12/07/2017

ΗΠΑ-LOTTO: Πόσο “τυχαίο” είναι το σύστημα;

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": Ο ΟΠΑΠ, ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕ/ΠΑΘΑΙΝΕ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ ΤΥΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΟ ΠΩΣ, ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΑ "JOKER" "...ΧΤΙΖΟΝΤΑΙ" ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ. (ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, ΠΑΣΧΑ, 15ΑΥΓΟΥΣΤΟ). ΕΠΙΣΗΣ Ο ΟΠΑΠ (ή ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΑΠ) ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΒΡΙΣΚΕ ΕΝΑΝ ΠΙΣΤΟ ΟΠΑΔΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕ ΩΣ ΥΠΕΡΤΥΧΕΡΟ, ΜΥΘΩΔΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΟΣΟΥ (6.000.000), ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΑΠΕΔΙΔΕ ΤΟ 1/10 ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΠΟΣΟ ΘΑ ΤΟ ΕΔΙΝΕ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ. ΟΥΤΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕ ΥΠΕΡΤΥΧΕΡΟ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ "CAPITAL CONTROLS", META ΑΠΟ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΓΝΩΣΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΗΘΕΛΕ ΜΑΝΙΩΔΩΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ 4.000.000. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΦΟΡΟΥΝ ΜΠΑΝΑΝΙΕΣ ΤΥΠΟΥ ΗΠΑ, ΟΧΙ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΚΡΑΤΗ, ΠΥΛΩΝΕΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΟΠΩΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Υ.Γ: ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΙΚΟΝΙΚΟΥΣ ΠΕΝΤΑΛΕΠΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ Ο ΟΠΑΠ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΤΟ ΑΔΙΑΒΛΗΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ. ΕΞΑΛΛΟΥ ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ. ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ; ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ. ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΟΛΩΝ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΥΨΗΛΟΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΓΥΩΝΤΑΙ ΤΗΝ ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΣΜΟΥΣ.

Μια από τις μεγαλύτερες απάτες κληρώσεων στην ιστορία των ΗΠΑ έφτασε στο τέλος της, καθώς ο εγκέφαλος της δήλωσε ένοχος σε ένα δικαστήριο της Iowa (Αϊόβα), στα τέλη του περασμένου μήνα. Το "πειραγμένο" αρχείο που ο ένοχος εισήγαγε στους κεντρικούς υπολογιστές του επέτρεψε να πειραματιστεί με τον αλγόριθμο της γεννήτριας τυχαίων αριθμών (random number generator ή RNG) μέχρι να καταφέρει να παράγει προβλέψιμους αριθμούς που κερδίζουν συγκεκριμένες μέρες κληρώσεων (27 Μαΐου, 22 Νοεμβρίου και 29 Δεκεμβρίου), δύο συγκεκριμένες ημέρες την εβδομάδα (Τετάρτη ή Σάββατο) και μετά από μια συγκεκριμένη ώρα (μετά τις 20:00). Αυτό το "πειραγμένο" αρχείο DLL περιείχε επίσης κώδικα που του επέτρεπε να διαγράφει τον εαυτό του μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα. Εντούτοις, οι ερευνητές ήταν τυχεροί καθώς ένα από αυτά τα αρχεία απέτυχε να διαγραφεί.

Ο Eddie Tipton, 54 ετών, παραδέχτηκε ότι ανέπτυξε ένα κακόβουλο λογισμικό σε μορφή αρχείου DLL. Αυτό το DLL αρχείο, ήταν το ίδιο με το πρωτότυπο που βρέθηκε στον υπολογιστή του. Στη συνέχεια φόρτωσε το DLL στους ασφαλείς υπολογιστές της εταιρείας Multi-State Lottery Association (MSLA), που πραγματοποιεί λαχειοφόρες κληρώσεις σε 33 επαρχίες, στην Κολομβία, το Πουέρτο Ρίκο και τις ΗΠΑ. Ο Tipton μπόρεσε να το κάνει αυτό επειδή ήταν ο διευθυντής ασφαλείας της εταιρείας Urbandale που έχει σαν έδρα την Iowa. Ο απατεώνας τεχνικός ήταν ένα από τα πέντε άτομα που είχαν πρόσβαση σε αυτούς τους υπολογιστές που βρίσκονταν στο “draw room”. Σύμφωνα με τις αρχές, ο Tipton ανέβασε το αρχείο DLL στους... "ασφαλείς" υπολογιστές με στόχο να κερδίζει χρήματα από τις κληρώσεις Lotto (και όχι μόνο) της MSLA. Αυτοί οι υπολογιστές βρισκόταν σε ένα πολύ ασφαλές δωμάτιο με 24ωρη παρακολούθηση από κάμερες ασφαλείας. Οι εισαγγελείς ανέφεραν ότι ο Tipton ήταν σε θέση να παρακάμψει την ασφάλεια αλλάζοντας το σύστημα επιτήρησης, ούτως ώστε οι κάμερες να καταγράφουν μόνο ένα δευτερόλεπτο το λεπτό. Έτσι ο Tipton βρήκε τον χρόνο που χρειαζόταν να εισαγάγει το DLL αρχείο στους υπολογιστές της MSLA.

Ο Tipton στρατολόγησε δύο φίλους για να εξαργυρώνει τα κερδισμένα δελτία. Ο πρώτος ήταν ο αδερφός του Tommy Tipton, 53, πρώην δικαστής του Τέξας και αστυνομικός. Ο δεύτερος ήταν ο Robert Rhodes, ένας επιχειρηματίας του Τέξας και ο πρώην συνάδελφος του Tipton σε μια εταιρεία πληροφορικής. Ο Tipton παραδέχθηκε ότι το σχέδιό του, του επέτρεψε να “προβλέψει τους αριθμούς σε κληρώσεις που έγιναν στο Κολοράντο, την Αϊόβα, το Κάνσας, την Οκλαχόμα και το Ουισκόνσιν. Οι απατεώνες κέρδιζαν από το 2005, αλλά έκαναν το λάθος το 2011, όταν προσπάθησαν επανειλημμένα να κερδίσουν μια κλήρωση LOTTO αξίας 16,5 εκατομμυρίων δολαρίων στην Αϊόβα. Το νικητήριο δελτίο ήταν από την κλήρωση της 29ης Δεκεμβρίου 2010. Οι νόμοι της Iowa υπαγορεύουν ότι όλοι οι νικητές των λαχειοφόρων αγορών πρέπει να δημοσιοποιούνται αλλά ο Rhodes και μερικοί συνεργάτες του προσπάθησαν επανειλημμένα να εισπράξουν το δελτίο ανώνυμα ή μέσω μεσαζόντων. Οι Αρχές της Iowa υποψιάστηκαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και ξεκίνησαν έρευνα, η οποία τελικά οδήγησε στις συλλήψεις των τριών. Ο Tipton αντιμετωπίζει έως και 25 χρόνια φυλάκισης για το hacking και θα πρέπει να καταβάλει 1,4 εκατομμύρια δολάρια σαν αποζημίωση. Ο αδελφός του θα πρέπει να πληρώσει $ 800,000. Τα χρήματα αντιπροσωπεύουν το σύνολο που κατάφεραν να αποδείξουν οι Αρχές ότι εισέπραξαν οι κατηγορούμενοι.

Τα γνωστά κέρδη:
Νοέμβριος 2005 – $568,990 jackpot σε Colorado Lottery
Δεκέμβριος 2007 – $783,257 Megabucks Lottery στο Wisconsin
Νοέμβριος 2011 – $1.2 εκατομμύρια Lotto στην Oklahoma

https://secnews.gr/159143/lotto-system-hacking/

1 comment :

  1. Η ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΟΠΑΠ:

    https://www.youtube.com/watch?v=jwlptp9NrXk

    https://www.youtube.com/watch?v=a0P_bJgmKaA

    ReplyDelete