23.7.17

Ο ΚΥΒΟΣ ΕΡΡΙΦΘΗ… η Ελλάδα πουλάει 32 μαχητικά F-16 Block 30

"Είναι οριστικό. Σύμφωνα με εξαιρετικά αξιόπιστες πηγές, η Ελλάδα έχει αποφασίσει να πουλήσει στη διεθνή αγορά τον στόλο των 32 μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16 Block 30, με σκοπό να χρηματοδοτήσει το πρόγραμμα αναβάθμισης των υπολοίπων, πιο προηγμένων αεροσκαφών F-16 που διαθέτει, αλλά σε μια συμφωνία «πακέτο» να μπορέσει να αποσπάσει έργο για την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ)."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ: http://www.defence-point.gr/news/?p=181912

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΟΥΜΕ ΚΑΝ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΣΤΟΝ ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΙΕΘΝΗ ΤΥΠΟ, ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ Η ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΛΟΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ. ΕΧΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΔΥΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ.

1) ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΣ 32 ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΑΝ ΠΡΩΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΝΑ ΤΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕ ΑΛΛΑ 32 ΜΑΧΗΤΙΚΑ. ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ 32 ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΛΛΩΝ. ΑΥΤΗ Η ΟΠΤΙΚΗ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ ΑΝ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΗΤΑΝ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΚΟΙΝΟΙ ΘΝΗΤΟΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΩΣ ΚΟΠΩΣΗ. Ο ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΟΣΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΕΡΚΕΡΑΣΕΙ, ΟΥΤΕ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΕΠΙΤΥΧΩΣ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΤΟΥ ΕΧΘΡΙΚΟΥ ΣΤΟΛΟΥ. Η Π.Α ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΕΧΕΙ ΠΙΚΡΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΚΑΙ ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΟΛΟΥ ΚΑΤΑ 32 ΜΟΝΑΔΕΣ.

2) ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΥΕΛΠΙΣΤΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΘΑ ΔΩΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ; ΟΧΙ. ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΑΛΛΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ* ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΘΑ ΔΩΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ. ΤΙ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΩΡΑ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ (ΣΕ ΑΥΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ), ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΤΑ ΕΙΣΕΠΡΑΤΑΝ, ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΟΛΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ, ΤΟ ΠΟΣΟ ΑΥΤΟ ΥΠΟΛΕΙΠΕΤΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΛΗΡΗ, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΑ ΑΨΟΓΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ. ΚΟΙΝΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΒΟΛΕΥΤΟΥΝ ΜΕ ΜΙΑ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΗ (ΜΕΤΡΙΑ-ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ) ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ, ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΜΩΣ ΠΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΡΙΕΤΙΑ-ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ ΜΕΡΙΚΩΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΚΑΙ ΟΛΙΚΩΣ ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ. (ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ, ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ/ΑΠΟΚΡΥΨΗ).

* ΚΥΡΙΩΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΗΔΗ ΠΙΕΖΟΥΝ ΑΛΛΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ (ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ) ΓΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ ΓΙΑ ΑΜΕΣΕΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΕΣ. ΚΟΙΝΩΣ ΘΑ ΤΑ ΦΑΝΕ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ (ΝΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΙ ΟΧΙ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΔΑΠΑΝΗ, ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΛΛΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΚΑΚΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΤΑΓΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΗΣ), ΑΛΛΟΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΤΗΣ  ΑΜΥΝΗΣ .

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ. ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΠΙΔΙΩΧΘΕΙ Η ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΗΔΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΘΕΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ 4+, 4++, 5, 5+(ΕΡΕΥΝΑ) ΓΕΝΙΑΣ. ΤΟ 2022 ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΗΘΩΡΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ.

ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΘΕΙ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΟΣ, ΜΕ ΣΤΑΜΑΤΗΜΑ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, ΜΕ ΜΕΙΩΣΗ ΑΡΙΘΜΟΥ-ΑΠΟΛΥΣΗ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ, ΜΕ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΑΕΙ-ΤΕΙ, ΜΕ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ, ΣΧΟΛΕΙΩΝ, ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΓΧΩΡΙΑΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ. ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ (ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ) ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ. Ο ΛΑΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ ΠΟΥ Η ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΤΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΕΠΙΦΕΡΕΙ. ΑΥΤΟΣ Ο ΛΑΟΣ, ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΛΛΟΝ. ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΕΠΑΨΕ ΝΑ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΚΑΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΠΩΣ ΑΚΟΜΗ ΥΠΑΡΧΕΙ.

ΑΥΤΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ, ΑΝ ΥΠΟΛΟΙΗΘΕΙ, ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΙ ΜΕ ΜΕΡΙΚΟ ΑΦΟΠΛΙΣΜΟ* ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΗΣ Π.Α, Η ΟΠΟΙΑ ΑΠΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΙΚΑΝΗ ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΘΑ ΜΕΤΑΒΛΗΘΕΙ ΣΕ ΣΥΝΙΣΤΩΣΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΣΑ ΝΑΤΟΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΔΛΔ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΙΣ Π.Α ΤΗΣ ΚΡΟΑΤΙΑΣ, ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ, ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ, ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΙΚΑΝΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ  ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ, Η ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΑΛΛΩΝ ΞΕΝΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ.

* ΟΜΟΙΑΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΘΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ Π.ΝΑΥΤΙΚΟ, ΟΠΟΥ ΗΔΗ Η ΑΠΕΝΤΑΞΗ ΜΕΓΑΛΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΟΥ ΣΤΟΛΟΥ ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΕΝΤΑΞΗ ΜΙΚΡΩΝ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΑ ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΤΑΝ ΟΧΙ ΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΟΚΡΑΤΕΙΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΕΛΕΓΧΟ.

3 comments :

Anonymous said...

Λέγεται ότι θα αγοραστούν και νέα αεροσκάφη εκτός της αναβάθμισης.
Έτσι λένε.
Ειδωμεν.
Μην μας πουλήσουν και μας αυτοί,
Δεις τα ss να μας μαζεύουν έναν έναν.

ΙΣΧΥΣ said...

ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΟΥΝ, ΔΟΘΟΥΝ ΩΣ ΔΩΡΟ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΜΙΚΡΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΠΟΥ ΕΠ ΟΥΔΕΝΙ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟΝ ΣΥΛΛΟΓΗ ΦΗΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΩΝ ΕΝΔΕΙΞΕΩΝ ΠΟΥ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ. ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥΝ ΝΕΑ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ. ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ 32 ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΟΥΝ ΚΑΛΑ-ΚΑΛΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΕΛΕΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΠΟΣΩ ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΝΕΩΝ.

Anonymous said...

Εννοείται, τα αμερικλανια δε δίνουν τίποτα τζάμπα. Ακόμα και τα άρματα που έλεγαν ότι θα στείλουν 2δις έκαναν. Το τζάμπα για τα αμερικλανια είναι 2 δις μύρια. Χεχε