17/11/2017

Εισβολή Ρουβίκωνα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ=ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ. ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΠΩΣ ΠΗΓΑΝ ΑΚΑΛΕΣΤΟΙ. ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΑΝ ΚΑΛΩΣ ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ. ΙΔΙΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΩΣ "ΡΟΥΒΙΚΩΝΕΣ" ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΟΣ.
Υ.Γ-1: ΚΑΛΩΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑΝ ΟΣΟΙ (ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ) ΕΙΧΑΝ ΕΝΤΟΝΗ ΤΗΝ ...ΕΦΕΣΗ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΤΥΧΑΙΝΑΝ ΑΤΟΜΙΚΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΟΥΣ. Η ΧΩΡΑ-ΧΩΡΟΣ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΚΩΛΟ-ΧΑΝΕΙΟ. ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ, ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ. ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΗΣΤΕ ΚΑΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ. ΕΞΑΛΛΟΥ ΔΙΚΟΙ ΣΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΙ, ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ, ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ, ΕΠΙΚΟΥΡΟΥΝ, ΥΠΟΘΑΛΠΤΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ (ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ) ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΩΣ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΩΝ Ε.Δ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ.
Υ.Γ-2: ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΠΩΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΛΕΕΙ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΤΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ ΣΧΕΣΕΙΣ. ΣΑΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΔΟΚΙΜΑΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΕ. ΕΜΑΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ.
Υ.Γ-3: Ο ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΕΝΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΒΑΡΥΤΕΡΟΥ ΑΤΟΜΙΚΟΥ ΟΠΛΙΣΜΟΥ. ΤΟ ΛΕΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ (ΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ) ΤΟΥΣ ΕΚΠΛΗΚΤΟΥΣ ΟΤΑΝ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΣΦΑΙΡΕΣ, ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ (ΕΥΤΥΧΩΣ) ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ, ΤΡΩΤΕ ΣΤΗ ΜΑΠΑ ΡΟΥΚΕΤΕΣ ΚΑΙ ΒΟΜΒΙΔΕΣ.
ΟΛΑ ΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΛΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΗΔΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΛΑΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΘΡΥΑΛΛΙΔΑ-ΓΕΓΟΝΟΣ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ή ΜΗ. ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ,  ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΣΑΣ (ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΤΕΤΟΙΟΥΣ)  ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΩΣ. ΕΔΩ ΘΑ'ΜΑΣΤΕ...

Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ: "Την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017, μεσημβρινές ώρες, ομάδα πολιτών εισήλθε χωρίς άδεια στον προαύλιο χώρου του στρατοπέδου “ΠΑΠΑΓΟΥ” από την Πύλη Μεσογείων και πέταξε φυλλάδια.Ακολούθως απωθήθηκαν από προσωπικό ασφαλείας του στρατοπέδου και αποχώρησαν. Για το περιστατικό ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ έχει διατάξει ΕΔΕ για την διακρίβωση των συνθηκών και αιτίων και τον καταλογισμό ευθυνών. Επίσης έχει ενημερωθεί η Ελληνική Αστυνομία."

ΒΙΝΤΕΟ: https://www.youtube.com/watch?v=hf-ppCxMibE

Η ανακοίνωση στο Indymedia
Το πολυτεχνείο ήταν ίσως η σημαντικότερη στιγμή, μετά τον εμφύλιο, όπου η Ελληνική κοινωνία, ή τουλάχιστον ένα ισχυρό μειοψηφικό της ρεύμα ήρθε σε ανοιχτή ρήξη, και με μια πολυεπίπεδη, σχεδόν συνολική ατζέντα με το βαθύ κράτος. Υπάρχει μια βασική παραπλάνηση όταν μιλάμε για χόυντα σε αντιδιαστολή με την αστική δημοκρατία. Στην πραγματικότητα η αστική δημοκρατία είναι ο πιο οικονομικός τρόπος η εξουσία να κυβερνήσει τον κόσμο. Όταν αυτό δεν γίνεται, τότε καταφεύγει στη δικτατορία. Η συνέχεια του κράτους απο το 73 έως τώρα είναι ακριβώς κάτω από το χαλί που πατάμε. Την ημέρα του Πολυτεχνείου, ως μέρος των κινητοποιήσεων του κόσμου του αγώνα επιλέξαμε μια παρέμβαση ενάντια στο κράτος, το βαθύ κράτος. Του οποίου οι πολυεπίπεδες ατζέντες συνεχίζουν να εφαρμόζονται αδιάφορες από πολιτεύματα, αδιάφορες από το τι συμβαίνει στο εσωτερικό, μέσα στην διαρκή πάλη τους στις ιμπεριαλιστικές ιεραρχίες. Ο στρατός, με τη μορφή του μηχανισμού πλέον παρά με τη μορφή κλίκας προσώπων, συνεχίζει να διατηρεί κεντρική θέση στο βαθύ κράτος κι έτσι είναι ο πλέον κατάλληλος να συμβολιστούν πάνω του το σύνολο των ιμπεριαλιστικών και γεωπολιτικών στρατηγικών που το βαθύ κράτος καθορίζει σε βάθος δεκαετιών (και όχι τετραετιών). Σε μια περίοδο που και πάλι οι ανταγωνισμοί των κυρίαρχων εστιάζουν στο τόξο της μέσης ανατολής και της ανατολικής μεσογείου, που η Κύπρος ξαναβγαίνει στο προσκήνιο, το Ελληνικό κράτος κάνει επιλογές εμπλοκής, τις οποίες θα βρούμε μπροστά μας τα επόμενα λίγα χρόνια.

Λίγα πράγματα βγαίνουν στην δημοσιότητα για όποιον δεν είναι διατεθειμένος να ψάξει ενεργά τι συμβαίνει. Το συνολικό συμπέρασμα είναι πώς η Ελλάδα γίνεται ενεργό μέλος ενός άξονα που περιλαμβάνει την Κύπρο, το Ισραήλ, την Αίγυπτο και πιθανόν σύντομα και την Σ.Αραβία. Ενός άξονα που όλα δείχνουν, όχι μόνο δημιουργεί μια συμμαχία σε σχέση με την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων και τη διαδρομή των αγωγών τους στην περιοχής, αλλά αποκτά στοιχεία πολεμικού συνασπισμού. Ο Αμερικάνικός ιμπεριαλισμός είναι ο πάτρωνας αυτής της συνεύρεσης που επιθυμεί να την χρησιμοποιήσει ως εκπρόσωπό του στην σύγκρουσή του για κυριαρχία ενάντια στον Ρωσικό-Ιρανικό-Τουρκικό ιμπεριαλιστικό άξονα. Τα σημάδια αυξάνονται διαρκώς. Δεν ειναι μόνο η τακτική εισφορά δισεκατομμυρίων στην πολεμική βιομηχανία των ΗΠΑ που την είδαμε να ξεκινάει με το καλημέρα της κυβέρνησης Σύριζα-Ανέλ (500 εκατομύρια για εκσυγχρονισμό αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας) και συνεχίζει σήμερα με την αναβάθμιση των F16 με 1,5 δις. Αυτή από μόνη της θα μπορούσε να θεωρηθεί ως φορολογία μιας περιφέρειας προς το αυτοκρατορικό κέντρο. Είναι άλλα σημαντικότερα.

Είναι η επέκταση στης βάσης της Σούδας που πλέον θα γίνει το βασικό σημείο απογείωση επανδρωμένων και μη μαχητικών για τα στρατιωτικά πλήγματα των ΗΠΑ σε όλη την περιοχή. Η βάση από όπου θα ξεκινούν τα drones για στοχευμένες δολοφονίες όποιου οι ΗΠΑ χαρακτηρίσουν ως τρομοκράτη. Είναι η καθιέρωση πλεόν κοινών στρατιωτικών ασκήσεων Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ και η γραφειοκρατική δόμηση του στρατιωτικού τους συντονισμού.
Είναι η προοπτική του αγωγού Eastmed, που παρακάμπτει την ενεργειακή εξάρτηση της ΕΕ από την Ρωσία και βάζει στον άξονα και την Ιταλία.
Είναι τα ξαφνικά νταραβέρια για πυρομαχικά στη Σ.Αραβία που γενοκτονεί ανενόχλητη στην Υεμένη.
Είναι οι προετοιμασίες για αποθήκευση πυρηνικών όπλων στον Αραξο.
Είναι η αναζωπύρωση του Κυπριακού.
Είναι η κρίση και ο αναβρασμός στα Βαλκάνια όπου και εκεί αντανακλάται ο ίδιος ανταγωνισμός με αυτόν στην Μ.Ανατολή.

Το θέμα για εμάς δεν είναι προφανώς η επιλογή ιμπεριαλισμών. Ούτε είναι η καταγγελία της υποτακτικότητας μιας κατώτερης σε μια ανώτερη εθνική-κρατικής δομή. Είναι η ανάδειξη του ζοφερού μέλλοντος που πρετοιμάζεται σε όλη την περιοχή και που αργά και σταθερά το βαθύ κράτος σε αγαστή συνεργασία με την εκάστοτε δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση, μας οδηγούν. Σιωπηλά έρχονται συγκρούσεις, έρχονται πόλεμοι, χρόνο με τον χρόνο τα μέτωπα πλησιάζουν όλο και πιο κοντά. Κάποιοι ήδη ζουν σε αυτά τα μέτωπα. Και ζουν σε αυτά δεκαετίες. Αναφερόμαστε στους Παλαιστίνιους, τους μεγάλους ξεχασμένους της τελευταίας περιόδου. Αυτούς που συνεχίζουν να δολοφονούνται και να εξορίζονται από τη γη τους απο το κράτος του Ισραήλ. Αυτός που, όπως ήταν αναμενόμενο, ξεπουλήθηκαν απο το πάλαι ποτέ συμμαχικό κράτος της Αιγύπτου. Αυτούς που ενώ οι νέοι αγωγοί θα περάσουν από αυτή τη γη, όχι μόνο δεν θα ωφεληθούν αλλά δεν τους επιτρέπεται να αντλήσουν καν το δικό τους πετρέλαιο για να μπορούν να έχουν ηλεκτρισμό και νερό...

Ο καθένας μπορεί να αδιαφορεί για το παιχνίδι που παίζεται στην περιοχή και στο οποίο το Ελληνικό κράτος πρωταγωνιστεί. Δεν θα τον προφυλάξει απο τις εξελίξεις που έρχονται. Ποτέ και τίποτα δεν προφύλαξε κανέναν πέρα από την ενεργό συμμετοχή του στο πολιτικό και κοινωνικό πεδίο, στην κοινωνία που ζεί. Τίποτα πέρα απο την αλληλεγγύη των κοινωνικών βάσεων, μια αλληλεγγύη που όμως απέχει ακόμα πάρα πολύ για να γίνει μια υπολογίσιμη δύναμη ανάσχεσης των συγκρούσεων που έρχονται. Είμαστε σε μια περίοδο κρίσης, που όπως κάθε τέτοια αποκτά όλο και πιο συνολικά χαρακτηριστικά. Όπως και το 73, έτσι και σήμερα το ερώτημα είναι και παραμένει τι θα κάνουν οι μεγάλοι παίκτες: οι κοινωνικές βάσεις όλων των ανταγωνιστριών δυνάμεων της περιοχής. Στην Ελλάδα του 73 η κοινωνική βάση βγήκε μπροστά για ένα σύνολο θεματικών και με ένα καλειδοσκόπιο απόψεων, στόχων και μέσων. Ηττήθηκε αλλά επηρέασε. Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά στην πολύ άσχημη πιθανότητα η κοινωνική βάση στην Ελλάδα να συνεχίζει να απέχει του μέλλοντός της και κάθε ελπίδας να το φέρει κάπως στα μέτρα της. Με μια πολυεπίπεδη ατζέντα ο κόσμος της εργασίας πρέπει να έρθει πάλι στο προσκήνιο με την ταξική, κοινωνική και πολιτική του συγκρότηση.

Αυτό ήταν το μήνυμα του πολυτεχνείου του 73, αυτό είναι και σήμερα.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΕΣ ΤΗΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ, με τα μπλοκ της αναρχικης ομοσπονδιας

Ρουβίκωνας – ΑΣΥΝ

Αν και η ευκολία με την οποία τα μέλη του Ρουβίκωνα κατάφεραν να εισέλθουν στο χώρο του στρατοπέδου, το αποτέλεσμα αυτής της αιφνιδιαστικής πρωτοβουλίας ήταν αναμενόμενο, αφού η κεντρική είσοδος του Ελληνικού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι μονού σταδίου και επιτρέπει την άμεση πρόσβαση των εισερχομένων στον ευρύτερο χώρου του στρατοπέδου και στο κεντρικό κτίριο του Υπουργείου. Με απλά λόγια, όποιος καταφέρει να περάσει από την κύρια είσοδο του στρατοπέδου ΠΑΠΑΓΟΥ, μπορεί σχεδόν ανεμπόδιστα να εισχωρήσει στα ενδότερα αυτού καθώς και να πλησιάσει στο κεντρικό κτίριο, αφού δεν υπάρχουν άλλα εμπόδια. Αντιθέτως, σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις του εξωτερικού και πιο ειδικά στην Δυτική Ευρώπη και στις ΗΠΑ, μετά την κεντρική είσοδο ενός στρατοπέδου, ακολουθεί ένας περίκλειστος ελεγχόμενος χώρος, ο οποίος οδηγεί σε μία δεύτερη είσοδο που επιτρέπει την πρόσβαση στον κύριο χώρο του στρατοπέδου. Κατά αυτό τον τρόπο, εάν κάποιος εισβολέας καταφέρει να περάσει την κύρια είσοδο του στρατοπέδου, θα εγκλωβιστεί σε ένα κλειστό, περιφραγμένο και ασφαλή χώρο, όπου η φρουρά του στρατοπέδου θα μπορεί αποτελεσματικά να ελέγξει ή και να εξουδετερώσει τον εισβολέα, πριν αυτός καταφέρει να φτάσει σε κοντινή απόσταση από τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις.  Επομένως, η «επιτυχία» των μελών του Ρουβίκωνα να εισέλθουν στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, δεν ήταν και τόσο δύσκολη να επιτευχτεί, αφού πρώτα από όλα τα μέλη της ομάδας κατάφεραν να αιφνιδιάσουν τους φρουρούς της κυρίας εισόδου του στρατοπέδου, δεύτερο στην είσοδο του στρατοπέδου δεν υπάρχει μια θύρα που να εμποδίζει την είσοδο πεζών, παρά μόνο μια μπάρα για τα αυτοκίνητα και όπως αναφέρθηκε προηγουμένως δεν υπήρχαν άλλα εμπόδια μεταξύ της εισόδου του στρατοπέδου και των κύριων εγκαταστάσεων του υπουργείου.

Αυτό όμως που προκαλεί πολλά ερωτηματικά είναι η ελεύθερη αποχώρηση των μελών του Ρουβίκωνα από το στρατόπεδο λίγα λεπτά μετά την εισβολή τους, χωρίς την παρέμβαση της Στρατονομίας.  Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την απομάκρυνση των μελών του Ρουβίκωνα από το στρατόπεδο Παπάγου, δεν υπήρξε συλλογή πληροφοριών των εισερχόμενων στο υπουργείο μελών της οργάνωσης από την ασφάλεια του στρατοπέδου, όπως ταυτότητες, φωτογραφίες κλπ και τα άτομα αυτά αφέθηκαν να φύγουν από την κύρια είσοδο του στρατοπέδου χωρίς να εμποδιστούν. Το γεγονός αυτό δημιουργεί πολλά ερωτηματικά, αφού η παράνομη είσοδος σε στρατόπεδο συνιστά αυτεπάγγελτο αδίκημα και η φρουρά του στρατοπέδου όφειλε να συλλάβει τα άτομα αυτά και να τα παραδώσει στην Αστυνομία. Αντί αυτού όμως, τα μέλη του Ρουβίκωνα αφέθηκαν ελεύθερα να διαδηλώσουν εντος του χώρου του στρατοπέδου, ανοίγοντας μάλιστα και ένα πανό με συνθήματα που προσέβαλαν τις Ένοπλες Δυνάμεις και ακολούθως συνοδεύτηκαν από άνδρες του στρατοπέδου, όπως φαίνεται και σε σχετική φωτογραφία που δημοσιεύτηκε, προς την κύρια είσοδο του Υπουργείου από όπου και εξήλθαν. Αυτό όμως που δεν έχει μέχρι τώρα απαντηθεί είναι ποιός τελικά αποφάσισε την μη σύλληψη των μελών του Ρουβίκωνα εντός του στρατοπέδου, ποιος αποφάσισε την μη εφαρμογή του σχεδίου αντιμετώπισης ανάλογων κρίσεων και ποιος αποφάσισε την μη συλλογή των αναγκαίων προσωπικών πληροφοριών από τα άτομα που παρανόμως εισήλθαν στο στρατόπεδο. Πάντως η συγκέντρωση των προσωπικών στοιχείων των μελών της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας που εισήλθαν στο στρατόπεδο ΠΑΠΑΓΟΥ δεν θα είναι δύσκολη αποστολή για το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αφού η είσοδος του στρατοπέδου διαθέτει κλειστό κύκλωμα καμερών. 

Επομένως, μετά την ΕΔΕ που πρόκειται να διενεργηθεί για το περιστατικό, 
  • Μήπως θα έπρεπε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να συγκεντρώσει τις πληροφορίες που διαθέτει από το κλειστό κύκλωμα καμερών, να τις διαθέσει στην ΕΛΑΣ και να πραγματοποιήσει την απαραίτητη καταγγελία στον Εισαγγελέα, ώστε ο τελευταίος να διερευνήσει την υπόθεση και να συλληφθούν τα μέλη του Ρουβίκωνα που εισέβαλαν παρανόμως στο Υπουργείο ;
  • Μήπως θα έπρεπε το Υπουργείο να συμβάλλει στην αποκάλυψη των ταυτοτήτων των ατόμων αυτών που έχουν πραγματοποιήσει ανεμπόδιστα πλείστα αδικήματα όπως εκφοβισμός, εκβιασμός πολιτών, εισβολή στην πρεσβεία της Ισπανίας, πρόκληση ζημιών σε κτίρια και γραφεία ιδιωτών και εταιρειών, εισβολή σε δημόσια κτίρια κλπ
  • Μήπως θα έπρεπε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να προστατεύσει την τιμή και την αξιοπρέπεια των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Δημοκρατίας, ενεργοποιώντας την Ελληνική Δικαιοσύνη με την καταγγελία της εισβολής του Ρουβίκωνα στο στρατόπεδο ΠΑΠΑΓΟΥ στον Εισαγγελέα, ώστε τελικά να αποδοθεί επιτέλους δικαιοσύνη και να σταματήσει η δράση αυτής της οργάνωσης που ως αυτόκλητος δικαστής και εκδικητής δρα ανεξέλεγκτα για περισσότερα από δύο χρόνια με την ανοχή της κυβέρνησης;
http://www.viadiplomacy.gr/

7 comments :

  1. Ξεφτίλα. Εκεί μας κατάντησαν. Ένας στρατός ευνουχισμενος.

    ReplyDelete
  2. Εδώ πέρα δε σας πειράζουν τα εκατομμύρια λαθροεισβολέων αγνώστου ταυτότητας που περνάνε τα ελληνικά σύνορα και σας πειράξαν η μία χούφτα αυτοαποκαλούμενων αντιεξουσιατών που στην ουσία τους γνωρίζετε ποιοί είναι. Αλλά βέβαια εκεί είναι τα γραφεία σας και ο τόπος διαμονής σας. Καλή η θεωρία των ανοικτών συνόρων, της ελέυθερης μετακίνησης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των «εισβολέων» γενικά (βλ. «προσφύγες» από το Μπαγκλαντές και το Πακιστάν) αλλά μακριά από τη γειτονιά μας και το σπίτι μας....

    Κατόπιν διαταγών τα σημερινά καθήκοντα των στελεχών και του ΕΣ είναι αυτά της catering και της περίθαλψης σε αγνώστους. Εάν θέλετε ν’ αποφύγετε παρόμοια περιστατικά τότε να εκδώσετε έγραφη διαταγή με λεπτομερείς οδηγίες για τους τρόπους αντιμετώπισης ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ. Εάν όχι τότε να φροντίσετε την επόμενη φορά να τους εκδώσετε νέα δελτία ταυτότητας, καρτελάκια εισόδου να τους περιθάλψετε και να τους σιτίσετε, όπως κάνετε και στα σύνορα. Μην αντιφάσκετε. Ενιαία πολιτική χωρίς διακρίσεις γιατί υπάρχουν και αντιρατσιστικοί νόμοι!

    ReplyDelete
  3. Χμ, καμια διαμαρτυρια για τις ακησεις και τις μετασταθμευσεις ελλ. μαχητικων στο Ισραηλ. κατι ψελιζουν για ξεκαρφωμα αλλα κατα τ'αλλα οι γνωστες παπαριες

    ReplyDelete
  4. Δυστυχώς το ζήσαμε και αυτό! Σύμφωνα με την πρώτη πληροφόρηση, είκοσι περίπου μέλη της αναρχικής ομάδας «του Ρουβίκωνα» εισήλθαν σχεδόν ανενόχλητοι στο Στρατόπεδο Παπάγου όπου στεγάζεται το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τα Γενικά Επιτελεία και αφού διάνυσαν 200 περίπου μέτρα έφθασαν στα σκαλοπάτια του κυρίως κτηρίου του Υπουργείου και πέταξαν προκηρύξεις. Αυτό βέβαια σημαίνει ότι θα μπορούσαν να πετάξουν μέχρι και …βόμβες!

    Το γεγονός αυτό και μόνο είναι ο ορισμός του ευτελισμού! Προκαλεί σε όλους μας εκτός από προβληματισμό, θλίψη, αγανάκτηση και έκδηλη ανησυχία, ενώ στην απέναντι μεριά του Αιγαίου …γέλιο! Πόσο σοβαρά μπορεί να πάρουν «οι έξω» μετά από ένα τέτοιο γεγονός την Χώρα και αυτούς που είναι υπεύθυνοι για την διακυβέρνηση της όταν υπάρχει αδυναμία να εξασφαλισθεί ο υποτιθέμενος αυστηρότερα φυλασσόμενος χώρος της επικράτειας;

    Πέρα από τις οποιεσδήποτε υπηρεσιακές ευθύνες οι οποίες αναντίρρητα υπάρχουν για αυτό το θλιβερό γεγονός και είναι βέβαιο ότι θα εντοπισθούν, το θέμα είναι πρωτίστως πολιτικό και την συνολική ευθύνη την έχει ο Πρόεδρος της Κυβερνήσεως με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο.

    Η αναμφίβολη και πασιφανής ανοχή της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ στις πρακτικές του Ρουβίκωνα, τον αποθράσυνε σε τέτοιο σημείο που να «μπουκάρει» και στο ….ΥΠΕΘΑ. Όμως θα μου πείτε….«Είδαν φως και ανέβηκαν»! Που να το φανταζόμασταν ότι θα ήταν περίπατος για αυτούς να φθάσουν 3 ορόφους μόλις κάτω από το Γραφείο του Υπουργού, όταν για να εισέλθει ακόμα και ένα ενεργεία Στέλεχος των ΕΔ υφίσταται εξονυχιστικό έλεγχο.

    http://www.liberal.gr/arthro/177279/apopsi/arthra/o-roubikonas-sto-ypetha-poso-pio-chamila-na-pame.html

    ReplyDelete
  5. Η Αναρχική Ομάδα Ρουβίκωνας είναι ολοφάνερα μια παρακρατική Οργάνωση, δημιούργημα της Κρατικής Ασφάλειας.
    Είναι άλλη μια από τις πολλές οργανώσεις Honeypot που δημιουργούνται από τις ίδιες υπηρεσίες ασφαλείας.

    Σπάνια συλλαμβάνονται μέλη της Οργάνωσης αυτής, αλλά ακόμα και να συλλαμβάνονται θα αφεθούν εντός λίγων ορών ελεύθεροι.

    - Διογένης

    ReplyDelete
  6. Διογένης

    ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ. ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ (ΙΣΧΥΡΩΣ) ΠΩΣ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΤΩΡΑ ΠΡΟΙΣΤΑΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΕΙΤΕ ΩΣ ΠΟΛΙΤΚΟΙ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΙ ΑΥΤΗΣ , ΕΙΤΕ ΩΣ "ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ" ΚΑΙ "ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ".

    ReplyDelete
  7. Τα μέλη της Αναρχικής Ομάδος Ρουβίκωνας οργανώνουν έντονες δράσεις όπου "σκάνε" σε κρατικά κέντρα με ακάλυπτα τα πρόσωπα τους, με την Αστυνομία να κάθετε δίπλα και να κοιτάει.

    Εάν δείτε κάποια βιντεάκια της Οργάνωσης αυτής στο Γιου Τουμπ, συγκεκριμένα αυτά όπου φαίνονται τα πρόσωπα μελών τους, τότες μόνο νεαρούς αναρχικούς δεν θα δείτε, αλλά ηλικιωμένους με καραμπινάτες Μπατσόφατσες. Τουλάχιστον οτι αφορά τους αρχηγούς της Ομάδας αυτής που σε κάθε Οργάνωση Honeypot του κράτους αυτό μετράει, δηλ. οι εκάστοτε Αρχηγοί να είναι Αστυνομικοί ή Πράκτορες διείσδυσης.

    Δείτε προσεκτικά αυτό το βίντεο https://www.youtube.com/watch?v=mhMcXk-e1SA

    -Διογένης

    ReplyDelete