26/07/2017

Ασυδοσία στην Παιδεία: Οι φοιτητές θα κρίνουν τι θα... διδάσκονται

Μιά από τις... «νεωτερικότητες» που φιλοδοξεί να επιβάλλει το ν/σ είναι ότι οι φοιτητές, μέσω του εκπροσώπου τους, θα κρίνουν τι θα διδάσκονται, θα έχουν λόγο για τα συγγράματά τους και θα αξιολογούν τα μεταπτυχιακά τους προγράμματα.
Τι προβλέπει το νομοσχέδιο
  • Οι προπτυχιακοί φοιτητές θα ψηφίζουν στη συνέλευση του τμήματος για όλα τα θέματα πλην αυτών του δεύτερου και τρίτου κύκλου σπουδών. Δηληδή θα ψηφίζουν για την αλλαγή του γνωστικού αντικειμένου για το οποίο έχει διοριστεί ένας πανεπιστημιακός, θα έχουν λόγο για την οργάνωση κοινών μαθημάτων του τμήματος με άλλα τμήματα της ίδιας ή άλλης σχολής, θα κρίνουν την ανάθεση αυτοδύναμου διδακτικού έργου στα μέλη Ειδικού Διδακτικού Προσωπικού.
  • Οι εκπρόσωποι των φοιτητών διά της ψήφου τους θα εγκρίνουν τα συγγράμματα για κάθε μάθημα, θα συναποφασίζουν για τη μετακίνηση πανεπιστημιακών από και προς το τμήμα.
  • Θα έχουν λόγο εκπρόσωποι των φοιτητών στην απονομή τίτλων επίτιμου διδάκτορα, ομότιμου και επίτιμου καθηγητή.
  • Η Επιστημονική Συμβουλευτική Επιτροπή που ορίζει η κοσμητεία για την αξιολόγηση των μεταπτυχιακών, θα διευρυνθεί και από 5μελής θα γίνει εξαμελής. Το έκτο μέλος θα είναι ο εκπρόσωπος των μεταπτυχιακών φοιτητών της σχολής ο οποίος θα έχει λόγο για να κρίνει εάν είναι καλό ένα μεταπτυχιακό οποιασδήποτε σχολής όπως και τις διδακτορικές σπουδές.
Οι προβλέψεις του νομοσχεδίου, προκαλούν σκωπτικά σχόλια μεταξύ της πανεπιστημιακής κοινότητας.

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ "ΓΑΜΑΤΑ" ΚΑΙ "ΟΥΑΟΥ" ΤΑ ΑΕΙ-ΤΕΙ. ΖΗΤΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΖΗΤΩ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΕΙΤΕ ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ, ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΙ ΞΕΝΟΙ,  ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΣΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ... ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΘΕΩΡΟΥΝ ΚΑΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΑΛΛΑ ΚΩΛΟΧΑΝΕΙΑ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΜΕΙΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ. ΕΞΑΛΛΟΥ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η Β.ΚΟΡΕΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΕΣ ΠΛΕΟΝ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΑΝ Η ΠΡΩΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟ ΑΕΙ-ΤΕΙ. ΞΕΠΕΡΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ Β.ΚΟΡΕΑ. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΜΕΤΡΑΝΕ ΟΧΙ ΚΑΤΙ ΔΗΘΕΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΔΗΘΕΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ. ΑΥΤΟΙ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΔΗΓΕΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΛΕΡΙΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΜΑΖΩΝ. ΤΟ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΕΛΛΙΠΕΣ ΟΜΩΣ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ. ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΜΕΡΙΚΩΝ ΑΕΙ-ΤΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΦΘΕΙ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ" ΚΑΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ "ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗΣ". ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ. ΝΑ ΤΟ ΔΕΙ Η ΥΠΟΥΡΓΑΡΑ. ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ.

1 comment :

  1. ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΠΡΟΤEΙΝΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΧΑΝΟΥΝ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΩΡΑ!

    ReplyDelete