15/09/2018

Η "κομμουνιστικοποίηση" της Ελλάδος - Ξενογιαννακοπούλου, 7.906 προσλήψεις μονίμων στο Δημόσιο το 2019

Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Δυτικής Ευρώπης στην οποία για πρώτη φορά μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο η συντριπτική πλειονότητα των μελών του υπουργικού συμβουλίου είναι κομμουνιστές. Από τα ενενήντα πρόσωπα που πήραν θέση στο υπουργικό συμβούλιο από το 2015 έως σήμερα, τα πενήντα προέρχονται από το ΚΚΕ, το ΚΚΕ Εσωτερικού και την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά, ενώ 22 από τους υπολοίπους (νεότεροι και πασοκογενείς) έχουν ουσιαστικά παρόμοιες αριστερές αναφορές.

Χρωστάμε αυτή την απροσδόκητη συνειδητοποίηση στον καθηγητή κ. Νίκο Αλιβιζάτο που παρακινούμενος από μια συζήτηση με έναν φίλο του ιστορικό ανατέμνει την επιρροή στην ελληνική πολιτική ζωή των κομμουνιστικών κομμάτων, κινήσεων και ρευμάτων από το τέλος της δικτατορίας μέχρι σήμερα. Μέσα από έναν απίστευτο κυκεώνα διασπάσεων, συγκρούσεων και αντιπαραθέσεων, εκείνο που αντιλαμβάνεται ο αναγνώστης είναι ότι πολλοί κομμουνιστές διατήρησαν άθικτη τη θεμελιώδη αντίθεσή τους με τους θεσμούς της αστικής δημοκρατίας, συνασπίστηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ και με τρόπο σχεδόν συνωμοτικό συμφώνησαν ότι η κύρια προϋπόθεση για τη «ρεβάνς» είναι η εξουσία. 

Κάποιοι θα χαμογελάσουν. «Και τι σημασία έχουν όλα αυτά όταν ο Τσίπρας συμμορφώθηκε με την Ευρώπη;» Και όμως. Για έναν κομμουνιστή που κατέλαβε την εξουσία, μάλλον δεν έχει και τόση σημασία αν υπέγραψε μνημόνιο με την Ευρώπη έχοντας αποτύχει να εξασφαλίσει χρηματοδότηση από άλλη πηγή για να στήσει το καθεστώς της αρεσκείας του. Οι Eυρωπαίοι δημοκράτες τού επέτρεψαν να επιλέξει εκείνος το «μείγμα της λιτότητας». Κι έτσι, με την εκτόξευση των φόρων και την καθίζηση της ανάπτυξης, δίπλα στην ανοχή, στη βία και τη χειραγώγηση των θεσμών, εξαναγκάζει σε συμβιβασμό ή σε μετανάστευση τα δυναμικά κοινωνικά στρώματα που συγκροτούν την «άλλη πλευρά». Με άλλα λόγια, υπάρχουν πολλοί δρόμοι για τον σοσιαλισμό και η κυβέρνηση των κομμουνιστών καθοδηγεί συνειδητά την Ελλάδα σε έναν από αυτούς.

http://www.kathimerini.gr/984786/opinion/epikairothta/politikh/pws-h-ellada-egine-kommoynistikh-xwra

ΣΧΟΛΙΟ "ΚΟΥΡΗΤΗΣ": ΕΧΕΙ ΑΛΛΗ ΑΞΙΑ ΝΑ ΣΤΟ ΛΕΕΙ Ο ΑΛΙΒΙΖΑΤΟΣ, ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΟΜΟΙΩΣ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΗΣ, ΑΝ ΚΑΙ ΠΙΟ "ΛΑΙΤ".

Στην πρόσληψη επιπλέον 7.906 μόνιμων δημοσίων υπαλλήλων μέσω ΑΣΕΠ θα προχωρήσει η κυβέρνηση το 2019, σύμφωνα με την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η οποία κατηγόρησε τη Ν.Δ. ότι «με το 1 προς 5 στο προσωπικό του δημοσίου που επιδιώκει, δηλαδή για κάθε πέντε δημόσιους υπαλλήλους που αποχωρούν να προσλαμβάνεται ένας, μας φέρνει πίσω στην πιο σκληρή φάση του μνημονίου». Όπως εξήγησε η κα Ξενογιαννακοπούλου μιλώντας στο ρ/σ news247, η Ν.Δ με τον κανόνα 1 προς 5 που θέλει να επαναφέρει, το 2019 θα έχουμε μόλις 1.581 προσλήψεις, με αποτέλεσμα εκ των πραγμάτων να υπάρξουν απολύσεις συμβασιούχων, ενώ με τον κανόνα 1 προς 1 που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση θα προσληφθούν 7.906, αφού αυτός είναι ο αριθμός εκείνων που θα συνταξιοδοτηθούν εντός του τρέχοντος έτους.

Για τους συμβασιούχους, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης υπογράμμισε ότι σε αυτές τις προσλήψεις θα έχουν προτεραιότητα μέσω διαγωνισμών του ΑΣΕΠ όπου θα μοριοδοτηθεί η ειδική εμπειρία: «Οι συμβασιούχοι προσλαμβάνονται σε συγκεκριμένο πλαίσιο. Είναι σε εξέλιξη ένας μεγάλος διαγωνισμός για μόνιμους στην καθαριότητα. Η βασική πρόθεση είναι να προσληφθούν νέοι άνθρωποι. Πώς μπορούμε να εισάγουμε την ψηφιακή τεχνολογία με γηρασμένο προσωπικό; Η ΝΔ έχει αντίληψη κοινωνικού αυτοματισμού. Ο μεγαλύτερος αριθμός των συμβασιούχων εφόσον πληροί τα κριτήρια θα μπορεί να προσληφθεί μόνιμα», τόνισε. Συμπλήρωσε, δε, ότι προτεραιότητα θα δοθεί στις προσλήψεις στην Υγεία και την Παιδεία, ενώ, απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα, έκανε ιδιαίτερη μνεία στις καθαρίστριες δημόσιων σχολείων αλλά και στους εργαζόμενους σε δημόσια Νοσοκομεία που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους την τελευταία διετία μέσω ΟΑΕΔ.

Μιλώντας για τη σχέση της με τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «αποχώρησα το 2012 από το ΠΑΣΟΚ, 6 χρόνια απείχα συνειδητά και επανέρχομαι γιατί πιστεύω ότι μπαίνουμε σε νέα εποχή στην οποία έχει σημασία ο επαναπροσδιορισμός του προοδευτικού χώρου. Ανασυγκροτείται ο προοδευτικός πόλος σε ολόκληρη την Ευρώπη και το ερώτημα για τις κεντροαριστερές δυνάμεις είναι αν επιλέγουν να συμβαδίσουν με την Αριστερά ή αν στρέφονται προς τα δεξιά». Και πρόσθεσε: Το ΚΙΝΑΛ είναι ένας ανομοιογενής χώρος. Υπάρχουν δύο τάσεις. Υπάρχουν δυνάμεις με καθαρό κεντροδεξιό προσανατολισμό, υπάρχει και ένα ισχυρό προοδευτικό κομμάτι που βρίσκεται σε στρατηγική αμηχανία και έχει εγκλωβιστεί στον αντικυβερνητισμό. Πιστεύω ότι αυτό το κομμάτι σταδιακά θα απελευθερωθεί».

https://www.naftemporiki.gr/story/1391601/m-ksenogiannakopoulou-7906-proslipseis-monimon-sto-dimosio-to-2019

No comments :

Post a Comment