26/07/2017

Μαζικές μηνύσεις των συλληφθέντων αφρικανών εισβολέων στα επεισόδια και στους εμπρησμούς στη Μόρια, εναντίων των Αστυνομικών και των Πυροσβεστών !!!

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΓΝΩΣΤΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΖΗΤΗΣΑΝ ΝΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ. ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΤΕ. ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΣΑΣ ΕΝΩΣΕΙΣ (ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΑΜΕ ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΤΙΣ ΘΕΛΑΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΑΤΕ ΗΤΑΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟΣ) ΜΠΟΡΟΥΝ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΤΕ. ΕΑΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΝ (ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ή ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ) ΤΟΤΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΒΟΥΝ ΟΜΟΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΠΑΤΕ, ΕΙΣΤΕ ΤΕΡΑΣΤΙΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ. ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ. ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΕΞΑΛΕΙΦΘΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΦΗΝΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΔΙΑΣΥΡΡΟΥΝ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ. ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΑΚΟΣ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΟΥΤΕ Η ΚΩΛΟΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΥΤΕ ΟΥΔΕΙΣ. ΑΝ ΑΠΟΚΤΗΣΕΤΕ ΑΡΧΙΔΙΑ ΘΑ ΞΕΡΕΤΕ (ΣΧΕΔΟΝ ΩΣ ΔΙΑ ΜΑΓΕΙΑΣ, ΕΙΡΩΝΙΚΟ ΑΥΤΟ) ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΑΞΕΤΕ. ΜΟΛΙΣ ΑΠΟΚΤΗΣΕΤΕ ΑΡΧΙΔΙΑ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΟΣΗ ΒΟΗΘΕΙΑ (ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ) ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΤΕ. ΤΕΛΟΣ.

Τις μηνύσεις τις έχει αναλάβει και καθοδηγεί ο δικηγόρος Στέφανος Μητροπάνος  που είναι μέλος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και  συνεργάζεται  με την οργάνωση "Legal Center Lesvos".
  • Οκτώ πρόσφυγες και μετανάστες από τους 35 συλληφθέντες είχαν υποβάλει μέχρι χτες το μεσημέρι μηνυτήρια αναφορά κατά αστυνομικών για σωματικές βλάβες.
  • Άλλες τρεις μηνυτήριες αναφορές κατά αστυνομικών αναμενόταν να υποβληθούν χτες το βράδυ, όταν θα κατέθεταν οι τέσσερις τελευταίοι συλληφθέντες που είχαν καθυστερήσει λόγω λόγω έλλειψης διερμηνέα.
  • Εκκρεμεί η κατάθεση ενός ακόμη, ο οποίος βρίσκεται στο νοσοκομείο με σοβαρό τραύμα στο στήθος από γκαζάκι δακρυγόνου που εκτοξεύτηκε, σύμφωνα με τον κ. Μητροπάνο, σε ευθεία βολή.
  • Τέσσερις συλληφθέντες καταγγέλλουν απρόκλητη βία μέσα στο αστυνομικό τμήμα όπου κρατήθηκαν.
  • Τέσσερις αναφέρουν ότι τους χτύπησαν οι πυροσβέστες που τους συνέλαβαν και τους παρέδωσαν στους αστυνομικούς, με την κατηγορία ότι προσπάθησαν να ξαναβάλουν φωτιά στα ελαιόδεντρα, αφού οι πυροσβέστες την είχαν σβήσει.
«Η υπεράσπιση 35 κατηγορουμένων από έναν και μόνο συνήγορο κάθε άλλο παρά ουσιαστική μπορεί να είναι, παρά την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλεται από εμένα και από τις αλλοδαπές συνεργάτιδές μου. Είναι όμως χρέος μου ως δικηγόρου να παρασταθώ, πράγμα το οποίο έπραξα, στην ανάκριση προκειμένου να διασφαλιστεί ο σεβασμός των δικαιωμάτων τους ως κατηγορουμένων με βάση το Σύνταγμα και την ΕΣΔΑ. Η Πολιτεία και οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές πρέπει να αποφύγουν το γενικευμένο, πανομοιότυπο και μη προσωποποιημένο κατηγορητήριο και να σταθμίσουν τους ισχυρισμούς του καθένα από αυτούς, προκειμένου να αποδοθεί ουσιαστική δικαιοσύνη. Η μαζική καταστολή δεν απαντά επ’ ουδενί στα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες στη Μόρια, προβλήματα που χρειάζονται λύσεις».

«Η κατάχρηση βίας από τις αρχές ασφαλείας στη Μόρια και οι πληροφορίες για αυθαίρετες συλλήψεις γεννούν έντονη ανησυχία. Η σκληρή ποινική μεταχείριση μεταναστών και προσφύγων αφενός και η αστυνομική βία, την οποία ουδείς αρμόδιος αποδοκιμάζει ή διερευνά αφετέρου, κλονίζουν τον βαθμό προστασίας των δικαιωμάτων στη χώρα μας. Ελπίζω πως η ελληνική Δικαιοσύνη θα σταθεί εγγυητής του κράτους δικαίου και θα αντισταθεί σε προσπάθειες απόδοσης συλλογικών ευθυνών», σημειώνει η πρόεδρος της Ελληνικής Ενωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Κλειώ Παπαντολέων.

2 comments :

  1. Anonymous26/7/17 16:52

    Καλά τους τα κάνουν! Μα δεν μιλάμε για σώματα ασφαλείας πλέον, μιλάμε για το τσίρκο medrano! Ειδικά στο λιμενικό δίνουν ρεσιτάλ...είναι δεν είναι μία βδομάδα που μαγαζάτορας ξυλοφόρτωσε ελεγκτές της εφορίας σε νησί, εντός του λιμανιού και με λιμενικούς να παρακολουθούν απαθείς διότι όπως είπαν μετά "δεν είναι δουλειά μας". Προφανώς η δουλειά τους είναι να μαζεύουν λαθροεισβολείς από την θάλασσα μόνο!
    Είναι δεν είναι επίσης βδομάδα απ'οταν στα χανιά ξυλοκοπήθηκε άγρια αστυνομικός από αναρχοανύπλητους οι οποίοι αυτή τη στιγμή είναι ελεύθεροι!

    12G

    ReplyDelete
  2. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΜΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ (ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ) ΚΑΙ ΚΑΤΕΦΥΓΑΝ ΣΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ, Η ΜΟΝΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΑΠΑΝΤΕΣ ΧΑΧΑΧΑ!

    ReplyDelete