01/04/2017

Το Εθνικιστικό Απελευθερωτικό Κίνημα (Ε.Α.Κ) τίμησε την Επέτειο του Απελευθερωτικού Αγώνα της ΕΟΚΑ, όπως της αρμόζει να τιμηθεί.

Σήμερα, στη Λεμεσό, στον Ιερό Χώρο του κρησφυγέτου του Αρχηγού Διγενή, από νωρίς το πρωί διένειμε το φυλλάδιο και κατά την προσέλευση του κόσμου στο Κρησφύγετο απαίτησε να μην παραστούν οι κάπηλοι και αισχροί προπέτες του Ακιντζί στον Ιερό Χώρο. Στην συνέχεια αποδοκίμασαν την κατάθεση στεφάνου από τον μειοδότη Αναστασιάδη, ο οποίος ξεπουλά την Πατρίδα στους Τούρκους εκβιαζόμενος από το διεθνή παράγοντα ένεκα των σκανδάλων στα οποία εμπλέκεται τ’ όνομά του και πειθαναγκαζόμενος από το Κεφάλαιο, το οποίο θεωρεί ότι τα συμφέροντα του εξυπηρετούνται καλύτερα με τη δημιουργία ενός συνεταιρικού κράτους με τους Τούρκους που θα εκμεταλευθεί, προς όφελος της Τουρκίας, τα κοιτάσματα των υδρογονανθράκων στις Κυπριακές Θάλασσες. Στη συνέχεια, κατά την έξοδο του Κασουλίδη από τον Χώρο του Κρησφυγέτου, τα μέλη του ΕΑΚ αποδοκίμασαν τον εν λόγω Υπουργό της Κυβέρνησης του δησακελ. Η Αστυνομία, με τις προτροπές παρακρατικών του δησακελ, επεχείρησε να συλλάβει μέλη του ΕΑΚ αλλά παραιτήθηκαν της προσπάθειάς τους όταν αντιμετώπισαν τη σθεναρή αντίδραση των Εθνικιστών του ΕΑΚ. Το ΕΑΚ σήμερα στο Κρησφύγετο έδωσε όρκο για συνέχιση του Αγώνα της Ένωσις,

Το κείμενο της προκήρυξης που μοιράστηκε στους παρευρισκόμενους :

Εκάς Βέβηλοι

Αγαπητοί Συνέλληνες.

Ξημέρωσε η μεγαλύτερη μέρα της Ιστορίας του Κυπριακού Ελληνισμού και μία από τις μεγαλύτερες μέρες του σύμπαντος Ελληνισμού. Μια ιστορική επέτειος, η οποία, πράγματι, χωρίς υπερβολή μπορεί να γραφεί στις χρυσές δέλτους της Εθνικής μας Ιστορίας, διότι αποτελεί μίαν επέτειο με ένα ιδιάζον χαρακτηριστικό που λίγες ανάλογες εθνικές επέτειοι το έχουν. Το χαρακτηριστικό της αγνότητας και της έλλειψης εμφύλιας έριδας μεταξύ των αγωνιστών. Στιγμές παλικαριάς και αυτοθυσίας έχουν να αναδείξουν όλες οι εθνικές μας επέτειοι, ελάχιστες είναι όμως αυτές που δεν αμαυρώθηκαν από το σαράκι της, κατά τον ποιητή, διχόνοιας της δολερής. Πρώτη και καλύτερη μεταξύ αυτών, η Αγία και Ιερή επέτειος της 1ης Απριλιού 1955. Σε αυτή, την τελευταία ένδοξη επέτειο των Πανελλήνων, λαμπάδες άσβεστες οι Αρχάγγελοι της Λευτεριάς οδοδείχνουν την ιστορική μας πορεία και στοχεύουν τον Ιερό Σκοπό της απελευθέρωσης και αποκατάστασης των Εθνικών Εδαφών. Το σύνολο του λαού και σύμπαν το Έθνος δικαιούται, οφείλει και υποχρεούται να μεθέξει της άχραντης τιμής του εορτασμού της Εθνικής επετείου της 1ης Απριλίου.

Αυτοί που δεν δικαιούνται να εορτάσουν τη σημερινή εθνική επέτειο είναι οι εθνοκάπηλοι βέβηλοι, οι οποίοι καπηλεύονται τη θυσία των ηρωομαρτύρων της Λευτεριάς εκφωνώντας λογίδρια προς άγραν ψήφων στα εθνικόφρονα σωματεία ενώ την ίδια στιγμή, ως αναίσχυντοι προπέτες σπεύδουν να προσκυνήσουν τον πάτρωνά τους Ακιτζιν στη Βουλή, καταργώντας το νομοθέτημα για τον εορτασμό του Ενωτικού δημοψηφίσματος. Τα ουτιδανά αυτά ανθρωπάκια τα οποία σκυλεύουν τη μνήμη των ηρώων Ελλήνων Τραντελλήνων, οι οποίοι γονάτισαν τον κατακτητή τον ταπείνωσαν και τον εκδίωξαν από τον Τόπο, καμία θέση δεν έχουν στον εορτασμό της εθνικής επετείου. Δεν την πιστεύουν και δεν τους ανήκει. Καλό για τους ίδιους και καλύτερο για τους πράγματι μετόχων των Ιερών Ναμάτων της ΕΟΚΑ και Αρίστων για αυτή τούτη την εθνική επέτειο και ότι αυτή νοηματοδοτεί, να μείνουν μακρυά και τώρα και του λοιπού από ανάλογους εορτασμούς.

Είναι ανεπιθύμητοι και αν δεν το εμπεδώσουν οφείλουν να τους το υποδείξουν οι Σύνδεσμοι Αγωνιστών ΕΟΚΑ. Αν δεν το πράξουν θα τους το υποδείξουν εμπράκτως οι φάλαγγες των πραγματικώς Ελλήνων Εθνικιστών και όχι βέβαια οι νεοκάπηλοι πολιτικάντηδες της Βουλής, οι οποίοι, θεωρώντας ότι γίνονται αρεστότεροι στον συρφετό των αποχαυνωμένων, σπεύδουν να αποκηρύξουν την Ένωση. Οι πραγματικοί εθνικιστές οι οποίοι σε κάθε λεπτό της βιοτής τους βιώνουν το νόημα των αγώνων και ως στόχο ζωής και ύπαρξης έχουν την ολοκλήρωση αυτού του Αγώνα, όπως την οραματίσθηκε ο Αρχηγός Διγενής και οι ημίθεοι ήρωες εθνομάρτυρες Αρχάγγελοιο της Λευτεριάς, θα σταθούν εμπόδιο στους Εθνομηδενιστές και Εθνοκάπηλους να συνεχίσουν να σκυλεύουν τον Ιερό Αγώνα της ΕΟΚΑ.

Ο Αγώνας της ΕΟΚΑ συνεχίζεται.

ΖΗΤΩ Η ΝΙΚΗ

Εθνικιστικό Απελευθερωτικό Κίνημα

No comments :

Post a Comment