16/03/2017

Η Ισπανία μεταδίδει παράτυπα τις τουρκικές NAVTEX για ασκήσεις στο Αιγαίο.

Δημιουργεί έτσι τετελεσμένα στο Αιγαίο τα οποία η Τουρκία θα επικαλεστεί! Δεν έχει δημοσιοποιηθεί κάποια αντίδραση από το Πολεμικό Ναυτικό, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ούτε από το υπουργείο Εξωτερικών. Ακούει κανείς;

Σοβαρά ερωτηματικά προκύπτουν για το θέμα της αναμετάδοσης των τουρκικών NAVTEX στο Αιγαίο. Η Ισπανία αναμεταδίδοντας τις τουρκικές ανακοινώσεις και παραβλέποντας τις ελληνικές, δημιουργεί ουσιαστικά τετελεσμένα στο Αιγαίο, τα οποία η Τουρκία μπορεί ανά πάσα στιγμή να επικαλεστεί!  Η Ισπανική Υδρογραφική Υπηρεσία, η οποία έχει οριστεί από τον διεθνή οργανισμό IMO ως συντονίστρια της περιοχής NAVAREA III στην οποία βρίσκονται η Ελλάδα και η Τουρκία, αναπαράγει τις τουρκικές NAVTEX για το Αιγαίο, γνωρίζοντας πως η αρμόδια αρχή για το Αιγαίο είναι η ελληνική Υδρογραφική Υπηρεσία! Πρακτικά, η Ισπανία παραβλέποντας τους κανονισμούς, προωθεί την συγκυριαρχία στο Αιγαίο, η οποία είναι και τουρκική επιδίωξη!

Ας δούμε πώς γράφει την Ελλάδα στα παλαιότερα των υποδημάτων της.
- Βγάζει η Τουρκία NAVTEX (ως μη όφειλε γιατί η αρμοδιότητα για το Αιγαίο ανήκει στην Ελλάδα), για ασκήσεις με πυρά, στην περιοχή κοντά στη Ρόδο όπου κάνει έρευνες το τουρκικό πλοίο Πίρι Ρέις.
- Αντιδρώντας η Ελλάδα, απαντά με NAVTEX από τον σταθμό Ηρακλείου, λέγοντας πως η τουρκική ανακοίνωση είναι άκυρη, καθώς οι μόνοι εξουσιοδοτημένοι σταθμοί για να μεταδίδουν τέτοιες αγγελίες στην περιοχή είναι της ελληνικής Υδρογραφικής Υπηρεσίας.
- Η Ισπανική Υδρογραφική Υπηρεσία όμως, παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα που έχει αρμοδιότητα έχει ρητά και κατηγορηματικά ανακοινώσει ότι η Τουρκία δεν έχει αρμοδιότητα να μεταδίδει τα μηνύματα, παίρνει την ευθύνη και μεταδίδει αυτή την τουρκική NAVTEX, νομιμοποιώντας ουσιαστικά τις τουρκικές πολιτικές στο Αιγαίο!

http://www.armynow.net/ispania-tourkikes-askiseis-aigaio/

No comments :

Post a Comment