16/05/2018

“OI ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΩΝ ΛΑΩΝ”

ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΧΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΕΙΔΟΣ ΣΕ ΔΥΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: Η ΜΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ, "ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ", ΠΡΟΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΟΥΝ, ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΠΛΟΥΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΟΥΝ, ΕΝΩ Η ΑΛΛΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΓΚΟΪΜ [ΚΤΗΝΗ] ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΤΑΙ, ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΠΡΟΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΒΙΒΛΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ "ΙΕΡΩΝ" ΕΒΡΑΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

- "ΕΤΙ ΕΙΣ ΤΑ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΚΠΕΤΑΣΟΝ, ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΕΡΜΑ ΣΟΥ ΕΘΝΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕΙ"

ΑΠΟΔΟΣΙΣ: "ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΕΠΕΚΤΑΘΕΙΣ [ΙΣΡΑΗΛ] ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΕΡΜΑ ΣΟΥ ΘΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕΙ [ΚΥΡΙΕΥΣΕΙ] ΤΑ ΕΘΝΗ”

(ΗΣΑΪΑΣ ΝΔ΄ 3)

Ο ΓΙΑΧΒΕΧ ΔΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΜΩΥΣΗ ΤΟΝ ΗΓΕΤΗ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΤΗΝ ΕΞΗΣ ΕΝΤΟΛΗ:
- “ΛΑΛΗΣΟΝ ΤΟΙΣ ΥΙΟΙΣ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΕΡΕΙΣ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ, ΥΜΕΙΣ ΔΙΑΒΑΙΝΕΤΕ ΤΟΝ ΙΟΡΔΑΝΗΝ ΕΙΣ ΓΗΝ ΧΑΝΑΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟΛΕΙΤΕ ΠΑΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝΤΑΣ ΕΝ ΤΗ ΓΗ ΠΡΟ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΥΜΩΝ ΚΑΙ ΕΞΑΡΕΙΤΕ ΤΑΣ ΣΚΟΠΙΑΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΕΙΔΩΛΑ ΤΑ ΧΩΝΕΥΤΑ ΑΥΤΩΝ ΑΠΟΛΕΙΤΕ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΠΑΣΑΣ ΤΑΣ ΣΤΗΛΑΣ ΑΥΤΩΝ ΕΞΑΡΕΙΤΕ. ΚΑΙ ΑΠΟΛΕΙΤΕ ΠΑΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΗΣΕΤΕ ΕΝ ΑΥΤΗ. ΥΜΙΝ ΓΑΡ ΔΕΔΩΚΑ ΤΗΝ ΓΗΝ ΑΥΤΩΝ ΕΝ ΚΛΗΡΩ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΓΗΝ ΑΥΤΩΝ ΕΝ ΚΛΗΡΩ ΚΑΤΑ ΦΥΛΑΣ ΥΜΩΝ. ΤΟΙΣ ΠΛΕΙΟΣΙ ΠΛΗΘΥΝΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΙΝ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΙΣ ΕΛΑΤΤΟΣΙΝ ΕΛΑΤΤΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΙΝ ΑΥΤΩΝ. ΕΙΣ Ο ΑΝ ΕΞΕΛΘΗ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΟΥ ΕΚΕΙ, ΑΥΤΟΥ ΕΣΤΑΙ. ΚΑΤΑ ΦΥΛΑΣ ΠΑΤΡΙΩΝ ΥΜΩΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕΤΕ.”

ΑΠΟΔΟΣΙΣ:
“ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΟΥΣ ΥΙΟΥΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣ: ΟΤΑΝ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΙΟΡΔΑΝΗ ΚΑΙ ΜΠΗΤΕ ΣΤΗ ΓΗ ΧΑΝΑΑΝ, ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ. ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΤΙΣ ΑΚΡΟΠΟΛΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΤΕ ΤΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΞΕΡΙΖΩΣΤΕ ΤΙΣ ΣΤΗΛΕΣ. ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΤΕ ΟΣΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ. ΔΙΟΤΙ ΣΑΣ ΕΧΩ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΓΗΝ ΑΥΤΩΝ ΩΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗ ΜΟΙΡΑΣΕΤΕ ΣΕ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΦΥΛΕΣ ΣΑΣ. ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΥΠΛΗΘΕΣΤΕΡΟΥΣ ΘΑ ΔΩΣΕΤΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΟΛΙΓΟΠΛΗΘΕΙΣ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ. ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΡΕΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ Σ΄ ΑΥΤΟΝ. ΕΙΣ ΤΟ ΕΞΗΣ ΘΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΕΙΤΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΤΡΙΕΣ ΦΥΛΕΣ..”

ΑΡΙΘΜΟΙ ΛΓ΄51-54

Ο ΓΙΑΧΒΕΧ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΟΡΜΗΤΙΚΑ:
- “ΕΑΝ ΔΕ ΜΗ ΑΠΟΛΕΣΗΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝΤΑΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΥΜΩΝ, ΚΑΙ ΕΣΤΑΙ ΟΥΣ ΕΑΝ ΚΑΤΑΛΙΠΗΤΕ ΕΞ ΑΥΤΩΝ, ΣΚΟΛΟΠΕΣ ΕΝ ΤΟΙΣ ΟΦΘΑΛΜΟΙΣ ΥΜΩΝ ΚΑΙ ΒΟΛΙΔΕΣ ΕΝ ΤΑΙΣ ΠΛΕΥΡΑΙΣ ΥΜΩΝ ΚΑΙ ΕΧΘΡΕΥΣΟΥΣΙΝ ΥΜΙΝ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ, ΕΦ ΗΝ ΥΜΕΙΣ ΚΑΤΟΙΚΗΣΕΤΕ.”

ΑΠΟΔΟΣΙΣ:
“ΑΛΛΑ ΑΝ ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΑΥΤΗΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ, ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΑΓΚΑΘΙΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΝ ΒΕΛΗ ΣΤΑ ΠΛΕΥΡΑ ΣΑΣ. ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΧΘΡΟΙ ΣΑΣ ΣΤΗ ΓΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙΤΕ.”

ΑΡΙΘΜΟΙ ΛΓ΄55

ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΜΩΥΣΕΩΣ ΕΞΟΡΜΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΣΕΒΩΝ:
- “ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΚΥΡΙΟΣ ΠΡΟΣ ΜΕ. ΙΔΟΥ ΗΡΓΜΑΙ ΠΑΡΑΔΟΥΝΑΙ ΠΡΟ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΟΥ ΤΟΝ ΣΗΩΝ ΒΑΣΙΛΕΑ ΕΣΕΒΩΝ ΤΟΝ ΑΜΟΡΡΑΙΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΗΝ ΑΥΤΟΥ. ΕΝΑΡΞΑΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΑΙ ΤΗΝ ΓΗΝ ΑΥΤΟΥ.…ΚΑΙ ΕΚΡΑΤΗΣΑΜΕΝ ΠΑΣΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΑΥΤΟΥ ΕΝ ΤΩ ΚΑΙΡΩ ΕΚΕΙΝΩ ΚΑΙ ΕΞΩΛΟΘΡΕΥΣΑΜΕΝ ΠΑΣΑΝ ΠΟΛΙΝ ΕΞΗΣ, ΚΑΙ ΤΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΑΥΤΩΝ, ΟΥ ΚΑΤΕΛΙΠΟΜΕΝ ΖΩΓΡΕΙΑΝ ΠΛΗΝ ΤΑ ΚΤΗΝΗ ΕΠΡΟΝΟΜΕΥΣΑΜΕΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΥΛΑ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΕΛΑΒΟΜΕΝ”.

ΑΠΟΔΟΣΙΣ:
“ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ: ΣΑΣ ΠΑΡΕΔΩΣΑ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΕΑ ΣΗΩΝ ΤΗΣ ΕΣΕΒΩΝ, ΤΟΝ ΑΜΟΡΡΑΙΟ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΗ ΤΟΥ. ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕΤΕ.…ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΟΥ ΕΚΕΙΝΟΝ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΟ ΕΞΗΣ, ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΣ [ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ] ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ, ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΛΑΦΥΡΑ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ.”

ΔΕΥΤΕΡΟΝΟΜΙΟΝ Β΄31-35

Η ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΒΑΣΑΝ:
- “ΚΑΙ ΠΑΡΕΔΩΚΕΝ ΑΥΤΟΝ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΗΜΩΝ ΕΙΣ ΤΑΣ ΧΕΙΡΑΣ ΗΜΩΝ, ΚΑΙ ΤΟΝ ΩΓ ΒΑΣΙΛΕΑ ΤΗΣ ΒΑΣΑΝ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟΝ ΛΑΟΝ ΑΥΤΟΥ, ΚΑΙ ΕΠΑΤΑΞΑΜΕΝ ΑΥΤΟΝ ΕΩΣ ΤΟΥ ΜΗ ΚΑΤΑΛΙΠΕΙΝ ΑΥΤΟΥ ΣΠΕΡΜΑ. ΚΑΙ ΕΚΡΑΤΗΣΑΜΕΝ ΠΑΣΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΑΥΤΟΥ ΕΝ ΤΩ ΚΑΙΡΩ ΕΚΕΙΝΩ. ΟΥΚ ΗΝ ΠΟΛΙΣ, ΗΝ ΟΥΚ ΕΛΑΒΟΜΕΝ ΠΑΡ΄ ΑΥΤΩΝ, ΕΞΗΚΟΝΤΑ ΠΟΛΕΙΣ, ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΠΕΡΙΧΩΡΑ ΑΡΓΟΒ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΩΓ ΕΝ ΒΑΣΑΝ.…ΕΞΩΛΟΘΡΕΥΣΑΜΕΝ ΑΥΤΟΥΣ, ΩΣΠΕΡ ΕΠΟΙΗΣΑΜΕΝ ΤΟΝ ΣΗΩΝ ΒΑΣΙΛΕΑ ΕΣΕΒΩΝ, ΚΑΙ ΕΞΩΛΟΘΡΕΥΣΑΜΕΝ ΠΑΣΑΝ ΠΟΛΙΝ ΚΑΙ ΤΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΚΤΗΝΗ, ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΥΛΑ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΕΠΡΟΝΟΜΕΥΣΑΜΕΝ ΕΑΥΤΟΙΣ.”

ΑΠΟΔΟΣΙΣ:
“ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΟΝ ΠΑΡΕΔΩΣΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΙ ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ, ΤΟΝ ΩΓ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΟΥ ΒΑΣΑΝ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ. ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΙΨΑΜΕ ΜΕΧΡΙΣ ΟΤΟΥ ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΕ ΚΑΝΕΙΣ. ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΟΥ ΕΚΕΙΝΟΝ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ. ΔΕΝ ΜΑΣ ΞΕΦΥΓΕ ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΗΝΤΑ ΠΟΛΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΓΟΒ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΩΓ ΣΤΟ ΒΑΣΑΝ.…ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΑΜΕ, ΟΠΩΣ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΑ ΣΗΩΝ ΤΗΣ ΕΣΕΒΩΝ, ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ ΑΝΔΡΕΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΟΠΑΙΔΑ, ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΦΥΡΑ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΠΟΥ ΛΕΗΛΑΤΗΣΑΜΕ.”

ΔΕΥΤΕΡΟΝΟΜΙΟΝ Γ΄3-7

ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΠΗΡΑΝ ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΧΒΕΧ:
- “ΑΝ ΔΕ ΕΙΣΑΓΗ ΣΕ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΣΟΥ ΕΙΣ ΤΗΝ ΓΗΝ, ΕΙΣ ΗΝ ΕΙΣΠΟΡΕΥΗ ΕΚΕΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΑΙ ΑΥΤΗΝ, ΚΑΙ ΕΞΑΡΗ ΕΘΝΗ ΜΕΓΑΛΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΟΥ, ΤΟΝ ΧΕΤΑΙΟΝ ΚΑΙ ΓΕΡΓΕΣΣΑΙΟΝ ΚΑΙ ΑΜΟΡΡΑΙΟΝ ΚΑΙ ΧΑΝΑΝΑΙΟΝ ΚΑΙ ΦΕΡΕΖΑΙΟΝ ΚΑΙ ΕΥΑΙΟΝ ΚΑΙ ΙΕΒΟΥΣΑΙΟΝ, ΕΠΤΑ ΕΘΝΗ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΑ ΥΜΩΝ. ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΣΟΥ ΕΙΣ ΤΑΣ ΧΕΙΡΑΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΑΤΑΞΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ, ΑΦΑΝΙΣΜΩ ΑΦΑΝΙΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ, ΟΥ ΔΙΑΘΗΣΗ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ ΔΙΑΘΗΚΗΝ, ΟΥΔΕ ΜΗ ΕΛΕΗΣΕΤΕ ΑΥΤΟΥΣ. ΟΥΔΕ ΜΗ ΓΑΜΒΡΕΥΣΗΤΕ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ. ΤΗΝ ΘΥΓΑΤΕΡΑΝ ΣΟΥ ΟΥ ΔΩΣΕΙΣ ΤΩ ΥΙΩ ΑΥΤΟΥ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΥΓΑΤΕΡΑΝ ΑΥΤΟΥ ΟΥ ΛΗΨΗ ΤΩ ΥΙΩ ΣΟΥ.”

ΑΠΟΔΟΣΙΣ:
“ΟΤΑΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΙ ΘΕΟΣ ΣΟΥ [ΛΑΕ ΙΣΡΑΗΛ] ΣΕ ΦΕΡΕΙ ΣΤΗ ΓΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕΙΣ, ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙΣ ΕΘΝΗ ΜΕΓΑΛΑ, ΤΟΥΣ ΧΕΤΑΙΟΥΣ, ΓΕΡΓΕΣΣΑΙΟΥΣ, ΑΜΟΡΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΧΑΝΑΝΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΦΕΡΕΖΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΙΕΒΟΥΣΑΙΟΥΣ, ΕΠΤΑ ΕΘΝΗ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΙΣΧΥΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΑΝΘΡΩΠΑ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ. ΚΑΙ ΟΤΑΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΙ ΘΕΟΣ ΣΟΥ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΤΑΞΕΙΣ ΜΕΧΡΙΣ ΑΦΑΝΙΣΜΟΥ, ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΟΥΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΞΕΙΣ ΕΛΕΟΣ. ΟΥΤΕ ΘΑ ΣΥΝΑΨΕΤΕ ΓΑΜΟΥΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΔΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΥΙΟ ΤΟΥΣ, ΟΥΤΕ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΙΟ ΣΑΣ.”

ΔΕΥΤΕΡΟΝΟΜΙΟΝ Ζ΄1-3

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΙ ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΛΕΕΙ ΣΤΟΝ ΕΚΛΕΚΤΟ ΛΑΟ ΤΟΥ:
- “ΚΑΙ ΦΑΓΗ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΣΚΥΛΑ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ, Α ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΣΟΥ ΔΙΔΩΣΙ ΣΟΙ. ΟΥ ΦΕΙΣΕΤΑΙ Ο ΟΦΘΑΛΜΟΣ ΣΟΥ ΕΠ΄ ΑΥΤΟΙΣ, ΚΑΙ ΟΥ ΜΗ ΛΑΤΡΕΥΣΗΣ ΤΟΙΣ ΘΕΟΙΣ ΑΥΤΩΝ, ΟΤΙ ΣΚΩΛΟΝ ΤΟΥΤΟ ΕΣΤΙ ΣΟΙ."

ΑΠΟΔΟΣΙΣ:
“ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΙΣ [ΛΑΕ ΙΣΡΑΗΛ] ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΦΥΡΑ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΠΟΥ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΙ ΘΕΟΣ ΣΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ. ΚΑΙ ΜΗ ΛΥΠΗΘΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠ΄ ΑΥΤΟΥΣ ΟΥΤΕ ΝΑ ΛΑΤΡΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΟΛΕΘΡΙΟ.”

ΔΕΥΤΕΡΟΝΟΜΙΟΝ Ζ΄16

- “ΟΥ ΤΡΩΘΗΣΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΑΥΤΩΝ, ΟΤΙ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΣΟΥ ΕΝ ΣΟΙ, ΘΕΟΣ ΜΕΓΑΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΑΙΟΣ, ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΙ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΣΟΥ ΤΑ ΕΘΝΗ ΤΑΥΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΟΥ ΚΑΤΑ ΜΙΚΡΟΝ ΜΙΚΡΟΝ.…ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΣΟΥ ΕΙΣ ΤΑΣ ΧΕΙΡΑΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΛΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΑΠΩΛΕΙΑ ΜΕΓΑΛΗ, ΕΩΣ ΑΝ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΗΤΕ ΑΥΤΟΥΣ. ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΛΕΙΣ ΑΥΤΩΝ ΕΙΣ ΤΑΣ ΧΕΙΡΑΣ ΥΜΩΝ, ΚΑΙ ΑΠΟΛΕΙΤΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΩΝ ΕΚ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΕΚΕΙΝΟΥ. ΟΥΚ ΑΝΤΙΣΤΗΣΕΤΑΙ ΟΥΔΕΙΣ ΚΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΟΝ ΣΟΥ, ΕΩΣ ΑΝ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΗΣ ΑΥΤΟΥΣ.”

ΑΠΟΔΟΣΙΣ:
“ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΣΤΕΙΣ [ΛΑΕ ΙΣΡΑΗΛ] ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΦΘΟΡΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΙ ΘΕΟΣ ΣΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ. ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ, ΜΕΓΑΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΣ, ΘΑ ΦΘΕΙΡΕΙ ΤΑ ΕΘΝΗ ΣΤΑΔΙΑΚΑ.…ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΙ ΘΕΟΣ ΣΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΦΑΝΙΣΜΟΥ. ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΛΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΧΑΘΟΥΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΕΚΕΙΝΟ. ΟΥΔΕΙΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΣΟΥ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΕΙΣ.”

ΔΕΥΤΕΡΟΝΟΜΙΟΝ Ζ΄21-24

ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΧΩΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΔΙΟΤΙ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΟΙ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΒΡΑΙΟΙ ΘΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΟΥΣ:
- “ΚΑΙ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΟΥΣΙΝ ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ ΤΑ ΤΕΙΧΗ ΣΟΥ, ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΣΙΛΕΙΣ ΑΥΤΩΝ ΠΑΡΑΣΤΗΣΟΝΤΑΙ ΣΟΙ. ΔΙΑ ΓΑΡ ΟΡΓΗΝ ΜΟΥ ΕΠΑΤΑΞΑ ΣΕ ΚΑΙ ΔΙΑ ΕΛΕΟΝ ΗΓΑΠΗΣΑ ΣΕ. ΚΑΙ ΑΝΟΙΧΘΗΣΟΝΤΑΙ ΑΙ ΠΥΛΑΙ ΣΟΥ ΔΙΑΠΑΝΤΟΣ, ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΙ ΝΥΚΤΟΣ ΟΥ ΚΛΕΙΣΘΗΣΟΝΤΑΙ, ΕΙΣΑΓΑΓΕΙΝ ΠΡΟΣ ΣΕ ΔΥΝΑΜΙΝ ΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΙΣ ΑΥΤΩΝ ΑΓΟΜΕΝΟΥΣ.”

ΑΠΟΔΟΣΙΣ:
“ΚΑΙ ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ ΘΑ ΚΤΙΣΟΥΝ ΤΑ ΤΕΙΧΗ ΣΟΥ [ΛΑΕ ΙΣΡΑΗΛ] ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΣΙΛΕΙΣ ΤΟΥΣ ΘΑ ΥΠΟΧΩΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ. ΕΠΕΙΔΗ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ ΜΟΥ ΣΕ ΤΙΜΩΡΗΣΑ [ΜΕΝ] ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΥΣΠΛΑΧΝΙΑΣ ΜΟΥ ΣΕ ΑΓΑΠΗΣΑ. ΚΑΙ ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΣΟΥ ΘΑ ΑΝΟΙΧΘΟΥΝ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ, ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΝΥΧΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΕ ΣΕΝΑ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΕΩΝ ΤΟΥΣ.”

ΗΣΑΪΑΣ Ξ΄10-11

- “ΚΑΙ ΠΑΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΣΚΗ, ΟΣΟΙ ΑΝ ΓΕΝΩΝΤΑΙ ΣΟΙ ΑΠΟ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ, ΟΣΟΙ ΚΥΚΛΩ ΕΙΣΙΝ, ΑΠ΄ ΑΥΤΩΝ ΚΤΗΣΕΣΘΕ ΔΟΥΛΟΝ ΚΑΙ ΔΟΥΛΗΝ. ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΩΝ ΥΙΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΟΙΚΩΝ ΤΩΝ ΟΝΤΩΝ ΕΝ ΥΜΙΝ, ΑΠΟ ΤΟΥΤΩΝ ΚΤΗΣΕΣΘΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΩΝ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΑΥΤΩΝ, ΟΣΟΙ ΑΝ ΓΕΝΩΝΤΑΙ ΕΝ ΓΗ ΥΜΩΝ, ΕΣΤΩΣΑΝ ΥΜΙΝ ΕΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΙΝ. ΚΑΙ ΚΑΤΑΜΕΡΙΕΙΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΙΣ ΤΕΚΝΟΙΣ ΥΜΩΝ ΜΕΘ΄ ΥΜΑΣ, ΚΑΙ ΕΣΟΝΤΑΙ ΥΜΙΝ ΚΑΤΟΧΙΜΟΙ ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΙΩΝΑ. ΤΩΝ ΔΕ ΑΔΕΛΦΩΝ ΥΜΩΝ ΤΩΝ ΥΙΩΝ ΙΣΡΑΗΛ, ΕΚΑΣΤΟΣ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟΝ ΑΥΤΟΥ ΟΥ ΚΑΤΑΤΕΝΕΙ ΑΥΤΟΝ ΕΝ ΤΟΙΣ ΜΟΧΘΟΙΣ”

ΑΠΟΔΟΣΙΣ:
“ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΘΝΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΤΗΜΑ ΣΑΣ ΚΑΘΕ ΑΓΟΡΙ ΚΑΙ ΚΟΡΙΤΣΙ ΩΣ ΔΟΥΛΟΥΣ. ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΥΧΟΝ ΒΡΕΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΓΗ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΤΕ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΣΑΣ. ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΕΙΜΕΤΕ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΣΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΕΣΑΕΙ. ΩΣ ΔΕ ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΥΙΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΙ Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟΝ ΜΕ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΕΣ.”

ΛΕΥΪΤΙΚΟΝ ΚΕ΄44-46

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ JEAN BOYER – “OI ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΩΝ ΛΑΩΝ”, Εκδ. EDICIONES LIBERTAD, 1983.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ:
http://kerberos-hellas.blogspot.gr/2018/05/oi.html

ΣΧΕΤΙΚΑ:

2 comments :

 1. Anonymous17/5/18 09:44

  "σκοτώνεις έγκυο παλαιστίνια;... σκοτώνεις και το αγέννητο παιδί της..."
  Το διαβάσαμε από το: Είναι μερικές φορές που τα λόγια δεν έχουν να πουν τίποτα! Τα λένε όλα οι εικόνες... http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2018/05/blog-post_560.html#ixzz5FjfxS71M
  A.A.

  ReplyDelete
 2. Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΓΙΑΓΙΑ17/5/18 14:59

  .
  Ανώνυμος15 Μαΐου 2018 – 6:22 μ.μ.
  .
  .
  .
  Ο πιό ύπουλος εχθρός του ελληνισμού, από τους προχριστιανικούς χρόνους, είναι ο σιωνισμός.

  Στους ορθό-δοξους ναούς ακούγονται:

  «Ιδού ο Βασιλεύς σου, Σιών.» (Στον Μικρό Εσπερινό, ήχος πλ. δ΄.)

  «Λαμπρύνου, η Σιών, η νέα, και βαΐοις ανύμνει μετά παίδων• ιδού ο Βασιλεύς σου, σώζων προς πάθος έρχεται.» (Στον Μικρό Εσπερινό, ήχος β΄, οίκος του Ευφραθά.)

  «Ωσαννά εν τοις υψίστοις, ευλογημένος ο ερχόμενος, Βασιλεύς του Ισραήλ.» (Στον Μεγάλο Εσπερινό, ήχος πλ. β΄ και εις τον Λιτό, Στιχηρό Ιδιόμελον, ήχος α΄.)

  Η λέξη Ωσαννά είναι εβραϊκή λέξη και σημαίνει
  «δεόμαστε στο Θεό για τη σωτηρία».

  Ομοίως εβραϊκές είναι και οι συχνά χρησιμοποιούμενες λέξεις Μεσσίας, Αμήν και Αλληλούια.

  Η λέξη Ιησούς επίσης αποτελεί απόδοση του εβραϊκού Γιεσουά, που σημαίνει «ο Γιαχβέ είναι η σωτηρία».

  «Ο ηγαπημένος Ισραήλ» (στον Μεγάλο Εσπερινό, ήχος πλ. β΄) και «τω ηγαπημένω Ισραήλ» (τροπάριο στον Όρθρο).

  «Διό ευφραίνεται θυγάτηρ Σιών.» (Στον Μεγάλο Εσπερινό, ήχος β΄.)

  «Χαίρε, ευφραίνου, πόλις Σιών.» (Στον Μεγάλο Εσπερινό και στο Λυχνικό, ήχος πλ. δ΄.)

  «Οι μισούντες Σιών, αισχύνθητε από του Κυρίου• ως χόρτος γαρ πυρί έσεσθαι απεξηραμμένοι.» (Στον Όρθρο, αντίφωνο των αναβαθμών του δ ήχου.)

  «Ευφράνθητι Ιερουσαλήμ• και πανηγυρίσατε οι αγαπώντες Σιών.» (Στον Όρθρο, καταβασία, ο διασώσας εν πυρί, ωδή η΄, ο ειρμός.)

  «Αίνεσιν Εκκλησία οσίων τω ενοικούντι Σιών σοι Χριστέ, προσφέρει• εν σοι, Ισραήλ, τω ποιητή αυτού, χαίρει.» (Από τροπάριο στον Όρθρο.)

  «Άσατε λαοί, θεοπρεπώς εν Σιών, και ευχήν απόδοτε Χριστώ εν Ιερουσαλήμ.» (Ομοίως.)

  «Ασύγκριτος υπάρχει ευπρέπεια εν Σιών.» (Ομοίως.)

  «Κύριος παρέστη• Σιών γαρ εξελέξατο.» (Ομοίως.)

  «Σιών Θεού όρος το άγιον, και Ιερουσαλήμ.» (Όμοίως.)

  «Ισραήλ του Θεού το βασίλειον.» (Ομοίως.)

  «Θεοπρεπώς σε, Βασιλεύ Ισραήλ.» (Ομοίως.)

  «Ο Βασιλεύς σου, Σιών.» (Ομοίως.)

  «Ο Θεός σου, χαίρε, Σιών, σφόδρα, εβασίλευσεν εις τους αιώνας Χριστός.» (Ομοίως.)

  «Ποιμήν ημών Χριστός ο Βασιλεύς Ισραήλ. Υπόδεξαι, Ιουδαία, τον Βασιλέα.» (Στο Απόδειπνο, ωδή θ΄, αλλότριον των μητέρων.)

  Επίσης διαβάζονται το απόσπασμα του Ζαχαρία:
  «εξεγερώ τα τέκνα σου, Σιών, επί τα τέκνα των Ελλήνων» (Ζαχ. θ΄, 9-15), ένα του Σοφονίου κι ένα του Ιεζεκιήλ, που μιλάνε για λύτρωση του Ισραήλ από τους εχθρούς του Κρητικούς, επαναλαμβάνοντας τα «χαίρε σφόδρα, θύγατερ Σιών» κι άλλα παρόμοια» (Σοφ. γ΄, 14-19).

  Σ” όλα αυτά βλέπουμε την δουλικότητα των ρασοφόρων προς τους Εβραίους και την Σιών
  (σιωνισμός) και το μίσος των Εβραίων «προφητών» κατά των Ελλήνων και ιδιαίτερα κατά των Κρητικών, λόγω γειτνίασης με το Ισραήλ, που με τον τεράστιο Μινωικό πολιτισμό τους, εμπόδισαν τότε τα εθνικιστικά σχέδια του σιωνισμού.
  .
  .
  https://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2018/05/blog-post_375.html#comment-form

  .

  ReplyDelete