09/07/2018

Την Τετάρτη δίνουν στον Ζάεφ το «εισιτήριο» για το ΝΑΤΟ... (Περιέχει εκτενές σχόλιο)

...και εκείνος μεταθέτει την αλλαγή του Συντάγματος για Ιανουάριο ώστε να διευκολύνει Τσίπρα-Καμμένο.

Η εντύπωση περί «διευκόλυνσης» από τον κ. Ζάεφ δημιουργήθηκε τα τελευταία εικοσιτετράωρα, όταν ο Σκοπιανός πρωθυπουργός εξέφρασε τη βούληση να κάνει τελικά το δημοψήφισμα στις αρχές Οκτωβρίου και όχι τον Σεπτέμβριο και να ολοκληρώσει τις συνταγματικές αλλαγές, που προβλέπει η συμφωνία, στα μέσα Ιανουαρίου. Και μάλιστα παρατείνοντας το χρονικό όριο που η ίδια η συμφωνία βάζει και προβλέπει ότι οι σχετικές διαδικασίες πρέπει να γίνουν μέχρι τον Δεκέμβριο. Αυτό εξυπηρετεί την κυβέρνηση, που μπορεί πλέον να «καβατζάρει» τη χρονιά και να τραβήξει με τη σειρά της κι άλλο την υπόθεση έγκρισής της από την ελληνική Βουλή, επιτυγχάνοντας να φτάσει έως τον Μάιο και να διενεργήσει τις εθνικές εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές.

Το ιδιότυπο αυτό «ρουσφέτι» από τον κ. Ζάεφ, ο οποίος παραδέχθηκε ότι η συμφωνία μπορεί να κοστίσει στις πολιτικές καριέρες του ίδιου, αλλά και του κ. Αλέξη Τσίπρα, δεν έρχεται τυχαία. Τις τελευταίες ημέρες και προκειμένου ο κ. Ζάεφ να φτιάξει κλίμα στην κοινή γνώμη εν όψει του δημοψηφίσματος, έχει καταργήσει πλήρως τον προσδιορισμό «Βόρεια» και μιλάει μόνο για «Μακεδονία» και «Μακεδονικό», όταν αναφέρεται σε πράγματα που αφορούν τη χώρα του - ακόμα και για «Μακεδονικό Στρατό» έκανε λόγο. Η πλήρης αυτή «ελευθερία» του Σκοπιανού πρωθυπουργού φαίνεται να έχει την ανοχή, αν όχι και την έγκριση της Αθήνας, που δεν βλέπει τίποτα ενοχλητικό ή λάθος στη διολίσθηση στη χρήση του όρου «Μακεδονία» και κάθε παράγωγού του από την άλλη πλευρά. Ο κ. Ζάεφ μάλιστα φέρεται να απολαμβάνει όλα τα πρακτικά αποτελέσματα που έχει ήδη η συμφωνία των Πρεσπών.

Η επικείμενη πρόσκληση της χώρας του από το ΝΑΤΟ, στις 11-12 Ιουλίου, δημιουργεί πλέον ένα κεκτημένο για τα Σκόπια, που μοιάζει απίθανο να ανατραπεί. Ακόμα κι αν τελικά μπλοκαριστεί σε κάποια φάση η πλήρης έγκριση της συμφωνίας, ο κ. Ζάεφ θα έχει εγγράψει κέρδη, με τον τρόπο που αξιοποιεί τα παραγόμενα από αυτή αποτελέσματα - εξ ου και η... γαλαντομία του στο χρονοδιάγραμμα της εφαρμογής του, ως έμμεσο αντάλλαγμα στις εσωτερικές πολιτικές ανάγκες του κ. Τσίπρα, με τον οποίο άλλωστε, πάντα κατά τα λεγόμενά του, «ανοίξαμε τις καρδιές μας στο τραπέζι».

Πρώτο Θέμα

ΣΧΕΤΙΚΟ:  Κοινή επιτροπή εργάζεται σε σχέση με τις αλλαγές στα βιβλία που πρέπει να γίνουν στα βιβλία

Σχόλιο "ΚΟΥΡΗΤΗΣ":  Υπάρχει φημολογία πως ο Καμμένος ετοιμάζει .."ηρωική έξοδο" το διήμερο της συνόδου του ΝΑΤΟ, η οποία διακινείται έντονα τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Το κύριο λογικό επιχείρημα αυτών που την διακινούν, είναι πως ο Καμμένος πρωτίστως είναι πολιτικό ον που ενδιαφέρεται κυρίως για την πολιτική επιβίωση του. Αυτή η συλλογιστική έχει δύο λάθη.
Πρώτον την επίσημη θέση της κυβέρνησης εκφράζει ο Κοτζιάς και είναι "ΝΑΙ" στην εισδοχή της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ. Ακόμη κι αν ο Καμμένος αντιδράσει, το "ΝΑΙ" δεν αίρεται, ο Τσίπρας απλά θα τον αντικαταστήσει. Μπορεί βέβαια να ρίξει την κυβέρνηση, αλλά αυτό πλέον θα έλθει μετά το "ΝΑΙ" στο ΝΑΤΟ.
Δεύτερον, η πολιτική επιβίωση του Καμμένου μια χαρά εξυπηρετείται με την τοποθέτηση του στο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Θα έχει "πουλήσει" όλα τα άλλα στελέχη των ΑΝΕΛ, τα οποία περιέργως ακόμη τον στηρίζουν αλλά αυτό για αυτόν δεν είναι καν πρόβλημα.
Άρα η υποτιθέμενη αντίδραση Καμμένου ούτε θα συμβεί, ούτε να την περιμένετε.

Αυτό που μπορείτε να περιμένετε είναι επικές δηλώσεις του, μετά το "ΝΑΙ" του, σύμφωνα με τις οποίες έβαλε κατά δική του προσωπική παρέμβαση (έτσι θα λέει), αστερίσκους και υποσημειώσεις στην εισδοχή της "Βόρειας Μακεδονιας" στο ΝΑΤΟ. Φυσικά ψέμματα και "μούφες" θα είναι όλα τα λεγόμενα του. Η διαδικασία εισδοχής είναι σχεδόν αυτοματοποιημένη, άπαξ και τα κράτη μέλη συμφωνήσουν. Άσχετα από το τί τελικά θα κάνει η Ελληνική Δημοκρατία, κυρώσει ή δεν κυρώσει την συμφωνία των Πρεσπών, αυτοί θα μπούν στο ΝΑΤΟ ως "Βόρεια Μακεδονια".

Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για τους επόμενους μήνες είναι απλό. Θέλουν εκλογές όσο πιο αργά γίνεται. Αυτό θα δώσει ελάχιστο χρόνο στην επόμενη κυβέρνηση μέχρι  τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές και θα επιδιώξουν τότε την πτώση της. Οι εκλογές αυτές, (οι μεθεπόμενες)  θα γίνουν με απλή αναλογική, άρα η συμμετοχή των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ θα είναι απαραίτητη για την μεθεπόμενη κυβέρνηση. Αυτό το σχέδιο βασίζεται σε σημεία προ-απαιτούμενα για την επιτυχία του.
1) Μαζική πολιτογράφηση λαθρο-εισβολέων ώστε με την ψήφο τους να συντηρήσουν όσο γίνεται την δυναμική του κομμάτος τους. 
2) Η επόμενη κυβέρνηση δεν πρέπει να έχει αυτοδυναμία ή/και να μην στηριχτεί από άλλους, ώστε να μην προλάβει/επιτύχει να αλλάξει τον εκλογικό νόμο.
3) Ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα, πρέπει να αναβάλει συνεχώς την λύση δεκάδων κρίσιμων θεμάτων και προβλημάτων, ώστε όλα αυτά μαζικά, να "σκάσουν" στα χέρια της επόμενης κυβέρνησης.
4) Ακόμη κι αν αυτή η κυβέρνηση ελικρινώς θα προσπαθεί, όλος ο εσμός των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ θα βγαίνει συνεχώς στους δρόμους και δεν θα επιτρέψουν με κανέναν τρόπο την προσπάθεια κυβερνείας.
5) Όλοι οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ στην δημόσια διοίκηση θα κάνουν ..."αντίσταση".

Σε αυτό το σχέδιο, είχαν υποεκτιμήσει την αντίδραση του κόσμου στο ξεπούλημα της Μακεδονίας. Για αυτόν τον λόγο μαζεύουν τώρα τον Κοτζιά από τις συνομιλίες με τους αλβανούς, φοβούμενοι πως εάν τις συνεχίσουν θα επιστρέψουν στο 3-4% σε όλη την Β.Ελλάδα, άρα δεν θα μπορούν καν να ελπίζουν σε ουσιαστική συμμετοχή τους στην μεθεπόμενη κυβέρνηση και παρά τις αρχικές μαζικές ελληνοποιήσεις (250000) που έχουν ήδη προγραμματίσει.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΥΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ή ΜΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΝΑΤΟ.

Η ενταξιακή διαδικασία στο ΝΑΤΟ δεν είναι αυτόματη αλλά απαιτεί μια σειρά σταδίων:
1. Ενταξιακές διαπραγματεύσεις: Ξεκινούν μετά από πρόσκληση που απευθύνει στην χώρα ο ΓΓ του ΝΑΤΟ και διεξάγονται στο Αρχηγείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, από κοινή ομάδα ειδικών της Συμμαχίας και εκπροσώπων των υποψηφίων. Στόχος είναι η επίσημη επιβεβαίωση της επιθυμίας και της ικανότητας των υποψηφίων να ανταποκριθούν στις πολιτικές, νομικές και στρατιωτικές δεσμεύσεις και υποχρεώσεις της ιδιότητας του κράτους μέλους του ΝΑΤΟ, όπως προβλέπονται από την Συνθήκη της Ουάσιγκτον και της «Μελετης για την Διεύρυνση του ΝΑΤΟ».
2. Η χώρα που έχει λάβει πρόσκληση, με Επιστολή του υπουργού εξωτερικών της προς τον Γ.Γ, προσφέροντας την επιβεβαίωση της αποδοχής των υποχρεώσεων και δεσμεύσεων της συμμετοχής στο ΝΑΤΟ και η Επιστολή αυτή συνοδεύεται και με ένα χρονοδιάγραμμα των μεταρρυθμίσεων.
3. Το ΝΑΤΟ προετοιμάζει τα Πρωτόκολλα Ένταξης στην Συνθήκη της Ουάσιγκτον, που ουσιαστικά αποτελούν τις προσθήκες στην Συνθήκη και έτσι γίνονται συστατικό μέρος της Συνθήκης επιτρέποντας στην χώρα να γίνει μέλος.
4. Τα Πρωτόκολλα Ένταξης επικυρώνονται από τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ σύμφωνα με την δική τους έννομη τάξη. (π.χ. στις ΗΠΑ απαιτείται πλειοψηφία 2/3 για να περάσει η σχετική νομοθεσία από την Γερουσία).
5. Ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ καλεί την χώρα να προσχωρήσει στην Βορειοατλαντική Συνθήκη. Αφού τα κράτη μέλη ενημερώσουν την Αμερικανική κυβέρνηση που είναι ο θεματοφύλακας της Συνθήκης της Ουάσιγκτον, για την εκ μέρους τους αποδοχή των Πρωτοκόλλων για την ένταξη του νέου μέλους ,ο Γ.Γ. προσκαλεί την χώρα να προσχωρήσει στην Συνθήκη.
6. Η χώρα που έχει προσκληθεί προσχωρεί στην Βορειοατλαντική Συνθήκη ,σύμφωνα με την εθνική διαδικασία που ισχύει.
7. Με την κατάθεση όλων των κειμένων της Ένταξης στο Στειτ Ντιπαρτμεντ η προσκεκλημένη χώρα καθίσταται και τυπικά μέλος του ΝΑΤΟ.

https://www.liberal.gr/arthro/212250/amyna--diplomatia/2018/me-ti-sunainesi-tsipra-kammenou-anoigei-o-dromos-gia-tin-entaxi-tis-pgdm-sto-nato.html

Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ: ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ, ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΥΠΙΚΑ ΣΤΑΔΙΑ, ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ "ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ". ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΞΗ. ΟΛΟΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΤΗΝ ΔΕΧΤΟΥΝ (ή ΘΑ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΙΨΟΥΝ, ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΑΥΤΟ ΚΑΠΟΙΟΣ;). ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε, ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΗΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ "ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ", ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ, "ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ" ΚΑΙ Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥΣ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ". ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΓΙΟ ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΟ, ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕ Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ  ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ,  ΟΣΟ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ, ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ; ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Η ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΟΥ ΝΑΤΟ. ΟΙ "ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ" ΣΑΣ, ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΠΩΣ ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΔΟΘΕΙ ΘΑ ΣΤΑΛΕΙ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΟΣ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ.

2 comments :

  1. Anonymous9/7/18 19:36

    «.....το ΝΑΤΟ θα εξασφάλιζε την απομάκρυνση της ρωσσικής επιρροής από την περιοχή γενικά, δεδομένου πως η μόνη χώρα που θα μπορούσε πλέον να επηρεαστεί από την Ρωσσία θα ήταν η Σερβία....» (ΣΧΟΛΙΟ ΚΟΥΡΗΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ 6/6/2018).

    ΠΑΡ’ΟΛΑ ΑΥΤΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΕΜΙΖΕΙ ΣΤΑΘΕΡΑ ΜΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΕΣ ΚΥΡΙΛΙΚΕΣ ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ, ΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΑΛΦΑΒΗΤΟΥ!

    «...Η ρωσική γλώσσα, η ΠΙΟ ΔΙΑΔΟΜΕΝΗ μητρική γλώσσα στην Ευρώπη, χρησιμοποιεί το κυριλλικό αλφάβητο, η μορφή του οποίου προέρχεται από το γλαγολιτικό αλφάβητο- μεγαλογράμματη κυρτή γραφή, της οποίας η επινόηση, κατά τον 9ο αι. μ.Χ., αποδίδεται στους Βυζαντινούς ιεραποστόλους με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη, Κύριλλο και Μεθόδιο...»
    (http://dione.lib.unipi.gr/xmlui/bitstream/handle/unipi/9053/Datsopoulos_Leonidas.pdf?sequence=1&isAllowed=y)

    ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΩΣ Η ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΑΛΦΑΒΗΤΟΥ ΕΩΣ ΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΡΩΣΙΚΗ ΕΠΙΡΡΟΗ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΥΤΙΚΟΥΣ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΚΑΙ THINK TANKS! (http://www.tokoulouri.com/society/soviet/)

    ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΗΔΗ ΠΟΛΛΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΚΡΑΤΩΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΡΩΜΑΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ:

    - ΣΕΡΒΙΑ, ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΙΑ ΤΟΝ “ΔΙΚΕΦΑΛΟ ΑΕΤΟ” ΚΑΙ
    - ΤΟΥΡΚΙΑ, ΛΙΒΥΗ, ΑΛΓΕΡΙΑ, ΤΥΝΗΣΙΑ ΤΗΝ “ΗΜΙΣΕΛΗΝΟ - ΑΣΤΕΡΙ” ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΟΗΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ (http://vizantinonistorika.blogspot.com/2013/06/blog-post_17.html),
    ΟΛΕΣ ΠΑΡΕΠΙΠΤΟΝΤΩΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΕΔΑΦΗ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ.

    ΣΕ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΕΙΧΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ:

    «Η παρούσα Ρωσική ηγεσία είναι αρκετά ώριμη και έμπειρη ν’αντιμετωπίσει προκλήσεις και να μη προκαλέσει.
    Η Ρωσία δε πρόκειται να προκαλέσει το ΝΑΤΟ άμεσα πολεμικά. Τις «νεοφιλελεύθερες/νεοαριστερές» καινοτομίες της Δύσης τις γνωρίζει από πολύ παλιά και μελλοντικά ατοπήματα, λάθη και κενά από μέρους της Δύσης θα τα εκμεταλευτεί. Εκεί γεννήθηκε και τέθηκε στην πράξη ο κουμμουνισμός και γνωρίζει πολύ καλά τις αδυναμίες του.»

    Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΡΩΜΑΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ (NOVA ROMA), ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ – ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ. ΠΑΡ’ΟΛΑ ΑΥΤΑ Η ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΛΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΗ ΨΕΥΔΕΠΙΓΡΑΦΗ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΣΕ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ», Η ΝΕΑ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΛΟΝ Η “ΤΡΙΤΗ ΡΩΜΗ” (https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A4%CF%81%CE%AF%CF%84%CE%B7_%CE%A1%CF%8E%CE%BC%CE%B7). ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΑΣΤΑΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΛΟΓΩ ΕΥΛΟΓΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ (βλ. ΣΥΡΙΑ, Β. ΑΦΡΙΚΗ κοκ), ΓΙΑΤΙ ΟΙ «ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ» ΓΙΑ ΤΗ ΝΥΦΗ ΤΟΥ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙ’ΑΥΤΗΝ!!!
    ΚΡΑΤΗ, ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΕΣ, “ΕΝΩΣΕΙΣ” ΚΑΙ “ΣΥΜΦΩΝΑ” ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΤΕ ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΙ, ΑΛΛΑ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΙΓΑ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ Η ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ Η ΓΡΑΦΗ!
    (http://makedonskides.blogspot.com/2010/09/blog-post_18.html)

    INFOteller

    ReplyDelete
  2. Η ΑΣΤΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ Η ΓΛΩΣΣΑ (ΚΑΙ Η ΓΡΑΦΗ) ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΗ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ, ΑΡΑ ΤΗΣ ΜΗ ΠΑΓΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΔΥΣΗΣ ΡΩΣΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΙΜΟ. ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Η ΡΩΣΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ (ΤΙΣ ΜΑΖΕΣ) ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΩΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΥΝΑΜΗ. ΘΕΜΙΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ ΜΕ ΣΧΕΔΟΝ ΚΟΙΝΗ ΓΛΩΣΣΑ, ΚΟΙΝΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ, ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ.

    ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ, ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ, ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΣΟΥΣ. ΑΥΤΟ ΘΕΩΡΟΥΝ ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΤΙΚΟ. ΕΓΩ ΔΙΑΦΩΝΩ. ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΕΣ , ΟΥΤΕ ΟΙ ΑΤΥΠΕΣ (ΟΠΩΣ Η Ε.Ε) ΚΑΙ ΕΠΙΘΥΜΩ ΤΗΝ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΤΟΣΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΤΕΚΟΥΜΕ ΚΑΤΑΡΧΑΣ ΩΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΥΝΑΜΗ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝΟΜΗ. ΜΕΤΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΑΛΛΩΝ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ, ΑΝ ΑΥΤΟ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΤΟΤΕ ΟΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

    ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΕΙΨΗΣ ΠΑΝΤΕΛΟΥΣ ΟΡΑΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΤΟΧΟΥ. ΠΟΤΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ή/και ΗΜΙΕΠΙΣΗΜΩΣ ΧΑΡΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ; ΠΟΤΕ ΘΕΣΑΜΕ ΘΕΜΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ; ΓΙΑΤΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΜΕ ΤΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ; ΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΜΕ ΑΥΤΑ. Ο ΚΑΘΕΙΣ ΠΡΑΤΤΕΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΚΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΠΙΤΑΣΕΙ. ΚΑΛΩΣ ΠΡΑΤΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ, ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ, ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ, ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ, ΟΙ ΑΡΑΒΕΣ, ΟΛΟΙ... ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΑΤΟΥΜΕ ΚΑΛΩΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΑΞΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ, ΑΝ ΑΠΛΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΝΙΚΟ ΟΡΑΜΑ, ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ.

    Υ.Γ: ΤΟ ΕΧΩ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΑΛΙ ΘΑ ΜΕ ΒΡΙΣΟΥΝ. Η ΜΟΝΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΡΩΣΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΣ ΜΙΑΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ "ΛΕΥΚΩΝ" ΧΩΡΩΝ. Η ΑΣΙΑΤΙΚΗ ΡΩΣΣΙΑ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΧΑΘΕΙ, ΑΠΛΑ ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ (ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ, ΓΙΑΤΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΗΔΗ) ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΙΣΩΣ ΓΙΑΤΙ ΤΥΠΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΑΚΟΜΗ. ΥΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΝΟΤΙΩΣ (ΑΙΜΟΣ) ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΣΙΜΗ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ, ΕΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟΝ 22 ΑΙΩΝΑ. ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΑ Η ΠΑΓΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΠΟΥ ΕΓΡΑΦΑ ΠΡΙΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΤΑ ΣΤΟΝ ΑΙΜΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΛΛΟΥ, ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΟΜΟΥΝ ΤΗΝ ΡΩΣΣΙΚΗ ΚΑΘΟΔΟ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΕΙΝΑΜΕ ΞΕΚΡΕΜΑΣΤΟΙ.

    ΚΟΥΡΗΤΗΣ

    ReplyDelete