29/08/2017

Η Τουρκία εισάγει πιλότους από το Πακιστάν - Λειτουργική η τουρκική βάση στη Σομαλία

1) Με την υποστήριξη του Πακιστάν επιχειρεί να καλύψει τα μεγάλα κενά που άφησε πίσω του το αποτυχημένο πραξικόπημα του προηγούμενου έτους το επιτελείο του τουρκικού στρατού. Σύμφωνα με πληροφορίες από τον φιλοκυβερνητικό τύπο της Τουρκίας, η Άγκυρα ζήτησε την βοήθεια του Πακιστάν για να αντιμετωπίσει τα κενά που προέκυψαν στην τουρκική Πολεμική Αεροπορία, κυρίως στην ομάδα των πιλότων των μαχητικών αεροπλάνων τύπου F16 . Ως γνωστόν, μετά το πραξικόπημα του 2016, εκατοντάδες πιλότοι απομακρύνθηκαν από τα καθήκοντα τους και τον τουρκικό στρατό. Το Πακιστάν ανταποκρίθηκε θετικά στο κάλεσμα της Άγκυρας και ξεκαθάρισε ότι είναι έτοιμο να στείλει πιλότους στην Τουρκία. Ωστόσο, η συμφωνία Τουρκίας-Πακιστάν σκόνταψε πάνω στην άρνηση της Ουάσιγκτον καθώς οι ΗΠΑ δεν δίνουν το πράσινο φως για την τοποθέτηση Πακιστανών πιλότων σε αμερικανικά μαχητικά τύπου F16.

http://www.kathimerini.gr/924285/article/epikairothta/politikh/h-toyrkia-eisagei-pilotoys-apo-to-pakistan

ΣΧΕΤΙΚΟ:  Οι ΗΠΑ απέρριψαν  τουρκική πρόταση για χρήση πακιστανών πιλότων για εκπαίδευση στα  F-16, γράφει η Cumhuriyet .

2) Με φωτογραφίες της αναχώρησης της πρώτης φρουράς, που δημοσιεύτηκαν στον επίσημο λογαριασμό των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, έγινε γνωστή η επίσημη έναρξη της λειτουργίας της τουρκικής βάσης στη Σομαλία. Σε άλλες φωτογραφίες που προέρχονται από ανεπίσημες πηγές (@Acemal71), φαίνεται πως οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί, ενώ έχει μεταφερθεί και στρατιωτικός εξοπλισμός (τεθωρακισμένα οχήματα).

ΦΩΤΟ ΕΔΩ: https://www.ptisidiastima.com/turkish-somali-base-in-operation/

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ":
1) ΠΟΙΑ ΑΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ; 20+ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ, (ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΠΑΛΙΑ, (ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΖΙΑ ΟΥΛ ΧΑΛΚ) ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ, ΠΕΤΟΥΝ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΑΕΡΟΜΑΧΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ  ΜΑΣ, ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΛΑΚΕΙ ΟΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ. ΟΙ ΗΠΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΓΙΩΣ ΕΠΕΛΕΓΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ. ΟΥΤΕ ΤΩΡΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΕΚΕΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ, ΒΡΗΚΑΝ ΛΕΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΣΥΝΕΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ. ΝΑ ΠΡΟΣΕΤΑΙΡΙΣΘΟΥΝ ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ (ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΟΙΞΑΝ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΟΙ ΡΩΣΟΙ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΣΥΜΠΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΙΝΕΣ) ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΞΑΝΑ-ΠΛΗΣΙΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ (ΣΕ ΘΕΣΗ ΙΣΧΥΟΣ)  ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΞΙΟΛΟΓΕΙ ΩΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΩΝ ΚΙΝΕΖΩΝ, ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ. (ΕΥΚΑΙΡΙΑΚΕΣ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ). ΤΟ ΜΟΝΟ ΛΕΕΙ ΑΓΚΑΘΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΧΕΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΑΤΟΡΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΡΩΣΙΑ. ΤΩΡΑ ΜΑΛΙΣΤΑ, ΑΥΤΟΙ ΟΙ "ΑΝΑΛΥΤΕΣ" ΕΧΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΗΜΙΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟ ΕΒΡΑΙΟ ΓΑΜΒΡΟ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ. Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΤΡΑΜΠ, ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΕΩΣ ΤΩΡΑ, ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΚΑΙ ΧΟΝΤΡΗ ΨΥΧΡΟΛΟΥΣΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΘΕΩΡΟΥΣΑΝ (ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ) ΠΩΣ ΙΣΩΣ Η ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΘΕΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ. ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΕΚΕΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ, ΕΧΟΥΝ ΦΑΓΩΘΕΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΛΑΒΟΤΑΤΑΡΟΥΣ ΣΤΟ ΝΑΤΟ. Η ΙΔΙΑ ΟΜΑΔΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΜΥΘΙΚΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΩΡΑ ΕΠΙ ΚΥΒΕΡΝΕΙΑΣ ΤΡΑΜΠ ΚΑΙ ΜΕ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟ ΓΑΜΒΡΟ ΤΟΥ.

2) ΛΑΒΡΑΚΙΑ ΕΒΓΑΛΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΑΣ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΡ. ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΡ ΖΗΤΗΣΑΜΕ , ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΥΡΚΟΙ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΣΟΥΣ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΕΤΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΩΣ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΖΕΤΕ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΑΣ. ΜΗΝ ΔΙΑΚΥΝΔΥΝΕΥΣΕΤΕ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ, ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ, ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΑΣ.
ΣΤΗΝ ΣΟΜΑΛΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΗΔΗ ΘΕΑΘΗΣΑΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ "ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ", (ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΕΡΑΝ ΠΑΣΗΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑΣ), ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ. ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΥΣ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΠΩΣ ΠΗΓΑΝ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ...ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΝ, ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΕΛΕΓΕ ΤΙΣ ΠΡΟΑΛΛΕΣ ΕΝΑΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗΣ ΜΑΣ. ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΛΕΓΑΝ ΠΑΝΤΑ ΠΩΣ Η ΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΣΟΜΑΛΙΑ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑΤΟΙΚΑ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΑΝ ΤΟΥΣ ΤΟ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΕΥΓΕΝΙΚΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ, ΗΔΗ ΑΠΟΠΕΜΦΘΕΝΤΩΝ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ, ΜΕ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ. ΑΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΙΣΧΥΡΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΩΡΑ.
ΠΑΡΤΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΕΡΙΚΩΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ (ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΩ ΤΟΥ 60%, ΑΛΛΑ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ , ΟΧΙ 100%). ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΣΤΟ ΚΑΤΑΡ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΒΑΣΕΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΕΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΔΑΙΔΑΛΩΔΕΣ ΕΤΑΙΡΙΚΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΚΙΝΕΖΟΥΣ.

No comments :

Post a Comment