίασε τις απαιτήσεις της για αλλαγές στις ελληνική ιστοριογραφία, το έργο του σώματος ‘βραχυκύκλωσε’ και τα μέλη τώρα περιμένουν πολιτική παρέμβαση. Σε αντίθεση με τα ελληνικά αιτήματα, που ήταν ελάχιστα, και είναι ήσσονος σημασίας, τα μέλη της επιτροπής των Σκοπίων (γράφει το δημοσίευμα) έθεσαν ένα τεράστιο όγκο αλλαγών που απαιτούν να γίνουν από την ελληνική πλευρά, θέτοντας εμπόδιο στη συνέχεια της συζήτησης.

Πηγές προσκείμενες στα μέλη της ελληνικής επιτροπής παραδέχονται ότι το πρόβλημα βρίσκεται στον πυρήνα των αιτημάτων της επιτροπής των Σκοπίων, η οποία έχει επιχειρήματα αναγνωρισμένα από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες για την ιστοριογραφία, που αν γίνουν αποδεκτά θα προξενήσουν πολιτική αναταραχή στην ελληνική πλευρά. Εάν τα Σκόπια με τους χειρισμούς τους κατορθώσουν να αλλάξουν τα στοιχεία που υπάρχουν στην ελληνική ιστοριογραφία, τότε ενδέχεται να υπάρξουν έντονες αντιδράσεις στο ελληνικό κοινό, που δεν θα μπορέσει να δεχθεί ότι οι «Σκοπιανοί» (τα εισαγωγικά στο πρωτότυπο) αλλάζουν την ελληνική ιστορία τουλάχιστον 24 αιώνων. Ένα μέλος της επιτροπής από τους κυβερνητικούς κύκλους στην Ελλάδα, απείλησε με παραίτηση εάν τα Σκόπια δεν αποσύρουν τα αιτήματα, λέγοντας «Επιχειρείται παραποίηση της ιστορίας από το πλαστό έθνος των Σκοπίων».

Μέλη της ελληνικής επιτροπής σχετικά με τα αιτήματα της σκοπιανής πλευράς ενημέρωσαν το γραφείο του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος καλείται να παρέμβει στον ομόλογό του, Ζόραν Ζάεφ και υποτίθεται ότι θα δώσει εντολή για απόσυρση των αιτημάτων των επιστημόνων των Σκοπίων. Η "μπάλα" τώρα βρίσκεται στα χέρια του Έλληνα πρωθυπουργού, ο οποίος μπορεί να παρέμβει και να δώσει εντολή στα μέλη της ελληνικής επιτροπής να αποδεχθούν τα αιτήματα της πλευράς των Σκοπίων και να ενσωματωθούν στο αρχικό έγγραφο, το πλαίσιο του οποίου θα αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης τα επόμενα τρία χρόνια. Εάν ο Τσίπρας φοβηθεί ότι μια τέτοια ‘μαλακή’ προσέγγιση θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στο ελληνικό κοινό, τότε θα παγώσει την επιτροπή μέχρις ότου η πλευρά των Σκοπίων, δηλαδή τα μέλη της επιτροπής, αποσύρουν τα αιτήματα με πολιτική πίεση.

Η επιτροπή, βάσει της Συμφωνίας δεν μπορεί να εμποδίσει την επικύρωση της Συμφωνίας, αλλά σε αυτό το στάδιο είναι σημαντικό να προχωρήσει ομαλά η εργασία της Επιτροπής για να μην αυξήσει εντάσεις πριν από την επικύρωση της συμφωνίας στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Στη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε προχθές μπροστά στο Κοινοβούλιο, από το κίνημα ‘Μποϊκοταζ’, ανάμεσα στους άλλους ομιλητές ήταν ο ανεξάρτητος καλλιτέχνης και ακτιβιστής Χρίστιαν Μπενίτο, που συναισθηματικά φορτισμένος μπροστά από τους παγωμένους και επαναστατημένους διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για τις επιλογές της εξουσίας, είπε: 
«Είμαστε η ασπίδα του κράτους. Η Μακεδονία είναι αιώνια. Το μόνο επίθετο ή γεωγραφική ένδειξη που μπορεί να γίνει ανεκτή είναι «Αρχαία Μακεδονία»! Η Μακεδονία του Αιγαίου είναι δική μας, δική μας είναι και η Πιρίνσκα Μακεντόνια (του Πιρίν), ζήτω η ενωμένη Μακεδονία! Θέλουν να μας κάνουν ένα έθνος χωρίς ήρωες, να μας αρπάξουν όλους τους Μακεδόνες ήρωες της αρχαιότητας η Ελλάδα και όλους τους Μακεδόνες ήρωες από τον έβδομο αιώνα μέχρι το 1945 η Βουλγαρία. Θέλουν να μας κάνουν ένα τεχνητό έθνος για να το χρησιμοποιήσουν, θέλουν μια βιβλική χώρα, όπως η δική μας, να ξαναδημιουργηθεί το 2019», 
Η τοποθέτησή έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους διαμαρτυρόμενους για τις συνταγματικές αλλαγές και καταχειροκροτήθηκε από το πλήθος, γράφει το δημοσίευμα.

The Hellenic Information Team

Οι Σκοπιανοί θέλουν διαχωρισμό της Ελλάδας από την Αρχαία Μακεδονία στα σχολικά μας βιβλία και επιμένουν ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες εκτός από τη βασιλική οικογένεια δεν μιλούσαν ελληνικά! Έφτασαν στο σημείο να ζητούν να αλλάξει η ιστορία 24 αιώνων και έφεραν σε αδιέξοδο την μικτή επιτροπή για τα σχολικά βιβλία. Ο επικεφαλής τους, διπλωμάτης Βίκτορ Γκάμπερ έχει γράψει κι ίδιος βιβλίο για το ψευδομακεδονικό έθνος. «Μιλάμε και για τα σχολικά βιβλία που διδάσκονται σήμερα στα ελληνικά σχολεία αλλά και γι αυτά που θέλουν να φέρουν για διδασκαλία από το Σεπτέμβριο της επόμενης χρονιάς» δήλωσε.

Οι Σκοπιανοί θέλουν επίσης:
- Να διαχωριστεί το Βυζάντιο από την Μακεδονία.
- Να αναγνωριστεί σλάβικη καταγωγή στους Κύριλλο και Μεθόδιο.
- Να μην αποκαλείται «Βουλγαροκτόνος» ο Βασίλειος ο δεύτερος.
- Να γίνει αποδεκτό ότι στη Βόρεια Ελλάδα το 1821 έγινε δήθεν «μακεδονική» επανάσταση!

Ο πρώην πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος δήλωσε στο Star για τις αξιώσεις: «Οι αλλαγές που προτείνουν για τα σχολικά βιβλία είναι απαράδεκτες. Δεν μπορούμε να υποχωρήσουμε στις ανιστόρητες απαιτήσεις των Σκοπιανών». Χαρακτηριστικό είναι ότι για τους Σκοπιανούς ειδικούς, στους Βαλκανικούς Πολέμους δεν απελευθερώθηκε η ελληνική Μακεδονία, αλλά υπήρξε… διωγμός των «Μακεδόνων», δηλαδή των ψευδομακεδόνων »

Ο πρόεδρος των Παμμακεδονικων Ενώσεων Ελλάδας–Αυστραλίας, Μιχάλης Χρυσανθόπουλος δηλώνει στο Star: «Επιχειρείται ο βίαιος διαχωρισμός του όρου Έλλην από τον όρο Μακεδών που ιστορικά, κοινωνιολογικά και εθνογραφικά είναι ταυτόσημη»

https://www.star.gr/eidiseis/politiki/442531/skopia-na-allaxete-to-onoma-toy-basileioy-boylgaroktonoy

No comments :

Post a Comment