21/07/2018

Essvote: Πολυετής ευπάθεια σε συστήματα καταμέτρησης ψήφων των ΗΠΑ (ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΕΚΤΕΝΕΣ ΣΧΟΛΙΟ)

ΣΧΟΛΙΟ "ΚΟΥΡΗΤΗΣ": ΟΛΑ ΤΑ ΑΥΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗΣ ΨΗΦΩΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΕΧΟΥΝ "back doors", ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΔΥΝΑΤΟ, ΕΙΔΙΚΑ "ΦΥΤΕΜΕΝΟΥΣ" ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ/ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΑΖΕΙ ΜΑΤΙ. ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΛΟ "ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ" ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΛΠΕΣ ΑΛΛΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΟΥΝ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΡΙΖΙΚΑ ΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ, ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ (ΣΕΙΡΑ ΕΚΛΟΓΗΣ) ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΟΥΣΕ ΣΕ ΝΕΑ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ, ΑΡΑ ΘΑ ΦΑΙΝΟΤΑΝ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ. ΤΟ ΚΥΡΙΩΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΕΣ ΨΗΦΟΥΣ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ. ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΜΕΣΩ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ 30%. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΟΜΙΖΩ (ΣΧΕΔΟΝ ΜΕΤΑ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΟΣ) ΟΧΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ 16%.

ΟΙ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΚΥΛΙΟΜΕΝΕΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟΝ ΒΑΘΜΟ ΣΥΝΕΠΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΞΑΓΟΜΕΝΩΝ  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΜΕ ΤΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ.  ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΑΠΟΧΗΣ/ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΕΥΚΟ/ΑΚΥΡΟ, ΣΕ ΑΥΤΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ΟΥΔΕΝΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ. ΟΣΟ ΠΙΟ ΥΨΗΛΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ, ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΚΥΡΟ, ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΙ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΩΣ ΕΞΑΓΟΜΕΝΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ-1: ΕΠΕΙΔΗ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΠΟΛΛΟΙ ΘΑ ΤΡΕΞΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΜΑΖΕΣ, ΠΩΣ ΟΛΑ ΘΑ ΔΙΟΡΘΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΑΤΥΧΗΜΑ ή ΤΥΧΑΙΟ, ΕΛΠΙΖΩ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΕΙΤΕ ΠΩΣ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ ΚΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ, ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΣΑΣ ΛΕΝΕ. ΕΙΤΕ ΜΕΣΩ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΕΙΤΕ ΜΕΣΩ ΑΜΕΣΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΚΑΝΕΤΕ. ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΠΙΠΟΝΕΣ ΩΡΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΙ ΚΟΠΕΛΙΤΣΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ "ΤΑΔΕ ή ΤΗΣ ΔΕΙΝΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ", ΕΓΡΑΦΑΝ ΜΕ ΣΤΥΛΟ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ. ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ, ΟΠΟΤΕ ΕΝΕΙΧΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΡΙΣΚΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟ ΟΛΟΝ.
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ-2: ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΠΩΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ, ΕΠΙΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΟΛΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΧΟΝΤΡΑ ΓΕΛΙΑ, ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΔΥΝΑΤΑΙ ΨΗΦΙΑΚΑ ΑΝΑΛΦΑΒΗΤΟΙ, (ΤΟ 99,9% ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΣΧΟΛΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ), ΑΣΧΕΤΟΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ.

ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ, ΝΑ ΤΗΝ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ. ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΕΙΕΣ ΣΑΣ.

Στις ΗΠΑ, οι υπολογιστές που χρησιμοποιούνταν για την καταμέτρηση των ψήφων από τις εκλογές, φαίνεται πως είχαν μια σημαντική ευπάθεια, που είναι πιθανό πως χρησιμοποιήθηκε για να παραμορφώσει τα αποτελέσματα. Τα συστήματα που πωλούνταν από την Essvote, περιλάμβαναν απαρχαιωμένο λογισμικό απομακρυσμένης σύνδεσης. Τα Election-machines, δεν είναι τα τερματικά που λαμβάνουν τους ψήφους από τους πολίτες. Αντιθέτως βρίσκονται στα κεντρικά εκλογικά γραφεία του κάθε νομού, και σε μερικές περιπτώσεις, περιλαμβάνουν λογισμικό που αυτόματα προγραμματίζει όλα τα τερματικά της χώρας. Επίσης συλλέγουν και συγκεντρώνουν όλους τους ψήφους από τα τερματικά. Σύμφωνα με αναφορές του Motherboard, η Essvote παραδέχτηκε ότι είχε χρησιμοποιήσει σε μερικά συστήματα της, το πρόγραμμα PcAnywhere, πρόγραμμα απομακρυσμένης διαχείρισης, μεταξύ του 2000 και του 2006. Στην ίδια αναφορά, ενώ η Essvote αρχικά αρνήθηκε τη χρήση του προγράμματος, αργότερα ισχυρίστηκε ότι ενώ το PcAnywhere συμπεριλαμβανόταν στα συστήματα της, κάνεις δεν γνώριζε για την ύπαρξη του, οπότε και δεν θα μπορούσε να έχει χρησιμοποιηθεί. Τα συστήματα χρησιμοποιήθηκαν σε πολλές πολιτείες και το 2006 τουλάχιστον το 60% των ψήφων μετρήθηκε μεσώ των εν λόγω συστημάτων.

Κατά το 2006, hackers έκλεψαν τον πηγαίο κώδικα του PcAnywhere, το οποίο δεν γνωστοποιήθηκε μέχρι το 2012, όταν ένας από του hackers δημοσίευσε μέρος του κώδικα online, όπου η SymΗΠΑantec παραδέχτηκε την κλοπή. Λίγο αργότερα, ερευνητές ασφαλείας ανακάλυψαν μια ευπάθεια στο πρόγραμμα, η οποία επέτρεπε την πρόσβαση σε υπολογιστές που έτρεχαν το πρόγραμμα, χωρίς κάποιο authentication. Εκείνη την περίοδο, 150.000 υπολογιστές ήταν εκτεθειμένοι σε αυτή την ευπάθεια. Ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι η Symantec, η εταιρεία που δημιούργησε το PcAnywhere, αρνήθηκε να μιλήσει ιδιαιτέρως με το Motherboard σχετικά με την ασφάλεια και την αξιοπιστία του προγράμματος, αλλά και για νέα Bugs που ίσως έχουν βρεθεί. “Όταν μια εταιρεία που είναι υπεύθυνη για παραπάνω από τους μισούς ψήφους των ΗΠΑ αρνείται να απαντήσει κάποιες βασικές ερωτήσεις σχετικά με την ασφάλεια που παρέχει, κάτι πρέπει να κρύβει.”

3 comments :

  1. Anonymous21/7/18 13:48

    "(ΤΟ 99,9% ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΣΧΟΛΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ)"

    Είναι υπερβολικό το ποσοστό που αναφέρετε. Οι περισσότεροι πλέον έχουν εξοικείωση με την τεχνολογία, ακόμη και ηλικιακές ομάδες άνω των 50 ετών. Αλλά ακόμη κι έτσι να μην είναι, δεν γίνεται να θεωρείτε πως μόνον το 0,01% είναι γνώστες (κάτι παραπάνω δλδ από 1000 άτομα). Τα επισημα στατιστικά για την χώρα μας, δεν την κατατλασουν στην κορυφή αλλά περίπου στον μέσο όρο της Ε.Ε.

    ReplyDelete
  2. @13:48, 21/7/18

    ΕΞΟΙΚΕΙΩΣΗ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΝΩΣΗ. ΤΟ ΝΑ ΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΗΦΙΑΚΑ ΑΝΑΛΦΑΒΗΤΟΣ. ΤΟ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΟΥ. ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ, ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ.

    1) ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ "ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΑΡΙΟΙ" ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΠΕΜΒΟΥΝ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (WINDOWS REGISTRY, ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΑ WINDOWS ΩΣ ΤΟ ΠΙΟ ΔΙΑΔΕΔΟΜΕΝΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ), ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΜΕΣΩ ΕΝΤΟΛΩΝ . ΕΑΝ ΔΕ, ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΥΝΔΕΣΙΜΟΤΗΤΟΣ ΚΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ. ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ.

    2) ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΣ, ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ (REVERSE ENGINEERING) ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΔΟΝ ΠΛΗΡΗ ΑΓΝΟΙΑ ΑΠΟ "ΓΛΩΣΣΕΣ ΜΗΧΑΝΗΣ".

    3) ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ "ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ" ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΝ, ΒΑΛΤΟ ΑΠΟ ΤΡΙΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΑ , ΟΥΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΕΠΙΤΥΧΩΣ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ.

    4) ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΟΥΣ "ΧΑΚΕΡΣ", ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΑ. ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΜΩΣ ΕΠΙΤΥΧΩΣ ΝΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΟΥΝ ΑΡΧΙΚΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΑΛΛΩΝ. ΟΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΑΥΤΩΝ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ "ΚΟΛΛΗΜΑ"

    5) ΤΟ ΜΕΓΑ ΠΛΗΘΟΣ ΤΩΝ ΑΠΛΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ, ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΝΑ ΧΡΓΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ, ΑΠΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ, ΝΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΚΑΙ emails, ΚΑΙ ΝΑ ΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΜΕΤΡΙΩΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ. ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ECDL ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥΣ. Η ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΟΥ ΑΦΟΡΑ ΑΥΤΗΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ.

    ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΠΑΣΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΔΙΑΓΝΩΣΟΥΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΝΑΙ Η 4η ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΣΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ; ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ 1000, ΝΑ ΕΙΝΑΙ 5000; ΕΝΤΑΞΕΙ ΕΚΑΝΑ ΛΑΘΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 0,01% ΕΠΑΙΟΝΤΕΣ ΑΛΛΑ ΤΟ 0,05%.

    ΟΥΔΕΙΣ ΠΑΝΤΩΣ ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ 5000, ΕΠΙΒΛΕΠΕΙ ή ΕΧΕΙ ΚΛΗΘΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΕΠΙΒΛΕΨΕΙ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.

    ΚΟΥΡΗΤΗΣ

    ReplyDelete
  3. Anonymous21/7/18 16:12

    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΡΙΩΝ ΕΙΔΩΝ ΨΕΜΑΤΑ: ΤΑΨΕΜΑΤΑ, ΤΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ,
    Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ/ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ/ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΕΙΔΙΚΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ (DATA) ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ.

    ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΙΧΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕΙ ΟΤΙ «...τεχνολογίες και τεχνοκρατικά μέσα από μόνα τους δε μπορούν να επιβάλλουν τον διεθνή έλεγχο και εύρυθμη λειτουργία της παγκόσμιας κοινωνίας και ειδικότερα της αγοράς της εάν δε ληφθούν υπόψιν - όπως προανέφερα - η δυναμικότητα και αποτελεσματικότητα των τοπικών ελίτ και μεσαίας τάξης καθώς και των φυλετικών, θρησκευτικών και εθνικιστικών ιδιατεροτήτων και διαφορών που τις χαρακτηρίζουν.»

    ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΤΟΥ FUKUYAMA OTI «... η ανθρωπότητα μπορεί να ζήσει ειρηνικά μ’ ένα μοντέλο ανάπτυξης παγκοσμιοποιημένου διεθνιστικού καπιταλισμού με ελεύθερη ενιαία αγορά χωρίς παρεμβάσεις και περιορισμούς των κρατών στις πολυεθνικές δραστηριότητες...» ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΠΩΝ Η ΟΠΟΙΑ ΑΥΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ, π.χ. ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ (DEBIT / CREDIT CARDS).

    ΟΙ ΠΛΕΟΝ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ (LEADERS) ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ HACKERS / CRACKERS ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΡΕΥΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΤΡΩΤΟΤΗΤΕΣ (VULNERABILITIES) ΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ . ΕΙΤΕ ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΣΑ HOBBY, ΕΙΤΕ ΟΤΑΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΕΣ ΔΟΜΕΣ, ΤΟΤΕ ΟΛΟΙ OI ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ CIS SECURITY OFFICIALS ΚΑΙ CIS ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΑΠΛΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΑΠΟ ΠΙΣΩ, ΠΡΟΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΩΝ (ΜΕΓΑΘΗΡΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ, ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ) TΟΥ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ (βλ. FUKUYAMA).

    ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΦΙΛΟΔΟΞΕΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΝΕΟΤΑΞΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ, ΕΧΩ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΟΤΙ «...σε κάποια κλιμάκια της ελίτ αυτή η αποτυχία είναι ήδη γνωστή και γίνονται αλλαγές. Η διεθνιστική ατζέντα θα συνεχιστεί με διαφορετικούς ρόλους, μέσα και τρόπους όμως. Οι βολεμένοι προς το παρόν αντιδρούν και γίνονται κάποιες σπασμωδικές συγκρούσεις σε χαμηλότερα κλιμάκια....»
    ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ:
    https://www.politico.com/story/2018/07/16/trump-putin-russia-world-order-724616

    INFOteller

    ReplyDelete