13/09/2018

ΥΠΑΡΧΕΙ "ΚΑΛΟ" ΚΑΙ "ΚΑΚΟ" ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ ;

Βλέπω σε διάφορα κείμενα του ιδεολογικού μας χώρου χαρακτηρισμούς όπως "καλοί" , "κακοί" , "ανήθικοι" , "ηθικοί" , "άδικοι" , "δίκαιοι" , "δημοκράτες", "αντιδημοκράτες", "ανθρωπιστές", "μισάνθρωποι" κλπ. Πάντα οι "καλοί" είμαστε εμείς και οι "κακοί" είναι οι άλλοι (περιούσιοι , nea taksi) . Οφείλω να καταθέσω οτι, με την ψυχρή ματιά του βιολόγου, δεν βλέπω τις ύαινες σαν "κακές" και τα λιοντάρια σαν "καλά" . Δύο διαφορετικά είδη είναι που θέλουν να έχουν όλη την σαβάννα δική τους .  Η Φύση τους λέει... "Όποιος είναι μάγκας, ας το καταφέρει". Πολλές φορές κάποια ομάδα εκτοπίζεται απο άλλη. Πχ οι δεινόσαυροι εκτοπίστηκαν απο τα θηλαστικά. Θα πούμε οτι τα θηλαστικά ήταν "καλά" και οι δεινόσαυροι ήταν οι "κακοί" ; Σαρκοφάγα είδη είχαν οι μέν , σαρκοφάγα είδη έχουν τα δέ . Φυτοφάγα είδη είχαν οι μέν , φυτοφάφα είδη έχαν τα δέ . Δεν βλέπω κανέναν "κακό" και κανέναν "καλό" . Δεν υπάρχει στην Φύση η έννοια "δίκαιος" και "άδικος". Υπάρχουν μόνο ικανοί και ανίκανοι στον αγώνα της επιβίωσης.

Εμείς είμαστε μία ομάδα και η nea taksi είναι μια άλλη ομάδα. Είμαστε σαν τις ύαινες με τα λιοντάρια. Η Φύση λέει "Όποιος είναι πιο ικανός ας επικρατήσει". Λέμε οτι η nea taksi είναι εναντίον της δημοκρατίας, εναντίον της ελευθερίας, εναντίον του ανθρωπισμού κλπ Εμείς είμαστε υπέρ ; Ας μην ντύνουμε την ιδεολογία μας με μελιστάλαχτα "δημοκρατία", "ελευθερία" , "ανθρωπισμός" κλπ Οι "δημοκρατικές" διαδικασίες μας αρέσουν όταν βγάζουν το αποτέλεσμα της αρεσκείας μας . Έστω οτι ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ο λαός ψήφιζε οτι "ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΦΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΟΥΜΕ ΤΩΡΑ. ΔΕΝ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΑΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΡΗΜΑΓΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΟΛΥΣΜΕΝΟ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΕΕΣ" . Θα σεβόμασταν αυτή την απόφαση του λαού ; Όχι βέβαια ! Άρα είμαστε "φασιστόμουτρα του κερατά" (όπως θα έλεγαν και οι Συριζαίοι) !Αγαπάμε τόσο πολύ την ελευθερία ώστε όταν νικήσουμε τους neotaksites θα τους δώσουμε ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ("Ή αυτοκτονείς ή σε σκοτώνω !") . Είμαστε "ανθρωπιστές" αρκεί οι άνθρωποι να μην είναι πρασινοκοκκινομπλέ κομματόσκυλα !

Λέμε οτι οι δικοί μας σκοποί είναι ανώτεροι ποιοτικά. ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ ! Στα μάτια ενός neotaksiti φαίνονται αφέλειες. "Αφού η Φύση λέει να επικρατεί ο δυνατότερος. ΕΓΩ είμαι ο δυνατότερος. Η Φύση θέλει να σας καταπιέζω" θα έλεγε ο neotaksitis .Απλώς, άλλα ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ αυτοί και άλλα ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ εμείς .Εμείς θέλουμε να ΜΕΙΩΝΟΥΜΕ την εντροπία του οικοσυστήματος και αυτοί θέλουν να την ΑΥΞΑΝΟΥΝ .Ανάλογα με τα ΜΙΜΙΔΙΑ ( http://lofos.info/pythas/mimid.html ) που διαθέτει ο καθένας, η φύση θα κρίνει ποιός θα επιβιώσει και ποιός όχι .Κέρδος θα έχουμε αν δούμε αυτές τις ωμές αλήθειες κατάματα . Αρκετά προσπαθούν να μας δουλέψουν οι neotaksites. Ας μην δουλεύουμε και οι ίδιοι τον εαυτό μας !

http://lofos.info/pythas/kalo.html

1 comment :

  1. Anonymous14/9/18 02:25

    Για το συγκεκριμενο, μου ηρθαν στο μυαλο τα λογια του Ηρακλείτου,

    "Πόλεμος πάντων μεν πατήρ εστί, πάντων δε βασιλεύς. Και τους μεν θεούς έδειξε, τους δε ανθρώπους, τους μεν δούλους εποίησε, τους δε ελευθέρους."

    Μενιος-Μίνως

    ReplyDelete