4.10.17

ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΣΕ 50 ΜΟΝΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΘΙΚΙΑ ΤΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ.

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΣΤΡΑΤΕΥΣΙΜΟΙ, ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΕΤΣΙ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ. ΕΧΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΟΒΑΘΜΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΔΟΚΙΜΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ, ΝΑ ΔΟΥΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ Ε.Δ. ΔΕΚΑΔΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟ ΚΑΤ'ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΑΕΙ-ΤΕΙ. ΟΙ ΣΤΡΑΤΕΥΣΙΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΤΩΝ ΑΞ/ΚΩΝ-ΥΠΑΞ/ΚΩΝ. ΣΥΝΗΘΩΣ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΘΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ ΧΟΝΤΡΟΜΑΛΑΚΑΣ, ΣΥΝ/ΧΗΣ-ΑΝΤΙ/ΡΧΗΣ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΞΕΡΕΙ ΟΥΤΕ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟΝ ΝΑ ΛΗΞΕΙ Η ..."ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ" ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ή ΣΤΗΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ, ΠΟΛΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ...ΖΩΗ. ΟΙ Ε.Δ ΗΤΑΝ ΕΝΗΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΟ 2004 ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΠΡΑΞΑΝ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΟΣΤΗΜΑ.

ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΠΩΣ ΑΝΤΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΟΖ. ΤΟ "ΑΜΕΡΙΚΑΝ ΜΠΑΡ" ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΕΠΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ.

Στο κείμενο που υπογράφουν αναφέρουν τα εξής:

«Για μία ακόμη φορά η Ελλάδα μετατρέπεται σε ένα απέραντο πεδίο ασκήσεων με τη διεξαγωγή της τεράστιας διακλαδικής, διακρατικής, στρατιωτικής άσκησης με την ονομασία ΗΝΙΟΧΟΣ 2015 (20-30 Απριλίου). Ελλάδα-ΗΠΑ-Ισραήλ ετοιμάζουν επί της ουσίας έναν εικονικό πόλεμο διαθέτοντας πάνω από 150 πολεμικά αεροσκάφη. Το σύνολο της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας βρίσκεται στον αέρα. Από κοντά στρατός ξηράς, ειδικές δυνάμεις και ναυτικό επιχειρούν στο σύνολο σχεδόν της επικράτειας και του εναέριου χώρου (Πελοπόννησος, Β. Ελλάδα, Αιγαίο, Ιόνιο). Τα σενάρια της άσκησης αποκαλύπτουν ότι αυτή η επιδίωξη Αξιόμαχου βρίσκεται πολύ μακριά από τις παραδοσιακές σκέψεις περί προστασίας της άμυνας της χώρας. Είναι ξεκάθαρο ότι εκπαιδεύονται για τις επόμενες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Επεμβάσεις που έφεραν θάνατο, καταστροφή, πείνα, δυστυχία, δημιούργησαν εκατομμύρια πρόσφυγες, διέλυσαν κράτη, έσπειραν τον εμφύλιο και τη μισαλλοδοξία. Μας απευθύνουν πολεμικό προσκλητήριο και τους το επιστρέφουμε. Δε θα βοηθήσουμε στους επόμενους βομβαρδισμούς, στο επόμενο μακελειό που ετοιμάζουν. Η δήθεν αριστερή κυβέρνηση γυρνά την πλάτη στη βαθιά αντιπολεμική παράδοση του ελληνικού λαού, τα πραγματικά αισθήματα που τρέφει για το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ και τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ. Εμείς όμως Αρνούμαστε να συμμετάσχουμε στους πολέμους της νέας εποχής. Μένουμε στη μεριά του αντιπολεμικού κινήματος και δε βάφουμε τα χέρια μας με αίμα. 


Το κόστος της στρατιωτικής κινητοποίησης είναι πρόκληση στο δοκιμαζόμενο κόσμο της εργασίας. Την ίδια στιγμή που συνεχίζεται απρόσκοπτα η εξυπηρέτηση του χρέους, λεηλατούνται τα αποθεματικά των δημόσιων ταμείων, γίνονται περικοπές παντού και χάθηκαν στο δρόμο ακόμη και τα ψίχουλα του προγράμματος της Θεσσαλονίκης. Ενώ κοροϊδεύουν εμάς και τις οικογένειές μας, φορτώνοντας το υπέρογκο οικονομικό βάρος της υποχρεωτικής στράτευσης, διεξάγουν ασκήσεις που θυσιάζουν στο βωμό του Αξιόμαχου κομματιασμένους Πεζοναύτες στο Βόλο και νεκρούς πιλότους στην Ισπανία, μολύνοντας ανεπανόρθωτα το περιβάλλον. Επιμένουν στις πολεμικές προετοιμασίες, τις παράλογες αγορές νέων όπλων, προχωρούν σε προσλήψεις νέων μισθοφόρων και παρέχουν αυξήσεις μόνο σε στρατιωτικούς και αστυνομία γιατί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εργάζεται σκληρά για την αναβάθμιση της ελληνικής αστικής τάξης στην ευρύτερη περιοχή. Στρατηγικός στόχος γίνεται η χάραξη ΑΟΖ και η εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων. Για αυτό οι αποστολές εκτός συνόρων, οι συμμαχίες με ΗΠΑ-Κύπρο-Ισραήλ-Αίγυπτο, η επέκταση των δογμάτων άμυνας ασφάλειας. Με κοινό παρονομαστή την υπερεκμετάλλευση των εργαζομένων ως βασικό στοιχείο εξόδου από την καπιταλιστική κρίση. 

Αυτά τα σχέδια και συμφέροντα δεν είναι δικά μας. Αυτοί που μας ετοιμάζουν ένα μέλλον εκμετάλλευσης και περιπλάνησης δε μπορούν να μας εμπνεύσουν με την «πολυδιάστατη» εξωτερική πολιτική τους, δε μπορούν να μας τσουβαλιάσουν σε κανένα νέο «εθνικό όραμα». Η δικιά μας ταξική σκοπιμότητα επιβάλει να καταγγελθεί η άσκηση, να εκτεθεί το αξιόμαχο του ελληνικού στρατού, να γίνουν πιο δύσκολες οι ιμπεριαλιστικές συμμαχίες. Αρνούμαστε οποιαδήποτε συμμετοχή στην άσκηση. Καλούμε τη νεολαία και το εργατικό κίνημα να συμβάλλουν στην ανάπτυξη κινήματος μέσα και έξω από τον Στρατό. Να σταθούμε απέναντι στον Ελληνικό Στρατό, το ΝΑΤΟ και τον ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, τις ΗΠΑ, το ΔΝΤ και την Ε.Ε., το Κράτος Τρομοκράτη Ισραήλ. Απέναντι στην αντεργατική, αυταρχική και φιλοπόλεμη κυβερνητική πολιτική του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού. Βάζοντας μπροστά τα εργατικά συμφέροντα και το διεθνισμό της κοινής πάλης των λαών».

Υπογραφές φαντάρων από 50 μονάδες ενάντια στην άσκηση «Ηνίοχος»

290 ΜΚ/ΤΟ Λιβαδοχώριο Λήμνου, 88 Α/Κ, 285 ΤΠ ΑΤΣΙΚΗΣ ΛΗΜΝΟΥ, 547 Aερομεταφερόμενο Τάγμα Ρεθύμνου, ΚΕΕΜ Σπάρτης, 3ος Λόχος Μηχανικού Βάλτος Έβρου, 616 Τάγμα Πεζικού, ΚΕΤΘ Αυλώνα, 535 ΜΚ/ΤΠ 31η Ταξιαρχία, ΚΕΤΧ Πάτρας, ΚΕΝ Μεσολογγίου 2/39 ΣΠ, 526 ΜΚ/ΤΠ, 124 ΠΒΕ Τρίπολη, 585 ΜΚ/ΤΠ Άργος Ορεστικό, 29η Ταξιαρχία Πεζικού Στρατόπεδο Λοχαγού Παράσχου, ΑΣΔΥΣ, 221 ΕΜΑ ΠΛΑΤΥ ΕΒΡΟΥ, ΣΑΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΑΚΚΕΤΑ, 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Λόχος Διοίκησης, ΚΕΠΒ Θήβα, 16 ΤΥΠ, 116 ΛΔΒ Στρατόπεδο Καπετάν Λάζος, ΚΕΜΧ Ναυπλίου, Στρατόπεδο Χατζηπεντή Έβρου, 211 ΜΚ/ΤΟ, 95 ΛΑΤΕΘ, 116 ΠΜ Άραξος, 162 ΑΜ Μοίρα Βαρέως Πυροβολικού, 3o ΤΑΓΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΑΓΕΙΡΩΝ – ΤΜΗΜΑ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΓΥΘΕΙΟ, 112 ΠΜ, 647 ΜΚ/ΤΠ ΛΙΤΟΧΩΡΟ, 164 ΤΕ ΣΑΜΟΥ, 50 ΠΕΑ/ΑΠ, ΛΟΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΔΒ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ Β’, 219 ΚΙΧΝΕ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ, 173 ΜΕΑΠ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ, 518 ΤΠ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ, 516 ΜΚ/ΤΠ, 424 ΣΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΒΟΓΙΑΤΖΗ ΦΕΡΕΣ ΕΒΡΟΥ, 642 ΤΠ, ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΜΠΟΥΓΑ, 32 ΜΠΠ Π.Ν, ΚΕΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, 643 ΤΕ Χίος , 123 ΠΤΕ, 117 ΠΜ Ανδραβίδα, 618 Μ/Κ, 296 Μ/Κ ΤΕ, 96 ΑΔΤΕ ΧΙΟΣ.

4 comments :

Anonymous said...

Ασπίδα No2

ΙΣΧΥΣ said...

ΝΑΙ... ΜΟΝΟΝ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΔΑΥΤΟΥΣ, ΟΧΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ. ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ, ΜΟΝΟΤΟΝΑ, ΦΤΑΝΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΨΗΛΑ Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, ΟΙ ΕΦΕΔΡΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΑΝΑΚΙΝΟΥΝ ΠΑΛΙ, ΤΩΡΑ, ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΠΡΟΠΟΜΠΟΙ. ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΜΟΝΙΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΗ.

Anonymous said...

δεν εχουμε δει τιποτα ακομα, τα καλυτερα αν μεινουν αυτοι και οι προηγουμενοι ειναι μπροστα. η επομενη διετια φοβαμαι θα'ναι οδυνηρη για τη χωρα μας.
δεν εχω καποιες γνωσεις ουτε ειμαι ειδικος ,απλα ενα κακο προαισθημα.

Anonymous said...

Όπως τα λες είναι ΙΣΧΥΣ...να συμπληρώσω όμως ότι δεν είναι μόνο αυτοί καρκίνωμα στις ΕΔ...ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ''ΗΓΕΣΙΑ'' ΤΩΝ ΕΔ Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΘ'ΥΠΟΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΩΝ,ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ, ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΕΠΟΙΚΙΣΜΟ-ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ...από 'κει και πέρα ποιος είναι ο ρόλος των ΕΔ; σε μερικές δεκαετίες αυτός ο οργανισμός θα έχει πιθανότατα ΑΛΛΟΕΘΝΗ ΑΡΧΗΓΟ(8ο αποφοφοίτησαν τον αλβανό,1ο στο ΠΖ)...τι να λέμε τώρα;
Tο ζητούμενο είναι η δημιουργία άλλου ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ...
αυτό που θέλει το κομμουνιστικό,σιχαμερό,ψευδοκρατίδιο είναι αυτό:
https://www.youtube.com/watch?v=8saMzMeUoI0&list=RD8saMzMeUoI0&t=45
στο 3:22...''ρίχτο Ηλία''