22/03/2017

Nέο αμυντικό σχεδιασμό με θητεία 12 μηνών ζητάει ο στρατηγός (ε.α) Ζιαζιάς

Μιλώντας σε εκδήλωση της ιστοσελίδας liberal.gr o πρώην Αρχηγός ΓΕΣ Στρατηγός κ. Κώστας Ζιαζιάς ήταν ιδιαίτερα καυστικός για την κατάσταση που έχει περιέλθει ο ελληνικός στρατός, με ευθύνη των κυβερνήσεων.

- Mίλησε για πλήρη απαξίωση του θεσμού των στρατιωτικών, σημειώνοντας ότι ο αρχηγός του στρατού αμείβεται όπως ένας κλητήρας της Βουλής! Αυτό τα λέει όλα, σημείωσε, συμπληρώνοντας ότι τίποτα δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς ασφάλεια και άμυνα σε μια χώρα.
- Tόνισε ότι «στη χώρα δεν υφίσταται Εθνική πολιτική σε θέματα ασφάλειας και άμυνας. Στόχοι και μεμονωμένες πρωτοβουλίες υπήρξαν και υπάρχουν, αλλά συντονισμένη Εθνική Στρατηγική, υπό ένα γενικό πλαίσιο, δεν υπάρχει», επισήμανε. Πάμε σε μια… Φινλανδοποίηση της χώρας, σχολίασε, συμφωνώντας με παρόμοιο σχόλιο του κ. Λουκόπουλου. Ο Στρατηγός μίλησε για την ανάγκη πλήρους αναθεώρησης της πολιτικής σε ότι αφορά την Εθνική Άμυνα, χρειάζεται ένας νέος αμυντικός σχεδιασμός».
- Αναφέρθηκε σε μονάδες «φαντάσματα», που δεν χρειάζονται, είναι κοστοβόρες ενώ δεν προσφέρουν τίποτα, οπότε χρειάζεται νέος σχεδιασμός.
- Παράλληλα, σημείωσε ότι η μείωση της θητείας σε εννέα μήνες έγινε με την προϋπόθεση ότι θα προσληφθούν 15.000 μόνιμοι αξιωματικοί. Αυτό δεν έγινε λόγω οικονομικής κρίσης, οπότε τώρα, η 9μηνη θητεία έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στον ελληνικό στρατό.

5 comments :

  1. ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ... ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ...
    Η ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΟΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΑ 18...!!!
    ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΑΥΤΟ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ...

    ReplyDelete
  2. ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΒΕΒΑΙΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ - ΒΟΗΘΗΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ... ΕΤΣΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΣΕ ΜΑΧΗΜΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ...

    ReplyDelete
  3. ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ , ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΕΣ, ΕΤΗΣΙΕΣ-ΔΙΕΤΕΙΣ-ΤΡΙΕΤΕΙΣ-ΠΕΝΤΑΕΤΕΙΣ-ΔΕΚΑΕΤΕΙΣ ΕΠΑΝΑΚΛΗΣΕΙΣ, ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΘΜΟ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΩΝ ΟΠΛΙΤΩΝ-ΠΟΛΙΤΩΝ. ΕΝΕΡΓΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΔΛΔ, ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ.

    ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΟΛΩΝ ΣΤΑ 18, ΕΝ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ -ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΤΩΡΑ ΟΙ Ε.Δ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΧΡΗΣΙΜΕΣ-ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥΣ, ΜΕΣΩ ΗΔΗ ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΩΝ ΟΠΛΙΤΩΝ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΕΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΛΟΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΝΑ ΑΣΚΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥΣ. ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ 18-25. ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΑΡΚΕΙ.

    ReplyDelete
  4. Anonymous22/3/17 23:25

    Συζητάτε όλοι σας για αύξηση θητείας και για γενική στράτευση γυναικών. Για ποιό λόγο; Για αύξηση των δυνατοτήτων περισυλλογής, περίθαλψης και σίτισης λαθροεισβολέων από τις ΕΔ; Με την αθρόα εισβολή μουσουλμάνων Σουνιτών προσποιούμενων τους πρόσφυγες, προχωράμε σε Φινλαδοποίηση της χώρας και Εθνική στρατηγική δεν υπάρχει ήδη και ούτε μπορεί να υπάρξει. Το μήνυμα μία ωραία πεταλούδα από τα φανταράκια δεν το κατάλαβε κανείς τέλως πάντων;

    ReplyDelete
  5. Anonymous23/3/17 13:43

    Εμείς που κάναμε 19 μηνακια τι πάθαμε; Από τα οποία τα 13 σύνορα. Έτσι πρέπει να ξαναγίνει

    ReplyDelete