31/10/2018

Η έρευνα του "Pew Research Center"

ΣΧΟΛΙΟ "ΚΟΥΡΗΤΗΣ": ΑΦΟΥ ΤΟ 74% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΟΡΘΩΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΩΣ ΤΟ ΑΙΜΑ ΚΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ, ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΩΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΠΡΕΣΒΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ; ΓΙΑΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΟΔΟΜΟΥΝ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ;
ΕΑΝ ΦΡΟΝΤΙΖΑΝ ΝΑ ΡΩΤΗΣΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΤΕ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΚΟΜΗ ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ. ΓΕΝΙΚΑ ΤΟ "PEW", ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΠΟΥΣΤΙΚΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ: https://isxys.blogspot.com/2018/09/pew.html ΑΦΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΔΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΒΡΗΚΑΝ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ, ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΘΕΤΙΚΟ ΓΙΑ ΕΜΑΣ.

Η έρευνα διενεργήθηκε την περίοδο 2015-2017 μεταξύ 56.000 ενηλίκων σε 34 κράτη της Δυτικής, Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Την πρώτη θέση σε ολόκληρη την ήπειρο καταλαμβάνουμε στην πεποίθηση ότι ο πολιτισμός μας είναι ανώτερος όλων των άλλων (89%). Γενικότερα, οι ανατολικές χώρες διακρίνονται από υψηλά ποσοστά πίστης στην πολιτισμική τους ανωτερότητα έναντι όλων των άλλων (69% των Ρώσων, 84% των Αρμενίων). Οι Δυτικοευρωπαίοι εμφανίζονται περισσότερο «σεμνοί» (μόλις το 36% των Γάλλων και το 45% των Γερμανών δηλώνουν το ίδιο).

Το 74% των Ελλήνων εκτιμά ότι η καταγωγή (το «αίμα») και η εθνική ταυτότητα ταυτίζονται. Οι περισσότεροι δηλαδή πιστεύουν ότι δεν μπορεί να είναι Ελληνας κάποιος που δεν γεννήθηκε στην Ελλάδα. Το ίδιο πιστεύουν το 22% των Σουηδών και το 48% των Γάλλων.

Οι Ελληνες πρωτεύουμε επίσης στην πίστη μας ότι υπάρχει Θεός (92%), ξεπερνώντας ακόμα και τους Ρώσους (75%), την ίδια ώρα που μόνο το 36% των Σουηδών δηλώνει το ίδιο.

Τέταρτη ανάμεσα σε 34 χώρες της Ευρώπης έρχεται η Ελλάδα στο πεδίο της ταύτισης της θρησκείας με την εθνική ταυτότητα. Τρεις στους τέσσερις Ελληνες (76%) θεωρούν ότι το να είναι χριστιανοί ισοδυναμεί με το να είναι «αληθινοί Ελληνες». Το αντίστοιχο για τον εαυτό τους πιστεύουν μόνο ένας στους επτά Σουηδούς και ένας στους τρεις Αγγλους, Γάλλους και Γερμανούς.

Μόλις το 31% των Ελλήνων θα αποδεχόταν μουσουλμάνο ως μέλος της οικογένειάς του και μόνον το 35% θα αποδεχόταν Εβραίο. Πρόκειται για ποσοστά πολύ κοντά στα χαμηλότερα της Ευρώπης. Το 55% των Γερμανών θα αποδεχόταν μουσουλμάνο και το 76% των Γάλλων θα αποδεχόταν Εβραίο. Οι Ελληνες διακρινόμαστε από εξίσου χαμηλά ποσοστά προθυμίας να αποδεχθούμε στην οικογένειά μας τόσο μουσουλμάνους όσο και Εβραίους, κάτι που δεν ισχύει ούτε στις ανατολικές χώρες. Οι περισσότερες διακρίνονται από μεγαλύτερα ποσοστά αποδοχής απέναντι στους Εβραίους.

Οι συντηρητικές αντιλήψεις επεκτείνονται και στις στάσεις για τα δικαιώματα και τα σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα. Για παράδειγμα, το 75% των Γερμανών και το 77% των Βρετανών υποστηρίζουν τον γάμο ομοφύλων, ενώ τον απορρίπτουν το 90% των Ρώσων, το 79% των Βουλγάρων και το 70% των Ελλήνων.

Προξενεί εντύπωση ότι, παρά τη διάδοση της έκτρωσης, το 52% των Ελλήνων θα ήθελε να απαγορευτεί (!), κάτι που δηλώνουν μόνον το 18% των Βρετανών και μόλις το 3% των Σουηδών.

Πρωτεύουμε επίσης στην πίστη ότι υπάρχει το «κακό μάτι» (66%), με τους Σουηδούς να έρχονται τελευταίοι (μόλις με 9%).

Η έρευνα αυτή αποκαλύπτει δύο πράγματα.
Πρώτον, ότι ένα αόρατο «σιδηρούν παραπέτασμα» εξακολουθεί να υψώνεται και να διχοτομεί την Ευρώπη στις απόψεις για τη θρησκεία, τις μειονότητες και τα κοινωνικά θέματα όπως ο γάμος μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου και η νομιμότητα της έκτρωσης.
Δεύτερον, ότι η Ελλάδα, όπως σημειώνουν οι ερευνητές, παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξε μέλος του ανατολικού μπλοκ, χαρακτηρίζεται από πεποιθήσεις που συντονίζονται σχεδόν πλήρως με τις απόψεις που επικρατούν σήμερα στις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ.

http://www.kathimerini.gr/992442/gallery/epikairothta/ellada/ereyna-yparxei-8eos-gia-toys-ellhnes

10 comments :

  1. "(...)ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΩΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΠΡΕΣΒΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ;(...)"

    διοτι ειναι αμορφωτοι μπουνταλαδες νεοελληνες που εχουν υποστει δημοκρατικη προπαγανδα

    ReplyDelete
  2. 31/10/18 15:27

    ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΤΕΙ, ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΑΝΤΟΥΣΑΝ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 74%... ότι η καταγωγή (το «αίμα») και η εθνική ταυτότητα ταυτίζονται.

    ReplyDelete
  3. απάντησαν οι 74% εκ των οποίων ερωτήθηκαν, οχι το 74% όλων των Ελλήνων

    ReplyDelete
  4. 1."Οι περισσότεροι δηλαδή πιστεύουν ότι δεν μπορεί να είναι Ελληνας κάποιος που δεν γεννήθηκε στην Ελλάδα."

    ΤΟ ΟΤΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ. ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΚΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΔΡΑΙΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΤΕΤΟΙΑ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΝΑ ΤΗΝ ΒΡΑΣΩ...

    2."Τρεις στους τέσσερις Ελληνες (76%) θεωρούν ότι το να είναι χριστιανοί ισοδυναμεί με το να είναι «αληθινοί Ελληνες»."

    ΚΑΛΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ! ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ = ΕΛΛΗΝΑΣ, ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΙΑ!

    ReplyDelete
  5. 31/10/18 18:06

    ΣΩΣΤΟ, ΑΛΛΑ ΔΕΔΟΜΕΝΗΣ ΤΗΣ ΑΡΝΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΟΛΗΨΙΑΣ ΤΟΥ "PEW" (ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ, ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΚΥΝΗΓΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ) , https://isxys.blogspot.com/2018/09/pew.html ΚΑΝΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ.

    ReplyDelete
  6. ΤΗΛΕΜΑΧΕ
    ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ..."Οι περισσότεροι δηλαδή πιστεύουν ότι δεν μπορεί να είναι Ελληνας κάποιος που δεν γεννήθηκε στην Ελλάδα." ΕΙΝΑΙ Η ΕΡΜΗΝΕΙΑ-ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, ΟΧΙ ΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ, ΟΥΤΕ ΤΟΥ "PEW".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, (ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΛΛΑ ΜΜΕ) ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΧΕΙ ΤΑΥΤΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, (ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΨΕΥΔΩΣ ΩΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ) ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ (ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ ΝΟΜΙΜΩΣ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ) ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ (ΠΟΝΤΙΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΕΣ) ΠΟΥ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΩΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ.

    ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΔΙΑΣΩΣΕΙ ΤΑ ΔΥΣΑΡΕΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΑΤΟΥΣΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ.

    ΕΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΥΠΟΥΛΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΔΕΙ ΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΕΚΟΨΑ ή ΑΠΑΛΕΙΨΑ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ.

    ΠΑΝΤΩΣ ΩΧΡΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ LIBERAL
    Προς τον Έλληνα Τραμπ, δηλαδή προς το τέλος
    https://www.liberal.gr/arthro/226225/apopsi/d-athanasiadis/pros-ton-ellina-tramp-diladi-pros-to-telos.html
    ΟΠΟΥ ΜΕ ΧΛΕΥΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΙΡΩΝΙΚΟ ΥΦΑΚΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΟΜΗΣΕΙ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΩΤΩΜΕΝΩΝ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΓΡΑΦΕΙ...
    Εξαιρείται ο Αντετονκούνμπο, βέβαια, το όμορφο παλικάρι που οδηγεί τους Μπακς στο πρώτο τους πρωτάθλημα — και κάποιοι παλαίμαχοι Ολυμπιονίκες που μας συγκίνησαν πολύ με τις επιτυχημένες εμφανίσεις τους στην άρση βαρών, στο τζούντο και σε καναδυό άλλα ωραία αθλήματα.
    ΛΕΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙ ΤΟΝ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΜΠΟ (ή ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ) ΚΑΝΟΝΙΚΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΑΡΚΕΤΟΙ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ (ΤΟΥ 25%) ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΡΓΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ.
    ΣΕ ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ, ΥΠΕΡΠΡΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΤΟ 65% ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΟ ΜΑΤΙΑΣΜΑ ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΘΕΟ.

    ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΧΑΡΟΠΟΙΕΙ Η ΕΡΕΥΝΑ. ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΦΡΙΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΕΝΤΕΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ. ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΣΙΧΑΘΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΗΖΟΥΝ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΘΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΟΑΠΟΔΟΜΗΣΗ. ΑΥΤΟ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΓΥΡΙΣΕΙ ΣΤΗ ΜΟΥΡΗ. ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΕΜΑΣ.

    ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ= ΕΛΛΗΝΑΣ. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΠΑΕΙ ΑΘΡΟΙΣΤΙΚΑ ΔΛΔ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΠΡΩΤΑ, ΜΕΤΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ή ΕΒΡΑΙΟΣ ή ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ . (ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΩ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΔΙΟΤΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΔΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΟΣ ΑΣΧΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΙ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ.

    ΘΑ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΙ ΕΡΩΤΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΛΩΝΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ, ΕΛΛΗΝΑ. ΑΡΑ ΠΑΛΙ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ, ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ. ΕΞΑΛΛΟΥ ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΛΗ Η ΕΡΕΥΝΑ ΔΟΜΗΘΗΚΕ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΡΕΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ. ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ, ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ , ΕΒΡΑΙΟΙ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΟ ΡΩΤΗΣΑΝ ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΧΩΡΕΣ.

    ΜΠΟΡΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ.

    ReplyDelete
  7. Στη Δημοτική ενότητα Κορδελιού, στην παρέλαση τμημάτων μαθητών των σχολείων, των φορέων και συλλόγων, που γίνεται κάθε χρόνο στην οδό Α. Παπανδρέου, ξεχώρισαν οι μαθητές της Γ’ Τάξης του 1ου Γενικού Λυκείου Ελευθερίου Κορδελιού.
    Αποφάσισαν να παρελάσουν κατ’ αυτό τον τρόπο, δηλώνοντας το δικό τους «ΟΧΙ» στο ξεπούλημα της Πατρίδας μας, της Μακεδονίας μας. Λίγο πριν ξεκινήσει η παρέλαση όλοι μαζί συμφώνησαν «εμείς θα πούμε το Μακεδονία ξακουστή και ας φάμε και αποβολή!»

    Επικοινώνησα προσωπικά με τη Διευθύντρια κ. …, για να μάθω τίνος ήταν η πρωτοβουλία αυτή και ποιον πρέπει να συγχαρώ για την παρέλαση των μαθητών του Λυκείου μας. Και μου απάντησε ότι ήταν πρωτοβουλία μόνο των μαθητών!Όπως ενημερώθηκα εκ των υστέρων από μαθητές και από γονείς, στις πρόβες της παρέλασης που γινόταν στο σχολείο, οι μαθητές συζήτησαν την επιθυμία τους να τραγουδήσουν το «Μακεδονία ξακουστή» στην παρέλαση. Η υπεύθυνη καθηγήτρια φυσικής αγωγής κ. … τους πρότεινε καλύτερα να μη το κάνουν «για να μη μπλέξουν». Επίσης πληροφορήθηκα ότι λίγες ημέρες νωρίτερα, σε αίτημα του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου, να γίνεται έπαρση της σημαίας στο σχολείο, η Διευθύντρια τους είπε «μην είστε εθνικιστές, υπάρχουν παιδιά που είναι από άλλες χώρες και θα στενοχωρηθούν».

    https://katihisis.blogspot.com/2018/10/blog-post_31.html
    https://www.youtube.com/watch?v=r0svYjQpsxM

    ReplyDelete
  8. ΚΟΥΡΗΤΗ ΤΩΡΑ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕΣ ΩΡΑΙΑ ΠΑΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΩ ΠΝΕΥΜΑ ΑΝΤΙΛΟΓΙΑΣ ΧΑΧΑΧΑ! ΔΕΝ ΞΕΡΩ, ΤΙ ΝΑ ΠΩ... ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΤΑ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΑΠΟ ΠΑΜΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΙΣΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ/ΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ/ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ. ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΜΠΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ = ΕΛΛΗΝΑΣ (ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΒΑΦΤΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ) ΕΧΩ ΒΑΡΕΘΕΙ ΠΙΑ. ΕΔΩ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΟΣ) ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΟΥΝ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΡΩΤΑΣ: "Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΛΦΟΣ ΣΟΥ;;;" ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΛΙΓΑΚΙ ΧΑΧΑΧΑ! ΑΦΟΥ ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΩΡΑ ΤΙ ΚΑΘΟΜΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΞΑΝΑΜΑΤΑΓΡΑΦΩ.

    ReplyDelete
  9. Anonymous1/11/18 00:24

    Ότι και να λέμε Μετά τις γενοκτονίες που έχει υποστεί η ελληνική φυλή, τα τελευταία 2 και πλέον χιλιάδες χρόνια, παίζει ρόλο πρώτα η συνείδηση και ύστερα η καταγωγή. Για να γίνει αυτό κατανοητό, αν εξαιρέσουμε τα δύο αλλά είδη του πλανήτη, την νεγρικη και την κίτρινη φυλή, ο οποιοσδήποτε λευκός Μπορεί να είναι πιο Έλληνας, και να πολεμήσει για τον ελληνισμό, σε σχέση με έναν πιθανό απόγονο κάποιας εναπομείνασας ελληνικής φυλής, που μπορεί να είναι ο ορισμός του εθνοπροδοτη. Δηλαδή ένας απόγονος ενός μεσαιωνικού Αρβανίτη, σλαβου, βαραγγου, φράγκου, κ.λ.π, είναι πιθανόν να είναι υπέρ μας και φανατικός εθνικιστής, και ένας από τους ελάχιστους που έχουν μείνει απογόνους των Δωριέων, η των Ιώνων, να πολεμάει απίστευτα τον ελληνισμό, να είναι αντιρατσιστης, κ.λ.π.

    ReplyDelete
  10. Anonymous1/11/18 14:12

    Είσαι λάθος Ανώνυμε, οι προδότες της ελληνικής φυλής δεν ανήκαν ποτέ στην ελληνική φυλή. Οι φυλετικά πραγματικοί και καθαροί Έλληνες είναι και αυτοί που έχουν την αυθεντική ελληνική εθνική συνείδηση. Πάνω απ όλα είναι το αίμα και η φυλή μετά έρχονται όλα τα άλλα.
    Όσοι θεωρούν πως η φυλή δεν είναι το πρωτεύων στοιχείο συμφωνεί με τους μαρξιστές, φιλελεύθερους, δημοκράτες, αναρχικούς, δεξιούς και αριστερούς και Εβραιους.

    Όλοι τους έχουν ως πρωτεύων στοιχείο την κοινωνικότης έναντι της βίολογικότητας και οργανικότητας. Όποιος δεν δέχεται αυτή την απλή, ωμή και διαχρονική αλήθεια δεν είναι πραγματικός εθνικιστής.

    ReplyDelete