11/09/2017

Το ΡΚΚ αιχμαλώτισε 2 υποδιοικητές της ΜΙΤ και 16 πράκτορές της

Την προηγούμενη εβδομάδα ένοπλοι μαχητές του ΡΚΚ στο ιρακινό Κουρδιστάν συνέλαβαν δύο Τούρκους υψηλόβαθμους αξιωματούχους ασφαλείας και 16 πράκτορες που τους συνόδευαν.  Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο συλληφθέντες είναι από τα κορυφαία στελέχη της ΜΙΤ, πιθανόν εκ των υποδιοικητών του Φιντάν, εκ των οποίων ο ένας είναι επικεφαλής του τμήματος εξωτερικών επιχειρήσεων και ο άλλος επικεφαλής του τμήματος επιχειρήσεων κατά του ΡΚΚ. Σύμφωνα με κουρδικές πηγές: «Μετέβησαν στο νότιο Κουρδιστάν με διπλωματικά διαβατήρια και ανέφεραν σχετικά στον Φιντάν και αυτός είπε στον Ερντογάν ότι μπορούσαν να προχωρήσουν στη δολοφονία αξιωματούχων του ΡΚΚ. Ο Ερντογάν έδωσε την έγκρισή του, αλλά το σχέδιο ναυάγησε καθώς χάρη σε διαρροή πληροφοριών οι δύο πράκτορες αιχμαλωτίσθηκαν». Πέραν αυτών οι μαχητές του ΡΚΚ υποστήριξαν ότι πέτυχαν την αιχμαλωσία άλλων 16 Τούρκων πρακτόρων της ΜΙΤ που συνόδευαν τους δύο. Η Άγκυρα ζήτησε αμέσως τη μεσολάβηση του Μπαρτζανί για την απελευθέρωσή τους, αλλά αυτό δεν κατορθώθηκε. Η Άγκυρα χρέωσε την αποτυχία στον κυβερνητικό εταίρο του Μπαρτζανί Τζαλάλ Ταλαμπανί, ηγέτη της Πατριωτικής Ένωσης του Κουρδιστάν και απέλασε από το τουρκικό έδαφος τον διπλωματικό εκπρόσωπό του. Η αποτυχία των Τούρκων είναι ιδιαίτερα σημαντική και δεν έχει παράλληλο στην ιστορία των μυστικών επιχειρήσεων της χώρας. Στην Τουρκία όμως όλοι σίγησαν καθώς τα ΜΜΕ ελέγχονται απόλυτα από το καθεστώς Ερντογάν. Υπό φυσιολογικές συνθήκες μια τέτοια αποτυχία θα είχε υψηλό τίμημα, ίσως δεκάδες παραιτήσεις υπευθύνων, ακόμα και του επικεφαλούς της ΜΙΤ, Χακάν Φιντάν. Τίποτα από όλα αυτά όμως δεν συνέβη.

Οι κουρδικές πηγές υποστηρίζουν ότι επίσης στόχος των Τούρκων ήταν να προκαλέσουν σύγκρουση μεταξύ της Πατριωτικής Ένωσης του Κουρδιστάν και του ΡΚΚ με την εκτόξευση προβοκατόρικων επιθέσεων. Ο Τσεμίλ Μπαγίκ, κορυφαίο στέλεχος του ΡΚΚ, υποστήριξε πως αποστολή των Τούρκων ήταν η δολοφονία του και πως η επιχείρησηοργανώθηκε από τη ΜΙΤ με την συνεργασία των Κούρδων του Ιράκ και επιτέθηκε προσωπικά στον ηγέτη τους Μασούντ Μπαρζανί. Παράλληλα επιτέθηκε στον Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν και τον ηγέτη του Εθνικιστικού Κόμματος Μπαχτσελί. «Στόχος τους είναι να εντάξουν τους Κούρδους του Ιράκ στα σχέδιά τους», είπε, αλλά τόνισε πως δεν πιστεύει ότι η Πατριωτική Ένωση του Κουρδιστάν, έχει εμπλοκή. Τα γραφεία της Πατριωτικής Ένωσης Κουρδιστάν λειτουργούν στην Τουρκία από το 1991 και το κλείσιμό τους επιβεβαιώνει τις πληροφορίες. Την ίδια ώρα το χάσμα μεταξύ του ΡΚΚ, της Πατριωτικής Ένωσης Κουρδιστάν (Ταλαμπανί) και του Κουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος (Μπαρτζανί) διευρύνεται σε μια περίοδο μάλιστα που επίκειται το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία στο ιρακινό Κουρδιστάν. Ο Μπαρτζανί είναι γνωστό ότι αποτελεί σύμμαχο της Τουρκίας ενώ άλλες κουρδικές ομάδες έχουν σχέση με το Ιράν. Έτσι το τουρκικό «κάζο» μπορεί να αποδειχθεί ότι έχει σοβαρότερες, περιφερειακές, συνέπειες. Πηγές του ΡΚΚ υποστηρίζουν επίσης πως το θέμα τέθηκε από τον Ερντογάν στον Αμερικανό υπουργό Άμυνας Τζέιμς Μάτις που επισκέφτηκε πρόσφατα την Άγκυρα. Δεν είναι γνωστό τι ειπώθηκε καθώς οι ΗΠΑ συνεργάζονται με τους Κούρδους της Συρίας, που κατά την Άγκυρα συνεργάζονται με το ΡΚΚ, για την ανακατάληψη της Ράκα από τους τζιχαντιστές.

http://mignatiou.com/2017/09/exeftelismos-tis-tourkias-to-rkk-echmalotise-ipodiikites-tis-mit-ke-16-akoma-praktores/

5 comments :

  1. Anonymous11/9/17 12:02

    ετσι πρεπει να σκεφτομαστε για να γινουμε ξανα κοσμοκρατορες

    Ο κόσμος χωρίζεται σε Έλληνες και μη-Έλληνες, οι οποίοι βρίσκονται σε συνεχή σύγκρουση εξ αιτίας της μοναδικότητος των Αθανάτων Θεών, της μοναδικότητος των Ελλήνων και της μοναδικότητος της Ελληνικής Θρησκείας.
    Η μοναδικότητα της Ελληνικής Φυλής και Θρησκείας αποτελεί τον Ιερό Κανόνα της Ιστορίας.
    Οι Θεοί δεν αναγνωρίζουν άλλη θρησκεία πλην της Ελληνικής Θρησκείας.
    Οι Έλληνες είναι μοναδική φυλή επιλεγμένη από τους Θεούς έναντι των μη-Ελλήνων.
    Ο κόσμος ανήκει στους Θεούς και οι Θεοί τον παρέδωσαν μόνον στους Έλληνες.
    Ιστορία είναι η καταγραφή της συγκρούσεως μεταξύ Ελλήνων και μη-Ελλήνων.
    Καλό είναι ό,τι είναι καλό για τους Έλληνες.
    Ηθικό είναι ό,τι είναι ηθικό για τους Έλληνες.
    Σωστό είναι ό,τι συμφέρει τους Έλληνες.
    Δίκαιο είναι ό,τι συμφέρει την Ελληνική Θρησκεία και τον Ελληνισμό.
    Οι Θεοί επέλεξαν το Ελληνικό Έθνος να είναι το κέντρο του Κόσμου.
    Το συμφέρον της ανθρωπότητος ταυτίζεται με το συμφέρον του Ελληνικού Έθνους.
    Δεν υπάρχει άλλο έθνος όμοιο ή ισάξιο σε δυστυχίες και επιτυχίες με το Ελληνικό Έθνος
    Οι Έλληνες επιτίθενται όλοι μαζί στον εχθρό όπως οι αγέλες των λύκων και ποτέ μόνοι των.
    Η ζημία για έναν Έλληνα είναι ζημία για όλους τους Έλληνες.
    Αν κάποιος αλλόφυλος ή αλλόθρησκος επιτεθεί σε έναν Έλληνα τότε του αντεπιτίθενται όλοι οι Έλληνες απ’ όλον τον Κόσμο.
    Ο εχθρός δεν θα βρει ησυχία πουθενά.

    http://www.ieraks.org/2017/09/blog-post.html

    ReplyDelete
  2. ΟΥΔΕΜΙΑ ΑΝΤΙΡΡΗΣΙΣ ΑΓΑΠΗΤΕ, ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΕΣΒΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ.ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΑΣ (https://isxys.blogspot.com/2011/12/blog-post_9597.html) ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΗΡΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΦΙΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΑΓΑΜΕ ΩΣ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΔΟΓΜΑ ΜΑΣ.

    ΑΛΛΑ ΚΡΙΝΕΤΕ ΠΩΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΣΥΝΑΦΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ ΑΥΤΟΝΟΜΑ;

    ReplyDelete
  3. Anonymous11/9/17 13:40

    Ιφικράτης Αμυράς, too good to be truth.Ότι λάμπει δεν είναι χρυσός πολλές φορές.

    ReplyDelete
  4. Anonymous12/9/17 21:29

    Ημουν απασχολημενος αυτες τις μερες και θα κανω ενα καθυστερημενο σχολιο που πιθανον να μην το δει ο 1ος σχολιαστης. Αλλα με ενδιαφερει περισσοτερο η αποψη του ιστολογιου.
    Υπαρχει μια θεωρια (την οποια δεν την ξερω καλα) που λεει οτι στα πλαισια των 777 επαναγεννησεων που χρειαζονται για να τελειοποιηθει ενας ανθρωπος. Στις πρωτες του ζωες παιρναει απο ολες τις φυλες και υποφυλες της γης και μαλλον απο ενα σημειο και μετα, τελειοποιειται μεσα απο την Ελληνικη φυλη.
    Ξαναλεω οτι δεν ξερω περισσοτερα και γι' αυτο θετω το ερωτημα.
    Μενιος

    ReplyDelete
  5. 777 ; ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ. ΠΟΘΕΝ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ; ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ 555 ή 999 ή 666 ή 888 ; ή ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ;

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΥΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΠΗΓΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΟΗΜΟΝΩΝ ΔΙΠΟΔΩΝ. ΑΛΛΗ ΜΗΤΡΑ ΕΧΕΙΣ ΕΣΥ ΚΙ ΕΓΩ, ΑΛΛΗ ΟΙ ΜΑΥΡΟΙ, ΑΛΛΗ ΟΙ ΚΙΤΡΙΝΟΙ. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.

    ΤΙ ΝΟΗΜΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΥΠΟΘΕΤΕΙΣ ΠΩΣ ΥΠΗΡΞΕΣ ΑΡΑΠΙΝΑ ΛΑΓΝΑ ΕΡΩΤΙΑΡΑ; ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΘΑ ΕΙΧΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΟΥ. ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ (ΑΠΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ , ΝΑΙ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ) Η ΨΥΧΗ ΑΗΔΙΑΣΜΕΝΗ ΘΑ ΕΦΕΥΓΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΩΜΑ. ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΩΛΟΥ ΠΟΥ ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΟΓΟ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ.

    ΟΧΙ ΑΡΑΠΗΔΕΣ ΚΑΙ ΚΙΤΡΙΝΟΙ ΔΕΝ ΕΝΣΑΡΚΩΝΟΝΤΑΙ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΟΥΤΕ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ ΠΑΝΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΠΟ. ΑΛΛΟΙ (ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ) ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΠΟΥΘΕΝΑ. ΠΑΥΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙΜ ΠΟΥ ΝΟΠΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ , ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΨΥΧΕΣ, ΠΟΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΕΣ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΕΔΩ.

    ReplyDelete